Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: AS na prednjem sjedalu

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno AS na prednjem sjedalu

Operirala sam kraljeznicu i imam preporuku da se iducih par mj vozim iskljucivo otraga u autu

A otraga imamo dve as u autu, kat I i II, obe isofix. Auto je veliki, ali kako god okrenes ja se nikako ne mogu iza smjestiti.

E sad, pada mi napamet (u biti vidjela sam to ljetos kod nekih stranaca i pomislila kako su sasavi) da li je dozvoljeno sjesti petogodisnjaka u as ispred, propisno vezanoga, pa da ja mogu iza sjesti.
    Jer jedina mi je opcija da maknem as II i da mali i ja iza sjedimo, pored brace u as, ali to znaci da bi on bio izvan as tako da mi je to neprihvatljivo.

Ideje? Ili jednostavno nema rjesenja

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ima rješenja. Jednu AS (grupu II) nemoj kopčati isofixom, nego pojasom, pa je pomakni bliže vratima. Tada će biti mjesta za tebe.

Edit: kod nas na prvo sjedalo smije samo grupa 0 (jaje), ako su isključeni zračni jastuci.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 06.02.2013. at 15:33

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dijete mlađe od 12 godina ne smije se prevoziti na prednjem sjedalu
    osim u as grupe O, i to u smjeru suprotnom od smjera vožnje

dakle, prednje sjedalo nije opcija

poslušaj anemonu

i, ako smijem pitati, zašto je otraga u autu bolje mjesto za tebe nakon operacije?

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Aha mislite da jednu uguram na srednje sjedalo? Sta stane? Dobro, probati cemo. Teoretski bi ja samo onda sjela uz vrata. Ok.

Puntice ne znam strucno objasnjenje, puno informacija dobivam pa sam malo smucena, ali uglavnom radi vibracija, rupa na cesti itd. Valjda je iza sve umanjeno.
    S tomime da iza trebam sjesti onako lagano uboceno, onako kao na bok, malo ukositi noge.
    Posljednje uređivanje od ljubavna1pogled : 06.02.2013. at 15:42

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislila sam svaku AS do vrata, a ti na sredini, ali ako uspiješ ugurati AS grupe II na sredinu, još bolje.

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A ne, to nema sanse.
    Sada mi stoje tako as, svaka na sjedalu do vrata (jedna iza vozaca jedna iza suvozaca) ali obzirom da ja moram paziti na svaki pokret, bilo bi mi uistinu tesko (bez rotacija i saginjanja) ugurati mi se izmedju. Nikako zapravo.
    Probati cu ovo drugo, velik je auto, mozda uspijemo.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja bih na tvome mjestu pitala onog koji ti je preporučio da sjediš otraga, je li siguran da je to najbolje u tvojoj situaciji kad se na stražnjem sjedalu voziš s 2 djece?!
    možda bi ti ipak bilo komotnije ispred

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih na tvome mjestu pitala onog koji ti je preporučio da sjediš otraga, je li siguran da je to najbolje u tvojoj situaciji kad se na stražnjem sjedalu voziš s 2 djece?!
    možda bi ti ipak bilo komotnije ispred
    Ovo potpisujem.
    Budući da ako sjediš iza, znači da ne voziš, onda prvo staviš dijete koje ide u grupu I, onaj tko te vozi izvadi grupu II iz auta, ti sjedneš, stavite grupu II u auto i zakopčate dijete.
    Gotovo.
    Isofix sjedalicu pomakne više prema sredini, a s pojasom može doči bliže vratima.

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Slazem se, komotnije sigurno.
    Ali komocija mi je sada na zadnjem mjestu, bitno mi je da smanjim pritisak na kraljeske i diskove.
    Probati cu ove kombinacije pa kako bude.
    Na kraju krajeva, stisnut cu i ne mrdat puno autom dok se rana potpuno ne zalijeci.
    U svakom slucaju hvala cure!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A kaj je stvarno otraga mirnije, meni nikada nije, zato što su otraga u večini slučajeva klupe, a naprijed anatomska sjedala koja su kudikamo kvalitetnija!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I dalje uopće ne razumijem iz kojeg razloga bi bilo na stražnjem sjedalu komotnije naspram prvog kojeg možš i nagnuti i svašta.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    A kaj je stvarno otraga mirnije, meni nikada nije, zato što su otraga u večini slučajeva klupe, a naprijed anatomska sjedala koja su kudikamo kvalitetnija!

taman sam ovo htjela napisati!!

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    I dalje uopće ne razumijem iz kojeg razloga bi bilo na stražnjem sjedalu komotnije naspram prvog kojeg možš i nagnuti i svašta.
    Anemona ja ne vidim uopce tko je rekao da je iza komotnije.
    (pazljivije citaj postove)

Nije mi bila namjera povesti raspravu o komociji, jer ona nije niti smisao mog pitanja, kao ni osporavati stav fizijatra i neurokirurga da je za moju frisku op kraljeznicu bolje ako se vozim - voziti straga.

Dobila sam potrebne odgovore (zakonski as I/II ne moze sprijeda, kao i ideju da preslozim stolice).

A sada vi nastavite o komociji, ja se odjavljujem

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

U njemackoj gotovo svako djete se vozi napred u AS bilo koje grupe! E sad,na nase pitanje na RH granici,moze li i to kod nas proci,buduci nismo znali da li cemo uspjeti putovati na nacin da su djeca iza, ja naprijed, rekli su da moze! Da li bi isto tako reagirala rutinska kontrola, a obzirom da zakon drugacije nalaze uuf tesko je reci! Rekao mi je jednom policajac,kad sam upitala mogu li me kazniti kao trudnicu,a nisam vezana! Rekao je zakon kaze da,ali su sve takve teme (vezanje trudnice,as..) cesto sami stav policajca! I da me on zaustavi,ne bi kaznio ali isto tako zna da kolege kaznjavaju sukladno zakonu!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ljubavna1pogled prvotno napisa Vidi poruku

Nije mi bila namjera povesti raspravu o komociji, jer ona nije niti smisao mog pitanja, kao ni osporavati stav fizijatra i neurokirurga da je za moju frisku op kraljeznicu bolje ako se vozim - voziti straga.

Dobila sam potrebne odgovore (zakonski as I/II ne moze sprijeda, kao i ideju da preslozim stolice).

mislim da se nemaš na koga ljutiti
    i da su ovi odgovori bili u korelaciji sa tvojim pitanjem o as - možeš li je staviti sprijeda
    i mislim da su svi imali samo dobru namjeru...

eto, nadam se da ćeš se brzo oporaviti!!

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma Blekonja sta bi se ljutila, pa dosla sam po savjet, samo sam htjela reci da imam takvu uputi kakvu imam i tu mi stvarno nije vazna niti komocija niti anatomija sjedalice. Mozda sam se krivo izrazila.

Sanja that's my point. Tako sam i ja vidjela strance.... Doduse izgledalo mi je cudno, ali meni je iz moje perspektive onda prihvatljivo ako as 0 ide ispred (mada ja moje nikada u jaju nisam vozila sprijeda), da moze i kategorija iznad.
    Ali eto kazu da po zakonu nije, pa necu grijesit... zakon

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    U njemackoj gotovo svako djete se vozi napred u AS bilo koje grupe! E sad,na nase pitanje na RH granici,moze li i to kod nas proci,buduci nismo znali da li cemo uspjeti putovati na nacin da su djeca iza, ja naprijed, rekli su da moze! Da li bi isto tako reagirala rutinska kontrola, a obzirom da zakon drugacije nalaze uuf tesko je reci! Rekao mi je jednom policajac,kad sam upitala mogu li me kazniti kao trudnicu,a nisam vezana! Rekao je zakon kaze da,ali su sve takve teme (vezanje trudnice,as..) cesto sami stav policajca! I da me on zaustavi,ne bi kaznio ali isto tako zna da kolege kaznjavaju sukladno zakonu!
    to što ti je rekao je tipično hrvatsko, tj. svaki pojedini policajac je iznad zakona! sramota!!!
    da sam ja policajka, kaznila bih svaku trudnicu koja nevezanjem ugrožava svoj i život svoga djeteta!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

to što ti je rekao je tipično hrvatsko, tj. svaki pojedini policajac je iznad zakona! sramota!!!
    da sam ja policajka, kaznila bih svaku trudnicu koja nevezanjem ugrožava svoj i život svoga djeteta!
    niti jedan policajac kojeg ja znam, a recimo da je to u našem kvartu popularno zanimanje, ne prevozi klince u AS!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja sam ljetos viđala strance s as sprijeda. Mislim da su sve bile 19-18 ali nisam skroz sigurna.
    Kad se sjetim da se unazad par godina ni jaje nije smjelo stavljati sprijeda...nisu se promijenili sigurnosni uvijeti nego (samo) zakon.
    Autorice, probajte se organizirati da ne idete skupa, mi smo dugo vremena uspijevali.

Ja sam u drugoj dilemi, prije dva tjedna imali smo vanrednu situaciju u kojoj sam trebala odlučiti da li šestogodišnjaka vezati straga u sredini pojasom preko zdjelice ili propisno ali sprijeda. Srećom, naišao je susjed pa smo ga njemu ukrcali. Ali što bi bilo sigurnije u toj situaciji? Koje je zlo manje?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja se nisam vezala u trudnoci, a morala sam voziti! Min.ali jesam! Tj.vezala sam se do kraja 1.tromesjecja. Nemojte me sad grditi, sve znam, ali pojas kod mene nije prolazio, pa cak i dok.mi je to rekao! Min.voziti,a ak moram bez pojasa!

Vise sam ljuta, zabrinuta sto danas u busu, mi je 2,5god.djete stajalo uz mene,umjesto sjedilo! Jedva se sa kolicima i mladim izborila da dodem na mjesto za kolica! Da bih mi zena rekla,zakon kaze da djete mora sjest! Da,hvala,prije svega volim i brinem za djecu pa tako i pazim na nj. sigurnost,samo sto mi nije znala objasniti kako da zakon provedem u djelo! Mozda da se sa svima svadam u busu i tumacim nesto u sto "oni"blijedo gledaju! Izborila sam se ja za sjedalo odmah do kolica!
    Strasno me ljuti sto pravo na sigurnost i sl. prava u javnosti zapravo gdje bi se itekako trebalo postivati,kao i kazna za svercanje npr.nisu ili jedva moguce ostvariti!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se nisam vezala u trudnoci, a morala sam voziti! Min.ali jesam! Tj.vezala sam se do kraja 1.tromesjecja. Nemojte me sad grditi, sve znam, ali pojas kod mene nije prolazio, pa cak i dok.mi je to rekao! Min.voziti,a ak moram bez pojasa!
    ja sam vozila svaki dan, cijelu trudnoću, i to dosta
    i uvijek sam se vezala
    ne kužim zašto bih baš u trudnoći trebala izbjegavati pojas, kad znam da on spašava i mene i moje dijete, u slučaju nesreće?! koristila sam ovaj pojas http://www.besafe.com.hr/index.php/h...jas-dva-zivota koji mi je pomagao da mi pojas od auta ne ide preko trbuha

i znam da neki savjetuju da se trudnice ne vežu, ali taj savjet je, da prostite, GLUPOST!
    http://www.roda.hr/article/read/i-tr...mu-sluzi-pojas

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ja sam vozila svaki dan, cijelu trudnoću, i to dosta
    i uvijek sam se vezala
    ne kužim zašto bih baš u trudnoći trebala izbjegavati pojas, kad znam da on spašava i mene i moje dijete, u slučaju nesreće?! koristila sam ovaj pojas http://www.besafe.com.hr/index.php/h...jas-dva-zivota koji mi je pomagao da mi pojas od auta ne ide preko trbuha

i znam da neki savjetuju da se trudnice ne vežu, ali taj savjet je, da prostite, GLUPOST!
    http://www.roda.hr/article/read/i-tr...mu-sluzi-pojas

Ako bude treca srecica imati cu na umu tvoj link ! Hvala ti!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ljubavna1pogled prvotno napisa Vidi poruku

Zašto se ljutiš? Pokušavamo ti pomoči.
    Imam priličnih problema s kralježnicom (znam, nije isto kao operacija), ali mi je logično da na prvom sjedalu više mjesta (osim ako je stražnje potpuno prazno) za sjesti postrance ili nagnuto, ili kako več zahvat traži.
    Od tud moje (i drugih) čuđenje o odluci dr. o vožnji iza.

Pokušavam ti sugerirati da možda dr. nije svjestan da iza voziš i dvoje djece.

Isto tako puno lakše je ukočen sjesti na prvo sjedalo, nego na zadnje, jer ima puno više mjesta ispred nogu.

Žao mi je što su te sugestije i pitanja razljutile, stvarno ne vidim potrebu za tim.

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto se ljutiš? Pokušavamo ti pomoči.
    Imam priličnih problema s kralježnicom (znam, nije isto kao operacija), ali mi je logično da na prvom sjedalu više mjesta (osim ako je stražnje potpuno prazno) za sjesti postrance ili nagnuto, ili kako več zahvat traži.
    Od tud moje (i drugih) čuđenje o odluci dr. o vožnji iza.

Pokušavam ti sugerirati da možda dr. nije svjestan da iza voziš i dvoje djece.

Isto tako puno lakše je ukočen sjesti na prvo sjedalo, nego na zadnje, jer ima puno više mjesta ispred nogu.

Žao mi je što su te sugestije i pitanja razljutile, stvarno ne vidim potrebu za tim.
    Evo opet ja, ne ljutim se, sta bi se ljutila. Mozda sam se nespretno izrazila.
    I meni nije mnogo toga logicno, ali sta cu, moram se pridrzavati uputa. Proci ce brzo ti mjeseci, pa cu onda lako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •