Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
ako se i dalje bavis mislju o odlasku, napisi malo vise podataka pa cemo ti mozda malo bolje pomoci. dali je stan u kojem zivite trenutno zajednicki ili njegov? dali su djeca zajednicka ?
kod centra ce mogu neke stvari dogovoriti, tipa uzdrzavanje i susreti sa djecom, ali ukoliko dodje do problema taj papir iz centra ne znaci nista, jedino sa cime kasnije mozes nesto poduzimati je sudska presuda. tako da cak i ukoliko je sve dogovoreno i postignete zajednicki dogovor morate na sud podnjeti sporazumni prijedlog u kojem predlazete da sud donese rjesenje o tome sa kime ce djeca zivjeti i koji je iznos uzdrzavanja.
Da, i dalje se bavim mišlju o odlasku.... i sve opcije su otvorene i za sve se želim pripremiti. Zbog toga sam otvorila ovu temu.
Djeca su zajednička - dva komada vrtićaraca, kuća u kojoj živimo je njegova, on je tip osobe vrlo promjenjivog raspoloženja, nekontroliranog bijesa i upravo me ta galama i prijetnje pred djecom tjeraju na razmišljanje i pokušaj donošenja odluke o tome što je ustvari za njih dobro. Naime, razmišljam zato što on nije konstantno takav, već je nakon što pretjera krasan izvjesno vrijeme i tako manipulira sa mnom, a i kad vidim da ga djeca ustvari vole i trče prema njemu kad ga vide,unatoč svemu, opet se pokolebam.
Ali, kao što rekoh, želim si pripremiti teren i saznati koji je najbolji i najsigurniji način da što bezbolnije dobijem svoju djecu. Obzirom da je kuća njegova, pretpostavljam da bi se mi trebale iseliti... eto ni to ne znam. Što se tiče suda, da li mi je bolje uzeti odvjetnika, koliko to uopće košta i mogu li si to priuštiti ili je bolje zasukati rukave i sama se primiti posla. Što ako on angažira odvjetnika, a ja ne?