a prašak? Meni je onaj iz dm-a čist ok, i možeš ga staviti manje ili više, ovisi kakvo ti je suđe i koji program koristiš
Ili, još bolje, bilo koja tableta ali SAMO POLA. To sam slučajno otkrila kad nam je bila nestašica (na otoku, nemaš di kupit) i, vjerujte, jednako se dobro opere s pola ili sa cijelom tabletom, a ušteda je značajna!!!
Sjajilo ne koristim, mrzim onaj sloj koji ostavlja na suđu, i smrdi mi. U pretinac ne stavljam ništa, a moja mašina je čudna pa se ni lampice ne pale (kupila sam sjalilo s mašinom, i tad sam ga jedini put stavila, a to je bilo prije 6 godina, i još nije zasvjetlilo)
Sol - po potrebi, možda 2 put godišnje, kad lampica javi da je nema (jel moguće da se tako malo troši?)
Tabletu pukneš na pola i izvadiš iz najlona koji se teško topi. Onda pere k'o blesava.
to sam već negdje pitala, kako presječete tabletu?
ona je tako tvrda, pogotovo ona kuglica, mene strah da mi nož ne proklizi i da si prste ne rasječem
i ja koristim samo detergent praskasti. DM ili Mueller ovisno u kojem ducanu sam bila kad ga je nestalo.
ovo nisam nikad probala jer imam isti strah kao i alex
ja pak volim kad mi skripi sudje pod prstima
je moguce je
bas sam lijepo isecirala post od puntice, amogla sam samo i X staviti![]()
Ja koristim tablede od DM,one u foliji koja se sama otapa. Te su mi tablete najbolje .
Ne koristim ni sjajilo ni sol.
Somat,Calgon,one iz Muellera mi ne valjaju i uvijek mi ostavljau po suđu neke mutne fleke.
Ja koristim Calgonit i ostavlja mi mrlje po tanjurima (imam crno-bijeli servis, crni tanjuri izgledaju kriminalno).
Perilica nova, sol Calgonit, ima je dovoljno, sjajila isto ima. Probala sam i Blink tablete, ista stvar s tanjurima.
Ne bi me to toliko čudilo da frendica nema iste te tanjure i ne pere ih s istim tabletama. Njezini tanjuri izgledaju ok.
Što da radim?
Posljednje uređivanje od matahari : 28.12.2012. at 18:01
ja sam dosada bila pobornik praška.i uvjerila sam samu sebe da mi je super.
no igrom slucaja kupila tablete.Somat neke milijon u jedan.I suđe pet puta bolje oprano.
neznam što misliti![]()
a zašto kao ne smiju tablete u onu košaricu s escajgom? ja ih tamo stavljam jer u pretincu za tabletu ostane tablete i suđe nije dobro oprano. a kad ubacim među escajg bude dobro. no na kutijama je uvijek nacrtano da ne tamo...?
Kao i kod vešmašine, potrebno je povremeno promijeniti tablete ili deterdžent. Nemaju svi iste aktivne sastojke, pa što ne odnese jedan, obično odnese drugi.
Inače, ja stavljam tabletu (polovicu za manje suđa, dvije polovice za više) direktno u košaru s beštekom jer su mi se potrgala vratašca za tablete (ne otvaraju se). Spremam se uskoro mijenjati cijelu kuhinju pa mi se sad ne investira u novu suđericu, pa čak ni u popravak... Za sad drži vodu iako mi je već i brava klimava. Nije ni čudo nakon 12 godina. Samo nek izdrži do ljeta, ovog ili idućeg.
Zato jer se suđe u mašini prvo ispere jakim mlazevima vode od nečistoća, pa se ta prljava voda izbaci i tek onda se otvaraju vratašca s tabletom i počinje pranje.
Ako se tableta stavi bilo gdje drugdje, bit će djelomično otopljena prvim ispiranjem i smanjit će se učinak pranja. Logično.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 29.12.2012. at 17:17
U Lidlu su tablete za perilicu suđa bez fosfata. Piše velikim slovima na kutiji.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 29.12.2012. at 17:18
Ja isto istavljam u košaricu od pribora za jelo.Jer dok sam stavljala u pretinac za tabletu,nikada sudje nije bilo dobro oprano.