Stranica 84 od 112 PrviPrvi ... 3474828384858694 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,151 do 4,200 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne
    admin ne može dobiti opomenu
    zato i biramo one za koje mislimo da će dobro raditi svoj posao

ali, ajmo se ne prepucavati

čekamo da vidimo kako će Skupština reagirati na ovaj modela
    kako čujemo, oni još nisu ništa napismeno dobili nego za sve saznaju iz medija
    sramota, ako znamo da je prvo čitanje 29.11.

napisi iz medija gdje se piše kako će koji klub glasati i postaviti se, čini se da nisu točni, nego samo pretpostavke

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ok, dakle daddy je na ovoj temi kao admin, ja sam prema njegovim ad hominem komentarima mislila da iznosi svoje osobne stavove. Nema veze, vec sam oguglala na dvostruke kriterije.
    No, natrag na temu: vidjeti cemo da li ce Skupstina ostati pri svojem stavu ili je podlegla predizbornoj groznici, kad se sve obecava, bez podloge.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

reklo bi se da ovisi o budućim gradonačelničkim kandidatima

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

znate li je li se prijedlog promjene cijena odnosi samo na vrtiće ili i na boravkaše u školama?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vrtici su mu in, ostalo mu nije zanimljivo

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Za sve pitanje a posebno za Apricot (najviše je u ovoj temi). Gradonačelnik je na starnicama grada Zagreba objavio priopćenje u kojem su navedene olakšice za sudjelovanje roditelja u cijeni vrtiša u kojem navodi da je olakšica i stambeni kredi i najam stana. U službenom dokumentu koji ide kao prijedlog Graskoj skupštini ta olakšica se nigdje ne navodi. Molim sve a posebno Apricot da navedeno provjeri te postavi upit u osobama koje se problemom bave (gradonačelnik i li GS). Izgleda (to svi znamo za naše političare) da im je do samohvale preko priopćenja koja izgleda nisu vjerodostojna dukumentima koja idu na glasanje.
    Unaprijed zahvaljujem i LP

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A jeste vidjeli jučer oglase preko cijelih stranica u Večernjem i Jutarnjem? Na to mu nikad nije žao potrošit novac
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 21.11.2012. at 12:04

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj katja2008 prvotno napisa Vidi poruku
    Za sve pitanje a posebno za Apricot (najviše je u ovoj temi). Gradonačelnik je na starnicama grada Zagreba objavio priopćenje u kojem su navedene olakšice za sudjelovanje roditelja u cijeni vrtiša u kojem navodi da je olakšica i stambeni kredi i najam stana. U službenom dokumentu koji ide kao prijedlog Graskoj skupštini ta olakšica se nigdje ne navodi. Molim sve a posebno Apricot da navedeno provjeri te postavi upit u osobama koje se problemom bave (gradonačelnik i li GS). Izgleda (to svi znamo za naše političare) da im je do samohvale preko priopćenja koja izgleda nisu vjerodostojna dukumentima koja idu na glasanje.
    Unaprijed zahvaljujem i LP
    za sad to nigdje sluzbeno nije stavljeno osim na taj pmaflet dragog gradonacelnika. dakle on pise nesto sto ni sam nije sluzbeno poslao na skupstinu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

katja gdi to nalaziš,kod mene vidim samo ovo kaj važi sa sad

Datum pristupanja
    Nov 2005

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

službeno je na sjednici i ima lin koji je stavila spajalica. Dali se spominju olkšice u vidu kredita ili najma stana (po meni nije vidljivo). Na portalu Zagrebancija je objavljeno da će proračun izgleda proći jer na odboru za financije nije bilo primjedbi. Udruga Roda bi po meni trebala uputiti upit da li se uzima stam.kredit ili najam stana u olakšicu kod prihoda i zašto isto nije vidljivo na Prijedlogu koji ide na glasanje. Za kraj ne podržavam njihov dohodovni cenzus iako ću plaćati manje ili jednako do sad.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rata kredita za prvu nekretninu....

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Udruga sve vrijeme radi na problemu vrtića i dohodovnog cenzusa i višekratno je ponovila svoj stav koji uključuje i problem opterećenosti roditelja kreditima i najmom, uz sve druge manjkavosti modela. U Gradskom uredu ne nailazi na razumijevanje, a na nedavnom sastanku s predstavnicima Skupštine moglo se zaključiti da konačna odluka nije bila donesena u trenutku sastanka. E sad, što će biti, ne zna se. U svakom slučaju, Udruga se i dalje zauzima za isto kao i prije, a to je izneseno i u nedavnom priopćenju.

Bez brige, članice i članovi Udruge stalno su aktivni i sva su vaša pitanja već nebrojeno puta postavljena na različitim mjestima.
    Posljednje uređivanje od Freja : 21.11.2012. at 14:46

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Usput, slobodno i vi pišite Gradonačelniku, Gradskom uredu i Skupštini i izrazite svoje nezadovoljstvo predloženim. Neće biti na odmet.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, jako smo aktivni
    vrlo često odlazimo na sastanke, iako unaprijed znam,o koliko neugodni će biti

kako god, iako nemamo ništa napismeno, u GU kažu kako novi prijedlog doista podrazumijeva ovo što je napisano: ratu kredita za prvu nekretninu i ratu podstanarstva.
    taj prijedlog je danas otišao pred zastupnike u GS.
    u petak je Odbor, koliko znam.
    29. je zasjedanje s prvim čitanjem.

i, ima spajalica pravo, pišite, budite aktivni, stalno nas pitaju zastupamo li mi ikoga ili samo sebe

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

informacija
    tek je danas predloženo na glasanje GS amandman I. u kojem se pominje olakšice od prihoda (porez, prirez, kredit,najam)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, tako i rekoh

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dakle za ovu skupstinu koja se treba odrzati 29. prijedlog gradonacelnika je:

točka 3 na ovom linku: http://web.zagreb.hr/sjednice/sjedni...W?OpenFrameset

1. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva (ostvaren u prethodnoj godini) od 4.501,00 kn i više: 600,00 kn

2. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva (ostvaren u prethodnoj godini) od 3.501,00 do 4.500,00 kn: 450 kn

3. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva (ostvaren u prethodnoj godini) od 2.501,00 do 3.500,00 kn: 300 kn

4. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva (ostvaren u prethodnoj godini) do 2.500,00 kn: 150 kn

Olakšice u plaćanju redovitog programa imaju roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba za:
    - dijete invalida (100% i 90%) – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa,
    - dijete invalida (80% do 60%) – plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
    - dijete invalida (50% i manje) – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
    - treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovitom programu – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa,
    - drugo dijete iste obitelji u redovitom programu – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
    - dijete samohranog roditelja – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
    - dijete čija se obitelj koristi pravom na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi plaća 20% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa.

i ovo sto je gore spomenuto amandman na ovom linku: PRIJEDLOG ZA DOPUNU: Prijedloga programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi

Ostvareni prihodi svih članova zajedničkog kućanstva u prethodnoj godini umanjuju se za iznose poreza i prireza, iznos plaćen za rate stambenog kredita za prvu nekretninu kojom se rješava stambeno pitanje obitelji i iznos plaćen za slobodno ugovorenu najamninu za potrebe stanovanja obitelji u stambenom prostoru najmodavca.“

e sad cekamo da vidimo sta ce se dogoditi 29.11.2012.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bandić je jedini kojemu bi odgovarao cirkus otprije tri godine
    toliko medijske pažnje nije dobio ni tijekom predsjedničkih izbora

Roda mu ne želi omogućiti poligon za predstavljanje populističke demagogije, kako smo to često nazivali ovih godina

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

stim se slazem, gore sam stavila samo da bude dostupno ljudima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

olakšica za treće dijete iste obitelji znači da svo troje djece mora istovremeno pohađati vrtić, jel tako?
    Što im onda dođe svako daljnje? Tko ima istovremeno petero djece upisano u vrtić?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

žalosna sam zbog prve nekretnine, već su me jednom odbili za povrat poreza jer sam se udala za bogataša koji je već imao neketnine kad smo se ženili. kažu ako njemu nije prvi put, nije ni meni. vjerojatno će nas opet tretirati jednako (sad imamo zajedničku kuću koja je meni prva nekretnina, a moj muž je prije braka imao stan (u koji bi teško svi stali)).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zato i tvrdimo da je ovo cisti populizim kao sto je apri rekla zadnji put oko vrtica je bilo toliko strke da zasto to ne napraviti opet pred izbore. Iako sam ja skuzila da su izbori tek u svibnju. Ako su vec pocelli ovako pa za pol godine cemo izluditi od svih njih.

Mamtzi da u toj nasoj ulici sve bogatas do bogatasa. Ti stanovi su tolike vile da su spojili dva i u njig stavili jednu grupu vrticku.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Tko ima istovremeno petero djece upisano u vrtić?
    pa, neki birači

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

olakšica za treće dijete iste obitelji znači da svo troje djece mora istovremeno pohađati vrtić, jel tako?
    Što im onda dođe svako daljnje? Tko ima istovremeno petero djece upisano u vrtić?
    Pa evo, moja susjeda je imala istovremeno u vrtiću upisano 4, sad ih je 3 (stariji je krenuo u školu). Ona ne radi. Ne kužim kako je uopće dobila vrtić, i kako je uspjela svo 4 upisati u najbliži vrtić (a mi prvo nismo dobili, a onda smo dobili na drugom kraju kvarta, taman da baka mora mijenjati 3 autobusa da pokupi klinca). Moja susjeda samo prošeće 2 min do vrtića. Da li moram napomenuti da iako ne radi, djeca su u vrtiću od 8-17h.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 23.11.2012. at 09:03

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa evo, moja susjeda je imala istovremeno u vrtiću upisano 4, sad ih je 3 (stariji je krenuo u školu). Ona ne radi. Ne kužim kako je uopće dobila vrtić, i kako je uspjela svo 4 upisati u najbliži vrtić (a mi prvo nismo dobili, a onda smo dobili na drugom kraju kvarta, taman da baka mora mijenjati 3 autobusa da pokupi klinca). Moja susjeda samo prošeće 2 min do vrtića. Da li moram napomenuti da iako ne radi, djeca su u vrtiću od 8-17h.
    GU traži da se takvi slučajevi, anonimno, prijavljuju njima

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    GU traži da se takvi slučajevi, anonimno, prijavljuju njima
    Pa u žalbi, kada sam se žalila radi ne primanja u vrtić, napisala sam da ću ukoliko nas ne prime, sa zadovoljstvom imenovati osobe za koje smatram da nisu imale pravo dobiti vrtić, a kako bi pomogla vrtiću da nađe mjesto za nas. Zanimljivo je bilo da su nam odmah uvažili žalbu i bez toga.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dakle, opet se ne zna tko su ti
    šutnjom potpomažemo one koji love u mutnom

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

dakle, opet se ne zna tko su ti
    šutnjom potpomažemo one koji love u mutnom
    Ali gle, u vrtiću su rekli da ih to ne zanima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zanima GU
    čak su htjeli da se Roda time bavi
    da, nas ima jedno 2000 u Zagrebu, pa se možemo mjesec dana rasporediti po zagrebačkim vrtićima i pratiti tko kada i kako dolazi
    i prisluškivati tko o čemu razgovara, pa poslije spajati informacje kako bismo znali je li tko zaposlen/nezaposlen/radi na crno/prijavljen je na minimalac/ima 11 kuća i stanova/ima doma 3 dadilje...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Krasno, građani bi trebali denuncirati jedni druge. Stvarno svašta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Krasno, građani bi trebali denuncirati jedni druge. Stvarno svašta.
    na taj način bi oni izbijali sve naše argumente zašto je dohodovni cenzus neprihvatljiv
    tako da očekuju od Rode i građana da prijavljuju takve slučajeve
    inače, tko nam je kriv

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa meni ne bi bio problem prijaviti neku nepravilnost kada bi bila sigurna da će se adekvatno sankcionirati. Ali, ako ja npr. prijavim nekoga, ustanovi se da je neka teta npr. "pomogla" oko upisa, i sad ta teta dobije grupu u kojoj je moj dvogodišnjak! Možeš misliti da bi to napravila, ustvari bi najveću štetu napravila svojem djetetu.

I da, u anonimne prijave ne vjerujem, jer znam kako se po njima (ne)postupa, a i ne smatram ih moralnim. Kada bi nešto prijavila, stala bi iza toga imenom i prezimenom jer onda u to vjerujem.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A šta će im anonimne prijave kad su vrtići puni djece koja niti ne žive na području 18 % prireza, ali se roditeljima sviđaju i usput su im.
    I ti roditelji se nisu niti potrudili prijaviti na područje kojem vrtić pripada pa GU ima crno na bijelo kome izdaje račun i sve im je u kompjuteru. Najlakše se praviti mutav.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je strašna ideja da se međusobno denunciramo, ali mi je strašno i to što šuteći odobravamo svakakve nepravilnosti.

Konkretno, ja u najbližoj obitelji imama ovakav slučaj, i znam da ih neću nikad prijaviti, jer su mi obitelj.
    S druge strane, možda baš zbog njihovog slučaja moje dijete ne može upasti u vrtić koji nam treba.
    Pat pozicija.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je strašna ideja da se međusobno denunciramo, ali mi je strašno i to što šuteći odobravamo svakakve nepravilnosti.

Konkretno, ja u najbližoj obitelji imama ovakav slučaj, i znam da ih neću nikad prijaviti, jer su mi obitelj.
    S druge strane, možda baš zbog njihovog slučaja moje dijete ne može upasti u vrtić koji nam treba.
    Pat pozicija.
    kod mene ista situacija, još su prijavljeni da žive kod nas u kući i dijete im je se upisalo bez problema u trećem mjesecu u jaslice i to blizu kuće u kojoj žive(ne spadaju pod naš vrtić)a moje dijete je tri puta odbijeno i ide već tri god.u privatni vrtić, žalosno, al istinito

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a rugamo se političarima da hoće biti i j***** i pošteni

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali mi nismo političari i potkazivanje nije naša dužnost, ne može netko teret potkazivanja svaliti na naša leđa!
    Dužnost je komisije koja radi upise u vrtić da slijedi zakon, a ako ne slijedi - i ako je to evo već godinama javna tajna - onda je dužnost onoga tko je nadređen toj komisiji da provede kontrolu.
    Najbolje da objave registar djece upisane u vrtiće pa da očekuju da susjedi prijavljuju jedni druge.
    Osobno, nikad ne bih prijavila nekoga radi upisa djeteta u vrtić 'preko veze' - jer uopće nemam pojma u kakvoj je tko situaciji i ne mogu ga optužiti. Moja nezaposlena susjeda nije mogla tražiti posao jer nije mogla dobiti vrtić, a moja zaposlena susjeda je imala čuvalicu i dijete je držala doma a mjesto u vrtiću "čuvala" za svaki slučaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ta olakšica za treće dijete mi izgleda kao 2+1 gratis - kao da si u dućanu pa ako odmah uzmeš sva tri onda imaš popust
    ha, što možemo kad nismo imali sreće s prirodom pa nam je razlika između djece prevelika, a to što su u stvari troškovi puno veći ako je dvoje školaraca i jedan u vrtiću, to i nije bitno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mima, ja se u potpunosti slažem s tobom
    ali isto tako mislim da ne možemo stalno očekivati da netko drugi nešto radi, a i sami lovimo u mutnom

evo, zanima me... ako prođe ovo Bandićevo i ako se podstanarstvo bude oduzimalo... koliko će najmoprimaca pritisnuti najmodavca da ih prijavi?
    ili će radije plaćati vrtić 150/250 kuna više, a ne "talasati"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Moja nezaposlena susjeda nije mogla tražiti posao jer nije mogla dobiti vrtić, a moja zaposlena susjeda je imala čuvalicu i dijete je držala doma a mjesto u vrtiću "čuvala" za svaki slučaj.
    da, takve situacije su vrlo moguće
    ali ne može se uzeti u obzir svaki pojedinačni slučaj

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

evo, zanima me... ako prođe ovo Bandićevo i ako se podstanarstvo bude oduzimalo... koliko će najmoprimaca pritisnuti najmodavca da ih prijavi?
    Njima će možda pomoći Linić, s novim porezom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ta olakšica za treće dijete mi izgleda kao 2+1 gratis - kao da si u dućanu pa ako odmah uzmeš sva tri onda imaš popust
    ha, što možemo kad nismo imali sreće s prirodom pa nam je razlika između djece prevelika, a to što su u stvari troškovi puno veći ako je dvoje školaraca i jedan u vrtiću, to i nije bitno
    X

To je jedna od većih nepravda.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ako to bude konačno dali će to isto vrijedit i za privatne vrtiće?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, mislim da sad grad u jednakoj mjeri subvencionira gradske, privatne i vjerske vrtiće.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mima, ja se u potpunosti slažem s tobom
    ali isto tako mislim da ne možemo stalno očekivati da netko drugi nešto radi, a i sami lovimo u mutnom

ne znam jesi li ti ikada unajmljivala stan, ja recimo nisam pa mozda nisam kompetentna, ali po pricama podstanara (pogotovo onih s djecom) to nije bas tako jednostavno. ne radi se tu o talasanju, ljudi su sretni sto ih netko hoce primit s djecom u neki normalan stan po nekoj razumnoj cijeni. stvarno ne vidim realnim pritiskanje od strane podstanara

a kako su poceli kopat po nepravilnostima u upisu u srednje skole, mogu i po ovome. dovoljno je sto se poslovi u vrticu dobivaju preko veze, ne trebaju jos i te 'pogodnosti' da upisuju susjede i rodbinu i sve one od kojih bi mogli imati neke koristi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam jesi li ti ikada unajmljivala stan, ja recimo nisam pa mozda nisam kompetentna, ali po pricama podstanara (pogotovo onih s djecom) to nije bas tako jednostavno. ne radi se tu o talasanju, ljudi su sretni sto ih netko hoce primit s djecom u neki normalan stan po nekoj razumnoj cijeni. stvarno ne vidim realnim pritiskanje od strane podstanara
    o takvoj vrsti talasanja i govorim
    ljudi će šutjeti kako ne bi izgubili ono što su možda teško našli

da, bila sam podstanar
    i bez djeteta i sa malim djetetom
    i sa ugovorom i bez ugovora

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Što znaći da će cijene stupiti na snagu početkom 2013? Ako je rok za porezne prijave kraj veljače- PU potvrde može početi izdavati nakon što obradi prijave? Ili ne?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne, bilo kad se može dobiti potvrda. Na neobrađenima je pisala neka rečenica prošli puta koja je govorila baš to, da je riječ o neobrađenoj poreznoj prijavi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •