Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: Tablete za perilicu za posuđe

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    ja je bacim u mašinu, ne u pretinac i sve bude čisto
    Moja ima predpranje, pa onda bacanje tablete u mašinu nije rješenje.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Moja ima predpranje, pa onda bacanje tablete u mašinu nije rješenje.
    i moja, ali ja ipak ubacim u perilicu. pretpranje kod mene traje 5 min i to s hladnom vodom, taman da se otopi onaj najlon

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    i moja, ali ja ipak ubacim u perilicu. pretpranje kod mene traje 5 min i to s hladnom vodom, taman da se otopi onaj najlon
    i ja imam predpranje hladnom vodom, ali bar sam sigurna da je sve dobro isprano na kraju
    tako radim već godinama i suđe je savršeno čisto/oprano

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a prašak? Meni je onaj iz dm-a čist ok, i možeš ga staviti manje ili više, ovisi kakvo ti je suđe i koji program koristiš

Ili, još bolje, bilo koja tableta ali SAMO POLA. To sam slučajno otkrila kad nam je bila nestašica (na otoku, nemaš di kupit) i, vjerujte, jednako se dobro opere s pola ili sa cijelom tabletom, a ušteda je značajna!!!

Sjajilo ne koristim, mrzim onaj sloj koji ostavlja na suđu, i smrdi mi. U pretinac ne stavljam ništa, a moja mašina je čudna pa se ni lampice ne pale (kupila sam sjalilo s mašinom, i tad sam ga jedini put stavila, a to je bilo prije 6 godina, i još nije zasvjetlilo )
    Sol - po potrebi, možda 2 put godišnje, kad lampica javi da je nema (jel moguće da se tako malo troši?)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tabletu pukneš na pola i izvadiš iz najlona koji se teško topi. Onda pere k'o blesava.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to sam već negdje pitala, kako presječete tabletu?
    ona je tako tvrda, pogotovo ona kuglica, mene strah da mi nož ne proklizi i da si prste ne rasječem

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    a prašak? Meni je onaj iz dm-a čist ok, i možeš ga staviti manje ili više, ovisi kakvo ti je suđe i koji program koristiš
    i ja koristim samo detergent praskasti. DM ili Mueller ovisno u kojem ducanu sam bila kad ga je nestalo.

Ili, još bolje, bilo koja tableta ali SAMO POLA. To sam slučajno otkrila kad nam je bila nestašica (na otoku, nemaš di kupit) i, vjerujte, jednako se dobro opere s pola ili sa cijelom tabletom, a ušteda je značajna!!!
    ovo nisam nikad probala jer imam isti strah kao i alex

Sjajilo ne koristim, mrzim onaj sloj koji ostavlja na suđu, i smrdi mi.
    ja pak volim kad mi skripi sudje pod prstima
    Sol - po potrebi, možda 2 put godišnje, kad lampica javi da je nema (jel moguće da se tako malo troši?)
    je moguce je

bas sam lijepo isecirala post od puntice, amogla sam samo i X staviti

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    to sam već negdje pitala, kako presječete tabletu?
    ona je tako tvrda, pogotovo ona kuglica, mene strah da mi nož ne proklizi i da si prste ne rasječem
    ove tablete iz mullera se bez problema prepolove rukom

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja koristim tablede od DM,one u foliji koja se sama otapa. Te su mi tablete najbolje .
    Ne koristim ni sjajilo ni sol.

Somat,Calgon,one iz Muellera mi ne valjaju i uvijek mi ostavljau po suđu neke mutne fleke.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja koristim Calgonit i ostavlja mi mrlje po tanjurima (imam crno-bijeli servis, crni tanjuri izgledaju kriminalno).
    Perilica nova, sol Calgonit, ima je dovoljno, sjajila isto ima. Probala sam i Blink tablete, ista stvar s tanjurima.
    Ne bi me to toliko čudilo da frendica nema iste te tanjure i ne pere ih s istim tabletama. Njezini tanjuri izgledaju ok.
    Što da radim?

Citiraj Bebinja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja koristim tablede od DM,one u foliji koja se sama otapa. Te su mi tablete najbolje .
    Ne koristim ni sjajilo ni sol.

Somat,Calgon,one iz Muellera mi ne valjaju i uvijek mi ostavljau po suđu neke mutne fleke.
    Posljednje uređivanje od matahari : 28.12.2012. at 18:01

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja preferiram gel
    somat je uvijek negdje na akciji
    Meni je taj Somat gel ostavio takve fleke po suđu, posebno po inoxu, da mi se suđe više nije vratilo u prvobitno stanje. Jednom i nikad više.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj matahari prvotno napisa Vidi poruku
    Ja koristim Calgonit i ostavlja mi mrlje po tanjurima (imam crno-bijeli servis, crni tanjuri izgledaju kriminalno).
    Perilica nova, sol Calgonit, ima je dovoljno, sjajila isto ima. Probala sam i Blink tablete, ista stvar s tanjurima.
    Ne bi me to toliko čudilo da frendica nema iste te tanjure i ne pere ih s istim tabletama. Njezini tanjuri izgledaju ok.
    Što da radim?
    koristi pola tablete

kako je raspoloviti, lijepo, rukom. Ne pada mi na pamet rezati nožem ili tako nešto. Dok je još u foliji slomim je na pola (ili odokativno pola) i to je to

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam dosada bila pobornik praška.i uvjerila sam samu sebe da mi je super.
    no igrom slucaja kupila tablete.Somat neke milijon u jedan.I suđe pet puta bolje oprano.
    neznam što misliti

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pokušala sam i s pola tablete, ista stvar. Pokušati ću opet večeras s ovim Blink tabletama. Hvala!

koristi pola tablete

kako je raspoloviti, lijepo, rukom. Ne pada mi na pamet rezati nožem ili tako nešto. Dok je još u foliji slomim je na pola (ili odokativno pola) i to je to

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj matahari prvotno napisa Vidi poruku
    Pokušala sam i s pola tablete, ista stvar. Pokušati ću opet večeras s ovim Blink tabletama. Hvala!
    probaj umjesto sjajila ocat staviti

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a zašto kao ne smiju tablete u onu košaricu s escajgom? ja ih tamo stavljam jer u pretincu za tabletu ostane tablete i suđe nije dobro oprano. a kad ubacim među escajg bude dobro. no na kutijama je uvijek nacrtano da ne tamo...?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam dosada bila pobornik praška.i uvjerila sam samu sebe da mi je super.
    no igrom slucaja kupila tablete.Somat neke milijon u jedan.I suđe pet puta bolje oprano.
    neznam što misliti
    Kao i kod vešmašine, potrebno je povremeno promijeniti tablete ili deterdžent. Nemaju svi iste aktivne sastojke, pa što ne odnese jedan, obično odnese drugi.

Inače, ja stavljam tabletu (polovicu za manje suđa, dvije polovice za više) direktno u košaru s beštekom jer su mi se potrgala vratašca za tablete (ne otvaraju se). Spremam se uskoro mijenjati cijelu kuhinju pa mi se sad ne investira u novu suđericu, pa čak ni u popravak... Za sad drži vodu iako mi je već i brava klimava. Nije ni čudo nakon 12 godina. Samo nek izdrži do ljeta, ovog ili idućeg.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto kao ne smiju tablete u onu košaricu s escajgom? ja ih tamo stavljam jer u pretincu za tabletu ostane tablete i suđe nije dobro oprano. a kad ubacim među escajg bude dobro. no na kutijama je uvijek nacrtano da ne tamo...?
    Znaš što ja mislim? Te tablete su pune fosfata i ako ih ostaviš u košari za escajg, a ne opere se kako treba, veća je vjerojatnost da pojedeš nešto tog otrova... Pazim na to da se dobro opere (ako nije, vratim ponovno u mašinu ili operem na ruke) i sve pet!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer se suđe u mašini prvo ispere jakim mlazevima vode od nečistoća, pa se ta prljava voda izbaci i tek onda se otvaraju vratašca s tabletom i počinje pranje.
    Ako se tableta stavi bilo gdje drugdje, bit će djelomično otopljena prvim ispiranjem i smanjit će se učinak pranja. Logično.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 29.12.2012. at 17:17

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U Lidlu su tablete za perilicu suđa bez fosfata. Piše velikim slovima na kutiji.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 29.12.2012. at 17:18

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

super odgovori! hvala!

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja isto istavljam u košaricu od pribora za jelo.Jer dok sam stavljala u pretinac za tabletu,nikada sudje nije bilo dobro oprano.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •