Pokazuje rezultate 1 do 50 od 167

Tema: Kampanja protiv prekomjernog korištenja antibiotika - koja je ciljana publika?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni to nije logicno. Pacijenti trebaju biti puno vise educirani nego sto jesu sad. Onda bi svima bilo lakse.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni to nije logicno. Pacijenti trebaju biti puno vise educirani nego sto jesu sad. Onda bi svima bilo lakse.
    Ja mislim da tek ne bi znali ništa, da li cijepiti, da li ne cijepiti, da li rak liječiti ovako, onako. Ono, totalni kaos.

I ono... zašto ne mogu doktori educirati pacijente? Nego sad pacijenti doktorima pišu pisma (za necijepljenje, ovo-ono), a doktori s pacijentima komuniciraju preko plakata. Još ćemo se međusobno susretat s odvjetnicima/tumačima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da tek ne bi znali ništa, da li cijepiti, da li ne cijepiti, da li rak liječiti ovako, onako. Ono, totalni kaos.
    Zanimljiv pristup, nako malo diktatorski.

I ono... zašto ne mogu doktori educirati pacijente?
    Zato jer nemaju vremena. Imam osjecaj da ti zivis u nekom paralelnom svemiru.
    U zadnjih par godina sam samo dvaput bila kod doktora opce prakse i ovo je razgovor koji su vodile babe:
    - A di nam je Mare?
    - A išla je mrenu perisat.
    - Men dica ne daju mrenu perisat da ne oslipin na peraciji.
    ...

Ti stvarno mislis da seoska doktorica koja inace i djeci prepisuje Normabele ima volje i vremena razbijat te predrasude zabetonirane u nekoliko generacija? I da bi se baba i njena djeca pitala ocel cijepit ili ne ukoliko bi im netko objasnio da ce baba oslijepit od mrene, a ne od operacije.

Imam i dobar recept ako ti se potrosi hrskavica u koljenu. Isti izvor.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U zadnjih par godina sam samo dvaput bila kod doktora opce prakse i ovo je razgovor koji su vodile babe:
    - A di nam je Mare?
    ...

Ti stvarno mislis da seoska doktorica koja inace i djeci prepisuje Normabele ima volje i vremena razbijat te predrasude zabetonirane u nekoliko generacija? I da bi se baba i njena djeca pitala ocel cijepit ili ne ukoliko bi im netko objasnio da ce baba oslijepit od mrene, a ne od operacije.
    Uf, sad sam totalni partibrejker, ali može se oslijepit i od operacije, na žalost (malo je komplicirano, da ne ulazim u detalje, a i nije tema)
    Inače se slažem s tobom, treba educirati obje strane, svaku na primjeren način.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Uf, sad sam totalni partibrejker, ali može se oslijepit i od operacije, na žalost (malo je komplicirano, da ne ulazim u detalje, a i nije tema)
    Inače se slažem s tobom, treba educirati obje strane, svaku na primjeren način.
    Tanja slazem se u potpunosti. Naravno da se i od operacije moze oslijepiti. Al s operacijom ti starci s mrenom imaju sanse vidjet, a bez nje nemaju.
    Posljednje uređivanje od marta : 28.01.2013. at 14:14

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zanimljiv pristup, nako malo diktatorski.

- A di nam je Mare?
    ...

Imam i dobar recept ako ti se potrosi hrskavica u koljenu. Isti izvor.
    nedavno sam sa sveki išla po uputnicu za mamografiju, daklem vozila sam ju na UZV dojek i izađe iz ordinacije i kaže treba na mamografiju i ja ju mam naručim kad sam već bila u bolnici dobije čak i dobar termin za cca 4 mjeseca i u međuvremenu stigne nalaz od UZV koji ja nisam vidjela nego držim se onog termina za mamografiju i skupim sveki i kod njezine dr po uputnicu sa punom torbom papira, i pogleda ona u naleze i kaže ok bili ste na mamo prije 6 mjeseci, poslali su Vas na UZV na kojem ste rekli da idete na mamo godinu dana nakon prošle mamografije.
    Čujte nije dobro da idete tako često na mamo ako ne treba, to je veliko zračenje i blabla....i tako ona objašnjava cca 15 minuta, ja ljuta na sebe jel nisam pitala kad treba na mamo...
    i lijepo izađemo, a kad svekrva ljuta ko pas i kaže ona mene nigdi ne šalje, štedi na nama jadnima starima i nemoćnima i ta doktorica je jako bezobrazna.
    Došlo mi je da ju odvedem privatno na mamo, tri ako oće bi joj platila.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

I ono... zašto ne mogu doktori educirati pacijente? Nego sad pacijenti doktorima pišu pisma (za necijepljenje, ovo-ono), a doktori s pacijentima komuniciraju preko plakata. Još ćemo se međusobno susretat s odvjetnicima/tumačima.
    ma nije baš to u istom košu, ina.
    to ti je kao kampanja o nemam pojma, dijabetesu.
    nije da lječnici ne govore pacijentima koje ljekove trebaju piti i kako se trebaju ponašati, ali postoje i javno zdravstvene kampanje koje služe edukaciji širokog sloja ljudi.
    simple as that.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma nije baš to u istom košu, ina.
    to ti je kao kampanja o nemam pojma, dijabetesu.
    nije da lječnici ne govore pacijentima koje ljekove trebaju piti i kako se trebaju ponašati, ali postoje i javno zdravstvene kampanje koje služe edukaciji širokog sloja ljudi.
    simple as that.

Nije isto. Kampanja o dijabetisu je usmjerena na prepoznavanje simptoma i potiće ljude da ih prepoznaju i jave se liječniku po pravu dijagnozu i terapiju. Dijabetis zovu tihi ubojica jer puno ljudi ignorira simptome i dođu liječniku kad je kasno.

Ovo je potpuno suprotno, potiće se ljude da ne uzimaju antibiotike koje im je propisao liječnik (da, upravo to sam čula neki dan da radiju, vezano uz ovu kampanju - kada vam liječnik propiše antibiotik, pričekajte malo, nemojte ga odmah uzeti, možda ozdravite i bez antibiotika - zar ne shvaćaju kako je ovo opasna preporuka!!!)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •