Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 233

Tema: hrčci, što sve čuvate

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    alo hrčkice, jel treba nekom fini keramički čajnik, razbila sam poklopac i cjedilo. ja bi ga iskoristila kao posudu za cvijeće ali mi se ne uklapa
    ovakav
    Meni je baš krasan, ali ću prepustiti nekoj većoj hrčkici da si ga zeme. Možda Mojca.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uh što sam stara, i postala samo zaposlena majka i domaćica, uopće više ne poznajem scenu, ne znam što se zbiva u gradu, i koja je razlika između Tvornice, Klaonice i Medike... ni ne znam više koji kvart i staru tvornicu je frend opisivao, ali možda je to ovo:

http://www.zbivanja.hr/?event=uzmi-i...skvot-klaonica

http://reciklaonica.blogspot.com/

Ne funkcionira baš kao non-stop open free shop, nego, ako sam dobro shvatila, kao sajam, buvljaci, povremeni open door, ali ako se potrefi datum, eto prilike za donijeti neželjene/nepotrebne stvari. Samo, što rade sa stvarima koje im ostanu nakon sajma, open doora - stoje tamo?

Ni Rossina ideja nije loša - uvaliti na forumu, ali prije bih rekla Tangerina nego Mojca, posadit će nešto u njega, Mojca voli mogućnost umjetničkog izražavanja .

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Je, ima i u bivšoj klaonici, ali to je Heinzelova.
    Ima sada toga po gradu. Ovdje u klaonici se zna naći dobrog nakita kaj cure rade.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje u klaonici se zna naći dobrog nakita kaj cure rade.
    E, meni je nakit baš nešto suvišno. Imam nekoliko komada što mi je frendica radila. To mi je jako lijepo i jako drago, ali toliko to rijetko stavim na sebe da je stvarno žalibože prostora... Mislim, sviđa se meni taj nakit i često bih si nešto kupila, ali se onda sjetim da mi stvaaaarno to ne treba.

U istu kategoriju spadaju šalovi i marame.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mislim da mene nikakva garage sale ne bi mogla spasiti jer onda bih ja trebala odlučiti što sve prodajem, a to je već problem. Možda bi bilo bolje nešto tipa Dan otvorenih vrata, tipa, uzmi i nosi za malo kuna.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

mislim da mene nikakva garage sale ne bi mogla spasiti jer onda bih ja trebala odlučiti što sve prodajem, a to je već problem. Možda bi bilo bolje nešto tipa Dan otvorenih vrata, tipa, uzmi i nosi za malo kuna.

A da možda prepustiš mužu da odluči?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku

A da možda prepustiš mužu da odluči?
    Pa da onda njega godinama krivim, kao šta još krivim mater za nešto bačeno 1994? Mislim da bi loše utjecalo na brak gore nego hrčkarenje

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pročitala sam prvih par postova, otvorila ormar najbliži kompu i izbacila par komada odjeće koje ne mogu više obući (sad se na njima suše čizme u hodniku). ali nakon četvrte strane više se uopće ne osjećam hrčkasto nego sam dobila nove ideje što skupljati.
    netko je napisao da ga rat riješio skupljanja stvari, meni se dogodilo baš suprotno. u ratu i siromašnim godinama počela sam skupljati svašta jer sam se bojala da ako npr. bacim potrgane hlače možda neću još godinama moći kupiti nove pa bi ih lijepo zakrpala i nosila, opet krpala i opet nosila.
    jedino što mi pomaže protiv skupljanja je da nekom nešto moje treba - jako sam spremna dati (vjerojatno zato jer su mi roditelji cijelo djetinjstvo objašnjavali da ne smjem biti škrta jedinica). zato npr. uopće nemam odjeće koju su moja djeca prerasla, a i igračke poklanjam na koje su zaboravili (oni ne daju igračke,samo bi ih prodavali da kupe nove).
    za muža moram priznati da je normalan: racionalan i promišljen sa stvarima.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ajmo na onoj temi o trampi organizirati razmjenu knjiga. Ili možemo poseban topic i za to.
    Ja nisam hrčak (osim za cipele i odjeću), i meni fali hrpa stvari, di ti je ta tema

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    pročitala sam prvih par postova, otvorila ormar najbliži kompu i izbacila par komada odjeće koje ne mogu više obući (sad se na njima suše čizme u hodniku). ali nakon četvrte strane više se uopće ne osjećam hrčkasto nego sam dobila nove ideje što skupljati.
    netko je napisao da ga rat riješio skupljanja stvari, meni se dogodilo baš suprotno. u ratu i siromašnim godinama počela sam skupljati svašta jer sam se bojala da ako npr. bacim potrgane hlače možda neću još godinama moći kupiti nove pa bi ih lijepo zakrpala i nosila, opet krpala i opet nosila.
    jedino što mi pomaže protiv skupljanja je da nekom nešto moje treba - jako sam spremna dati (vjerojatno zato jer su mi roditelji cijelo djetinjstvo objašnjavali da ne smjem biti škrta jedinica). zato npr. uopće nemam odjeće koju su moja djeca prerasla, a i igračke poklanjam na koje su zaboravili (oni ne daju igračke,samo bi ih prodavali da kupe nove).
    mene primi to bacanje svako toliko i stvarno skupim nešto robe za Crveni križ ili ako nije baš u nekom stanju ostavim na ogradi pored kontejnera. nestane u roku par sati. ali imam robu koju sam volila i u koju vjerojatno više nikad neću ući. draga mi je i žao mi je baciti. kretenka.
    evo po prvi put u životu sam si kupila pidžamu, dosad mi je uvik mare kupovala i izbacila sam iz ormara stare koje imaju mali milijun rupa koje se više ne mogu pokrpati. jesam li ih bacila? ne. eno ih stoje i čekaju. jer kao, pa mogla bi napraviti one super pamučne ogrlice
    http://www.wearenotmartha.com/2011/0...hirt-necklace/
    ili možda da ih pošaljem mami koja šije, njoj mogu zatrebati. moš mislit šta će joj trebati (iako je i ona hrčak što se tiče šivanja - mislim da iz naše kuće nikad nije bačeno ni jedno dugme)

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam hrčak (osim za cipele i odjeću), i meni fali hrpa stvari, di ti je ta tema
    trampa je na burzi. Jednom kad dođeš do prava na taj PDF otvorit će ti se i ta tema.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

a jeste neke
    Onda ću čekat!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

alo hrčkice, jel treba nekom fini keramički čajnik, razbila sam poklopac i cjedilo. ja bi ga iskoristila kao posudu za cvijeće ali mi se ne uklapa
    ovakav
    A jel bi ga mogla izmjeriti? Zanima me visina i promjer otvora gdje je bio poklopac?
    Baš bi bio zgodan za držati kistove u njemu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E, imam još jedan prijavak: imam sigurno 10-15 pari hlača u koje ne stanem... jer se nadam da ću sa sadašnjih 76,5 kg opet nekako doći na 70, pa na 65, pa na 60 i na idealnih 58.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

p
    netko je napisao da ga rat riješio skupljanja stvari

jedino što mi pomaže protiv skupljanja je da nekom nešto moje treba - jako sam spremna dati (vjerojatno zato jer su mi roditelji cijelo djetinjstvo objašnjavali da ne smjem biti škrta jedinica).
    odnesi u karitas ili negdje slicno, imat ces osjecaj da si dala

moj tip covjeka

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Haha, u pravu ste, ja bih u čajnik posadila sukulente, već jesam u jedan, i u neke stare šalice.

Super mi je ovaj Uzmi ili ostavi dućan, i ja bih se vrlo rado riješila nekih stvari, samo ne volim bacat ono što je još dobro.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

tangerina, ako bi ti ovaj upotpunio kolekciju, samo reci.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    A jel bi ga mogla izmjeriti? Zanima me visina i promjer otvora gdje je bio poklopac?

bez ručke je visok 13 cm, a unutarnji rub je 8,5 cm. Ma sigurno će ti odgovarati
    Nekom, bilo kome. ja ga enam srca baciti, a MD bi ga šutnuo taj dan kad se razbio poklopac
    Posljednje uređivanje od rossa : 17.01.2013. at 09:04

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

ovakav
    Meni je baš krasan, ali ću prepustiti nekoj većoj hrčkici da si ga zeme. Možda Mojca.
    Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ni Rossina ideja nije loša - uvaliti na forumu, ali prije bih rekla Tangerina nego Mojca, posadit će nešto u njega, Mojca voli mogućnost umjetničkog izražavanja .
    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Haha, u pravu ste, ja bih u čajnik posadila sukulente, već jesam u jedan, i u neke stare šalice.

Super mi je ovaj Uzmi ili ostavi dućan, i ja bih se vrlo rado riješila nekih stvari, samo ne volim bacat ono što je još dobro.

Super mi je ovaj razvoj situacije.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim da iz naše kuće nikad nije bačeno ni jedno dugme)
    Ni iz moje, a uopće ne šijem

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Malo je premali za kistove... a da ja posadim sekulente?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Malo je premali za kistove... a da ja posadim sekulente?
    radi s njim što hoćeš, samo ga nosi

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Moj je ujak inače hrčak nad hrčcima. Dobro bi se slagao s mnogima od vas. Jednom ga je frend zezao što sve čuva pa se malo uvrijedio... Za par dana ga je taj isti frend pitao zna li gdje se nešto može nabaviti (neki arhaični rezervni dio za neki uređaj), a ujak mu je rekao da ima kod njega u šupi, ali mu sad ne da jer je bio bezobrazan.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mene zanima kako krpate odjeću? Imam jednu vestu, vunenu, predivnu, ali iz nekog razloga ima rupu na laktu :šmrc: i meni to neugodno baciti pored kontejnera, jer mi je to ponižavajuće za nekog kome bi dobro došla, al ima rupu! A blesavo mi nositi u studio i platit krpanje pa onda stavit kod kontejnera, a ja neću nositi ništa sa zakrpom, a ne znam kako bi sama zakrpala?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima kako krpate odjeću? Imam jednu vestu, vunenu, predivnu, ali iz nekog razloga ima rupu na laktu :šmrc: i meni to neugodno baciti pored kontejnera, jer mi je to ponižavajuće za nekog kome bi dobro došla, al ima rupu! A blesavo mi nositi u studio i platit krpanje pa onda stavit kod kontejnera, a ja neću nositi ništa sa zakrpom, a ne znam kako bi sama zakrpala?
    Ja sam si na poderotinu na vunenoj kapi "izvezla" pauka. Mislim, samo sam bzvz šivala vunenim koncem dok nisam dobila oblik pauka.

A ček, zanima li te tehnika krpanja ili ideja za zakrpu ili što?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa ideja, mozda da se samo nesto napegla preko?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja takve stvari ostavim pored kontejnera. ne mislim da je ponižavajuće jer taj netko tko bi uzeo možda zna kako to popraviti ili mu netko to može napraviti.
    obično ostavljam i traperice koje su krpane. recimo, skoro sve moje traperice imaju zakrpe. kad mi bude dosta zakrpa ostavim ih pored kontejnera.
    takve stvari nikad ne nosim u Crveni križ, a mislim da i ne primaju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim vas lijepo da vunene veste saljete meni, i one s rupama od moljaca, flekama, uflicane u pranju. Sve primam. Ja hrckovito skupljam vunene veste.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas lijepo da vunene veste saljete meni, i one s rupama od moljaca, flekama, uflicane u pranju. Sve primam. Ja hrckovito skupljam vunene veste.
    ozbiljno hoces? poslat cu ti.uslikam ti prije

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne moras nista slikat, saljem ti adresu u PP-u.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    čini mi se da sam to već prije pitala, ali koliko posto vune treba biti u sastavu?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preferiram vise od 70% vune, ali ako je i manje, uzimam.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vjerojatno ima toga tonu na webu, ali baš mi frendica poslala neke linkove, pa evo za Mojcu, na fejsu je...

http://www.facebook.com/ReciclareCreativa.ro

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jedna vesta otišla, one čajnik to go .

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

bacanje oslobađa
    svakoga, samo MM-a ne.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno ima toga tonu na webu, ali baš mi frendica poslala neke linkove, pa evo za Mojcu, na fejsu je...

http://www.facebook.com/ReciclareCreativa.ro
    Ajme, genijalna stranica!!! Sad pogotovo nećemo bacati.

lol na čokoladu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ajme, genijalna stranica!!! Sad pogotovo nećemo bacati.

lol na čokoladu
    Divna stranica. Taman da me isfrustrira jer ni znam kad sam zadnji put nešto kreativno napravila.
    Ali, bez obzira na frustraciju, uživam ju gledati. Iako prezirem fejs.

Ajd daj čajnik amo, sjetila sam se što ću s njim. samo ne znam kad.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
    Evo, jesam rekla da treba čuvati konzerve.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Izvučeš nit iz hulahopke (tanke - najlonke) i zašiješ. Uopće se ne vidi. I meni, nevještoj šivalici je uspjelo tako da muž nije uspio pronaći zakrpano mjesto iako je znao gdje je.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ajd daj čajnik amo, sjetila sam se što ću s njim. samo ne znam kad.
    A šta ćeš?

samo ti uživaj, ja sam što se tiče sađenja ionako mislila preći sa čajnika na stare cipele

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    A šta ćeš?

samo ti uživaj, ja sam što se tiče sađenja ionako mislila preći sa čajnika na stare cipele
    Stara knjige su bolje.
    http://pinterest.com/pin/141933825727124279/

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Izvučeš nit iz hulahopke (tanke - najlonke) i zašiješ. Uopće se ne vidi. I meni, nevještoj šivalici je uspjelo tako da muž nije uspio pronaći zakrpano mjesto iako je znao gdje je.
    Kak to izvedeš? Mislim, kako izvučeš nit?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kak to izvedeš? Mislim, kako izvučeš nit?
    Pa lako. Rasparaš je i uhvatiš jednu nit i povučeš. Hoće to.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
    Evo, jesam rekla da treba čuvati konzerve.
    Predobro!
    No, to su neke velike konzerve, je li? To bih mogla tražiti iz neke menze.

(P.S. I ja prezirem fejsbuk... )

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa lako. Rasparaš je i uhvatiš jednu nit i povučeš. Hoće to.
    Ajd, baš ću probati...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    meni je ovo u razini smrtnog grijeha. uništiti knjigu radi cvijeća

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni je ovo u razini smrtnog grijeha. uništiti knjigu radi cvijeća
    Ja bi to mogla sa bakinim starim medicinskim enciklopedijama, više nisu za korištenje a šteta ih je baciti.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

mislim da iz naše kuće nikad nije bačeno ni jedno dugme)
    Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    Ni iz moje, a uopće ne šijem
    Evo ideja za sve gumboljupce:
    1. http://bustedbutton.com/2012/06/04/b...hant-tutorial/
    2. http://craftsbyamanda.com/2012/05/vi...-giveaway.html
    3. http://www.twopeasinabucket.com/gall...the-adventure/

(Sve je s one FB stranice. Možda naiđem na još nešto...)

I, da, ne bih ni ja uništavala knjigu radi cvijeća.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Došli smo u novu fazu hrčkarenja - moramo ovu temu preimenovovati u "Kreativno recikliranje".

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ideja o kreativnom recikliranju je majka hrčkarenja. A otac joj je naša ideja da ćemo smršaviti i opet moći stati u one traperice
    Naravno da postoji i druga strana medalje, a ta je da nikad toliko ne kreiramo i ne recikliramo, koliko toga sačuvamo u tu svrhu, zato se treba kontrolirati. Ili se natjerati da više kreiramo i recikliramo

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •