Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 369

Tema: Kako vam je prošao prvi dan u vrtiću?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne bih znala
    samo vidim kad dodjem po klinku da tad to pišu
    to su radile i kod sina a različiti su vrtići

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam od jedne mame na rođendanu prošli vikend čula da vrtić u koji je moje dijete bilo upisano ima plan rada, a on se sastoji od toga da ne rade s njima ništa Tako su naime njoj rekli na sastanku
    Dakle ja sam bila izabrala definitivno najgori vrtić u gradu, a naivno sam vjerovala da su državni bolji jer navodno imaju "program" po kojem rade.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

stvarno žalosno
    što je najbolje i sama znam da takvo nešto postoji, jer je stariji jedno kratko vrijeme imao takvu garnituru teta (da, bili su osuđeni na bauljanje skoro cijelo jutro...tužno i pretužno)
    ali ostale njegove odgajateljice i sada kćerine su me razuvjerile da je cijeli sustav "za bacit" - jer doista nije
    na koncu, imam "materijalne" dokaze za to - svaki dan se u toj grupi nešto pjeva, lijepi, boja, crta, sve je to izvješeno i demonstrirano
    obrađuju teme po godišnjim dobima, obilježavaju dane ovoga i onoga, baš gledam - stariji je školarac a ona vrtićarka - sve iste stvari rade (prate) samo prilagođeno dobi
    i ono što sam primjetila, a ugodno me iznenadilo - nema TV-a u sobi!
    iskreno, baš sam zadovoljna gradskim vrtićem

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno žalosno
    što je najbolje i sama znam da takvo nešto postoji
    ja da ovo nisam vidjela sama ne bi vjerovala, ono spada mi u domenu vjerovali ili ne ili SF

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo jučer imali roditeljski u vrtiću i ja sam jako zadovoljna, imaju plan rada i strogi raspored koji ide ovako:
    ujutro igra oko pola sata i da se pozdrave i sl.
    pranje ruku, wc, doručak
    okupljanje na tepihu i vođena aktivnost: crtanje, priča, pjevanje ili jedan dan u tjednu mali poligon zadataka u dvorani (samo jedan dan mogu u dvoranu jer ju dijele s drugim grupama, većima na taj dan dolaze treneri iz gimanstičkog kluba)
    voćna užina
    izlazak van na igralište
    pranje ruku, wc
    ručak
    spavanje (mi još ne spavamo)

uskoro će imati i predstavu za dječji tjedan (veće grupa, manje ih idu gledati), mijesit će sami peciva za dane kruha koja onda vrtić nosi u pekaru (imaju dogovor) i vrati im pečena koja onda jedu, imat ćemo jesensku feštu s pečenjem kestena-to je popodne zajedničko druženje za djecu i roditelje)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nažalost, isključivo je faktor sreće u igri, "upiknuti" dobre tete
    može biti najrazvikaniji vrtić u gradu, sa hiljadu i jednom aktivnosti, programa, sadržaja... al ako su u samoj grupi odgojiteljice nezainteresirane, sve skupa je za objesit mačku o rep

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ma divna je teta Tina, da živim u VŽ sigurno bih drugo djete dala u predškolski program tri puta tjedno.
    Manje ih je, kvalitetno se radi tih 2-3 sata, teta Tina je najbolja, roditeljsko mišljenje se uvažava...
    A sad da li ću voziti tri puta na tjedan, ko zna, možda i hoću jer sam to planirala sa curom da se kojim
    slučajem nismo uspjeli upisati u cjelodnevni vrtić (curka je baš željela u cijelodnevni vrtić)
    a sorry, mislila sam da si bliže

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    na koncu, imam "materijalne" dokaze za to - svaki dan se u toj grupi nešto pjeva, lijepi, boja, crta, sve je to izvješeno i demonstrirano
    obrađuju teme po godišnjim dobima, obilježavaju dane ovoga i onoga, baš gledam - stariji je školarac a ona vrtićarka - sve iste stvari rade (prate) samo prilagođeno dobi
    tako je i kod nas: postoje dokazi da rade: svaki tjedan novi crteži na panou, nove pjesmice se pjevaju, pokazuje mi skakanje, igrice

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam od jedne mame na rođendanu prošli vikend čula da vrtić u koji je moje dijete bilo upisano ima plan rada, a on se sastoji od toga da ne rade s njima ništa Tako su naime njoj rekli na sastanku
    Dakle ja sam bila izabrala definitivno najgori vrtić u gradu, a naivno sam vjerovala da su državni bolji jer navodno imaju "program" po kojem rade.
    Mislim da ta mama sa rođendana pretjeruje, da su joj tete na sastanku rekle da ne planiraju ništa raditi sa dijecom teško mi je povjerovati!
    Dali ste već imali roditeljski sastanak ? Na njemu će vam tete ispričati koji im je plan i program.
    I mi smo u državnom vrtiću i prezadovoljna sam !

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne, to je istina. Pitanje je bilo otprilike ovako: Zašto ne dobivamo radove djece? Zašto se ne obilježavaju npr. dani kruha, prvi dan jeseni, proljeće, dolazak zime, valentinovo i sl. Zašto nema predstava u kojima sudjeluju djeca (ono za kraj vrtićke godine i sl.). Zašto djeca ne idu na dječju olimpijadu?
    Provjereno znam da se u mnogim vrtićima to sve radi (ako ne i puno više) i da djeca uživaju.

E pa odgovor je bio da oni imaju takav program

Stvaro ne rade ništa, vidjela sam na svoje oči + od te žene dijete ide tamo već 3 godinu pa valjda zna s 6 godina reči što su radili ili ne radili u vrtiću

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Onda je svaki komentar osim UŽAS suvišan !!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moj stariji je išao 5godina u isti gradski vrtić i bila sam prezadovoljna sa tetama, sve su obilježavali čak i neke dane za koje ja ne znam

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nevjerojatno....

Ja sam zadovoljna programom i tetama, crica je predškola, a sin je u mješovitoj grupi obogaćeni program....
    Svaki dan imaju isplaniran prema programu, možda nekad malo odskače jer se prilagođavaju situaciji al u biti jako puno rade s djecom... Npr u grupi u koju ide sin svako dijete ima onaj velike registrator s košuljicama pa tete tu pohranjuju radove djeteta, zapisuju izjave, i sl.....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I naši imaju relativno dobar program. U prvih mjesec dana naučili su neke pjesmice koje su otpjevali za dan bundeva, to smo imali u 5 popodne - izrezivali strašila. Išli su na gradsku tržnicu, skupljali žireve u parku, u kazalište na predstavu, za dan policije išli su na trg na demonstriranje njihovih vježbi. Sljedeći tjedan idu na izlet na Trakošćan gdje će razgledavati dvorac, posaditi drvo i sl. Ići će za dane štednje u banku, posjet liječniku školske medicine itd.

Na proljeće će predškolci sudjelovati u dječjoj olimpijadi i danima Europe.

Ali sve navedeno događa se u nekoliko dana, a ostalo mi se čini da baš i nije neki svakodnevni program.
    Koliko meni mala opiše prosječni dan u vrtiću joj izgleda ovako:

-dođe oko 8:15
    - doručak je oko 9, do tad se slobodno igraju jer većina još dolazi, ponekad su pjevali kad su vježbali za nastup pred roditeljima, to je bilo u smjeni kad je teta koja svira
    - oko 9:15 gotovi su s doručkom
    - u 11 idu na dvorište gdje je slobodna igra i vani su jedan sat i to je mojoj koma jer se razlete djeca po dvorištu

Ovo vrijeme između doručka i izlaska je uglavnom isto slobodna igra, ili ponekad idu u dvoranu gdje s jednom tetu pjevaju i plešu ,a s drugom vježbaju, ali po tome kaj opisuje to vrijeme u dvorani, to ne traje više od pol sata.

Oko 12:45 imaju ručak jer su najstarija grupa pa najkasnije imaju ručak, poslije ručka peru zube. Moja je onda već doma.

Ne znam što rade poslije, ali je jedna mama pitala kak podnose to što ove godine nema spavanja, teta je rekla da im slože da si malo prilegnu ako su umorni, pred televizor i mogu si pogledati crtiće. Crtiće na dvd-u su gledali i kad je padala kiša pa ujutro nisu mogli van. Čini mi se da je popodne malo mirnija atmosfera i ne vjerujem da onda imaj uneke zajedničke aktivnosti.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

SB, baš mi je žao što je tvojoj djevojčici tako u vrtiću. Mislim da bi trebala inzistirati da ju tete malo više uključe. One bi zaista trebale raditi na tome. Nezamislivo mi je da nije tako.
    Slažem se da to ne treba biti borba samog djeteta. Nisu sva djeca ista niti se u toj dobi trebaju "boriti" na taj način. Ja sam se ježila od tih fora - neka ide u vrtić kako bi se zanala izboriti, pusti je neka bude galamdžija, tako će joj bolje biti u životu...

Evo, ja se nakon mjesec dana vrtića mogu pohvaliti da se moja cura skroz adaptirala. Ujutro skače iz kreveta, vesela je, žuri se kako ne bismo zakasnili. Sama hoće nositi ruksak, kada uđemo, odmah ulazi u sobu, ima prijateljice kjoe su zapravo uglavnom starije od nje. Sad se jako dobro skompala s djevojčicom koja je krenula ovaj mjesec u vrtić i mlađa je od nje mjesec dana i baš mi je drago zbog toga. Vidim da ju i druga djeca vole, pričaju o njoj (kao i ona o njima), a i jedan mali dječak ju navodno stalno spominje kod kuće.
    Sve je išlo postepeno, a onda je prošli tjedan ostala čet. i pet. kod kuće jer je imala malu temp. (ma, skoro ništa, 37,2) i onda nije mogla dočekati ponedjeljak. Za vikend smo se igrali vrtića, ja sam bila jedna teta, a MM druga.
    Ja sam s tetama oduševljena. Ona voli mlađu tetu koja je tek počela raditi. Ona se stvarno brine za nju. Dok nije došla mala curica, išla je s tetom na ručak, ova sjedi pored nje i hrani ju, baš se jako vole. Starija teta je isto super, nisam ni jednom čula da je M. rekla nešto bed o njima.
    Pjevaju pjesmice, crtaju, igraju se...
    Ma ne znam. Kad pričate o programu i o tome što rade. Pa mislim da je sasvim ok da se djeca međusobno igraju i da se tete previše ne petljaju ako je sve ok. Ove naše male curice se igraju frizera, kuhaju zajedno, baš se znaju lijepo zaigrati.
    Naravno, bude tu i zajedničkih igara koje animiraju tete i to je ok, ali ja ne očekujem da ih tete cijelo vrijeme animiraju.
    Isto je i za van. Pa šta, kada su vani, neka trče, glavinjaju, deru se, valjaju. Meni je to ok. Većina djece to vole. Ne očekujem da vani rade Bog zna što. Ok, ima tih kojekakvih igara, ali mislim da je najvažnije da se dobro istrču.
    Kad je ružno, isto idu u dvoranu gdje teta ili svira ili gledaju crtiće što mi opet nije neki bed. Od dvije epizode Hlapića joj neće ništa biti. Isto bi bilo i kod kuće.
    Klopa je skroz ok, jedino za moj pojam prečesto imaju meso. No, ova moja ga ne jede baš svaki put pa sam zadovoljna.

Ne znam kada da ju počnem ostavljati na spavanju jer mi je ovako katastrofa. RAdila od kuće ili iz firme, uvijek mi ide kasno spavati jer dok ja pozavršavam glavni posao, već bude kasno. Onda ona još nešto mora jesti, pa se igrati, pa gledati TV (što popustim jer moram raditi).. ako je s MM ili s bakom, budu još vani... Evo, danas sam iz firme došla u 3, starci su je dovezli, dok sam ja još pozavršavala što sam imala, natezali se oko čišćenja nosa.... bilo je i četiri. Naravno, sapvala je do 7, a da sam je pustila (budala, slušala mM), spavalo bi dijete cijelu noć jer je baš bila premorena.
    Mislim da bi u vrtiću bolje zaspala nego starcima i MM jer njih uvijek izlevati i oni joj sve dopuste.

Zapravo, sve će doći na svoje vremenom. Hvala Bogu, s tim vrtićem sam toliko sretna da vam ne mogu opisati. Najvažnije mi je kada ju vidim zadovoljnu kako ulazi i kako kasnije priča o svemu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sp, baš mi je drago zbog vas!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    sp, baš mi je drago zbog vas!
    X

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nama kriza počela nakon 5 tjedana. Sve je klapalo do ovog tjedna, ali jučer i danas katastrofa. I prije se malo bunila ujutro kod dolaska, ali sad već od doma pri spomenu vrtića složi tužnu facu i viče da neće u vrtić. Tamo, što nije do sada, cijeli dan protestira. Nije to plakanje, ali cendra, tužna je... Kad dođe doma plače cijelo vrijeme, buni se, sve je "neću" i samo bi da ju mama nosi i mama drži. Kakva je to reakcija nakon mjesec dana?
    Posljednje uređivanje od Mimek : 10.10.2012. at 21:49

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

normalna i vrlo česta

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

baš sam se razveselia kad sam pročitala da mi odgovara jedna iskusna mama čije postove uvijek rado čitam

i ja tako mislim, ali crv su mi ubacile tete koje su rekle MM da se tom djetetu pridaje previše pažnje i da nam je drugo pa bi trebali znati kako se ponašati. Ja joj u ovakvoj situaciji dajem svu pažnju koju treba i ne mislim da griješim tim više što je nedavno imala crijevnu virozu i nisam sigurna da je sve sanirano tj da još povremeno ne osjeća crijeva

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme otkud sad to? hvala

ali on topic, znam puno klinaca koji su baš imali gadnu krizu tako negdje mjesec i pol nakon polaska u vrtić. ne znam, valjda tad skuže sve razmjere cijele situacije

a može biti i da je povezano s bolešću, pogotovo ako je zbog toga bila doma duže od dan-dva

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i mi smo imali takva iskustva nakon određenog izbivanja iz vrtića (bolest, naš godišnji i sl.)
    evo, i dan danas mi se 6-ogodišnje dijete rasplače ujutro, onako baš tužno
    cijelo je ljeto bila doma, švercala se uz stariju sestru koju su čuvali svi redom :D

a tvoja curica je još jako mala

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moja L. se u poč ok prilagodila na vrtić. prilagodba je trajala dva tjedna. tempo smo određivali mi sami, imali smo osjećaj da je tetama (više jednoj) draže da je dijete što kraće u vrtiću, a dijete je samo izražavalo želju ostati. pa smo mi sami počeli govoriti kad ćemo doći po nju. zatim se razbolila i bila doma. onda opet krenula i tada se počela po cijelu noć buditi i govoriti da ona ne bi u vrtić. onda opet tjedan dana doma. i kad je ponovo krenula, jako je plakala. ali nakon dana provedenog u vrtiću sve ok. drugu noć nije plakala i ide u vrtić bez problema, malo plače pred vrtićem i kad neko dođe po nju ali to tek za predstavu. jedna teta je na bolovanju i druga ju mjenja!
    o toj teti smo svašta čuli, ali osobno nismo imali loše mišljenje o njoj. no ona je o mom djetetu govorila: "L. je danas imala svoj šou, išla je od sobe do sobe i žalila se kako ona nebi išla u vrtić." po tetinim riječima svi su joj se smijali uključujući i nju. jer tko nebi želio ići u vrtić. - to je bilo nakon prvog ostajanja doma.
    zar stvarno ima takve traume zbog tete?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naša jedna teta na bolovanju već 2 tjedna, i bit će još najmanje 9 tjedana doma.U pon. dolazi neka nova s biroa, sad je na zamjeni bila neka mlada teta.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi imamo problem sa jelom.
    Privikavanje je recimo ok, malo plače kad ga ostavljam i brzo prestane.
    Ali ne želi ništa jesti u vrtiću.
    U ovih mjesec dana mogu nabrojati na prste jedne ruke koliko i šta je jeo u vrtiću.
    E sad iskreno meni to ne predstavlja neki veliki problem ali imam osijećaj da jedna od teta previše drami oko toga.
    Jedan dan prošli tjedan me napala da ona ne zna kako će on ostati cjeli danda ništa ne jeda da se neče moći igrati da će kolabirati.
    A situacija je sljedeća on ujutro prije vrtića uvijek nešto pojede i do sada je ostajao do ručka.
    I uglavnom ni jedan ručak nije baš jeo.
    Jedno dva tri puta je pojeo i to malo i na silu.
    Užasno je tvrdoglav i danas je teta rekla da ga je stavila za stoli i rekla da ako hoće jede ako ne onda ništa.
    I on naravno ije onda je uzela tanjur dala mu vode i to je popio i ok išao doma.
    Ja isto mislim da on zna da ide doma, jer je ipak veči ima 2,8 godina, i da zna da će doma jesti.
    Bar i tako sam kaže.
    E sad veli ova jedna koja drami da kod njih ne prolazi da ne jede ništa.
    Ionako bi išao doma oko 14h i nekako ja mislim kad ostane na spavanju, kad skuži da ne ide doma i ostane dva puta gladan da će sljedeć put jesti.
    Jel imao tko sličan problem i kako ste ga riješili.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e sad tu ti ne mogu pomoć, moj isto nekaj zvrka, jedan dan dođem ja i gledam kroz prozor kad ono on dignuo šlapu i prebrojava mrvice po njoj, umjesto da jede, jučer sam ga ja do kraja nahranila u garderobi, danas isto zjevao okolo dok teta nije došla i usipala koju žlicu juhe u njega, a onda je pol sata jeo svoj rižoto, većina klinaca već pozaspala. On si zel svoju kutiju s kruhom s kolica, i polako, kad je došla čistačica da čisti dignem ja njega i velim da donese tanjurić, i sve je pojel do kraja. Još i doma malo uz mene. Pitala me jučer teta jer on očekuje od nje da je nahanim, baš danas komentiram s zdrastvenom, nek joj velim da ga povremeno nahrani. I doma izvoljeva, ujutro kad smo relativno sami sam jede i s žlicom i prstima ( to kad mu dojadi žlica), već dva dana ujutro traži partlek, a popodne i navečer hoće da ga muž hrani, i ne mreš ti dalje. Najveći problem je da drugi klinci relativno brzo pojeu kaj misle, i većsu u krevetu ili na preslačenju,a on mrlja i rasteže se na stolici. Veli mi zdrastvena da klinci jošmalo ( veli ona mjesec dana) ne buju hteli dat žlice, kolko se buju primili žlice, velim joj da mi je to videti.
    Inače frendičina klinka je tek sad počela jest nakon godinu dana vrtića, veli ona mala traži repete.

A kad bu išal u vrtića ak bu u 14 išal doma,inače takva deca znaju prespavat i 15.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.10.2012. at 18:04

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    e sad tu ti ne mogu pomoć, moj isto nekaj zvrka, jedan dan dođem ja i gledam kroz prozor kad ono on dignuo šlapu i prebrojava mrvice po njoj, umjesto da jede, jučer sam ga ja do kraja nahranila u garderobi, danas isto zjevao okolo dok teta nije došla i usipala koju žlicu juhe u njega, a onda je pol sata jeo svoj rižoto, većina klinaca već pozaspala. On si zel svoju kutiju s kruhom s kolica, i polako, kad je došla čistačica da čisti dignem ja njega i velim da donese tanjurić, i sve je pojel do kraja. Još i doma malo uz mene. Pitala me jučer teta jer on očekuje od nje da je nahanim, baš danas komentiram s zdrastvenom, nek joj velim da ga povremeno nahrani. I doma izvoljeva, ujutro kad smo relativno sami sam jede i s žlicom i prstima ( to kad mu dojadi žlica), već dva dana ujutro traži partlek, a popodne i navečer hoće da ga muž hrani, i ne mreš ti dalje. Najveći problem je da drugi klinci relativno brzo pojeu kaj misle, i većsu u krevetu ili na preslačenju,a on mrlja i rasteže se na stolici. Veli mi zdrastvena da klinci jošmalo ( veli ona mjesec dana) ne buju hteli dat žlice, kolko se buju primili žlice, velim joj da mi je to videti.
    Inače frendičina klinka je tek sad počela jest nakon godinu dana vrtića, veli ona mala traži repete.

A kad bu išal u vrtića ak bu u 14 išal doma,inače takva deca znaju prespavat i 15.
    ja ovo ništa ne razumijem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

domy, ja tu uopće ne vidim neki problem, jede ujutro kod kuće, i onda jede ručak kod kuće. to što između ne jede ne čini mi se problematično. čim će početi ostajati cijeli dan, vjerojatno će jesti kad ogladni.

demian isto apsolutno ništa nije jeo na adaptaciji kod čuvalice i to puna dva tjedna. nismo dramili, pustili smo ga da se privikava i protestira na taj način. treći tjedan je počeo najnormalnije jesti.
    isto i sa spavanjem, trebala su im 3.5 tjedna da se usheme i da počne normalno spavati kod čuvalice. do onda je bilo svega i svačega.
    treba vremena da se naviknu i nađu svoj ritam u novonastaloj situaciji. samo bez dramljenja s ičije strane i sve će biti ok

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Upravo i ja to tetama tupim.
    Ali ovaa jedna teta dosta dramatizirA.
    Ja joj velim da postoje djeca koja baš ne jedu u vrtiću.
    A ona meni veli da kod njih toga nema i da to kod njih ne prolazi.
    i ja mislim kad ostane cjeli dan da će jesti kad bude gladan

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    A kakva je to točno papirologija? Mislim da je moraju ispunjavati svaki dan?

Pozdrav
    Vidim da Vas muči kakvu to točno papirologiju odgojiteljice vode pa ću Vam reći samo najosnovnije. Znači uz godišnji plan (koji same osmišljavaju) vodi se i pedagoška dokumentacija odgojne skupine. Tu se unosi orijentacijski plan i program odgojno-obrazovnog rada za tri mjeseca ( po područjima razvoja djece). Zatim se piše tjedni plan i program za skupinu te dnevnik rada gdje se unose svaki dan poticaji (individualni, u paru i grupni) koje se nude djeci i zapažanja o aktivnostima i ponašanju djece u odnosu na postavljene zadaće. Uz to se i vodi mapa o svakom djetetu gdje se unosi sve ono što smatramo važnim i pomaci u bilo kojem smjeru.
    Nadam se da je ovo bar malo pojasnilo što to tete stalno pišu.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo i ja to tetama tupim.
    Ali ovaa jedna teta dosta dramatizirA.
    Ja joj velim da postoje djeca koja baš ne jedu u vrtiću.
    A ona meni veli da kod njih toga nema i da to kod njih ne prolazi.
    i ja mislim kad ostane cjeli dan da će jesti kad bude gladan
    Porazgovaraj sa tetom i reci joj da ti ne sili dijete na ništa, kada bude gladan jest će, ovako će mu se sve skupa još više zamjeriti i mogao bi stvoriti otpor prema vrtiću zato što ga tamo teroriziraju

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ajme otkud sad to? hvala

ali on topic, znam puno klinaca koji su baš imali gadnu krizu tako negdje mjesec i pol nakon polaska u vrtić. ne znam, valjda tad skuže sve razmjere cijele situacije

a može biti i da je povezano s bolešću, pogotovo ako je zbog toga bila doma duže od dan-dva
    Joj evo i moja curka je jedna od njih. Bili smo tako sretni što je krenula bez ikakvih problema, zdrava, sve 5. Prošli tjedan je počela navečer prije spavanja pričati kako ne bi više išla u vrtić, kako joj nije lijepo u vrtiću, i moliti me da je ne šaljem više u vrtić, svaki dan bi mi rekla nešto u stilu: "mama ja sam ti plakala danas u vrtiću, bila sam tužna jer ste mi falili". Jutros je prvi put plakala kad ju je tata ostavljao ujutro. Baš sam koma, ne znam što da radimo. Obratila sam se jednoj od njezinih teta koja je rekla da ne obraćamo previše pažnje na to, da sad ima krizu koju nije imala na početku. Druga teta koju inače Sara više voli je na bolovanju, pa pretpostavljam da je to povezano. Inače puno razgovaramo s maleckom, objašnjavamo zašto mora ići u vrtić, uvijek govorimo sve pozitivno i lijepo u vezi vrtića. Imate li kakav savjet?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj teta tina prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav
    Vidim da Vas muči kakvu to točno papirologiju odgojiteljice vode pa ću Vam reći samo najosnovnije. Znači uz godišnji plan (koji same osmišljavaju) vodi se i pedagoška dokumentacija odgojne skupine. Tu se unosi orijentacijski plan i program odgojno-obrazovnog rada za tri mjeseca ( po područjima razvoja djece). Zatim se piše tjedni plan i program za skupinu te dnevnik rada gdje se unose svaki dan poticaji (individualni, u paru i grupni) koje se nude djeci i zapažanja o aktivnostima i ponašanju djece u odnosu na postavljene zadaće. Uz to se i vodi mapa o svakom djetetu gdje se unosi sve ono što smatramo važnim i pomaci u bilo kojem smjeru.
    Teta Tina, hvala ti

Nego, što se tiče jela. Znam da u grupi moje M. jedna curica uopće ništa ne jede, a dođe dosta rano i ostaje na spavanju. Onda starci dođu po nju malo ranije nego što su mislili jer mala već totalno pregladni. Inače dijete kod kuće sve jede, ali protestira. Drugih problema s njom nema, svi ju obožavaju, a moja M. ju naziva sekom blizankom.
    Tete oko klope ne prave nikakvu dramu iako sam sigurna da ju pokušavaju pridobiti. Stvarno su super po tom pitanju.
    Neki dan su imali dane kruha i moja M. se uhvatila kiflica. Pa kad je teta skužila da tamani samo kiflice, sjela je pored nje i hranila ju varivom da ipak pojede nešto kuhano. Iako znaju da i ja kod kuće još kuham.
    Joj, kako ja volim naše tete!
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 16.10.2012. at 04:27

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivez051 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj evo i moja curka je jedna od njih. Bili smo tako sretni što je krenula bez ikakvih problema, zdrava, sve 5. Prošli tjedan je počela navečer prije spavanja pričati kako ne bi više išla u vrtić, kako joj nije lijepo u vrtiću, i moliti me da je ne šaljem više u vrtić, svaki dan bi mi rekla nešto u stilu: "mama ja sam ti plakala danas u vrtiću, bila sam tužna jer ste mi falili". Jutros je prvi put plakala kad ju je tata ostavljao ujutro. Baš sam koma, ne znam što da radimo. Obratila sam se jednoj od njezinih teta koja je rekla da ne obraćamo previše pažnje na to, da sad ima krizu koju nije imala na početku. Druga teta koju inače Sara više voli je na bolovanju, pa pretpostavljam da je to povezano. Inače puno razgovaramo s maleckom, objašnjavamo zašto mora ići u vrtić, uvijek govorimo sve pozitivno i lijepo u vezi vrtića. Imate li kakav savjet?
    Nastavi dalje sa prilagodbom , svi većinom imaju krize prije ili kasnije. (npr. naša je prvi tjedan bila super, drugi je plakala cijeli, treći je bio dobar, a četvrti je opet bio krizni...nakon toga mislim da je sve došlo u normalu i prihvatila je boravak u vrtiću sa veseljem.)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pozdrav
    Ako je stvarno tako, da prate svako dijete i to zapisuju, onda je to super. Mogu li roditelji dobiti to na uvid na kraju godine?

Kod nas je stanje sad jako dobro i cura rado ide u vrtić. Lijepo se uklopila, sad je samo problem hrana, ne zato jer protestira nego zato jer joj puno toga nije fino, pa za ručak često jede samo kruh. Ide doma oko pol dva, i gladna ko vuk dođe doma.

Dosta toga su počeli raditi, mijese tijesto, sutra će odnijeti krpice, iglu i konac, i vunu pa će nešto šivati i lijepiti. Dosta su u dvorani i pjevaju uz koreografiju kad teta svira, a to joj je najdraže.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pozdrav
    puno hvala na odgovoru, ove naše sad već bivše onda nemaju baš puno toga za ispuniti
    ili eventualno ono: danas nismo radili baš ništa....
    no ja njih nisam ni vidjela da nešto pišu, eto stvarno ne znam što bi one mogle napisati na zadanu temu

eto i skoro 2 mjeseca nakon sam još ljuta

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ako je stvarno tako, da prate svako dijete i to zapisuju, onda je to super. Mogu li roditelji dobiti to na uvid na kraju godine?

To nisu tajni dokumenti. Ukoliko odgojiteljice vode mapu (nije obvezno) sigurna sam da ćete ju dobiti na kraju godine (uz fotografije te likovne radove Vaše djece)

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

To nisu tajni dokumenti. Ukoliko odgojiteljice vode mapu (nije obvezno) sigurna sam da ćete ju dobiti na kraju godine (uz fotografije te likovne radove Vaše djece)

U našem vrtiću na kraju pedagoške godine imamo roditeljski sastanak na kojem nam tete puste filmiće koje su snimale u toku godine da vidimo što su radili.I to mi je nešto prekrasno.
    Lani su nam pustili nekoliko filmića naših klinaca od jaslica do tada.
    Ajme kako je to bilo emotivmo za vidjeti-kako su se razvijali od malenih bebica do predškolaca

I na kraju svake godine dobijemo mapu s radovima svoje djece za uspomenu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo odlučili pauzirati koji mjesec od vrtića, u dogovoru s pedijatrom.
    Sa zdravstvene strane, tijekom 9. do polovice 10 mj je stalno bio bolestan. MM i ja smo bili više na BO nego u zadnjih 5g.

Sa neka emotivne strane, čini mi se da nam je ova kratka vrtićka avantura donijela više štete nego koristi. Naime, tete su nam svjetovale da mu donesemo igračku-tješilicu i dudu. Inače, te dvije stvari imao je samo za spavanje, odnosno uspavljivanje. Od dana kada smo ih donijeli u vrtić prestao je pokazivati interes za bilo kakve druge igrače i interakciju, samo bi zagrlio svog plišanca i dudao dudu sjedeći na stolici kraj dok nismo došli po njega. Kako bi ga ostavili, tako bi ga našli. Nešto, po meni jako tužno. Ok, kad bi ga ostavljali, brže se smirio uz dudu i plišanca, ali se onda nije odvajao od njih. Dok ih nije imao, malo je dulje plakao (možda 5min umjesto 2min), ali bi se onda zaigrao sa drugim igračkama. Ovako je samo navlačio po rukama svoje tješilice. Kada ponovno krenemo, kroz koji mjesec, probati ću da ne nosi ništa od doma u vrtić, očiti mu je onda prilagodba teža. I da, od tada i po doma po cijele dane traži dudu i plišanca. A taman smo mislili probati ga odviknuti od dude.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojem klincu danas drugi pozobali sav njegov kruh,vidi se da ga dobro delam.

moj klinjo kad vidi da je riža s nečim na tapeti to pojede,ostalo kako kad, ali danas pojeo sam juhu s mrkvom+ tjesto s saftom

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi i dalje ne jedeno ništa ali evo već tri dana ostaje na spavanju.
    Prvi dan samo nije spavao ova dva je i to danas kad sam došla rekla sam teti da ga ne budi i ja sam još čekala nekih 20 minuta i onda je rekla da se probudio iako mislim da i nije da ga je ona digla.
    Ali ok nema veze bitno da je dobar i da spava i dost mu je 2 sata.
    A ne znam što se tiče jela veli da su imali krumpir i meso i da on nije jeo da o n jede doma.
    On si je zabrijao kak jede doma i to je to.
    Onda mu velim nek pojede bar kruha i rekao je da mu je kruh fin ali da nije jeo.
    Ne znam valjda će ga popustiti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Sa zdravstvene strane, tijekom 9. do polovice 10 mj je stalno bio bolestan. MM i ja smo bili više na BO nego u zadnjih 5g.

Sa neka emotivne strane, čini mi se da nam je ova kratka vrtićka avantura donijela više štete nego koristi. Naime, tete su nam svjetovale da mu donesemo igračku-tješilicu i dudu. Inače, te dvije stvari imao je samo za spavanje, odnosno uspavljivanje. Od dana kada smo ih donijeli u vrtić prestao je pokazivati interes za bilo kakve druge igrače i interakciju, samo bi zagrlio svog plišanca i dudao dudu sjedeći na stolici kraj dok nismo došli po njega. Kako bi ga ostavili, tako bi ga našli. Nešto, po meni jako tužno. Ok, kad bi ga ostavljali, brže se smirio uz dudu i plišanca, ali se onda nije odvajao od njih. Dok ih nije imao, malo je dulje plakao (možda 5min umjesto 2min), ali bi se onda zaigrao sa drugim igračkama. Ovako je samo navlačio po rukama svoje tješilice. Kada ponovno krenemo, kroz koji mjesec, probati ću da ne nosi ništa od doma u vrtić, očiti mu je onda prilagodba teža. I da, od tada i po doma po cijele dane traži dudu i plišanca. A taman smo mislili probati ga odviknuti od dude.
    mi smo E. skidali sa dude malo prije četvrte godine, i nije baš bilo lako. Trebalo joj je mjesec dana da prestane spominjati dudu svakodnevno. U slučaju da se odlučite na odvikavanje, izaberite neki miran period u životu, bez velikih promjena (bilo bi idealno odabrati trenutak kad dijete pokaže da je spremno izbaciti tješilicu, ali kod nas taj dan nikako nije dolazilo , a govor joj je bio jako loš isključivo zbog žvakanja dude cijeli dan).

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja mislim da ti nije vrjeme trenutno da ga odvikavate.
    Pričekajte da vidite kako će ići u vrtiču, obično i tete to znaju potaknuti da im samo daju na spavanju i to ako baš traže.
    Tako da možda da pričekate sve skupa da prođe ta faza prilagodbe.
    Od moje sestre mali je imao sličnu šemu.
    krenuo je sa 1,5godine u vrtić i neki dobrih mjesec dana je stajao kod vrata držao svoju bocu u jednoj ruci u drugoj plišanca kojeg je nosio i nije opće sudjelovao u ničemu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    A ne znam što se tiče jela veli da su imali krumpir i meso i da on nije jeo da o n jede doma.
    On si je zabrijao kak jede doma i to je to.
    Onda mu velim nek pojede bar kruha i rekao je da mu je kruh fin ali da nije jeo.
    Ne znam valjda će ga popustiti
    a kolko doma jede

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

inaće , E. je super u vrtiću. Sudjeluje u aktivnostima, jede, daje tetama da ju tješe ili joj pomažu ako je potrebno, ima puno povjerenje u sve suradinike i osobe u vrtiću...poćela je raditi i sa vrtićkim logopedom bez otpora, uglavnom nemam prigovora. I sa vrtićem smo jako zadovoljni, imaju svakodnevno planirane razne aktivnosti , izlazak na dvorište je obavezan, tete su tople i prisutne, za nespavaće su organizirane aktivnosti u posebnoj prostoriji tako da ne ometaju djecu koja spavaju ... ona još ponekad prigovara da ne bi taj dan išla u vrtić, ali kada signemo rado ostaje .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

od kad se može raditi s logopedom u vrtiću ( mislim godina života),moj mali malo priča, inače stariji su progovorili s dve i posle ih nisi mogal zaustavit.A ovaj mali priča tek tolko, većinom su mu riječi na 2 slova, i sad si misli kaj je htio.Kad ga pitaš kaj je radil u vrtiću uvijek kaže njam-njam i tu-tu ( vozil bebe (manje klince)u kolicima) ( istina to sad samo i rade) ali....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    od kad se može raditi s logopedom u vrtiću ( mislim godina života),moj mali malo priča, inače stariji su progovorili s dve i posle ih nisi mogal zaustavit.A ovaj mali priča tek tolko, većinom su mu riječi na 2 slova, i sad si misli kaj je htio.Kad ga pitaš kaj je radil u vrtiću uvijek kaže njam-njam i tu-tu ( vozil bebe (manje klince)u kolicima) ( istina to sad samo i rade) ali....
    Nemam pojma , pretpostavljam da ovisi o vrtiću i kapcitetima logopeda (ako je veliki vrtić , tada vjerojatno rade sa starijom djecom). Logopedica kod nas je radila trijažu u vrtičkim grupama (mješovite od 3-5g), spominjla je suradnju djeteta koja počinje oko četvrte godine , tako da mislim da radi sa djecom koja su spremna raditi samostalno sa njom bez prisutnosti roditelja (logopedica dođe po nju i rade pola sata jednom tjedno, takav je plan).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitat ću našu da malo zumne dete

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Moja curka ima još malo pa 6 i pol godina i svoga plišanca, s kojim inače doma samo spava nosi sa sobom u vrtić, to im je pretpotstavljam poveznica sa domom.
    Od dude smo ju odvikli sa 3 godine ne vezano za jaslice, pošto su tete u jaslicama nakon nekog vremena rekle da joj duda u jaslicama ne treba i to je super funkcioniralo!
    Tete su nam rekle i u jaslicama i kada je krenula u vrtić jednom kada si nađu najboljeg prijatelja da će se sve posložiti, tako je i bilo.
    Deaedi sigurno nije lako ni vama ni njemu, ali biti će sve u redu, samo treba malo vremena.

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    U našem vrtiću na kraju pedagoške godine imamo roditeljski sastanak na kojem nam tete puste filmiće koje su snimale u toku godine da vidimo što su radili.I to mi je nešto prekrasno.
    Lani su nam pustili nekoliko filmića naših klinaca od jaslica do tada.
    Ajme kako je to bilo emotivmo za vidjeti-kako su se razvijali od malenih bebica do predškolaca
    I na kraju svake godine dobijemo mapu s radovima svoje djece za uspomenu
    bodo kako predivno, tako nam brzo odrastu, a te uspomene su neprocjenjive

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja moram prijaviti kak smo super izgleda da se priviknuo.
    Evo i jučer i danas a pogotovo danas je bio super.
    Obukli smo se ušao je unutra mahao i nije plakao, a ja sva sretna.
    Još kad je ulazio ja sam mu rekla da kaže dobro jutro teti pošto on priča i rekao je.
    I več dva dana spava i vele tete da je supar, jedino još ne jede.
    A nadam se da će i do toga doči

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •