Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Ne može zaspati

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Ne može zaspati

Ima 7.5 godina i veoma teško zaspi. Da se razumijemo, ne ide ni prekasno, ni prerano u krevet, ne divlja pred spavanje, ne jede slatkiše poslijepodne. Prevrće se u krevetu, umorna kao pas i ne može zaspati.
    Isti problem sam i ja imala kao dijete. Sjećam se tog mučenja; umoran si, umoran, a li ne možeš zaspati satima. Grozno nešto, baš pravo mučenje.
    Probat ću s masažama pred spavanje, ali ne znam što još. Imate li vi kakav savjet?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citaj joj.
    Lijepe price. Kad je vec ususkana u krevetu.
    Citaj sve dok ne zaspi. Lijepa prica, uspavat ce svako dijete.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Oooooo, čitamo mi, puno. Mazimo se, isto puno. Pričamo, malo se i smijemo, sve polako i opušteno. Nema šanse da ta zaspi dok joj čitaš. Priču moraš završiti. Točka.
    Velim, nije stvar u tim navikama pred spavanje. Sve je tu po P.S. -u. Nego, jednostavno, ne može zaspati. I nije, opet, da ne zaspi zato što ne želi nešto propustiti. Samo...ne može.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probaj je ipak pol sata ranije poslati na spavanje. To pali kod mog mlađeg sina i godinama dobro funkcionira.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A da probaš leći pored nje, možda je u pitanju neki san koji je sanjala , možda se boji mraka

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A kad ide spavati? Moja jako teško zaspi prije ponoći, od kad je bila beba...Sad ajde, kad ide ujutro u školu zaspi na jedvite jade oko 23h.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moji kumovi svojima upale crtice! Kako ona kaze gledaju mozda 10min i vec spavaju!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Moji kumovi svojima upale crtice! Kako ona kaze gledaju mozda 10min i vec spavaju!
    Moja uz crtiće ne bi nikad zaspala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moji kad se prime televizora išli bi spavati preksutra, zato ja daljinski u ruke i klik

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A kad ide spavati? Moja jako teško zaspi prije ponoći, od kad je bila beba...Sad ajde, kad ide ujutro u školu zaspi na jedvite jade oko 23h.
    ovako i moja, kad ima obveza ujutro jedva oko 23

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa kolko onda ta deca spavaju????????????

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko im treba. Kad nema obaveza ne ustaje prije 11. Kad je imala 3 mj zaspala bi oko ponoci i spavala ujutro do 11, takav joj je ritam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitala sam za slučaj da ima obaveza i da u 8 mora bit u školi?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa i tada ide kasno spavati. Ako i legne ranije, opet ne zaspi do 23h, tako da je valjda takav tip.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala vam svima od srca.
    Mislim da ću je zbilja ranije slati spavati. Vjerojatno je to, ipak, ključ. TV ne pali, isto je kao i s pričama; previše je zanima da bi zaspala. Ja legnem uz nju svaku večer, najčešće i zaspu u mom naručju, oboje (ah, ne pitajte). I tako... ići će ranije, pa ćemo vidjeti.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj je ipak pol sata ranije poslati na spavanje. To pali kod mog mlađeg sina i godinama dobro funkcionira.
    Kad je meni L. imala dvije i pol godine ovaj savjet sam dobila od jedne mamine prijateljice i zaista, od tada više nikad nismo imali problema s uspavljivanjem, a prije toga bi po sat vremena bila u sobi s njom i uspavljivala je. Valjda je "probije" san i poslije toga treba duže da opet može odmah zaspati. Danas, sa četiri godine, ide sama na spavanje i zaspi u roku od 5 minuta, međutim, ako se duže zadrži budna, uvijek joj treba nešto duže da zaspi.

Svakako vrijedi probati!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo probali i sa spavanjem oko 8-9 i opet bi na kraju zaspala oko 23, a nema smisla da u krevetu leži 3 sata

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam svima od srca.
    Mislim da ću je zbilja ranije slati spavati. Vjerojatno je to, ipak, ključ. TV ne pali, isto je kao i s pričama; previše je zanima da bi zaspala. Ja legnem uz nju svaku večer, najčešće i zaspu u mom naručju, oboje (ah, ne pitajte). I tako... ići će ranije, pa ćemo vidjeti.
    TV ti je zapravo generator nespavanja jer razbuca klince, uznemiri ih pa se teško umiruju, pogotovo kad su stariji od 3 godine i već dosta kuže. Treba osmisliti nekakav ritual bez previše stvari koje odvlače pažnju. Mi smo čak neko vrijeme stavljali djecu spavati u pomaku od pol sata (mlađi je išao ranije) jer bi se oni inače zabavljali međusobno i tome nije bilo kraja. Ovakvima koji se lako razbude treba osigurati mir, često i mrak ili bar debeli polumrak i ne previše uznemiravati dijete.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo od rođenja i jednog i drugog djeteta uveli rutinu - u pola osam kupanje, smirivanje (kod nas je to bilo dojenje) i spavanje. Ispočetka je bilo teško, no navikli su se. Nismo skoro nikamo išli baš radi te rutine, a ako bismo i otišli obavezno smo se vraćali kući kada je vrijeme za spavanje jer ja osobno ne volim vodanje male djece po gostima pa kad kunjaju na tuđem kauču ili fotelji. Sada su veći i obično idu spavati u 9 sati (već znaju - u devet u krevet), po zimi i ranije i ako ne zaspu do pola 10 meni je već zabrinjavajuće.

Potpisujem Pepitu, evo baš večeras nam se nešto otegnulo, slušali smo neke pjesme i tako to pa su pošli spavati kasnije. I. se baš mučio, baš to, kada "probije" redovito vrijeme za spavanje teže mu je zaspati. Čitala sam im priču, seka je zaspala ali on je morao odslušati do kraja, pa ja moram leći kraj njega da ga uspavam, pa sto puta žedan, piški mu se... jedva je zaspao.

Što se tiče gledanja TV-a, sada ste me podsjetili, zbilja nisam pobornik uspavljivanja djece pred TV-om (iako ja sama najslađe zaspem tako ) ali zbog nužde smo jedno vrijeme imali izlet u te vode.
    Naime, kada se seka rodila (on je imao 2 godine) to prvo vrijeme kupali smo ju zajedno MM i ja u u kupaonici. Prvo smo morali okupati njega i uspavati ga dok seka ne pođe spavati jer ako bi bio budan kada se ona okupa i počnem ju dojiti bio bi show, stalno bi nas prekidao (bio je malo ljubomoran). Tako da je gledanje seke dok se kupa odmah otpalo. Da sam zaspe nije bilo šanse, a da šeta po stanu dok smo mi u kupaonici i šumi voda jednostavno nas je bilo strah jer je bio još mali.
    Tako smo ga to neko vrijeme uspavljivali pred TV-om - ali uz birani program. Ako mu stavimo crtiće to ga zainteresira i razbudi, a ako mu stavimo nešto što ga uopće ne zanima počne šetati jer mu je dosadno. Tako smo otkrili sportske programe. Nema nasilja, edukativno, nije mu bilo ni previše zanimljivo ni previše dosadno, baš za uspavljivanje. (Usput je naučio štošta o nogometu, bilijaru, skijanju, curlingu... naše dijete od 2 godine je već znalo tko je linijski sudac, što je korner, vladao je sportskom terminologijom )

Naravno čim je kriza prošla prestali smo s tim, već sam na to zaboravila u tolikoj mjeri da se čak snebivam kad čujem da netko uspavljuje dijete pred TV-om

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nemam savjet i ja se mučim s nespavanjem. moji su poznati nespavači. idu spavati oko 9, zaspu oko 10 navečer a bude se između 6 i 7 ujutro jer su tako navikli. po ljeti kad ih čuvaju bake, didie i sl. znaju spavati i do 8, ali ako navečer žele u krevet odmah vadim toplomjer jer znači da su bolesni. ela je počela napuštati popodnevno spavanje, tako da trenutno ide spavati malo ranije i ja uživam u tome. prije božića, filip je tri tjedna ujutro bio u školi, pa na plivnju , pa na nogometu i to ga nije slomilo da ode rano u krevet.
    pokušavala sam s ranijim odlaskom na spavanje, ali to je ubitačno: na kraju ili se oni potuku ili skaču po meni nakon sat dva čitanja, pričanja priča i sl.
    ja sam bila slično dijete dok je moj muž dobar spavač. ne samo da sam bila slično dijete,nego sam i kao velika cura nakon neprospavane noći se iskrala u šetnju dok bi moje prijateljice spavale do popodneva-jednostavno ne volim spavati.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Haha, podsjećaš me na moju nećakinju (sad je već 20 godina) - sjećam se kada je bila mala da je izjavila kako kada naraste nikad neće ići spavati

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Isti problem i zato smo valjda dodatno iscrpljeni. Starija se stalno prevrće po sat vremena pa pije, pa jede, pa čita, pa hoda... Mlađa cendra i tako do iznemoglosti. Ipak, kad je škola sa starijom je sve lakše. Jedva čekamo školu
    Ipak, kad se, a to je jako rijetko, svi uvalimo u krevet i glumimo pospanost, obje odmah zaspu. Valjda se osjećaju sigurnijima.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

@Peterlin: mi, zapravo, TV uistinu malo gledamo. Prođe nekoliko dana da ga ne upalimo. Znam da ih razbuca dodatno i nikad mi nije palo na pamet da ih uspavljujem tako. Rituali koji smiruju su rješenje, znam, apsolutno si u pravu. Problem je u tome što nam tata dolazi kasno s posla, ne vidi ih cijeli dan i tek navečer se može s njima malo družiti. Evo ih sad, rade neki fizikalni eksperiment (15 do 9 je). I ode sve u pekmez.

Jučer je išla spat nešto ranije (pola sata). I nakon maženja, priče, svega, braco spava, a ona se vrti i ne smiruje. I sama kaže:"Umorna sam i spavala bih, a ne mogu!" I znam to sve, jer sam identično i ja proživljavala. Zaspala je, konačno, tek oko 11 (a svjetlo je ugašeno oko pola 10). Ne znam. Znam, a ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •