Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: defektolog privatno?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nema na čemu! Mi smo već duže od 5 godina u tim vodama i ja ti ne znam preporučiti privatno defektologa. To kod nas kao praksa ne postoji dakle samo na crno defektolozi koji inače rade u CZA, Sloboštini, Slavi Raškaj i sl. koji stvarno imaju prakse sa pervazivnim.

Margot avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Nema na čemu! Mi smo već duže od 5 godina u tim vodama i ja ti ne znam preporučiti privatno defektologa. To kod nas kao praksa ne postoji dakle samo na crno defektolozi koji inače rade u CZA, Sloboštini, Slavi Raškaj i sl. koji stvarno imaju prakse sa pervazivnim.
    Nisam inače aktivna na Forumu, ali na ovo moram reagirati, jer se radi o gruboj insinuaciji.
    Defektolozi, koji inače rade u tzv. državnim institucijama, u privatnim poliklinikama ne rade "na crno", već kao izvoditelji po ugovoru o djelu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam inače aktivna na Forumu, ali na ovo moram reagirati, jer se radi o gruboj insinuaciji.
    Defektolozi, koji inače rade u tzv. državnim institucijama, u privatnim poliklinikama ne rade "na crno", već kao izvoditelji po ugovoru o djelu.
    Meni se isto ne sviđa ovaj komentar...odnosno krivo smo se razumjeli.

Ne bih htjela nikoga optuživati, ali dok se sami ne pokrenemo, ništa se promijeniti neće.

Daklem, ne samo za djecu iz spektra nego i inače potreba za defektolozima i logopedima je ogromna. A moje dijete s disleksijom školski logoped (koji postoji, ali ne znam kim i čime se bavi) pogledao je JEDNOM! Pa si ti sad misli...

U ovoj državi djeca do 18. godine trebala bi imati besplatnu zdravstvenu skrb. Nažalost, ova struka čak i ne može tvrditi da je država smatra zdravstvenim djelatnicima. Ima tu puno neriješenih pitanja, a za to nisu krivi ni defektolozi ni roditelji. Potreba stvara ponudu.

S druge strane, roditelji kojima je stalo ne mogu čekati da se za 10 godina nešto riješi. Njihova djeca trebaju pomoć stručnjaka SADA. Ako ova ušljiva država ne uviđa koliko je važno ranom intervencijom osposobiti svu takvu djecu da danas-sutra budu radno sposobni ili sposobni da sami o sebi brinu, ja ne znam što je onda prioritet... Država vrijedi onoliko koliko vodi brigu o svojim najranjivijim članovima - djeci, starijim osobama i osobama s pp.

U situaciji visoke nezaposlenosti i malih plaća jedna je struka (a nije jedina) našla "nišu" kroz privatne firme. U redu - ne kažem ništa, to je dio tržišne ponude. Ali rad na crno ruka-ruci bez prijave (za nezaposlene) je loš, da ne uoptrijebim teže riječi. Nažalost, u stvarnom svijetu današnje Hrvatske puno je ljudi koji su se od muke morali snaći na takav ruka-ruci način. Pa zar nije onda poštenije otvoriti firmu ili dopunsku djelatnost (da država vidi stvarnu potrebu + da stvar bude legalna) nego ovako? Vjerujem da su mnogi iz struke to i probali, pa odustali zbog komplikacija vrsta raznih, pa rade kako rade jer ne samo da im se isplati nego ponekad nemaju srca roditeljima reći NE. To nije razlog da bilo koga osuđujemo, samo upiremo prstom u ono što treba promijeniti. Nadam se da to nije utopija.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.01.2013. at 12:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •