Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Trudnički dijabetis, posljedice???

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno Trudnički dijabetis, posljedice???

Drage mame,
    ispričavam se ako postoji slična tema, ali odlučila sam novu otvoriti jer ako šta i nađem je od prije 5-6 godina, a ja bi htjela sviježija iskustva.
    Imam trudnički dijabetis, otkriven mi je OGTT testom u 36 tjednu trudnoće, razina glukoze u krvi nakon 120 minuta mi je 8,5 (točno granica, a mora biti manja). Zatim su mi doktori dali da učinim glikolizirani hemoglobin HBA1c, u kojem se utvrdilo da imam trudnički dijabetis, dok su se svi ti nalazi učinili ja sam ušla u 39 tj (38+2d).
    E sad moje pitanje je upućeno mamama koje su imale trudnički dijabetis,zanima me da li je on nakon poroda vama nestao, da li vidite kakve posljedice na vaše dijete, da li vam je dijete bilo veliko pri porodu, jeste li rodile vaginalno ili carskim rezom, da li vam dijete sada teže priča (to su sve neke posljedice koje sam pohvatala na internetu). Zanima me da li je tako kod vas???
    Ako bilo tko išta zna svaka informacija mi dobro dođe...puno hvala...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ivon, kod kontroliranog gestacijskog dijabetesa ne bi trebalo biti posljedica za dijete, a ni za majku.

Nakon poroda dobro je da mama sebi prekontrolira šećer više puta kroz slijedećih godinu dana. Mene je dr. slao 3 puta na OGTT nakon poroda.

Imaš veče šanse za razvijanje dijabetesa tipa II kasnije u životu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ja imala gt
    sad je prošlo 7 tjedana od poroda i baš si mislim kako bih trebala otići prekontrolirati šećer

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

rekli su mi doktori da bi trebala na dijetu, da se taj šećer reglulira ali nitko nije rekao kakva dijeta, mislim i vrapci na granama znaju da se nesmije izravno jesti sve slatko,te masno, ali nisu mi ništa govorili da unosim točno određene količine hrane,tako da ni sama više neznam šta da jedem....

Bucka jesi imala vaginalni porod? kolika je bila bebica? bdw čestitam!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hvala
    da, bio je vaginalni porod
    beba 4060gr

u prošloj trudnoći sam isto vjerojatno imala gd, ali mi ga nisu otkrili, pa nisam kontrolirala prehranu i bebica je bila 4310gr

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ivon prvotno napisa Vidi poruku
    rekli su mi doktori da bi trebala na dijetu
    imaš propisane dijete, 1.800 kcal je trudnička za regulaciju GDa
    svaki obrok točno određene količine i skupine namirnica
    budući ti dr. nisu ništa dali, probaj sama naći na netu i ... spremi se na gladovanje
    i inače, nastoj paziti na tjelesnu težinu i prehranu jer bi vrlo lako mogla razviti tzv. dijabetes tipa 2

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

topic je star ali su informacije na njemu svjeze

imala, oba puta, prosao.
    ok, od ovog drugog poroda je proslo tek 6mj.
    radila sam guk prije tjedan dana na sistematskom, mogla bi si koji profil napraviti :/
    Posljednje uređivanje od leonisa : 22.11.2012. at 14:13

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

meni nisu radili profile, iako je moj ginekolog inzistirao na toma, ali u ri rodilištu su rekli da netreba...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Ivon prvotno napisa Vidi poruku
    meni nisu radili profile, iako je moj ginekolog inzistirao na toma, ali u ri rodilištu su rekli da netreba...
    S obzirom da si u 39. tt, nema puno ni smisla sada raditi profile. Drugo bi bilo da imaš još 2-3 mjeseca trudnoće, onda bi ti ih sigurno napravili. GD obično nestaje po porodu, ali imaš veću šansu dobiti dijabtetes tipa 2 kasnije u životu. I velika je šansa da se ponovi u idućoj trudnoći.

Koliko je procijenjena bebica?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

u 37 tj je bila 2900g, a sada mi na uzv nisu rekli težinu bebice..važem sebe redovito i nisam vec 2 tj dobila na težini, čak sam izgubila 2kg...što mi isto stvara upitnike iznad glave, jer koliko znam u zadnjim tjednima se treba tj dobije se najviše na masi..
    skinula sam dijetu od 1800 kcal i prakticiram je, ali glad je neminovna meni nakon te dijete, i primjetila sam da mi je bebica nemirna kad ja osjećam glad...tako da me ta dijeta brine, jer je očito bebica gurman

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije glad neminovna, vjeruj mi, bila sam na toj prehrani prilično dugo.

Moraš dobro rasporediti međuobroke (jabuka, jogurt,...).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •