Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: male bebe i kozice

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno male bebe i kozice

evo m. mi je prebolila vodene kozice i tocno kao po knjizi, cetrnaesti dan dobio ih je i mali.
    m. mi je to super lagano preboljela ali d. ima tek 3 mjeseca pa me malo strah.
    inace ja sam prebolila kozice i dojim.
    zanimaju me iskustva mama koje su imale kozice s tako malim bebama. sto mogu ocekivati? trbamo li ici doktoru ako je tijek bolesti uobicajen?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja je cura dobila kozice kad je imala 3 mjeseca i 3 tjedna. proslo je stvarno super, da nismo znali da ima kozice laganu nervozu i izrazeniju potrebu sisanjem bi pripisali karakteru.

dobila je svega nekoliko piknjica, nije imala temperaturu. javili smo doktorici, koja je rekla da ne moramo dolaziti (prije toga je kozice imalo i starije dijete pa nije bilo dvojbe).

jedino cega se sjecam je odgadjanje cijepljenja.

nadam se da ce sve proci bez problema.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj je Roko dobio kozice od brace sa 6 mjeseci,unatoč dojenju i činjenici da sam ih ja prebolila.
    Prebolili smo ih relativno lagano;dva dana imao je povišenu temperaturu a najviše je kozica imao ispod kosice,punu glavu.
    Dojio je normalno,kupali smo se u hipermanganu,a kako se nije znao počešati nije ni iritirao kožu pa je prošlo sve OK!

Početno

i matija je imala kozice sa 4 mj...doduse, to je bilo pred 7 g i imala ih je mali milijun, ali smo nakon tri dana nespavanja preboljeli sve...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad kozice prođu čuvaj ga od kontakata s drugim boleštinama bar nekoliko tjedana, i izbjegavajte sunce (da ne ostanu fleke) dok se koža ne izjednači.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako izgleda početak vodenih kozica kod bebe? Sunčica ima skoro 4 mjeseca (rođena je ranije i već je nekoliko puta bila bolesna). Jutros sam primjetila nekoliko vodenastih prištića na bedru, ramenu, jedan u kosi. Nema temperaturu i dobro je raspoložena. Jesu li to vodene kozice?
    Ja dojim ali nsam ih preboljela.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tema hop. Molim iskustva. Beba ima 7 mj i bili u mogucem doticaju s kozama, dojim i preboljela sam ih. Sto mogu ocekivati?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja srednja ih je donjela iz vrtića kada je najmlađa imala 5 mj, nadali smo se da će ju zaobići jer sam ih držala odvojeno, ali ipak ih je pokupila. Također sam tada isključivo dojila i kao ima moju zaštitu, ali nas je uhvatilo, beba je imala jako puno kozica, bila je sva točkasta, temperatura ju je prala 10 dana i do 40 i bilo je zaista gadno, ali smo srećom prošli bez većih komplikacija. Ova srednja je sve prošla u 5 dana, 2 dana temp oko 38, točkica je bilo ali ne previše i sve je pregurala na brzaka, ali smo se s malom napatili.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a ja baš imam suprotna iskustva
    E je imala 2,5 mjeseca kada ih je dobila od brata,isto je bila isključivo dojena,
    ona da nije bila sva piknjasta ne bi ni primjetila da ih je imala,malo je bila cendrava ali ni temperature niti nikakvih drugih smetnji nije imala

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pozdrav svima.da ne otvaram novi topic, ubacujem se u stari. naime, moj mishonja od 2 god dobio vodene kozice prije 3 dana. ja sam isprva mislila da je neki osip posto je prvo dobio po guzi i to u podrucju pelena. sad je otislo na leda trbuh i lice. po guzi je najgore, vjerojatno zbog pelene, stoga ga tokom dana drzim u gacicama.. doktorica nam je dala hipermangan, neki bijeli tzv.tekuci puder (meni mirisi po onom klindamicin losionu za pristice) i neki sirup aerius da mu ublazi svrab. sad, mene zanima kako koristiti taj hipermangan?u apoteci su mi rekli da kupka treba biti blijedoruzicasta...a sad, sto znaci blijedo ruzicasta? takvih ima bar 10 nijansi
    jako je nervozan i stalno se ceska a ja sizim jer ne bih htjela da mu ostanu oziljci. temp ima vec 2.dan.
    ima u apoteci neki uriage gel-kupka za kozice, kosta preko 200kn.zanima me jel je to itko koristio i ima li smisla kupovati?
    postoji nesto sto ce mu zaista ublaziti svrab?
    stariji mishonja od 4,5god jos nije dobio pa sad i za njega ocekujem takvo veselje

nestrpljivo cekam sve savjete i iskustva

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dobila si hipermangan prah ili kapi? Kod kapi postoji točno određena doza - kolikokapljica na koliko vode pa to olakšava stvar...
    Po mom iskustvu, uriage je skup, ali nama se isplatio - prošli smo bez češanja.
    Nakon što ga više nismo trebali, proslijedili smo ga dalje

Inače, nebitno je da li beba doji ili ne, nema zaštite preko mlijeka nego su bebe cca 3 mjeseca zaštićena majčinim antitijelima dobivenim preko posteljice.
    Što ne znači da ne mogu dobiti u tom periodu kozice, ali mala je vjerojatnost

magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Preboljeli smo kozice kad su djevojke imale 20mj i 4,5 mj (donio nam ih tata od 36.g). On ih je i najteže prebolio. Stvarno, kozice u odrasloj dobi su GROZNO stanje. Djevojke su bile poprilično flekave, prva tri dana visoke temperature pa zbog toga i jako cendrave. Osim toga, i nakon toga nikakvih dalje poteškoća do potpunog povlačenja bolesti nako 14 dana od početka. Nisam ih mazala ničim, tj. dobili smo bijeli tekući puder kojim sam najprije tretirala muža (hi,hi,hi) pa kad je rekao da mu je još gore, odustali smo od primjene i nisam ga koristila na djevojčicama. Većinu vremena su bile golišave, (bio je mjesec siječanj) i lagano smo se namakali u mlako/toploj vodi što sam vidjela da im godi. One koje su bile dublje, po prirodnom opadanju ostavile su ožiljke (takvih 2-3).
    Prijateljicine djevojčice (7g i 3g.) kozice su imale u lipnju, bilo je jako vruće, znojiš se i u hladu i kaže da je bilo teško. Koristila je Poxclean (specijaliziran proizvod namijenjen njezi kože pod kozama) i kasnije kremu za sprečavanje nastanka ožiljka (takva je, uvijek neke kreme i pomade) i jako hvali jedno i drugo. Kod dubokih koza ožiljci su ostali. Mada su starija djeca teže upravljiva u bolesti pa time i kozama i teže se podnose što je oboljeli stariji pa sam sklona vjerovati da je Poxclean pomogao ublažavanju kožnih tegoba.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo mi cijelu noc nismo ni oka sklopili. mishonja se cijelu noc derao i plakao, pokazivao je da ga guza i vrat bole. imao je nekih 38.5C temp. jako ga svrbi, tako da sam ga cijelu noc mazila i puhala mu jer mu to jako pase. sad ni sama na znam dal ici do doktorice ili jednostavno ici kupiti taj uriage...
    po guzi i licu ima sve krcato kozicama, sav je jadan u plikovima..
    sto se hipermangana tice, dobili smo u prahu. na uputama sto sam na netu nasla pise da treba staviti 3-5 kuglica u 2 dcl vode i to uliti u kadicu.e sad kak je to u prahu, ne znam ni sama, pa sam sve nesto od oka...

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zaboravih pitati, jel normalno to neutjesno plakanje zbog kozica cijelu noc?
    pitala sam frendice, kod njih toga nije bilo... da odemo ponovno do pedijatrice ili gore na zaraznu?
    thnx in advance!!

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nadam se da si već kupila uriage ili nešto slično i da ga mažeš... Naravno da je moguće da ga taj svrab toliko izluđuje da proplace noc!

~~~~~~~~~~~~ da je najgore za vama!

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo, nama je danas znatno bolje. kupili smo neki poxclin i mislim da mu je to najvise pomoglo. s onim bijelim puderom sto smo dobili na recept vise nismo nista mazali jer imam osjecaj da ga onda vise svrbi.. i temp.je nam je pala.sada vise nejde preko 37.5C..
    kozice su se pocele susiti.tako da mislim da je sve to super za sada.. jedino je jos malo razdrazljiv i nema apetit (osim za slatkise) a vjerujem da ce i to kroz koji dan

sad cekam da velikog mishonju krene isto veselje

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mici85 prvotno napisa Vidi poruku
    zaboravih pitati, jel normalno to neutjesno plakanje zbog kozica cijelu noc?
    pitala sam frendice, kod njih toga nije bilo... da odemo ponovno do pedijatrice ili gore na zaraznu?
    thnx in advance!!
    normalno je plakanje jer ih svrbi!
    nama je pedica dala za stariju Rinolar sirup, a malac je dobio Fenistil kapi (morao je piti ujutro i navećer po 10 kapi na žličicu) - to su preparati za alergije pa utječu na smanjenje svrbeža!
    već drugi dan po njihovom korištenju je bilo bolje jednom i drugom!
    btw, nama je Uriage gel puno pomogao jer su bili puni ko šipak oboje pa je ovako bilo jednostavnije ih namazati (uz prethodno kupanje u hipermanganu)
    Posljednje uređivanje od Boxica : 03.12.2012. at 12:05

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •