Pokazuje rezultate 1 do 50 od 317

Tema: Stolčić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne, pomikaki, nikako. Naravno da porod na stolčiću nije opasniji od poroda na krevetu, ma ni jedan nije opasan.

Stavila sam u svoj post rečenicu na koju sam reagirala, a evo je ponovo:

sve ostalo su po meni samo prozirni izgovori i stvar nečije komocije i usuđujem se reći lijenosti.

Samo i jedino to. Čista uvreda medicinskom osoblju. Vjerujem da se i ti slažeš samnom. Usuditi se reći nekome koga ne poznaješ da je lijen, ni malo nije lijepo. Ustvari, jako je ružno.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Usuditi se reći nekome koga ne poznaješ da je lijen, ni malo nije lijepo.
    Složit ću se s time, ovako van konteksta.
    Ali koji je onda razlog što je u mnogim rodilištima gdje stolčić postoji, jako rijetko njegovo korištenje? I to govorim o slučajevima kada se stolčić traži, u ostalim porodima je ležanje norma.
    Možemo upotrijebiti neki drugi, manje uvredljiv izraz.
    Da ne kažemo lijenost, možemo reći nespremnost na promjene? Uhodanost u rutinu? Želja da se olakša sebi a ne rodilji? Jer ako ćemo biti iskreni, to su zaista pravi razlozi. Ako nisi zadovoljna s ovim izrazima, slobodno predloži neki drugi. Ali razlozi postoje, a nisu nikako sigurnost rodilje i djeteta.

Složit ću se da je osoblje rodilišta pod povećanim stresom i naporom pa mnogi zbog toga odbijaju uložiti napor u dodatnu edukaciju i promjenu uhodanog načina obavljanja posla. Ali kao netko tko je zbog toga zaradio dvadesetak šavova i traume nakon poroda, imam pravo biti bar do neke mjere revoltirana i tražiti promjene, kao pacijent, za svoje dobro.

Još jedan tekst: http://www.medjimurje.hr/clanak/2857...ti-na-stolcicu
    Ležanje na krevetu tijekom poroda nije uobičajeno ni zbog čega drugog do lakšeg pristupa majci i djetetu za liječnika i primalje.
    ovo su riječi Sanja Topličanec, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •