Evo točno to je istina i u mom slučaju, ali ja to dok je moja starija bila jedinica jednostavno nisam vidjela.je sestra (tada šestogodišnja) bila spas u zadnji čas
Evo točno to je istina i u mom slučaju, ali ja to dok je moja starija bila jedinica jednostavno nisam vidjela.je sestra (tada šestogodišnja) bila spas u zadnji čas
Propast bi se dogodila, Anemona, opća propast.
A i da dodam odgovor na pitanje iz naslova:
Klima će se promijeniti onda, kada puno pojedinaca bude ona promjena koju žele vidjeti u svijetu.
Pa ako ne želiš da tebe netko ne gleda s predrasudama, prvo prestanu ti gledati drugoga s predrasudama.
Osobno, nikad nisam imala strah da bi mi dijete, zbog toga sto je jedinica moglo postati razmazeno ili centar svijeta.
))). Isto i ja čitam to spasenje. Iako bih volila da mi mala ima nekog od geschwistera, tj. malo me prpa da ne bude razmažena ili da ja ne budem prestroga, ali mi lakše ovako... ništa nije nepovratno izgubljeno... tj. ima "spas", unatoč tome što se neće pojaviti Onaj koji nedostaje, na žalost, ali što sad - i to je život i njegovi.... "izazovi".
![]()
Posljednje uređivanje od ina33 : 30.10.2012. at 08:44
Dogodilo bi se da nema sestru, da nema u obitelji partnericu za sve (od igre do svađe), osobu blisku po dobi i interesima koja na njega (i on na nju) utječe drugačije nego roditelji ili prijatelji. U njegovom životu dogodio se jedan novi odnos koji kao jedinac ne bi imao. Ne znači da on ne bi bio pristojno odgojno dijete, ali jednostavno ne bi imao ono što sada ima niti znao što je to. Što se tiče nas roditelja, postali smo opušteniji kad je došla kći, nestalo je te usredotočenosti na dijete, tog trokuta dvoje odraslih usmjerenih prema jednom djetetu. Dinamika obitelji potpuno nam se promijenila na način koji nam se sviđa. Odgoj je također postao lakši jer se dobrim dijelom odvija u suodnosu brata i sestre.
Sve što sam napisala je samo moje obiteljsko i roditeljsko iskustvo - sedam godina sam bila mama jedinca, a sad sam pet godina mama dvoje djece. U tome nema ni traga vrijednosnog suda prema obiteljima s bilo kojim brojem djece ili bez djece.