-
Ne znam koliko često prelazite granicu i u kojim zemljama, ali ja imam poprilično iskustva. Nije svaki dan, ali svaki tjedan ovu prema EU sa Slovencima, a i poprilično onih daljih.
Ne gleda svaki, ali dovoljno često gledaju da li sam ja na slici, recimo u pola slučajeva, a kad je netko na praksi (to vidim po mlađahnim crtama lica) onda gledaju i više. Ako dijete spava na zadnjem sicu, traže da ju probudim. Moraju paziti, moraju gledati. Imaju iskustvo i znaju, uglavnom, prepoznati ako nešto nije u redu.
Ne znam da li bi gnjavili oko brkova, malo ljudi ih ima danas ( a ja svoje uredno posvijetlim
). Tanči, na stranicama MUPa i danas piše da slika mora odgovarati izgledu, sad, da li su prepisivali od Jugoslavije ili ne, u to ne ulazim.
Dječje putovnice sam uvijek koristila cijelo vrijeme trajanja i nikad nitko nije stavio primjedbu na starost i izgled djeteta na slici. Putovali su i s mojim roditeljima i samo sam za duga putovanja radila potvrdu kod bilježnika. Iako djeca i moji roditelji nemaju isto prezime. Valjda svi djelujemo pošteno...
Jedan slučaj od prošlog tjedna. Ujutro idemo nas četvoro odvesti mm na aerodrom i vraćamo se nakon kupovine, a na našoj granici policajac pita: Gdje vam je četvrti? Ha?! Sve znaju...
No, sve ovo ne pomaže ivarici u odluci. Pogledaj sina u oči i ako je pogled isti kao na slici, ne brini.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma