Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Prugasti zid u sobi za djecu

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Prugasti zid u sobi za djecu

Želim do pola zid ofarbati u pruge: zelena ( 6017), siva (7036), ljubicasta (4005), ruzicasta (4010) , narančasta (2012), ali samo do pola. Idealno bi bilo naći tapetu i zalijepiti ali ne znam gdje to tražiti, čime se lijepi i što staviti da bude vizualno odvajanje pruga od ostatka zida koji bi bio bijel.

Gdje naći tapetu?
    Kako da majstoru pokažem uzorak i debljinu pruga ( različite bi bile)? To je u slučaju da bojim ručno.
    Kako napraviti opet odvajanje, lijepit neku borduru ili što?

jasna mi je ideja sto zelim, ali bih pojednostavila s pomoću tapete. Ako ne ide, kako covjeku reci farbaj, raspored boja i to, pa neću valjda flomicima crtat uzorak?

da l je bolje vertikalno ili horizontalno prugat zid jer bi samo islo do malo vise od pola?
    Riječ je o dječjoj sobi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Postoje ti trake za vizualno odvajanje pruga koje se nakon nanošenja i sušenja boje jednostavno skidaju. Ima ih u svim trgovinama boja i lakova, majstor će sigurno znati, a i apricot ako vidi temu.

Bojanje s tim trakama (odnosno između 2 trake) čini mi se jednostavnije od ljepljenja tapeta.
    Što se tiče pitanja - vertikalno ili horizontalno ovisi o dimenzijama prostorije i namještaju koji je u njoj. Želiš li prostoriju vizualno proširiti jer je npr mala a visoka - onda svakako horizontalne pruge.

Ja imam vertikalne i mnogi na prvu loptu pomisle da su tapete...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam samo dosla pohvalit ideju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prijateljica ima jedan zid, do pola, prugast. Nekoliko nijansi zelene (petrolej, neka svetlija i jedna skroz svetla), napravljeno je onako, kao bar kod, deblje i tanje pruge, uzdužne.
    Oni su to farbali sa ovim trakama koje se posle odlepe, znači služe kao granica, a kad se osuši boja odlepiš. Malo je pipavo dok se radi, ali jako lepo izgleda.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

te se trake za razdvajanje zovu krep trake. onako su umotane u rolu kao selotejp, ali su više papirnate strukture. njima se obljepljuju i rubovi prozora, vrata... prije bojanja da ih se zaštiti. jako se lako skidaju.
    sretno s provedbom ideje. zvuči dobro.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam htjela tako obojati zid pod kosinom u benetton bojama - vertikalno naravno
    ali na kraju nisam, jer bih morala sve odraditi sama, a tada mi to nije bilo moguće
    kad budemo opet krečili, dat ću si truda

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mene zanima kako se bojaju ovakve zvjezdice?
    http://public.fotki.com/tina55/zid/1...501005195.html

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    Napraviš si šablonu... Jednostavnija varijanta je da prebojaš cijeli zid u željenoj boji pa napraviš šuplju šablonu i njome onda iscrtaš zvjezdice (samo ne znam kako to funkcionira kad ide svjetlija boja preko tamnije ). Teža varijanta je da prelijepiš punu šablonu pa da pozadinska boja bude boja zvjezdice. E samo onda treba paziti da ih jednako polijepiš jer moraš ići trakom preko ruba šablone.

OK, to je moje skromno mišljenje. Nisam ekspert.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 13.01.2013. at 18:48

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kupiš samoljepivu foliju, izrežeš zvjezice i polijepiš po zidu
    sve prefarbaš, a kad se posuši, odlijepiš foliju
    tako bih ja

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

to sam i mislila, ali čini mi se teškim nariktati pravilan razmak između svih zvjezdica

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni ne bi bio važan pravilan razmak, pa uopće nisam o tome razmišljala

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

to sam i mislila, ali čini mi se teškim nariktati pravilan razmak između svih zvjezdica
    Nacrtaš mrežu olovkom na zid i onda uklopiš zvijezde unutar mreže.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Inače jesam pacijent koji bi sve stavio na pravilan razmak no mislim da bi ti u ovom slučaju čak bilo puno ljepše da zvjezdice nisu pravilno raspoređene. Pogotovo ako želiš imitirati zvjezdano nebo. :romantik:

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vidim da ste sve neke kreativne tete, meni je u oko upao baldahin, kako bi se to izvelo u kućnoj radinosti? Ima li negdje za kupiti?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

baldahin, mislim isti takav ima u ikei

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Inače jesam pacijent koji bi sve stavio na pravilan razmak no mislim da bi ti u ovom slučaju čak bilo puno ljepše da zvjezdice nisu pravilno raspoređene. Pogotovo ako želiš imitirati zvjezdano nebo. :romantik:
    na ovom zidu je pravilan razmak, i ja sam razmišljala o nepravilnom razmaku, ali onda bi stavila manje zvjezdice

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo upravo bojali dječju sobu ali samo u dvije boje.
    I to samo zidove različito, Jedan zid jedna, boja, drugi zid durga i tak....
    Imam ja ideja milion, ali s obzirom da sve radimo sami i da jedva i ovo stignemo da sad mužu kažem da idemo raditi još neke kerefeke po zidovima mislim da bi mu se kosa digla na glavi...Ono što mi mislimo staviti na neke zidove su folije.
    A ovo s prugama se da super izvesti sa pik-trakom.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 14.01.2013. at 09:21

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pratim...i ja maštam prugaste zidove
    inače šta se tiče kerefeka, mi smo zadnji put obojali sve u bijelo.onda smo sinu dali da moči dlanove u tempere, raznih boja i ostavlja otiske po zidu. ispalo je super

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    ... mi smo zadnji put obojali sve u bijelo.onda smo sinu dali da moči dlanove u tempere, raznih boja i ostavlja otiske po zidu. ispalo je super
    Super! Daj mi samo reci je li tempera postojana na zidu. Mislim, nisu se možda razmazale ili izbrisale kasnije (ako se nešto packa po njima, ili ako se, recimo, poveća vlažnost zraka)?
    Posljednje uređivanje od mishekica : 14.01.2013. at 09:54

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Super! Daj mi samo reci je li tempera postojana na zidu. Mislim, nisu se možda razmazale ili izbrisale kasnije (ako se nešto packa po njima, ili ako se, recimo, poveća vlažnost zraka)?
    Ja sam ovako bratu dala da ostavlja ruke po zidu kad smo njegovu sobu pituravali ali sam mu obukla rukavice plastične i dala da umače ruke u boju za zid. Ispalo je super, samo pazi da se ipak dio boje ocijedi sa rukavice da ne ostanu predebeli ili razliveni otisci na zidu.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma to tako stoji ima 3 godine, a zid je baš ispod prozora. mazali smo mu ruke sa kistm umočenim u tempere, jer ako baš umoči ona se cijedi po zidu.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

e da, tempera je iste boje kao prvog dana, nije izblijedilo ni ništa. u pitanju je aero tempera

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

fora, hvala ti na linku, nije mi uopće palo na pamet da to može biti i naljepnica

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam svom većem prvo ofarbala cijelu sobu u bijelo, izmjerila dva suprotna zida tako da mogu izarčunati širine traka da obojim svaku drugu. Pik trakom sam obljepila zidove, obojala i skidala kad se boja osušila.

Bilo me strah da skidanjem se ne bi oštetio zid ili da rubovim budu imali neravnine, ali sam bespotrebno brinula. Za prvi put ispalo je super, evo kako to izgleda: http://tinypic.com/view.php?pic=2m6wwax&s=6

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Za prvi put ispalo je super, evo kako to izgleda: http://tinypic.com/view.php?pic=2m6wwax&s=6
    Lijepo je.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mama_još_malo... sve si mislim kako će to biti još jedan od izvođača kojem ćeš sisati krv dok čovjek ne poludi
    LOOOOOOL

obavezno vertikalne
    ideja je odlična i lako izvediva, uz strpljivog ličioca
    dakle, radit će graničnike pik trakom, kako si i pretpostavila

pogle, ovo je jedan stan kakav sam zatekla
    to je to

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam svom većem prvo ofarbala cijelu sobu u bijelo, izmjerila dva suprotna zida tako da mogu izarčunati širine traka da obojim svaku drugu. Pik trakom sam obljepila zidove, obojala i skidala kad se boja osušila.

Bilo me strah da skidanjem se ne bi oštetio zid ili da rubovim budu imali neravnine, ali sam bespotrebno brinula. Za prvi put ispalo je super, evo kako to izgleda: http://tinypic.com/view.php?pic=2m6wwax&s=6
    jako lijepo izgleda
    ali bi meni bilo još ljepše da je do pola
    samo treba naći nešto čime horizontalno razdvojiti te dvije cjeline

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje naći tapetu?
    Kako da majstoru pokažem uzorak i debljinu pruga ( različite bi bile)? To je u slučaju da bojim ručno.
    Kako napraviti opet odvajanje, lijepit neku borduru ili što?

jasna mi je ideja sto zelim, ali bih pojednostavila s pomoću tapete. Ako ne ide, kako covjeku reci farbaj, raspored boja i to, pa neću valjda flomicima crtat uzorak?

da l je bolje vertikalno ili horizontalno prugat zid jer bi samo islo do malo vise od pola?
    Riječ je o dječjoj sobi.

sori što odgovaram na rate, trčim po tri ekrana

odi u kiku
    i pogledaj kataloge dječjih tapeta
    ima i pruhastih, ali ne znam baš da ima sa ovoliko boja
    jer ovoliko boja ide uz bijeli namještaj i nikakve detalje
    nije za sobe u kojima ima puno igračaka jer može izgledati hektično
    ne mogu sada gledati ralove koje si napisala, ali pretpostavljam da su boje pastelne

horizontalni prijelaz je stvarno najbolje napraviti bordurom iu tim istim nijansama
    poznavajući tebe, ti ćeš je pronaći
    ima ih u kiki, ima u meblu, ima u vibelu
    ali je vibel bolesno skup, pa ja tamo iz principa ne bih

ima i jedan dućan u solidumu, jako, jako veliki izbor
    sve se čeka 4 - 6 tjedana, pa računa j na to

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

https://s3.amazonaws.com/colortrends...0238941d78d399

ovdje ima super kombinacija koju sam mislila staviti, a mm misli da je premirno za djecju sobu, no tu ce se i uciti uskoro, pisati zadace pa da ne bude nervoziranja. Ja sam za Past Replay opciju a on za Urban Expressionism. Ako stavim UE onda cu svakako promjeniti ikea kantice za igracke sve u bijelo, plus bijeli je ormar na jednom zidu i bijeli namjestaj.

Mislila sam jos staviti neke police za iznad radnog stola ( jos nemamo radni stol) pa neke posude pricvrstiti za zid da u njima stoje olovke.

Trebam jos naci neko pluto ili nesto na sto bi se pikali njihovi crtezi da ih ne lijepimo na zid.

Apri, izvodjac je turbo pedantan, strpljiv i precizan da nece biti problem trpit mene i moje ideje, zen- majstor i ti ga znas.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

UE mi je prehektičan
    ja se ne bih u tome dobro osjećala, tu mač je
    PR mi je malo više za roditeljsku (američku) spavaonicu

ja bih radije boje svilenih bombona/sladoleda... pastelnije

ako nije hitno, dođem s ton kartom

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prvi primjer, plus treba se dodati koja pruga smedja, bež i zelena

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ajd da se i ja malo utrpam pa ogrebem za savjet...

Ako budem radila takve pruge po zidu u, recimo, 5 boja... Koliko mi treba tih boja (količinski)? Dobro, ovo sad glupo zvuči jer nisam rekla ni koliki je zid, ni koliko bi pruge bile velike... Ali ono što me zapravo zanima jest - kako se (i "na koliko") kupuju te boje kojih ti treba puno manje nego ovih drugih? Kupite li vi gotovu (smiješanu) boju u nekakvoj kantici ili uzmete one male bočice pa si razmućujete doma? Nisam se baš nešto time bavila u životu, ali, ako se dobro sjećam, one male (pigmentne) bočice idu na cijelu onu ogromnu kantu boje. Ili?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

iz iskustva znam da miješanjem pigmenata nećeš dobiti npr. lijepu limeta zelenu, to treba kupiti gotovo, i zato mi se ovo bojanje zida čini skupim: npr. 5 boja po 150 kn kantica je 750 kn za 1 zid, možda je jeftinije uzeti prugastu tapetu?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ono kako je meni ziher je da kupim po ralu boje ( količinu će mi reći moj majstor), dakle kompjutorski smješane boje. ( vjerojatno dulux da sam mirna ) Pruge idu na samo jedan zid na koji dolazi bijeli flexa krevet.
    Imam jedno ogledalo starinsko koje je sad ljubičasto (farbano svjetlucavim sprejem) i koje cu promjeniti u neku drugu boju. (ja bi neku njeznu nijansu zelene, onak retro, a ako ga odlucim prebacit u spavacu sobu, onda sivo)

Na suprotan zid ide: visoka polica za knjige i složene legiće, radni stol, pa ikea trofast kantice bijele http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S29857351/ koje trenutno nisu bijele nego u svim bojama, a polica je bijela, ali cu sve zamjeniti da budu bijele.

volim pročišćene prostore, pa cu bojama unijeti malo djecjeg štiha.

iznad stolica ce biti polica za slike, a ispod visit ce kantice za olovke.
    mozda stavim neku lijepu stojecu lampu, curama se svidja ova http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80207761/

cak sam mislila baldahin staviti ali na radni stol, ne na krevet

a sad me apricot s opaskom da je za roditeljsku sobu inspirirala da ofarbam jedan zid u spavacoj. Mm je komentirao da nije namjeravao krecit cijeli stan, ali to je sam jedan zid.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da ste sve neke kreativne tete, meni je u oko upao baldahin, kako bi se to izvelo u kućnoj radinosti? Ima li negdje za kupiti?
    U kućnoj radinosti bi se mogao izvesti kombinacijom one lagane mrežice protiv komaraca i tkanine. Jedino ne znam kako bi se šila ta mrežica.

Mislim da sam gotove viđala u Emmezeti, Ysku, baby trgovinama. Ako naletim u trgovini ili negdje na oglasnicima, javim ti. Tražiš za S ili T da znam gledati boje ?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Naša sobica je uređena. Na kraju sam ipak naručila tapete pastelnih tonova u Kiki (rasch) i super je ispalo. Slike na pp

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

šalji na mail

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •