Stranica 64 od 121 PrviPrvi ... 1454626364656674114 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,151 do 3,200 od 6008

Tema: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #3151
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    poriluk varivo sa špekom..buhtle

  2. #3152
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Mislim da cu varivo od graska s noklicama.

  3. #3153
    Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Zagorje zeleno
    Postovi
    871

    Početno

    Varivo grah i zelje

  4. #3154
    susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    PGŽ
    Postovi
    330

    Početno

    nastavljam varivo niz- leća i ječam s kobasama

  5. #3155
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Nemam pojma što ću, a za pola sata trebam doči doma i početi kuhati.
    Možda paradajz juhu i još nešto.

  6. #3156
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kod mene se buncek kuha

  7. #3157
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene se buncek kuha
    Dobar tek!

    Da je kod mene, uz to bi još išla i dinstana hajdinska kaša, eventualno kiselo zelje na salatu s bučinim uljem. Živjeli međimurski korijeni!

  8. #3158
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Nisam prijavila što se kod mene danas kuha (tj. jučer se skuhalo za danas): krem juha od tikvice, pileći paprikaš s povrćem (ovaj put mrkva i korabica, inače stavljam i grašak ali nisam imala), riža

  9. #3159
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nisi pratila sinoćnja događanja
    vrati se deseak postova unatrag

    danas je grašak

    i, daj mi reci, kako spremaš heljdinu kašu i kakvu heljdu da kupim za taj tvoj način

  10. #3160
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Apri, napravila sam prvi put buhtle jer si ih ti jučer spominjala.

  11. #3161
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i?
    kakve su ispale?

  12. #3162
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nisi pratila sinoćnja događanja
    vrati se deseak postova unatrag

    danas je grašak

    i, daj mi reci, kako spremaš heljdinu kašu i kakvu heljdu da kupim za taj tvoj način
    Kupujem običnu heljdinu kašu (ima toga tamo gdje riža i ječam stoje u dućanima, a ako nema - provjeri police sa zdravom hranom.)

    Omiljena mi je bila firma Avard (to sam kupovala u Koprivnici, mislim da su iz Gotalova ili Gole) ali dugo to već ne viđam.

    Imaju Čakovečki mlinovi ili neka druga čakovečka firma heljdinu kašu u pakiranju od pol kile i od kile. Ima u Fami trgovini malo pakiranje od 20 dag (oni su iz Slavonije, mislim da to sami uzgajaju).

    Nema nikakve mudrosti - pregledaš da nema kamenčića i sjemenki drača, ispereš na gustom cjedilu dok ne ide čista voda, pa skuhaš u dosta slane vode kao rižu. Ja u vodu dodajem lovorov list. Kad je gotovo, ocijediš.

    U drugoj posudi na masnoći (ulje ili otopljeni špek) prodinstaš malo luka da postane staklast, frkneš ocijeđenu kuhanu kašu gore i to ti je sve! Ako radiš kašu kao samostalno jelo, osim luka frkni nutra mrkvu, korabu i sve ostalo povrće iz grincajga da se dinsta, pa kad omekša dodaš kašu.

    Kad sve promiješaš i ujednačiš, posipaj gore mljeveni papar. Možeš i peršinov list staviti.

    Ostale varijante - kod mene doma odlično prolazi kombinacija sa šampinjonima ili čak vrganjima, kao i složenac s mljevenim mesom.

  13. #3163
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i?
    kakve su ispale?
    dobre, samo punjene je isparilo( bio je sir). Drugi put ide čokolade.

  14. #3164
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Peterlin, znači da bi mi to bio sutra super prilog, umjesto krumpira
    jedino se bojim da ljudima ne bi sjela
    heljdu baš treba znati voljeti
    ko i tripice

  15. #3165
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    dobre, samo punjene je isparilo( bio je sir). Drugi put ide čokolade.
    pa kad si cicija
    stavi malo više

  16. #3166
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa kad si cicija
    stavi malo više
    A kako ona da postignem da ne curi? Nisam još shvatila tehniku motanja, u tome je stvar.

  17. #3167
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a, to
    moram priznati da je meni samo jednom jedna procurila i to zato što sam je probila noktom

    možda je onda previše smjese bilo
    pa si predarežljiva

  18. #3168
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, znači da bi mi to bio sutra super prilog, umjesto krumpira
    jedino se bojim da ljudima ne bi sjela
    heljdu baš treba znati voljeti
    ko i tripice
    To je istina.... Meni je to sastavni dio prehrane cijeli život (kao i ječmena kaša i proso) ali na heljdu se treba naviknuti. Moja djeca to obožavaju, a imam sreće da sam se udala za čovjeka čija mama je Slovenka, pa ni njemu to nije mrsko.

    Ljudi nisu ravnodušni - ili obožavaju takve stvari ili im ne paše.

    Heljda je zimska žitarica, daje puno energije. Baš dobro paše uz kuhano suho meso.

    Btw. kod mene danas tripice za ručak (nisam ja kuhala nego svekrva) s palentom+salata. Kašu bih mogla napraviti za vikend, s gljivama.

  19. #3169
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    paradajz juha i popečci od cvjetače

  20. #3170
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi nisu ravnodušni - ili obožavaju takve stvari ili im ne paše.

    Heljda je zimska žitarica, daje puno energije. Baš dobro paše uz kuhano suho meso.
    Ja sam heljdu valjda prvi put u zivotu ili barem koliko se sijecam jela prosle godine u Varazdinu, i mm i ja smo se odusevili.

    Kod nas nije obicaj koristit ju, al mogla bi ju pokusat spremit, jel moze koji savjet? Kako da ju spremim? S čim se jede? Di da ju kupim

    Inače jučer smo imali:

    bistru juhu, pohane tikvice i salatu od mesa, krumpira, graha i jaja. (ovu salatu napravim kad mi ostane komadic lešog mesa iz juhe kojeg nitko ne zeli samog pojest)

    danas imamo brudet i puru

  21. #3171
    ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    259

    Početno

    a kaj da danas kuhamo?

  22. #3172
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    obratite pažnju samo da heljdi treba više vode nego riži. ako rižu kuhate 2:1, heljdi treba 3:1

  23. #3173
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    i ja sam juce kupila heljdu pa cu slijedeci tjedna raditi kasu sa neceim moram jos smisliti s cim
    jucer rijecna riba krumipr i brokula na pari
    danas piletina i krompir u rerni za mene i blitva na cuspajz

  24. #3174

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    krcka janjetina u loncu s povrcem i krumpiricima, fritule

  25. #3175
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    obratite pažnju samo da heljdi treba više vode nego riži. ako rižu kuhate 2:1, heljdi treba 3:1
    Ja i rižu kuham u omjeru 3:1

    Kod heljde ima još jedan trik - ne mora se uopće kuhati, može se samo namočiti preko noći u vodi (bar 12 sati) i onda se ocijedi i ispere, pa se baci na luk i dinsta cca 5 minuta. Nisam to dugo radila jer se obično ne sjetim na vrijeme. Kriterij je jednostavan - nakon namakanja heljda bi trebala biti mekana da se može pritisnuti prstima, kao da je kuhana. Sigurno na ovaj način u njoj ostane više hranjivih tvari. Nema baš neke razlike u okusu. Pri dinstanju se može podlijevati.

    Ostale ideje za heljdu:
    Ja je stavljam (2 žlice) u juhu od šampinjona ili vrganja - super je...

    Složenas s heljdom i mljevenim mesom (idealno ako ostane mljevenog mesa u saftu) - skraćeni recept: u vatrostalnu posudu slaže se red kuhane heljde, red mljevenog mesa (dinstano kao za bolonjez, ali ne treba kuhati 4 sata , red ribanog sira (gouda ili podravec) pa opet red heljde. GOre opet ribani sir. Od začina - tu paše timijan ili mažuran, ovisno koje ste meso odabrali. Može se zaliti preljevom od kiselog vrhnja i jaja, pa zapeći 15min u pećnici. Ja sam se zadnje vrijeme okanila vrhnja i jaja, pa stavim bešamel i sir kao na lasagne - isto je dobro.

    Ja te složence radim u svim mogućim kombinacijama s povrćem (brokula, mahune, kelj) s heljdom, rižom ili prosom. Sve funkcionira.

    Heljda je inače tradicionalni sastojak međimurskih krvavica. Mora biti malo pimenta unutra. Inače, piment se dobro slaže s heljdom i inače (tko voli) ali treba paziti da se ne pretjera.


    ***

    Znam ja raditi i kuhane štrukle sa sirom od heljdinog brašna, ali dugo mi nije palo na pamet... Nisam baš ljubitelj.
    Da vidimo što kaže internet: http://www.coolinarika.com/recept/he...svjezim-sirom/

  26. #3176
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    juha,dinstano pile sa šampinjonima u umaku od vrhnja,pire i zelena salata
    palačinke

  27. #3177
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa Vidi poruku
    krcka janjetina u loncu s povrcem i krumpiricima, fritule
    Maxime, jelda da si ti negdje ovdje blizu mene :trep, trep:

  28. #3178
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Meni je najdraže jelo od heljde - juha od heljde, koja se napravi tako da se u povrtnom temeljcu jednostavno kuha heljda sa mrkvom narezanom na kockice, i pred kraj se doda malo kuhanog paradajza, a na kraju može i vrhnja.
    Super mi je i juha od krumpira sa heljdom.

  29. #3179
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Hvala cure, još samo da nabavim heljdu.

  30. #3180
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224

    Početno

    Pogledaj u DM-u, zhabice.

  31. #3181
    susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    PGŽ
    Postovi
    330

    Početno

    srdele i pire od karfiola

  32. #3182

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Apri ako ti nije bed doci do Beca zbog domace hrane mi casa es su casa

  33. #3183
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Generalski ručak Oslić s puno povrća i krumpira iz pećnice, špinat na salatu i panacotta s preljevom od višnje. Jes da su mi djeca kasnila u školu i nemaju pojma što slave ja sam si napravila feštu

  34. #3184
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Ajme peterlin hajdina kaša :slin: moji ne vole pa nikad ne radim, a finooo

  35. #3185

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Gregada i palenta. Rozata

  36. #3186
    ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    259

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa Vidi poruku
    Gregada i palenta. Rozata
    ZAvidim na toj rožati
    kod mene filana paprika i pire krumpir

  37. #3187
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Krem juha od tikvica i poriluka, pohano i pire, razne salate, strudla od sira i strudla od jabuka
    sutra cufte.
    iduci tjedan cu malo prazniti skrinju i frizider pa ce kombinacije biti raznorazne..

  38. #3188
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Varivo od leće, salata od cikle
    palačinke

  39. #3189
    ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    259

    Početno

    picek i mlinci + salata od cikle

  40. #3190
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    rižoto od lignji
    zelena salata

  41. #3191
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    rižoto od lignji
    zelena salata
    kuhaš ti kuhaš, svađu!

  42. #3192
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    pečena piletina, pole od krumpira i buča, šampinjoni i špinat kao blitva (s češnjakom i maslinovim uljem)

  43. #3193
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    kuhaš ti kuhaš, svađu!

    ne ja

  44. #3194
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,876

    Početno

    Juha od bundeve, losos na naglo, brokula i krumpir na lešo.

  45. #3195
    gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    194

    Početno

    Ja sam Međimurka i isto sam odrasla na hajdinskoj (heljdinoj) kaši. Obično bismo ju jeli za večeru na mlijeku, mljac!

    Inače ju danas jedemo pomiješanu s pancetom i uz pečena jaja na oko, obično za večeru!

    Dobro ide i uz pečenje.

  46. #3196
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    Jučer- špageti bolonjez
    Danas- pileća juha (od hrpta i sitniša, da ne bi bilo pitanja "Gdje je nestalo meso iz juhe?"), picek na roštilju, šampinjoni i tikvice na roštilju, prilog kruh s roštilja i pomfri, za desert bounty štangice-minjoni...sad su u friđu na hlađenju, ak budu dobre kak izgledaju i kak je krema fina...

  47. #3197
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Danas ne kuham, jer je od jucer ostalo pileceg paprikasa i bronzinica s lignjama.

  48. #3198
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    danas lungić u đumbiru i pire od korijenastog povrća, salata i buhtle po apricot. sutra neki lagani jesenski rižoto, navečer stižu prijatelji pa pečem kruh od pečenih cherry rajčica i kruh od bundeve i radim paštetu od pilećih jetrica.

  49. #3199
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    može recepte za ova dva kruha?

  50. #3200
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Zapečeni grah, salata. Malcu povrtni rižoto. Hurmašice za desert. ( Ovih sam dana stalnooo gladnaaaaa....... )

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •