Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: trudnoća nakon spontani

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno trudnoća nakon spontani

hy, mislim da je ova tema i više puta otvorena, al ja je nisam mogla naći. Nova sam, i prije 2 i pol mjeseci imala sam spontani sa 6 tjedna. išla sam u bolnicu i napravili kiretažu s vakumom, nakon par sati otišla kući. Jako tužno a one koje su prošle kao i ja znaju šta to znaći. No, nisam se dala da me to baci u neku depresiju, iako , ponekad, kad vidim trudnicu ili neka frendica mi kaže da je trudna malo se opet prisijetim sta se i meni desilo, no ok. Prošlo je već 2 i pol mjeseca. 2 M su došle , redovne i bez problema. Naručila sam se kod moje gin da idem napraviti sve pretrage i da idemo ja i dečko u nove pobjede. doktor u bolnicu reko da mogu pokušati opet nakon 3 mjeseca. A i to sad želim.
    Htjela bi Vas pitati dal ste imali isto iskustvo, i nakon koliko ste ostale trudne, dal je trudnoca bila kako treba poslje, strah?

hvala

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

prva trudnoća ostala trudna od prve, spontani u 7tt. bila sam u teškoj komi mjesecima. naparvili pretrage koje su pokazale sve i svašta i završili smo na potpomognutoj, imala sam jednu neuspijelu inseminaciju.
    odmah isti mjesec ostajem prirodno trudna nekim čudom, za sada guramo skroz ok, postoje manji problemi, ali nekako idemo dan po dan.
    najteže je psihički izdržati i boriti se sa paranojama, tko je jednom imao spontani ili izgubio bebu zna o čemu pričam, nikad više mirne i spokojne trudnoće.

ne znam što pametno da ti velim, napravi si svakako sve potrebne pretrage, nemoj prihvatiti "da je sve to normalno i prirodna selekcija", nastoj ući u novu trudnoću koliko toliko psihički oporavljena, misli pozitivno i to je to.
    nažalost ima stvari na koje ne možete utjecati niti ti niti doktori koliko god ti se trudili pomoći.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 01.11.2012. at 14:23

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

prva trudnoća školska
    druga spontani sa 7 tjedana
    treća trudnoća opet školska

razmak između prve i druge godinu i pol, razmak između druge i treće također godinu i pol

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Prva trudnoca uredna, druga spontani u 6.tj. treca posle dva meseca, nisam mogla da se smirim do nekog 12. tj, svako malo sam jurila na wc da vidim jesam li prokrvarila. i onda je jednostavno trudnoca uzela maha , opustila se i pocela da uzivam u istoj. Trenutno sam u iscekivanju treceg . Cela trudnoca mi je prosla prilicno opusteno, trenutno sam 37+1.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

1. trudnoća od prve ostala trudna, trudnoća školska
    2.trudnoća dugo išćekivana, izgubili bebu
    3.trudnoća školska, do začeća sa stavom što bude biti će, a s rastom bete, rasla je i napetost, ali nakon nekog vremena sam se opustila.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja sam imala prvu trudnoću školsku prije 7 godina,onda smo se odlučili nakon toliko vremena na drugu bebu međutim u 10 tt misssed srce više nije kucalo ...čekali smo samo 3 mjesecai od prve se uhvatilo i evo sada sam 22 tt trudna i Bogu hvala sve je ok !! sretno i samo naprijed

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj eli84 prvotno napisa Vidi poruku
    hy, mislim da je ova tema i više puta otvorena, al ja je nisam mogla naći. Nova sam, i prije 2 i pol mjeseci imala sam spontani sa 6 tjedna. išla sam u bolnicu i napravili kiretažu s vakumom, nakon par sati otišla kući. Jako tužno a one koje su prošle kao i ja znaju šta to znaći. No, nisam se dala da me to baci u neku depresiju, iako , ponekad, kad vidim trudnicu ili neka frendica mi kaže da je trudna malo se opet prisijetim sta se i meni desilo, no ok. Prošlo je već 2 i pol mjeseca. 2 M su došle , redovne i bez problema. Naručila sam se kod moje gin da idem napraviti sve pretrage i da idemo ja i dečko u nove pobjede. doktor u bolnicu reko da mogu pokušati opet nakon 3 mjeseca. A i to sad želim.
    Htjela bi Vas pitati dal ste imali isto iskustvo, i nakon koliko ste ostale trudne, dal je trudnoca bila kako treba poslje, strah?

hvala
    Kao sto je Ayan rekla, kada jednom prodjes spontani, sasvim drugacije ces gledati na sljedecu trudnocu i imat ces strahove.
    Kao sto nisi dozvolila tuzi da te uzme, nemoj ni strahovima.

Ja sam imala spontani sa 6tj, sve otislo samo.
    Nisam se dala za 2mj sam isla na ivf, nije uspio i drugi ciklus nakon neuspjelog ivf-a, ostala sam trudna, znaci 4mj od spontanog.
    U pon brojim 16tj i da imam strahove, sada vec nesto manje, praznovjerja- da ne pricam.
    Prvih par tjedana sam bila isto stalno na oprezu, zatim mi frendica imala spontani u 12tj, pukla sam.
    Nisam mogla dobiti termin i onda sam na brzinu kupila baby watcher samo da se smirim i pomoglo je.
    Jucer su bili sporiji otkucaji cca 136...crv su,nje, danas je opet preko 145...znaci dijete spavalo, ja panicarila.
    Sada me frka uzv-a u ponedjeljak, mm se veseli otkriti sto cemo dobiti, a ja samo mislim da je zdravo.
    I tako ce biti do poroda, samo nek raste, da je zdravo, samo neka porod dobro po njega prodje, pa neka nista ne pokupi u 3mj, neka dobiva na tezi i, neka dojim..i stalno samo neka to i to.
    Tako da kad zatrudnis, pripremi se na strahove dok te ima, postajes mama.

Inace, kada sam imala spontani, odjednom mi je prilazilo toliko zena i pricalo o svojim spontanima.
    Nisam ni bila svijesna da je toliko zena dozivjelo tu tragediju, a okruzuju me.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Melem33 prvotno napisa Vidi poruku
    ...Inace, kada sam imala spontani, odjednom mi je prilazilo toliko zena i pricalo o svojim spontanima.
    Nisam ni bila svijesna da je toliko zena dozivjelo tu tragediju, a okruzuju me...
    istina nažalost, ali kao da svi šute o tome.
    što se tiče strahova meni je bila koma što poslije ostaneš sam sa svom tom tugom gubitka, u bolnici te ne doživljavaju, ljudi oko tebe te baš ne doživljavaju (tu ne mislim na obitelj ili supruga), i imaju glupe komentare, a znaju biti i zli, nema nikakve psihološke pomoći niti u bolnici niti kroz neku udrugu ili telefon gdje možeš nazvati i izjadati se. sve je po principu uradi sam, ili tipkaj po forumima. sablažnjava me činjenica da žene koje kasnije izgube bebu stavljaju u sobu sa ženama koje rode zdravu djecu, pa koliko bešćutan moraš biti?
    poslije se pitaš zašto mi se to dogodilo i tražiš uzrok ali ne dobivaš pomoć, kad ostaneš ponovno trudna opet ta paranoja trčanja na wc jel sam možda prokrvarila, ako odem na pregled jel će srce ovaj puta kucati, ako kuca jel će prestati kucati, trzaš se na svako probadanje...

koliko god imala bliske ljude oko sebe opet liježeš i dižeš se sama sa svim tim pitanjima i strahovima i to je meni bilo najgore.
    sad ovisi koliko si i psihički jaka osoba,ali koliko god optimistična bila, svaki dan je nova borba, svaki uzv je strepnja i tako sve dok mi ne daju bebu u ruke nakon poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

pred tocno mjesec dana, u 9 tt sam prokrvarila i na hitnoj su mi utvrdili spontani. dijagnoza - misses ab. osjecala sam se grozno, stalno vrtila u glavi tih devet tjedana i razmisljala sto sam krivo napravila. kiretaze sam se bojala uzasno, na kraju to i nije bilo tako strasno. ali bol koju sam osjecala, to je bilo prestrasno. koliko god mislim kako sam sada dobro, opet me uhvati faza tuge i placa i ne znam sto bih. a istovremeno poriv za majcinstvom je u meni jos veci.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj katy23 prvotno napisa Vidi poruku
    ...a istovremeno poriv za majcinstvom je u meni jos veci...
    na kraju te tuge, prevlada želja za majčinstvom i ratnica koja se skriva u svakoj ženi. i jednostavno kreneš dalje.

Natalija28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo i mene, nažalost, na ovom topicu...Jučer stigla s kiretaže, missed ab u 9 tt...prvo krvarenje sam imala u 6 tt pa onda ležanje u bolnici, razne dijagnoze, pa na kraju otpuštena uz ono "sve će biti ok" i evo me dva tjedna nakon toga opet na istom odjelu s "nije kako treba"...Već sam se nakon tog krvarenja nekako pomirila sa svime i pripremila se na najgore, ali nekako ne mislim da je kraj svijeta...Guram dalje svim silama i sama se sebi divim kada otkrivam koliko snage u meni ima, a dnedavno kada bih čula ovakve priče mislila sam da bi me to ubilo..Ipak nije! Ja čekam tri M i krećem ispočetka!! Pozdrav curke i idemo dalje skupa!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

natalija,grlim te nije lako,znam..al možemo mi to.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Natalija, pitala sam se sto je sa tobom, zao mi je sto si to morala proci.
    Drago mi je sto si zadrzala tako pozitivan stav i od ti zelim da sto prije docekas svoj plusic i zdravu i skolsku trudnocu.
    Nakon kise dolazi sunce i kad nas to sunce ogrije, nema ljepse topline na svijetu...

Natalija28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala draga! Guram dalje i jedino sad tražim neki ok topic na kojem mogu saznati više o brisevima i testovima koje trebam kasnije napraviti jer liječnici baš nisu zagrijani da rade išta jer se drže onog "slučajnost, nema brige"...Ne brinem ni ja nešto posebno (koliko sam mislila da ću), ali bih voljela napraviti nešto čisto da budem mirnije savjesti...Hvala na podršci i sigurna sam da se tipkamo još, uz neke sretnije teme

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Natalija28 prvotno napisa Vidi poruku
    ...Guram dalje i jedino sad tražim neki ok topic na kojem mogu saznati više o brisevima i testovima koje trebam kasnije napraviti jer liječnici baš nisu zagrijani da rade išta jer se drže onog "slučajnost, nema brige"...
    žao mi je zbog toga što prolaziš.
    nemoj pristati na objašnjenje o "slučajnosti", napravi pretrage koje treba prije nove trudnoće, imaš pravo na njih. ako se ne snalaziš, javi se na pp, znam koje sam ja radila pretrage, pa da ti pomognem da ne lutaš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •