Evo i nas sa prvim podatkom o tezini... 28+6 i 1300g, nas mali VELIKI djecak!
Evo i nas sa prvim podatkom o tezini... 28+6 i 1300g, nas mali VELIKI djecak!
mi imamo prvi pregled u bolnici kroz nekih 10-ak dana, pa me baš zanima koliko je curka teška. zadnji puta je sa 27 tt imala 950 g. inače svako tko me vidi, osobito seoske babe, vele "isuseeeeeeeee kako imaš veliki trbuh, to će sigurno biti velika i teška beba."
jedna mi je čak rekla da izgleda kao da nosim blizance.
Posljednje uređivanje od Ayan : 28.12.2012. at 13:26
moj mališa je malo usporio sa rastom, na 31+2 je imao 1700 grama. sljedeći tjedan je kontrola pa ćemo vidjeti što se dalje događa, nadam se da će propisno narasti.
na zadnjem pregledu 32. tt dečko 2200, a curka 2000.
naša curka 31+4: 2060gr. super!
Zadnji pregled nam je bio na 33+5, imala je tad oko 2100 g.![]()
mi smo na 29+6 bili 2200!! Al svakako je veća za tjedan dana, od početka
na 32+3, curka oko 1950g i oko 41,5cm, lijepo rastemo![]()
Posljednje uređivanje od sejla : 10.01.2013. at 18:24
Ja do poroda neću saznati koliko mi je beba teška jer mi više neće raditi uzv.![]()
Inda_os, čestitam na velikoj curkiI ja si mislim kolka će moja bit za porod, budući da sam ja sitna pa....
mishekica, ti još sitno brojiš jelda? držim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jes, jes, još dva tjedna.
Čestitam i ja na veeeelikoj bebici.![]()
Ja više ne znam što sam pisala a što ne pa se možda i ponavljam. U 36. ili 37. tj beba mi je procijenjena na 3800. rekli su mi da će do poroda, rodi li se na vrijeme, imati sigurno preko 4 kg. Rodila se 8 dana prije termina i imala 3850. Tako da, sve je to otprilike, nisu nešto precizni
37 tt i 2800, uz napomenu doktora da uvijek postoji odstupanje od nekih 500g.
Uh, pa dosta je to odstupanja... Još kad se uzme u obzir da (neki) uzimaju neku gornju granicu iznad koje traže carski rez...Moja frendica je išla na dogovoreni carski zbog određene zdravstvene indikacije (ne u VG
) i krivo su joj procijenili bebu (i težinu i starost!). Na kraju je ispalo da je nedonošče pa je završila u inkubatoru.
![]()
najbolje je pričekati dok se beba ne rodi onda si siguran u težinu, ovako ti mogu fulati štošta, i težinu, i dob, a bogme i spol.
to je tako kad se pouzdaješ previše u aparat.![]()
Ja sam sad malo zabrinuta, na 34+0 procjena na 2000 g.
Kako smo na 30+1 bili na 1500 sad ispada da je malen. Dr kaze da on ne vidi razloga za brigu jer tezina odgovara mjerama i da je jednostavno sitnija beba, al ja sam sad uznemirena.
Nemoj se brinuti...Netko je gore napisao da mogu fulati čak do pola kile u procjeni. Mislim, jasno ti je da ove dvije kile ne znače baš TOČNO 2 kg?
Koliko si se ti udebljala u trudnoći? Sad je najvažnije da nastaviš zdravo, hranjivo i DOVOLJNO jesti, ali nemoj pretjerivati samo da nabiješ kile. Uostalom, znaš to i sama.
Pa što ako beba i bude sitnija? Barem će ti stati u svu najmanju odjeću.![]()
ja se ne bih brinula, u tim mjerenjima su ti moguća odstupanja od cca 500 grama, čak možda i više. moj mališa je uvijek bio malo veći, za nekih tjedan dana; i onda na predzadnjoj kontroli procjena bila na tjedan dana manje (1700 g sa 31+2), nakon toga sa 33+3 opet 5 dana napredniji - procjena 2400. kao, u 2 tjedna je dobio 700 grama?? malo mi se to čini too much, prije će biti da su na predzadnjoj kontroli malo fulali sa procjenom. makar, i ja sam bila sva u strahu a na kraju se ispostavilo bezrazložno.
Imam kontrolu opet za 2 tjedna pa cu vidjet.
Bilo jeste malo problema kod mjerenja jer je beba okrenuta glavom dolje i jako nisko, dr kaze da je toliko nisko da bi mu bez problema dirnuo glavicu.
Najviše me zabrinulo sto je sa 30 tt odgovarao tom gest.dobu a sad ispada da zaostaje 2 tjedna.
32+0 oko 1800g.
Mjere se vrte tu negdje (glavica veća za tjedan dana, nožice kraće za tjedan-dva, trbuščić taman) - kaže dr. da je sve to ok i da je svako dijete drukčije građeno.
Jesen, hvala! Al' nemoj previse brinuti, znas da u ovim zadnjim tjednima odstupanja mogu biti +/- 3 tjedna...
Mi smo danas bili na pregledu, 32+4 TT, sve mjere za 33+ ... a tezak je ~2250g... ja sam od proslog pregleda dobila 700 g, a on gotovo cijelo kilo, tako da je sigurno prisutno i tu odstupanje![]()
Medena, stvarno nam je blizu termin
Ma ne brinem, jer se doktorica čini zadovoljnom i kaže da je sve u redu. Gledala je i protoke kroz glavne žile i to je isto sve dobro. Gladala sam u tablici i za ovu mjeru koja kao malo kasni može se dogoditi odstupanje za 1,3 tjedana.
A možda će biti samo sićo pa će lakše van![]()
Kod mene danas na redovnoj kontroli kod mog dr koji vodi trudnocu na 36+0 procjenjena težina 2550g.
Dva sata kasnije u bolnici na kontroli protoka (potrefilo se isti dan) procjenjena tezina 2200g !?
Razlika od ne bas zanemarivih 350 g. A sto mi je jos nejasnije po bolnici i prethodnom mjerenju kod njih ispada da je u 15 dana dobio samo 200 g i ne smatraju da postoji potreba za hospitalizacijom.
Ja cu totalno poludit od brige.
venddy, te procjene kilaže mogu jako varirati ovisno o aparatu i o dr-u koji mjeri. moguća odstupanja su po 500 grama, pa čak i više.
jesu protoci uredni?
Malo su smanjeni kao i prošli put, ali kazu zadovoljavajući. Plodne vode uredno, ctg uredan.
Zabrinjava me onda ovo slabo napredovanje u tezini
Venddy nis se ne sekiraj. Zavisi uvijek tko ti gleda. Mojoj frendici fulali u bolnici za 750g. Da trebas ostati, ostavili bi te.
Jučer na 33+5 curica procijenjena na 2506 gr!
u 26tt imala je 770g, kaze gin da je to prema zm, za tjedan manje,i tako govori od pocetka al kolko vidim po nekim tablicama, skroz odgovara tezina![]()
Ja sam danas hospitalizirana, uzv svaki dan a ctg 3 put dnevno. Liječnik kaže carski najkasnije za tjedan dana, vrlo moguće i ranije, ovisno o ctg-u.
venddy-bas mi je zao ....
hopitalizacija je iz nekog drugog razloga ili samo zbog njihove procjene tezine?
venddy - samo pozitivno
javi kakva je situacija!
losiji protoci pa pretpostavljaju da je zato u zadnje vrijeme tako malo napredovao. doktor kaze da je zbilja potrebno cesto i ozbiljno pracenje svih parametara kako bi reagirali na vrijeme. ukoliko i nadalje ctg bude uredan kao do sada cekat ce jos tjedan dana i onda porod. u suprotnom i ranije.
Jučer sam na 36+5 carskim rezom rodila mog sina, 2650 g i 47 cm.
Stavili su ga u inkubator, samostalno diše ali malo ubrzano pa se neonatologica odlucila za inkubator
venddy, čestitam na sinčiću i ~~~~~~~~~~~~~~~ da se što prije mazite doma.
moj beban je na 38+1 tt procijenjen na 3500. baš me zanima koliki će biti kad se rodi![]()
venddy cestitam,
moja curica je sa 26+3 procijenjena na 1015gr.
Ponovno idemo za 15 dana, tada cemo biti 31+3.
čestitam na bebici !!
ja sam sutra 36 tt i jaaako me zanima kolika mi je cura ali mislim da mi nece raditi uzv ne kužim zašto ali okmislim da ce samo ctg....inače zadnji uzv je bio sa 31 tt
Vase su sve bebice pravi komadi! Moja je s 16 tj bila 160g. Kaze muz, nije niti ko biftek![]()
venddy, čestitam. nadam se da će malac brzo van na zrak pa da vas puste kući na maženje i uživanje.
twin, ma brzo će vaša mrva narasti![]()
Meni je dr. prije dva dana prvi put procjenio tezinu u sve tri trudnoce.
Uglavnom, sa 30+5 imala je 1700g.
To je ok?
venddy, neka je sve proslo ok, cestitke od srca za djecaka
veliki su vam vasi sa 30+:... jojjj,,, ja iduci tj idem na pregled kad cu biti tocno 30 tj, al sumnjam da ce bit bas tolika beba s obzirom da je imala ni 800 sa 26
Venddy, od srca cestitam!
Nas djecak je danas sa 35+4 TT procijenjen na 3100g, kaze dr. "komad bebe" :D![]()
Moja se cura poduplala u 3 tjedna. 19 tj 320g. Sve su mjere za 20 tj. Ja ocito imam vece bebice, prvu sam rodila 36+6 3320g. S obzirom da idem na carski, samo neka je velika, bit ce lakse poslije.