Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
Imam pitanje i nadam se da će mi netko moći odgovoriti...

Nedavno sam čula da ne mogu upisati dijete u gradski vrtić (Zagreb) ako suprug ili ja nemamo prebivalište u Zagrebu barem PET GODINA! Je li to točno? Druge su mi opcije privatni vrtić za 2600 kn mjesečno, kako čujem, ili tzv. čuvalica za 3000-4000 kn (ako sam dobro skužila, toliko vi svoje plaćate). Ja tih novaca nemam.

Da pojasnim još malo, za slučaj da me netko odluči napasti što nemam prebivalište ovdje... Suprug je iz okolice ZG-a, a ja sam izdaleka. Živimo skupa već nekoliko godina i, za razliku od velike većine podstanara, uredno smo prijavljeni - imamo ugovor i boravište, koje nam čak stoji na poreznoj kartici, tako da plaćam prirez gradu Zagrebu. Prebivalište nemam gdje prijaviti. Podstanarstvo je nesigurno i ne mogu svake dvije-tri godine mijenjati sve dokumente. Čak i da kupimo svoj stan i prenesemo prebivalište u ZG, očito će mi tek drugo ili treće dijete imati pravo na vrtić.

Otkud takva blesava odredba? Zašto 5 godina? Znači da sam još kao student trebala kupiti stan da bi moje dijete moglo jednog dana u zagrebački vrtić koji se, ponavljam, financira i od moje plaće. Mogu li išta poduzeti po tom pitanju?

Koliko ja znam,a imam 2 djece u gradskom vrtiću nitko me nije pitao koliko dugo živimo u Zagrebu.
Famoznih 5 godina je uvjet za dobiti novce koje isplaćuje grad Zagreb kao pomoć za novorođenu djecu.
A i privatne jaslice sada koštaju puno manje-600- 1200 kn