Pokazuje rezultate 1 do 50 od 129

Tema: Djeca starija od 7 godina ne mogu više ići pedijatru preko HZZO-a?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako imaš sreće da ti bude kao nama, pokazat će se upravo tako... Od upisa u školu mi smo viđali pedijatricu samo kad su nam trebale uputnice (rutinske kontrole - Srebrnjak, nove naočale i slično). Rata bolesti je došla na minimum, a to želim i svima ostalima. Nismo ni znali da bi se trebali preseliti u obiteljsku medicinu sve dok nas nisu na silu nogirali prošle godine i to nas je med.sestra zvala da dođemo po kartone, jer nismo pojma imali. Moja liječnica obiteljske medicine primila je djecu isti dan, tako da nije bilo nikakvih komplikacija.
    To ako stvarno imaš sreće. I mi smo je imali. Ali mnogima je liječnik itekako potreban i u osnovnoškolskoj dobi. Osim toga, dodatni je problem što je većina liječnika obiteljske medicine prebukirana, nerado primaju djecu (moraju ako je netko od roditelja njihov pacijent, ali ponekad to nije praktično rješenje), a i navikli su raditi uglavnom s odraslom i starijom populacijom.

Ovdje je tema na kojoj smo već razgovarali o tome: http://forum.roda.hr/threads/63923-L...a-Zagreb-zapad

Osobno, bila bih najsretnija da još uvijek postoji školska medicina (da, znam da postoji, ali ne više za liječenje). Doktorica kojoj smo išli na pregled za školu i na cijepljenje mi se jako dopala i vidim da ima odličan kontakt s djecom i roditeljima. Na žalost, ništa od toga, morali smo se snaći drugačije...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    To ako stvarno imaš sreće. I mi smo je imali. Ali mnogima je liječnik itekako potreban i u osnovnoškolskoj dobi. Osim toga, dodatni je problem što je većina liječnika obiteljske medicine prebukirana, nerado primaju djecu (moraju ako je netko od roditelja njihov pacijent, ali ponekad to nije praktično rješenje), a i navikli su raditi uglavnom s odraslom i starijom populacijom.

Ovdje je tema na kojoj smo već razgovarali o tome: http://forum.roda.hr/threads/63923-L...a-Zagreb-zapad

Osobno, bila bih najsretnija da još uvijek postoji školska medicina (da, znam da postoji, ali ne više za liječenje). Doktorica kojoj smo išli na pregled za školu i na cijepljenje mi se jako dopala i vidim da ima odličan kontakt s djecom i roditeljima. Na žalost, ništa od toga, morali smo se snaći drugačije...
    Slažem se u potpunosti! Naša je liječnica školske medicine isto ok i dostupna, pa sam je znala konzultirati kad je trebalo (ali to se nije odnosilo na bolesti, nego na smetnje čitanja i druge stvari za koje je upravo školski liječnik prava osoba). Nadam se da će odgovornima ipak doći iz repa u glavu ta potreba, pa će vratiti stari status liječnicima školske medicine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •