Jučer ipak nisam kuhala varivo. Beba nije htjela.Jeli smo tjesteninu s tunjevinom.
A varivo ćemo danas. Samo još nisam odlučila što ću ubaciti unutra. Ječam se namače. Za ostalo ćemo vidjeti.![]()
Jučer ipak nisam kuhala varivo. Beba nije htjela.Jeli smo tjesteninu s tunjevinom.
A varivo ćemo danas. Samo još nisam odlučila što ću ubaciti unutra. Ječam se namače. Za ostalo ćemo vidjeti.![]()
Pečena piletina, pire od barata i krumpira, dinstano crveno zelje.
maneštra od biži špakati, domaće kobasice, lešo krumpir i dinstani kiseli kupus.
Kad upišem biži špakati u gugl, jedino ti iskočiš, cvijeto. Mi to zovemo polubiž.
Sušeni grašak.
Posljednje uređivanje od Jurana : 14.12.2012. at 11:03
Evo mishekice:
http://www.nacional.hr/clanak/11889/...inic-iz-pojode
rižoto s lihnjama
juha od graška
zelena salata
sutra
kiseli kupus sa suhim rebrima
bujrum
Marta super za ovaj link.
Bas sam mislila priupitati, zna li netko recept za ribu sa slanutkom,kad ono lijepo na linku obasnjeno.
Imaš možda i recept za orbiko iz pojode?
I jos jedano pitanje. Kuhala sam prekjučer ričet, a uzela sam mladi grah, koji sam kupila na dolcu i zamrzla. E sad jako se pjenilo. Da li vi bacate tu pjenu, odnosno da li kod mladog grana koji se ne namače, bacite onu prvu vodu kad grah provrije?
ne bacam, jer nema pjene kad se kuha svježi. ili ja tu pjenu nisam primjetila.
ali nisam ga nikada zamrzavala.
oslić i krumpir u pećnici, cinnamon rolls za desert
Paradajz juha
Brancin prženi + lešada
Salata od daikona i bijelog graha (imali smo samo 2 ribe, a nas četvoro, pa se treba nečeg i najesti, he he he...)
Deserta nema, ako tko želi slatko nek krade božićne kolače (za sada gotovi samo oni koji dugo stoje - medenjaci, kuglice od smokava, vanili kifli, roladica od oraha i čokolade i kuglof sa suhim voćem).
Hvala... ali imam ti ja razloga: Paketi domaćih kolača kod nas su tradicionalni božićni poklon za ostale članove obitelji (svekrva je sama, moj brat je sam...da ne nabrajam). Dok su moja djeca bila mala, mama i svekrva su više pekle, a ja manje. Sad se situacija okrenula, pa gledamo da isto bude dobro. Naći će se još toga slatkog i slanog. Ja to volim, mogu i s veseljem radim, a i dijelim.
danas pašta s tunjevinom, pohane tikvice, dinstani kiseli kupus, sutra ražnjići i krumpir i zelena salata
pastrva, blitva s krumpirom
deserta nema - ostalo još dizanih peciva sa šafranom od prije dva dana
seni, nemam recept za orbiko.
Ali pokušta ću to napraviti sljedeci put kad budem imala kozice. Meni su te kombinacije ribe i grahorica nesto posebno.
Pretpostavljam da se orbiko radi tako da se dinsta luk i češnjak, na to baci orzo i grašak i na kraju dodaju kozice. Daj mi vise podataka, ako si jela, pa cemo reverznim inzenjerstvom u kineskom stilu pronaći recept.
paradajz juha, pizza iz pekača za kruh i muffini s čokoladom, jabukama i cimetom
Pečeni odojak i grah salata s lukom za desert fina orašasta torta sa čokoladom i narančama.
Sutra junetina na lovački i knedle od kruha, zelje na salatu.
Jučer Orada sa blitvom.
Danas pileći paprikaš sa širokim rezancima.
Mi ćemo danas skušu s roštilja, rižoto od šampinjona i (možda) paradajz juhu.
Ako dragi sve to uspije sam napraviti jer ja bolujem.
danas pureći odresci sa šampinjonima, njoki od krumpira, pečena bundeva, zelena salata
za popodne dečki naručili fritule
ajme, kod nas "ručka"
pileća juha sa griz noklicama
zelena salata sa feta sirom i cherry rajčicama
trebalo je biti meso iz juhe, ali sam vidjela da će ga biti premalo, pa sam napravila paštetu
(i napravila te noklice u juhu, da je malo "pojačam")
budući da je bio i vrući kruh, ručak smo nazvali užinom i najeli se
danas pileci rizot by md, sutra pasta-fazol, ako ne zaboravim stavit mocit grah![]()
Sarma i pire ( od krumpira , ne od barata ).
Mi smo danas imali veliko društvo na ručku pa smo jeli:
Krem juha od bundeve, kupusa, mrkve i đumbira
Racclette roštilj (lungić, kobase, sir, tikvice, kuhani krumpir, kiseli krastavci i pržene gljive)
Salata od cous cousa, maslina, feta sira i kukuruza sa maslinovim uljem i jogurt dressingom
Quiche od poriluka, kobasica i sira
Jao, zhabice, što mi nisi bliže?
Kad radiš salatu s cous cousom, onda ga normalno skuhaš i smiješaš s ostalim sastojcima ili?
Meni je ostalo skuše od jučer pa ću to jesti + juhica od paradajza (koju jučer ipak nismo kuhali) + domaći kruh + neka domaća zimnica. Nemam snage za neke kerefeke...
a to i ja radim, pinkicu drugačije!! i sa svim voćem!
biskvit stavim: 6 jaja, 6 žica brašna, 6 žlica šećera
na pečeni biskvit stavim kuhane jabuke, preko toga prelijem kuhanu kremu od 1l soka+2 pudinga od vanilije, na sve šlag
radim sa svakakvim voćem, a sok prilagodim voću (najbolji mi je sa jagodama)
jelovnik za ovaj tjedan:
danas: kelj varivo+faširanci
utorak: lazanje
srijeda: grašak juhica (zapravo nekakvo poluvarivo grašak-krumpir-noklice) i palačinke
četvrtak: pohana piletina i rizi-bizi
petak: grah sa ričetom
vikend mi je još predaleko!
Jučer: juha od vrganja (domaća, jel), lungić, umak od šampinjona, krumpirove polovice, zelena salata
Danas: juha od vrganja, pizza
Sutra: kelj varivo, faširanci
subota pizza tradizionale, juce paradajz-supa i krompirusa, danas supa, telece snicle i rizoto, sutra grasak na kasiku
Danas: govedja juha sa gris-noklicama; kuhana govedina sa povrcem. Desert: light topla cokolada.
Sutra (utorak): home-made pizza, kiselis-salata; za desert torta od vocnog jogurta.
Srijeda: rucam samo ja, pa stoga hrenovke od puretine i luk i mrkva na ulju. Za desert/kasnu veceru: homemade puding od limuna.
Cetvrtak: bistra povrtna juha; tjestenina u umaku od tune, salata od cherry paradajza.
Petak: krem-juha od paradajza, tjestenina sa morskim plodovima, mijesana salata.
Subota: purece snicle u umaku od gorgonzole, riza, zelena salata.
Nedjelja: juha, gulas od junetine i kupusa, cous-cous.
Pohana piletina, pire, spinat na mlijeku.
Deserta nema, jos im je ostalo slatkisa od Nikole.
Piletina i tijesto u umaku od brokule, karfiola, poriluka i gorgonzole, mahune na salatu.
peceni svinjski komad mesa(nemam pojma koji dio)i krumpir.kisela paprika za salatu a za desert tufahije(prave mm i sefica po mojim uputama)
Jela sam. Moglo bi biti tako. Jer konzistencija nije kao kod rižota, onako tečno, nego više suho.
pretpostavljam da se orzo skuha prije, a možda i grašak na pola. Ili se grašak kuha u toču.
Ne znam da li ide malo bijelog vina. Ne znam je li ovo sada reverzno inžinjerstvo.
Mogla bih probati improvizirati...
Sigurno ide bijelo vino, ako se Barbieri s njima druzi, nema bez bijelog vina. Nego, sad sam se sjetila neke epizode njegovog kuhanja, kad lijeva vodu i vino u jelo, pa kaze "ulijete vodu" i ulije recimo 1dl vode u jelo, pa kaze "i malo vina" i onda iskrene cijeli vrc, jedno 6-7dl vina u jedmo.
Ako je suho, ja bih to ovako, dinstala luk i cesnjak (ima luka unutra?) dodala jecam, kuhala, dodala grašak, skuhala, dodala vino i kozice.