Stranica 29 od 63 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni sa 6 nije radila problem sto se jos ne rotira tbuh-ledja-trbuh, a kamoli da se posjeda. to nije ni pitala.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ok, jasno mi je da ste manje-više protiv vipera... Znači, ni ovakav ne bi bio OK (piše da ima i nulti položaj za ležanje)?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bi moju od 8mj u tome drzala :D
    mozda bi stavila i od 7.
    onak, na kratko dok nesto obavljam (ko sto ju danas stavim u AS dok idem na wc a nije raspolozena za gubit me iz vida)
    mladju bebu ne bi.

opcenito, ne mislim da na to treba trosit lovu jer je, da ne bi bilo stetno, neisplativo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Možda Vam se ne čini tako, ali novorođenčad spava oko 16 sati dnevno. Ipak, sve majke znaju da uz malu djecu nema odmora. Zato je tu nova Tiny Love ležaljka s 3 položaja naslona, 9 melodija i smirujućim vibracijama - uz pomoć kojih će Vaše dijete bezbrižno spavati!
    brrr

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ovo iznad je bullshit totalniiiii... i to izjavljujem kao ponosna vlasnica lezaljke slicne ovoj, kao osoba koja je svjesno i neinformirano u visokom stupnju trudnoce rasfuckala novce na ovaj glupi beskorisni proizvod.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nisam znala da ni viper nije ok. Mi ga imamo poklonjenog, ne bih ga nikad kupila, poslužio nam dva ili tri puta za sunčanje na terasi. Dijete ga ne voli s razlogom onda. Kad ga onda koristiti uopće? Kad počne sjediti može i u hranilicu pa mu ne vidim smisao osim da roditeljima stanji novčanik.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ga onda koristiti uopće? Kad počne sjediti može i u hranilicu pa mu ne vidim smisao osim da roditeljima stanji novčanik.
    A čini se da u zadnje vrijeme samo takve stvari proizvode...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,
    Evo da se ukljucim sa svojim pitanjem! Moj maleni ima 6 i pol mjeseci! Nekidan je propuzao! Ali nije mu dovoljno nego se hvata gdje stigne i dize se na noge! Jos se nije sam posjeo! Nije li to prerano ipak?!?
    Iako smatram da sto dijete moze samo , da ga treba pustiti!
    Ali ipak nisam sigurna sto posto jel to ok?! Sto mislite?
    Hvala unaprijed!
    Pusti ga! Pa nećeš ga onemogućavati u onome što može. Moj je najstariji samostalno prohodao sa 8 i pol mjeseci od jedne da druge strane vrtića. Naravno da se sam dizao. Ni vreća za spavanje nije njega mogla zadržati u ležećem ni sjedećem položaju već od 6 mjeseci. Sve za što se mogao uhvatiti poslužilo je za dizanje na noge.
    Svako dijete ima drugačiji obrazac razvoja. Koji mjesec prije ili kasnije nije tako bitno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi moju od 8mj u tome drzala :D
    Kako to misliš od 8 mjeseci? Moji bi sa 8 mjeseci prevrnuli cijeli viper i sebe s njim ako netko nije blizu. Do 8 još i može. Totalno drugačije mi je iskustvo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislila sam radi polozaja. manju bebu bas i ne bi stavljala u takav polozaj. nisam razmisljala o rasturanju :D

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pitanje da ne iščitavam cijeli topic, nemam kad. m. ima 6 mjeseci i počela je gmizati. dakle ne može se još postaviti na sve 4 niti pravilno puzati, ali pregmiže cijeli stan. smije li to?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da pace
    :zavidna:
    moja sa skoro 9 jos to ne radi...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

4 mj. i 20 dana. Od danas kad se preokrene s leđa na trbuh (jako vješto i sigurno) savija noge u koljenu. Kad da se malo odiže. je li to neki mali korak prema jednog dana puzanju?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da pace
    :zavidna:
    moja sa skoro 9 jos to ne radi...
    Tnx! Negdje mi je zvonilo da pri takvom gmizanju noge idu u vanjsku rotaciju sto ne smiju?.. Nemam pojma. Uglavnom ako je to ok, super!

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moguce da je, mislim da je i moj tako nekako poceo!
    Hvala svima na odg.
    Naravno da mu ne pomazem u nicemu, sve sam radi, prima se za kutiju s igrackama i uz nju se dize, ili rub kauca ili mene, svejedno mu je, samo da ide u zrak i istrazuje!
    Ja sam naravno mislila da prvo mora sjediti, a tek se onda dici na noge ili puzati, ali nakon sto sam procitala uvodni post vidim da je ovo ustvari pravilan razvoj! Nego nekako mi se to sve skupa prerano desava, ali ocito je ok!
    Nevjerovatno je ustvari kako se stvarno sve samo id sebe razvija i kako dijete napreduje!
    Mis moj kako ce brzo ustvari odrast!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

4 mj. i 20 dana. Od danas kad se preokrene s leđa na trbuh (jako vješto i sigurno) savija noge u koljenu. Kad da se malo odiže. je li to neki mali korak prema jednog dana puzanju?
    krivo napisah, podbaci ih pod sebe, koljena, kao da kleči

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Mene sve ovo zbunjuje.
    Dijete treba samo sjesti, samo ustati, odlučiti hodati... Ne razvijaju se sva djeca jednako brzo... U kojem onda trenutku shvatiš da nešto nije u redu i da trebaš pomoć i / ili vježbe?
    Je Prvo guza u zrak, pa mozda malo gmizanja (ono puzanje na trbuhu sto Sasa opisuje) pa cetveronoski polozaj pa ljuljanje naprijed natrag pa puzanje. Il nesto slicno.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Tnx! Negdje mi je zvonilo da pri takvom gmizanju noge idu u vanjsku rotaciju sto ne smiju?.. Nemam pojma. Uglavnom ako je to ok, super!
    vidis to nisam znala, niti o tome razmisljala. sjecam se da su mi fizijatri govorili sa starijom da neka djeca "gmizu" tako da jednu nogu vuku a drugom idu tak, a neki s obje. ugl. al bas se govorilo o gmizanju, ono vojnickom. i fazi ranjenog vojnika.
    :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako pod gmizanje mislite na ono kak to fizjatri zovu "vojničko puzanje" to ne smiju radit, to treba sprečavat.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Ako pod gmizanje mislite na ono kak to fizjatri zovu "vojničko puzanje" to ne smiju radit, to treba sprečavat.
    aaaaa!
    čak i ako dijete nije vježbač?
    zašto?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

A kako izgleda vojnicko puzanje?!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a gle, mala nije na sve 4, nego je na podu cijelim tijelom, malo digne guzu u zrak i gmiže. i pomiče se, brzo i efikasno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cek, koljena su ispod guze ili sa strane?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ono, vise gusjenica ili GI Jane?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je gmizanje ili vojnicko puzanje sve ono sto nije puzanje na sve 4 s guzom u zraku

Po meni je to vojnicko puzanje super vjezba pred pravo puzanje. Moj je kratko bojnicki puzao, poceo sa 6 mj i nakon par dana takvog puzanja je pravilno propuzao.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cek, koljena su ispod guze ili sa strane?
    koljena su sa strane. mislim ne kužim kak bi bila ispod guze, zgnječila bi. normalno leži na trbuhu, glava gore, i na laktovima i dlanovima te uz pomoć koljena se pomiče. ali trbusina joj je dolje na podu. ne znam, v. nije tak gmizao, može li biti štetno ako sama to radi? ona pokušava dići se na sve 4, ali stvarno je jaaako debela, pretpostavljam da joj nije lako.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja je u snu gmizala ko gusjenica s 3mj.- spava na trbuhu i onda podvuce noge ispod guze (koljena ispod guze) i odgurne se dok opet ne ispravi noge. na zalost nikad to nije radila budna. danas dize guzu u zrak kad tone u san.
    nogica joj ide tak u stranu u zadnje vrijeme i ja sam mislila da se pokusava bocno posjesti :/

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi put cujem za ovo, moja je mjesecima tako gmizala. U cemu je tocno problem s takvim nacinom kretanja?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ispričavam se ak sam dala krivu informaciju, nama su rekli da je štetno, ali ona je prvo puzala pravilno a onda je počela (s 1,5 g.) puzat po vojnički i tetama na vježbama se dizala kosa na glavi kad su ju vidle da tak puže.
    Sad sam našla staru temu tu na Rodi (al ne znam stavit link) da je kod malih beba to zapravo neka predfaza puzanja i može pomoć kod pravilnog propuzavanja i pokretljivosti, ali da kod djece s
    motoričkim problemima može biti pokazatelj problema i treba pratit.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E tak i ja znam. Kao sto treba ispraljati sjed s nogama kad pobjegnu sa strane i trebaju uvijek sjediti na nogama, preporuca se turski cak i kod manjih kad nam sjede u krilu, bas zbog ove rotacije koju sasa spominje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja mislim da je to sasvim normalna faza kod djece kojoj je sinulo kako da se maknu sa mjesta, a nemaju jos snage u rukama ili u ledjima ili sto vec da propuzu. Moj je gmizao mjesec dana od 5 i po do 6 i po mjeseci, a onda je malo kombinirao puzanje i gmizanje, a onda je bas propuzao. Najgora mi je bila ta faza u kojoj je kombinirao jer nije bas bio stabilan puzac pa se znao prevrnit puzeci na bok (i na glavu) pa mi je cak bilo draze da gmize.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

E tak i ja znam. Kao sto treba ispraljati sjed s nogama kad pobjegnu sa strane i trebaju uvijek sjediti na nogama, preporuca se turski cak i kod manjih kad nam sjede u krilu, bas zbog ove rotacije koju sasa spominje.
    turski sjed? ono s prekrizenim nogama naprijed? nikad ne vidila malog da tako sjedi :O

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bitan je luk kukova.
    za turski smo culi i od ortopeda i fizijatra sa starijom.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

bitan je luk kukova.
    za turski smo culi i od ortopeda i fizijatra sa starijom.
    al bas pravi turski sjed ili onako samo noge prema unutra ko kad leze kad su skroz malesni? Makar mislim da moj nije ni tako sjedio... sad uglavnom sjedi s jednom ispruzenom nogom, a jednom pod guzicom... mislis da je to lose?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 19.01.2013. at 22:37

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    al bas pravi turski sjed ili onako samo noge prema unutra ko kad leze kad su skroz malesni? Makar mislim da moj nije ni tako sjedio... sad uglavnom sjedi s jednom ispruzenom nogom, a jednom pod guzicom... mislis da je to lose?
    Malo sam ga pozornije gledala i primijetila sam da sjedi na sto nacina, i polu turski i na nogama i s nogama naprijed i sa nogom sa strane i oslonjen na stopalo i cuci. Al uglavnom ni ne sjedi vec nekud ide

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

danas smo bili kod pedijatra. m. ima 7 mjeseci. rotira se na sve strane i u oba smjera. diže se visoko na dlanove, ispruženih laktova, može dohvatiti igračke kad je na trbuhu, i na tlu i ako su visoko obješene. i gmiže. govori određene slogove ( dada, tata). uglavnom, ped je pitala da li se postavlja u četveronožni položaj i da li se posjeda. rekoh da ne, na što je rekla da odemo na pregled fizijatru. još je rekla da ju ne bi slala da nije toliko debela ( a stvarno je debela- ima 9500 g i 67 cm), ali da obzirom na masu misli da ce joj vježbe pomoći. dosta sam se zabrinula i naručila ju odmah kod sabola sutra. ja nisam imala dojam da motorički zaostaje...kako se vama to čini?

ali barem ću pitati sabola za gmizanje pa ćemo imati provjerenu informaciju.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sasa, moja ima 9 mjeseci (sutra) i 11 kg, i mi smo debeli
    postavlja se četveronoške, ljulja se, gmiže naveliko, cijeli stan može progmizat, ali još ne puže niti se posjeda (iako samostalno sjedi)
    ne znam, ja se isto ponekad zabrinem, ali još ne toliko da bih otišla fizijatru doduše, nijedan pedijatar nikad nije spomenuo nikakve vježbice, pa računam da je ok?

ajd javi šta ti sabol kaže, baš me zanima

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

javim odmah sutra.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moja je bila nesto laksa, ali isto buca a digla se na sve cetiri tek sa 9 mjeseci, nikada nam pedica nije rekla da nesto ne stima, dapace, uvijek je bila zadovoljna kako sve ide skolski.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma ne znam, ni brat joj nije propuzao do 8.5 mjeseci, nikad nismo išli na vježbe, sve školski, a ona ce 26.01. imati 7. imam povjerenja u našu pedijatricu pa si sve mislim da je možda ona uočila nešto što je meni promaklo iako mala zadovoljava tablice.. sutra cu biti pametnija!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kod nas jutros blaagi napredak, lijepo se digla na sve 4 i koraknula koljenom, tj. pomakla ga par centimetara i odmah se srušila

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jej! to je za 9mjeseci :D
    kod nas slicno samo sto se nije digla vec glumila GI Jane u akciji i odgmizala jedno povlacenje nogu :D eto i nama za 9mj. poklon.

inace ima odlicnu finu motoriku, otkopcala je gumb koji ju je izludjivao, pincetahvat joj je fantastican.

