Pokazuje rezultate 1 do 50 od 694

Tema: kada su vam djeca prohodala?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Podižem temu, izgleda da su me slomili pritisci okoline vezani uz hodanje... Curka sada ima 13 i pol mjeseci, digla se na noge i posjela sa 9 mjeseci, školski puže od nekih 9 i pol mjeseci(od 6. mjeseca se vukla po podu), trenutno hoda uz namještaj ali ne stoji samostalno(možda par sekundi) i ne pokazuje nikakve naznake da će prohodati. Znam da se tolerira do nekih 16 mjeseci da ne hoda ali već mi je muka od ispitivanja kako već ne hoda. Nikada ju nismo vodili za ruke i sad stalno slušamo kako smo pogriješili, da je već trebala hodati i slično. Još uvijek ju ne vodamo, ali vidim da joj tata lagano gubi iz vida zašto ju nismo vodali i počinje ju hvata za rukice i vodat... Da li postoji neki način da ju potaknemo na hodanje? Nije da nam se žuri negdje, čekali smo do sada, ali stvarno ne pokazuje ikakav interes da se otisne od poda...

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Jainina prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu, izgleda da su me slomili pritisci okoline vezani uz hodanje... Curka sada ima 13 i pol mjeseci, digla se na noge i posjela sa 9 mjeseci, školski puže od nekih 9 i pol mjeseci(od 6. mjeseca se vukla po podu), trenutno hoda uz namještaj ali ne stoji samostalno(možda par sekundi) i ne pokazuje nikakve naznake da će prohodati. Znam da se tolerira do nekih 16 mjeseci da ne hoda ali već mi je muka od ispitivanja kako već ne hoda. Nikada ju nismo vodili za ruke i sad stalno slušamo kako smo pogriješili, da je već trebala hodati i slično. Još uvijek ju ne vodamo, ali vidim da joj tata lagano gubi iz vida zašto ju nismo vodali i počinje ju hvata za rukice i vodat... Da li postoji neki način da ju potaknemo na hodanje? Nije da nam se žuri negdje, čekali smo do sada, ali stvarno ne pokazuje ikakav interes da se otisne od poda...

Do 18 mj se tolerira prohodavanje, odnosno bez pracenja specijaliste! Ne,nikako za ruke iz jednostavnog razloga,sto tako "objesi" trup na ruke i ne hoda na nacin da stjece stabilnost! Vec tako visecu je netko vuce!
    Mozes joj kupiti djecja kolica,ili mala djecja shopping kolica (ima u konzumu) ako se odlucis na nesto takvo obavezno stavi neki teret u njih (ja natrpam igrackama) ili guralica,ali one su znatno skuplje! neka nesto gura ispred sebe! Tako ce gurati i samo ce pustiti guralicu i krenuti! Vjezbica ima npr.dok stoji uz krevet i krene se primiti za stolic svaki put odmakni stolic koji cm,tako ce najedom morati napraviti korak do stola! I. Malo po malo bez brige djete ce hodati!
    Ako ju zelite drzati da hoda ona primite za bokove,eventualno za nj,ruke,ali onda ruke moraju biti uz njene bokove spustene!
    Govorim iz iskustva dva vjezbaca! Stariji prohodao sa 14mj, mladi jos nije!

Uuf al se raspisah :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •