Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: kako se oporaviti

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno kako se oporaviti

Imam tako jak pad imuniteta da me je strah da kakvu bolescugu ne dobijem.stalno imam neke upale zadnje tri godine i osjegim da mi nedostaje snaga u tijelu. Medjutim problem je sto ssm operisala zuc pa mi je stomak osjetljiv. Sta da jedem i pijem da bi ojacala..

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je tako bilo dvije zime. Onda sam napravila tibetansku tinkturu od cesnjaka. Placebo ili ne, vec sam trecu zimu ok.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kako si je nspravila?ima li recwpt

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa Vidi poruku
    Imam tako jak pad imuniteta da me je strah da kakvu bolescugu ne dobijem.stalno imam neke upale zadnje tri godine i osjegim da mi nedostaje snaga u tijelu. Medjutim problem je sto ssm operisala zuc pa mi je stomak osjetljiv. Sta da jedem i pijem da bi ojacala..
    Probaj testirati vitaminski status. Kod nas u ljekarnama to povremeno rade (bez naknade - njihov je interes u tome da ti poslije prodaju neki preparat koji ne moras kupiti, ali bar znas na cemu si).

Od korisnih stvari za podizanje imuniteta predlazem pcelinje proizvode: maticnu mlijec, propolis i cvjetni prah - to dajem djeci, a i mi odrasli povremeno uzimamo.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kako si je nspravila?ima li recwpt
    Ocistis i malo usitnis cesnjak (drobila sam ga u muzaru). Treba ti toliko da napunis onu staklenku od 7 dl. Zalijes 96% medicinskim alkoholom, zatvoris i nakon petnaestak dana procijedis kroz gazu. Pijes tri puta dnevno, 1 kap, pa 2, 3 i tako dok ne dodes do 25 (ili 2, ne znam tocno). Onda opet smanjujes i kad dodes do 1, pijes po 21 (25?) kapi tri puta dnevno dok ne popijes. Meni je bilo najbolje pomijesati s malo jogurta.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ispravak: dok ne dodes do 25 ili 21. Probaj izguglati.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Provjeri vitamin B12.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Ocistis i malo usitnis cesnjak (drobila sam ga u muzaru). Treba ti toliko da napunis onu staklenku od 7 dl. Zalijes 96% medicinskim alkoholom, zatvoris i nakon petnaestak dana procijedis kroz gazu. Pijes tri puta dnevno, 1 kap, pa 2, 3 i tako dok ne dodes do 25 (ili 2, ne znam tocno). Onda opet smanjujes i kad dodes do 1, pijes po 21 (25?) kapi tri puta dnevno dok ne popijes. Meni je bilo najbolje pomijesati s malo jogurta.
    gdi kupuješ taj alkohol? i kolko para?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Imas u apoteci, a ima i u nekim samoposlugama Badelov. Obicno stoji tamo gdje i destilirana voda. Pise ti "rafinirani etilni alkohol" 96%. Treba nekih 3-4 dl. Cijenu ne znam.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Piješ 96% alkohol?
    Ustvari bilo bi silno smiješno da nije...ma reći ću samo glupavo, neću težu riječ upotrijebiti. Proguglaj malo ili upitaj one koji znaju...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj testirati vitaminski status. Kod nas u ljekarnama to povremeno rade (bez naknade - njihov je interes u tome da ti poslije prodaju neki preparat koji ne moras kupiti, ali bar znas na cemu si).
    .
    Jel' to ona prevara s elektrodama koje držiš u ruci, pa ti na ekranu ispiše koji ti vitamini nedostaju? To bi trebalo kažnjavati.

Ajoj..... znaš li koliko koštaju prave analize razine vitamina? I pitanje je uopće kako ih tumačiti......

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Piješ 96% alkohol?
    Ustvari bilo bi silno smiješno da nije...ma reći ću samo glupavo, neću težu riječ upotrijebiti. Proguglaj malo ili upitaj one koji znaju...
    Zasto mislis da nisam upitala one koji znaju? Ili samo ti znas tko zna?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

@Beti3
    Citirat cu tebe s jednog drugog topica:
    "Uopće nije bitno o čemu se radi, u čemu se međusobna mišljenja razlikuju, ali nitko nema pravo drugoj osobi, drugom čovjeku ovako se obraćati."

Ja na taj nacin ne razgovaram s tobom pa te molim da niti ti ne razgovaras sa mnom tako.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidim, reklamiraju se naveliko ovi koji određuju vitamisnko-mineralni status pomoću elektroda.....

http://www.zdravakrava.hr/clanak/115...aminski-status

http://www.mojkvart.hr/Zagreb/Malesn...-STATUSA-14975

Po onome što sam načuo o (pato)fiziologiji, a i po nekim ozbiljnim web stranicama, ne djeluje mi baš uvjerljivo:

http://www.quackwatch.org/01Quackery...s/electro.html

http://www.quackwatch.org/02ConsumerProtection/eav.html

http://www.sciencebasedmedicine.org/...gnostic-tests/

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto mislis da nisam upitala one koji znaju? Ili samo ti znas tko zna?
    Očito ne zna ni Zavod za javno zdravstvo ne čijim se stranicama nasao ovaj recept
    http://www.zzjzpgz.hr/nzl/39/cesnjak.htm
    Posljednje uređivanje od laky : 22.01.2013. at 17:23

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pažljivo sam pročitala cijelu stranicu
    http://www.zzjzpgz.hr/nzl/39/cesnjak.htm

I nigdje ne spominju 96% alkohol.
    Ali, uostalom, bmb.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

joj ja bih nesto bez bilo kakvog alkohola...nisam znala da ima mjerenje vitamina.otici cu u privatnu zdravstvenu ustanovu i uraditi ih...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

joj ja bih nesto bez bilo kakvog alkohola...nisam znala da ima mjerenje vitamina.otici cu u privatnu zdravstvenu ustanovu i uraditi ih...
    Pitaj prvo u najblizoj ljekarni - kod mene to rade 1-2x mjesecno, bez naknade.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jesi pokusavala klasicnim metodama? redovito uzimanje c vitamina (imas i sporootpustajucu verziju za osjetljiv zeludac) , echinacea, citrofit(iako neznam jel on ide za slab zeludac) ...multivitamini.....redovito piti jogurte sa probiotikom....

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Jel' to ona prevara s elektrodama koje držiš u ruci, pa ti na ekranu ispiše koji ti vitamini nedostaju? To bi trebalo kažnjavati.

Ajoj..... znaš li koliko koštaju prave analize razine vitamina? I pitanje je uopće kako ih tumačiti......
    To je stvarno prevara. Evo radim u jednom shooping centru, nebitno, gdje su u ljekarni održavali analizu razine vitamina, odem u ponedjeljak i izmjeri ona meni to i sve je okej, sve je dobrih razina, nemože biti bolje. U srijedu, kolegica me nagovara s njom da idem, pa eto odoh s njom, dok sam je čekala, kaže ženskica ajd da i vama izmjerimo, pa rekoh ajd ( premda su mu već mjerili u pon), kad ono odjednom mi ništa ne valja, sve razine su mi premale i ispod normalnog, samo jedna stavka je odgovarala normalnoj razini, tako da ne nasjedajte na te gluposti...

Radije se probajte što raznovrsnije hraniti, uključiti voća i povrća u prehranu..te općenito jesti raznovrsnu hranu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •