Stranica 12 od 16 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 767

Tema: LH testovi za utvrđivanje ovulacije 6

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

to je bio odg antalyi

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

dali ima koja dobra dusica da bi kupila trakice za ovulaciju i koji testic za trudnocu sa http://www.homehealth-uk.com/medical...tests.htm#PREG...neka mi se javi na pp,hvala
    Posljednje uređivanje od MELANIE : 17.08.2012. at 23:59

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moze jedno pitanje?prosli mjesec sam imala rani spontani ili biokemijsku trudnocu...jos u vrijeme menstruacije lh trakica je bila pozitivna kao i test...a sada mi je 11 dc novog ciklusa(inace traju 28 dana)i ni traga crti koja bi detektirala lh hormon...sve prazno...sta se ne bi trebala vidjeti makar mala crta ako se ovulacija priblizava...ja vise nista ne razumijem.Inace testiram se uvijek u isto vrijeme popodne oko 2 sata.jucer kada sam piskila sam primjetila nesto kao sluzavi cep,zelatinozno da je izaslo iz mene...a i bazalna tmp.mi je jako cudna....stalno je 36 sa 7 ili 36 sa 8....jeli tko imao slicnih iskustava?heeelp

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Melanie, jacina kontrolne crtice ovisi o razini lh u folikularnoj fazi. Ako ti je prirodno jako nizak, moguce je da ga test uopce ne detektira. U principu kako se blizi ovulacija lh NE raste postepeno nego se 12-48 sati prije ovulacije desi nagli skok lh - tzv. lh surge. On traje kratko i zato nije rijetkost da ga profulas skroz pa trakice budu negativne cijeli ciklus. Neke cure zbog toga testiraju 2 puta dnevno. Ovo zelatinozno sto opisujes bi mogao biti eggwhite cervical mucus - znak da se ovulacija blizi. Nakon ovulacije bi temperatura trebala porasti. Moj savjet ti je da sve to uzimas s rezervom jer je nas organizam jako osjetljiv i neke znakove plodnosti je tesko prepoznati. Sigurna potvrda ovulacije je nalazost samo uzv. Nadam se da sam pomogla! Ako zelis pridruzi nam se na odbrojavanju.
    Zao mi je zbog biokemijske. Sretno!

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Melanie, jacina kontrolne crtice ovisi o razini lh u folikularnoj fazi. Ako ti je prirodno jako nizak, moguce je da ga test uopce ne detektira. U principu kako se blizi ovulacija lh NE raste postepeno nego se 12-48 sati prije ovulacije desi nagli skok lh - tzv. lh surge. On traje kratko i zato nije rijetkost da ga profulas skroz pa trakice budu negativne cijeli ciklus. Neke cure zbog toga testiraju 2 puta dnevno. Ovo zelatinozno sto opisujes bi mogao biti eggwhite cervical mucus - znak da se ovulacija blizi. Nakon ovulacije bi temperatura trebala porasti. Moj savjet ti je da sve to uzimas s rezervom jer je nas organizam jako osjetljiv i neke znakove plodnosti je tesko prepoznati. Sigurna potvrda ovulacije je nalazost samo uzv. Nadam se da sam pomogla! Ako zelis pridruzi nam se na odbrojavanju.
    Zao mi je zbog biokemijske. Sretno!
    hvala na savjetu..ovulacijske trakice su osjetljivosti 20 ummo/L i mislim da su dovoljno osjetljive,a trebalo bi se testirati onda makar 2 puta kroz dan..popodne ranije i navecer...
    Cudna mi je ova bazalna...jos cu je malo pratiti pa cemo vidjeti sto se desava...hvala
    Posljednje uređivanje od MELANIE : 18.08.2012. at 14:54

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Dovoljno su osjetljive da detektiraju lh surge, to definitivno. Mislila sam na detektiranje "uobicajenog" lh. Recimo moj lh je 13,5 na 3. dan ciklusa i testna crtica mi je uvijek kroz cijeli ciklus dosta tamna, iako nije pozitivan test ( da bi bio pozitivan testna crtica mora biti jednako tamna ili tamnija od kontrolne). I ispravljam tipfeler u proslom postu - ne mislim na kontrolnu nego na testnu crticu, uvijek mi je to brka

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Dovoljno su osjetljive da detektiraju lh surge, to definitivno. Mislila sam na detektiranje "uobicajenog" lh. Recimo moj lh je 13,5 na 3. dan ciklusa i testna crtica mi je uvijek kroz cijeli ciklus dosta tamna, iako nije pozitivan test ( da bi bio pozitivan testna crtica mora biti jednako tamna ili tamnija od kontrolne). I ispravljam tipfeler u proslom postu - ne mislim na kontrolnu nego na testnu crticu, uvijek mi je to brka
    ove su bile one step trakice,proslijedila mi ih je draga forumasica geceta,hvala joj.Prosli ciklus je stalno od 23 dc bila prisutna druga crta koja pokazuje ovulaciju,tamna skoro kao i kontrolna..i tako i u vrijeme kada sam dobila "menstruaciju"a zapravo je to bio rani spontani.kada mi je zavrsila menstruacija bacila sam jos jedan testic cisto da provjerim i bilo je sve negativno,test ispravno izveden,jedna kontrolna crta,a ova crte od lh-a nigdje,sve bijelo..i sad opet sve bijelo

Vidis,zanimljivo je znati da je tebi crta gotovo uvijek prisutna,iako nije pozitivan test.dali ti koristis surge trakice?koliko su sojetljive/isto 20 ummol?

Posto su tebi prisutne uvijek te crte mozda bi rijesnje bio test malo slabije osjetljivosti 30 ummol?mislim?

a nista...mjeriti cu bazalnu pa cemo vidjeti...
    Posljednje uređivanje od MELANIE : 18.08.2012. at 15:56

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Lh trakice znaju bit pozitivne ako je trudnoca u pitanju.
    Meni je prisutna testna crtica jer imam pcos i povisen lh, a nikad nemam ovulacije. Ja koristim wondfo trakice, slicne kao onestep ali jos osjetljivije. Bez brige, znam kad lh skoci jer onda testna crtica bude full full tamna. Al ni onda ne ovuliram

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Lh trakice znaju bit pozitivne ako je trudnoca u pitanju.
    Meni je prisutna testna crtica jer imam pcos i povisen lh, a nikad nemam ovulacije. Ja koristim wondfo trakice, slicne kao onestep ali jos osjetljivije. Bez brige, znam kad lh skoci jer onda testna crtica bude full full tamna. Al ni onda ne ovuliram
    bas mi je zao koka...... bice bolje-mora ,hvala na savjetima

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cure, imam jedno pitanjce, pa ako netko iskusan zna da mi savjetuje. Ima li smisla da dalje radim lh-testove u ovom ciklusu? (Možete pogledat i grafić) 19. mi je dan, svi testovi su bili negativni i počela sam već s duphastonima. Da li je uopće moguće imati O kad se počne s progesteronima?

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Muma - evo i ovdje da ti pišem - sad sam vidjela tvoj post. Dakle ja isto nikad nisam imala pozitivan LH-test - dakle da kontrolna bude jednaka ili jača od testne - nikad. A O imam dokazanu po temperaturi. Dakle od kad počnem testirati do O mi testna postupno tamni ali nikad ne dostigne istu nijasnu kao kontrolna.

I uopće više ne upisujem u FeFe - samo mi ga zbuni.

Svom MPO-doktoru sam rekla da mi LH nikad ne bude pozitivan - začudio se ali nije dalje ništa komentirao. Dakle - ne znam da li je to nešto jako loše.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj MELANIE prvotno napisa Vidi poruku
    moze jedno pitanje?prosli mjesec sam imala rani spontani ili biokemijsku trudnocu...jos u vrijeme menstruacije lh trakica je bila pozitivna kao i test...a sada mi je 11 dc novog ciklusa(inace traju 28 dana)i ni traga crti koja bi detektirala lh hormon...sve prazno...sta se ne bi trebala vidjeti makar mala crta ako se ovulacija priblizava...ja vise nista ne razumijem.Inace testiram se uvijek u isto vrijeme popodne oko 2 sata.jucer kada sam piskila sam primjetila nesto kao sluzavi cep,zelatinozno da je izaslo iz mene...a i bazalna tmp.mi je jako cudna....stalno je 36 sa 7 ili 36 sa 8....jeli tko imao slicnih iskustava?heeelp
    eto za razliku od bubekice, meni trakice nikada (nikada!) nisu pokazale O, niti onda kad je O bila potvrđena UZV-om,
    a testirala sam se 2,3 puta dnevno 4,3,2,1 dan prije O. I to potvrđeno u 3 cilusa, sa 2 vrste trakice.
    za razliku od bubekice meni je lh 4,6 pa možda i zato.
    A takavo obilje sluzi sam ja imala kad sam ostala T prvi put...
    Uglavnom, nemoj brinuti, biokemijska ti je najbolji znak da ovuliraš i da možeš ostati T, ovaj ili sijedeći mjesec...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

cure, a osjetite li ovulaciju uvijek na gačicama ili kad se brišete ili na opip?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj nestrpljiva anka prvotno napisa Vidi poruku
    Muma - evo i ovdje da ti pišem - sad sam vidjela tvoj post. Dakle ja isto nikad nisam imala pozitivan LH-test - dakle da kontrolna bude jednaka ili jača od testne - nikad. A O imam dokazanu po temperaturi. Dakle od kad počnem testirati do O mi testna postupno tamni ali nikad ne dostigne istu nijasnu kao kontrolna.

I uopće više ne upisujem u FeFe - samo mi ga zbuni.

Svom MPO-doktoru sam rekla da mi LH nikad ne bude pozitivan - začudio se ali nije dalje ništa komentirao. Dakle - ne znam da li je to nešto jako loše.
    A ja tek sad vidjeh tvoj odgovor...onda suuuuper, jer smo se keksnuli taj dan (12.dan)! Graf je upisao O ali čim sam upisala negativne testove odmah je izbrisao ovulacijsku crtu. Znači...~~~~~~ da barem sutra ne dođe - sad vibram sebi

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    cure, a osjetite li ovulaciju uvijek na gačicama ili kad se brišete ili na opip?
    Ja sam se već izrazila...nikad ne vidim ništa, N-I-Š-T-A, uvijek sam nekako isto "bjelkasto vlažna" veći dio ciklusa (ispričavam se na doživljajima)...i to je to. Pa pretpostavljam da sam jedna od onih koja ima O 2 put godišnje. Prije par mjeseci sam ugledala nešto egg-white na papiru i ostala ...nije bilo dobitno koliko vidite.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ma znam da si rekla, htjedoh cuti i druge...trazim rijeci utjehe

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Muma - i ovdje par ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~d a ne dobiješ danas!!!!!!!!!!!!!

Least - ja sam samo jedan mjesec imala baš onaj eggwhite - a inače mi bude watery - dakle vodenasto/rijetko ali ne i rastezljivo.

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

uglavnom na 15 dc ciklusa temp.pala za 0,2 c(dakle na 36 sa 5) i onda uslijedio skok...ispada da sam ovulirala na 15 dc po trakicama i po boli u lijevom jajniku...dobila sam nakon 12 dana,dakle 27 dc trajao ciklus.temperatura je porasla nakon ovulacije i uopce nije pala...i dalje se drzi na 36 sa 9...a ja sam dobila.valjda bude u toku ciklusa.citam da nekim zenama pada u toku ciklusa..
    hvala na savjetu
    Posljednje uređivanje od MELANIE : 05.09.2012. at 15:18

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

odem na wc maloprije i obrišem se a ono sluzavo bijelo, vlaknasto, rastezljivo...
    popiškila sam lh trakicu po prvi puta. ima li netko iskustva da i to isčita? postoji razlika od kontrolne i testne trake, ali nije prejaka...

kako da uploadam sliku?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

odem na wc maloprije i obrišem se a ono sluzavo bijelo, vlaknasto, rastezljivo...
    popiškila sam lh trakicu po prvi puta. ima li netko iskustva da i to isčita? postoji razlika od kontrolne i testne trake, ali nije prejaka...

slika upload

http://imageshack.us/photo/my-images/805/photo3ww.jpg/

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

least moguce je da se blizi ovulacija, ovisi dal su ti trakice i inace slabo pozitivne. recimo meni je takva skoro cijeli ciklus, a nekima je takva najpozitivnija sto mogu imat. sve ovisi.... pokrit keksom treba svakako

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

To su one sa saveonetest ilitako nesto...
    Joj kako se dobro osjecam kad vidim malo pozitive. Inace novost je da umjesto vrkute pijem marulju pa nozda izo ima veze i uzela sam propolis sa peludi

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Cure,dali znate kada se naruce trakice sa e baya koliko se dugo cekaju radnih dana da stignu?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

meni je sa saveone test došlo kroz nekih 10ak dana

daj mi recite, kako nemam tamo uputa, nakon koliko se isčitava rezultat?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Na mojima nakon 5 minuta.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nastavno na moju sluz sinoc, odnosno bjelanjak, i trakicu koja bi se mogla shvatit kao pozitivna. Jutros sam napravila jos jednu i bila je svijetlija, a sada oko 17h nema traga nikakvoj crtici. Sto to znaci? Ulovila sam ovulaciju sinoc ili nisam?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

least moguce je da si ulovila ovulaciju, ali nista, osim uzv, nije garancija. nadam se da ste pokrili

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ma pokrili smo se i dan prije i taj dan i jučer.
    dvije me stvari zbunjuju ponovno, mogu li to biti ostaci sperme koja na taj način u tijelu promjene stukturu (premda dosad nisam to uočila), a drugo što mi vrag nije dao mira, išla sam opet sinoć piškiti po lh trakci i pojavile su se dvije crtice, ali ova testna svijetlija nego dan prije. Kako onda jučer u 5 sati popodne nije bilo uopće testne, a navečer je ima.
    Naručena sam kod ginekologa sutra, ne znam jel to prekasno ili nije, ali od prije imam taj termin.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

least meni jako varira boja trakice ovisno o koncentraciji urina. cak sam primijetila da sto duze trpim (urin bude svijetliji, bude ga vise u mjehuru) testna linija je svijetlija. ako mi bas nije sila, iscijedim par kapi () i bude tamnija linija.
    neka ti ginic sutra napravi uzv, ako je bila O, vidjet ce se zuto tijelo, ako se blizi O, vidjet ce se vodeci folikul...

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Koliko su pouzdane te trakice? kad sam ih ja prvi i jedini put koristila bila je nagativna, a na uzv se vidjela o

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

koji dan si pisnula trakicu, a koji dan bila na uzv? i sto se tocno vidjelo na uzv? zuto tijelo? veliki folikul?

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

14-i dan sam pišnula, negativna trakica, a 16 dan na uzv žuto tijelo. tad sam imala školske cikluse (prije 2 god)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

moguce je da si pisnula prekasno, kad je LH surge (nagli porast LH koji nastupa cc 12-36h prije ovulacije) vec prosao.

wanna be mommy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

moguće i to...nisam baš u tome. ovaj mj sam počela mjeriti temperaturu, prvi put u životu (jer sam mislila da meni to ne treba), i buljim u taj graf i uopće ne kužim

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da ne offtopicarimo - saljem pp.

sankris avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ostalo mi je 19 lh trakica One Step 20 miU/ml ali im je rok valjanosti do 11/2012. Ne znam da li smijem ovdje, ali ako je netko zainteresiran poklonila bih... Meni su pomogle.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sankris mozes i na oglasnoj ploci potpomognute oglasiti...

sankris avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sankris mozes i na oglasnoj ploci potpomognute oglasiti...
    Idem probati...

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cao,ja sam koristila Alice ovulation test,isto preko interneta kupleno.Tocni su i pouzdani.Na dan kada mi je testic bio pozitivan izostala sam sa sex aktivnostima.ali zato sutra navecer i dan poslje navecer sam bila aktivna.12 dana poslje test na trudnocu je bio pozitivan.nazalost bila je biokemijska trudnoca.Ali eto samo da znate,trakice koriste,dobar su pokazatelj ovulacije,i pouzdane su.sretno

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hej!
    Imam pitanje, prekjučer sam na 9dc popiškila prvu ovomjesečnu trakicu koja je imala dobro vidljivu drugu crticu al nije bila pozitivna, jučer na 10dc druga crtica jedva da je bila vidljiva... kako sam tek prošli ciklus počela koristiti lh trakice još sam prilično zbunjena u njihovoj interpretaciji pa bi molila koju dobru dušicu da mi veli kaj nebi trebale svaki dan do O te crtice biti sve tamnije a ne da sljedeći dan bude još svjetlija???

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Zene drage mene su te trakice izludile! Prvo dijete odmah iz prve, a drugo nikako. Ja sam u devet mjeseci pokusavanja ispopisala cijelo brdo tih traka, izdavila svog ginekologa s time, i nikad mi niti jedna nije bila tamnija od kontrolne. Pa cak ni onda kad sam konacno ostala trudna. Eto tipkam dok dojim ovu malu lopticu zbog koje sam uzaludno pod povecalom cak razgledala hrpu trakica, izradila ne znam koliko grafova, paprati i ostalog!
    Sretno!

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Može preporuka za LH test?
    Jučer sam išla u ljekarnu po O test, i tamo su mi ponudili ClearBlue sa 7 testova=35E
    I drugi neki 7 testova =31E
    Stvarno ne mislim davati toliko para.

Jel' taj ClearBlue zapravo kuciste, pa dokupljuješ samo trakice? Ili sta? Ne kuzim zasto je tako skupo?!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja preporucam wondfo, s amazona naruci.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo uzela sam 40 lh i 10 pregnancy testova u kompletu za 15 E.

broculla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja sam kao pravi megaloman kupila odmah 100 komada LH trakica na accuratepregnancytests.com. Nadam se da ih neću sve potrošiti. (još nisam niti jednu, čekam idući ciklus).

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ima li tko viška tih trakica?

Gdje su najeftinije za kupit?....ne kupujem preko interneta....

broculla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ja se nadam da ću kroz par dana (ako na testu bude +) utvrditi da imam viška.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

broculla držim

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Curke,kolika je pouzdanost visoko osjetljivih lh trakica za utvrđivanje ovulacije?Ako trakice pokazuju pozitivni rezultat već par ciklusa da li je sigurno da dolazi do ovulacije?U zadnje vrijeme me muči paranoja da možda ne dolazi do trudnoće jer nemam ovulaciju??!!Sad ne znam da li je s obzirom na poz rezultat lh trakice potrebno preko krvi utvrđivat ovulaciju ili je ovaj poz rezultat dovoljan?Hvala na odgovorima

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam ih koristila prije par godina baš sa ciljem utvrđivanja da li i kada imam O jer imam neuredne cikluse, 32-35-37 i više dana. meni su se pokazali pouzdanima, rekli mi tada da imam O cca 20-i dan ciklusa i da mi druga faza ciklusa traje 16 dana. E sada kako mi se cijeli ciklus iz nekog meni nepoznatog razloga ustalio na 31 dan morala bih opet uzeti par tih trakica da ponovo utvrdim kada mi je O kako bi se znala paziti tih dana s obzirom da smo na kontracepciji vadi ga vanka, a ja ne vjerujem da je O ostala na 21 dan kao prije.
    E sada, meni su bili OK, počeli su pojavljivati se i tamniti kada bi počela i sluz, najtamniji bili zadnji dan "eggwhitea" kada bi ponekad primjetila probadanje u jajnicima ( desni jajnik da, lijevi nikada), i to je bilo to. Ako te toliko btine da li zaista ovuliraš, pokušaj uz trakice mjeriti temp, pa kada ti fefe pokaže da si imala O usporedi sa tvojim zapažanjima po trakicama. Vjerujem da ćeš kroz dva-tri ciklusa primjetiti kakva je situacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •