Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

da li si primjetila u vrticima kutice?
imas kutic ovaj-onaj, pa tako i kuhinjski. tko stoji pored tog stednjaka? djevojcice ili djecaci? zasto?

eno, imam poznanicu ciji se mali nije nasao ni u nogometu, ni u kosarci, ni borilackom sportu. nakon dugo vremena nasao se u plesanju na folkoloru. dobar je u tome, uziva, ma milina. al mali je sikaniran od svih djecaka u razredu. ma sta razredu, skoli. zivi u malom mjestu, sprda se s njim cijelo mjesto. mali je nesretan. jer je djecak koji plese folklor. a svi znamo da se plesom ne bave pravi muskarci.

no ne znam da li nesto propustam, no ne kuzim kakva rodna (ne)ravnopravnost ima veze s odgojem u duhu vjere.

U vrtićkim kuhinjicama se igraju djeca koja to žele. Eto, moj sinčić je kuhao.

Koliko je meni poznato, u bezbrojnim folklornim grupama ima podjednako muškaraca i žena. Moja kći je išla 4 godine na folklor, zajedno s brojnim dječacima.

Crkva postoji u društvu i svi društveni problemi postoje i u njoj - u Crkvi participiraju i žene, sa svim svojim svojstvima, potrebama i problemama, a postoji i problem neravnopravnosti spolova. Ovdje na forumu se ta rasprava vodi u kontekstu pitanja što Crkva očekuje od žena - koju nam ulogu daje i kako nas vrednuje. Ivan Pavao II je u Mulieris dignitatem dao zahvalu različitim životnim putevima žena - vjernica - ne samo u tradicionalnoj ulozi supruge i majke i progovorio o brojnim problemima života današnjih žena u raznim dijelovima svijeta. Evo jednog njegovog pisma ženama na tragu te enciklike.