i totalno je empaticna: trazi moj prst da ga gricka jer ju izlujuju zubi (ima donja dva, gornja dva u akciji) i kad se nagusta uzme svoj prst, dodje do mojih usta i gleda me kao, izvoli i ti. ako pustim igru da vidim sta ce, stavi mi prst na jedinice da ih grickam. ono, kao, evo sad i tebi malo da postignes nirvanu.
    istu stvar je napravila s grickalicom koju sam joj dala- nakon zvakanja ponudila ju je meni da je zvacem.

navecer uzima moju ruku i stavlja ju na sebe, tocno na odredjeno mjesto i tad se u zagrljaju opusti. iznenadilo me da tako mala beba zna i moze napravit sta zeli.
    i plese na ritam, skakuci u ritmu cijelim tijelom, najvise glavom.

i nemrem vise tipkat s njom, grabi slova, cupa ih, pronalazo shortcutove...

fale mi kruzici, jel se kuzi?
    Posljednje uređivanje od leonisa : 23.01.2013. at 10:00

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    postavlja se četveronoške, ljulja se, gmiže naveliko, cijeli stan može progmizat, ali još ne puže niti se posjeda (iako samostalno sjedi)
    ne znam, ja se isto ponekad zabrinem, ali još ne toliko da bih otišla fizijatru doduše, nijedan pedijatar nikad nije spomenuo nikakve vježbice, pa računam da je ok?

kad mi ne pokaze zadnji procitani post...

mi jos ni ne gmizemo uz ostalo sto vi ne radite, danas 9mj.
    sama moze sjediti ako ju se posjedne.
    ona se rotira ali se ni rotacijom ne krece po stanu.
    ako je na parketu, gmize u rikverc.
    ima 7kg.
    od pedijatra smo bile sa 7. nije spominjala nikakve vjezbe.
    al je kekse s 5mj. da se zdeblja.
    a ona zaokruzena, samo perolaka kategorija.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i sabol...sve super o njemu, osim sto zna pretjerati.
    kad se sjetim da mi je za stariju rekao "valjda ce prohodati, vidjet cemo" jer je sa 7mj. na trbuhu bila ladja, a kad ju se posjedne pala ko klada.
    danas je motoricki naprednija od vecine vrsnjaka.
    tako da se ne splasis na njegovu reakciju, kakva god bila.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

edit: 7 i pol :D
    sad sam ju vagala nakon 20 dana.

:inaniz:

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ovako: sa 7mjeseci dijete treba rotirati na obje strane, dizati se na rukama ispruženim u laktovima i otvorenim dlanovima, moći kad je na trbuhu odići jednu ruku, hvatati igračke, prebacivati ih iz ruke u ruku pa u usta. kaže da je m. super. gmizanje je ok!! nije štetno, no ukoliko je dijete spretno u gmizanju i brzo, kao ona, onda može biti nemotivirana za dizanje u četveronožni položaj, a samim time jako odgađa sjedenje i hodanje..glavnom, preporučeno je da nam pokažu kako da ju motiviramo za četevronožni položaj, ali da je motorički sasvim uredna.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

leo super za vas!
    moja najviše voli na leđa
    ali sad se počela sama dizati u sjedeći
    na trbuh neće ni jedne jedine minute - isti tren se okrene na leđa
    kad sam je jučer stavila potrbuške na sebe, automatski je podigla ramena i nogice privukla guzi kao za puzanje
    samo što ja nemam ideju kako će ona to savladati kad nikad nije potrbuške i ne možeš je prevariti da bude potrbuške
    pincetni hvat joj je isto dobar, plješće ručicama i vrti glavom u stranu kad me želi nasmijati

idemo na cijepljenje dr. tjedan pa me baš zanima što će pedijatrica reći

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i da, ovaj sjedeći se diže iz ležećeg položaja tj. iz trbuha, kao kad se rade trbušnjaci, npr. sestra joj drži dolje nožice i ona se za čas digne ali nisam sigurna je li to dobro?
    ja kad je dižem uvijek gledam da se osloni na rukicu dok je drugom blago pridržavam, stvarno imam osjećaj da je još mali korak do baš samostalnog posjedanja

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku

koliko sam ja danas shvatila ovo je savrseno ok, jer je ona savladala četevronožni položaj iz kojeg ce se posjesti i ustati, samo što joj je gmizanje praktičnije i brže. problem je kad se takve debeljuce ni ne pokušavaju dignut u četveronožni jer do svega dođu gmižući, a time stopiraju sljedeće korake.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •