Eh da, sad mi je pao na pamet neurofeedback. Nisam osobno nikada to radila, ali čula sam samo pozitivna iskustva, pa možda ne bi bilo loše da kontaktiraš roditelje koji su vodili svoju djecu i da čuješ njihova iskustva.
Eh da, sad mi je pao na pamet neurofeedback. Nisam osobno nikada to radila, ali čula sam samo pozitivna iskustva, pa možda ne bi bilo loše da kontaktiraš roditelje koji su vodili svoju djecu i da čuješ njihova iskustva.
razgovarala sam telefonom sa doktoricom i ZG-a koja radi neurofeedback i ukratko mi je obijasnila na kojem se principu rade terapije!! Otprilike, djetetu se puštaju crtići na koje ono mora biti skoncentrirano, a s obzirom da imam doma malog ovisnika o crtićima, nisam sigurna kako bi terapija djelovala na njega, odnosno bi li uopće imala rezultate!!
A isto tako, nemojte me krivo shvatiti, al jako velik broj djece pohađa hab programe na Goljaku, a da ni ne govorim koliko novih svake godine dolazi!!
jednostavno su prebukirani!! a s obzirom da rade terapije i preglede djece na uputnicu i još su u sustvu HZZO-a pa daju putne naloge, gotovo svi žele se ukljućiti na terapije kod njih!!
Pa nisam sigurna u to, koliko oni stvarno i iskreno misle da je došlo do zasićenja, a koliko je to samo da bi se novoj djeci oslobodilo mjesto!!
Kad sam pitala tetu sa senzorike kad ga je iskljućila, što to znaći, da on više nema senzoričkih problema, dobila sam odgovor koji ni sama ne znam protumačiti ( pa mama, ovdje je njemu dosadno, vodite ga u razne igraonice i sl. )
u redu pa nije mi problem voditi djete u igraonice, al što s time postižem, jel mu to dovoljno, ili mu ipak treba ciljani program sa kvalificiranim terapeutom!!
Mislim da u našem sustavu puno toga ostaje nedorečeno, a mi roditelji plivamo kao ribe u mutnoj vodi, doslovce postajući specijalisti za smetnje koje ima naše dijete!! A ja se iskreno bojim te odgovornosti, jel što ako ja konkretno mislim da nešto nebi njemu bilo dobro, a na koncu se ispostavi da je upravo to njemu trebalo!! Ipak nisam kvalificirana za donositi dijagnoze!!
Kao evo npr. sa neurofeedbackom!!!
Posljednje uređivanje od mrgica : 09.02.2013. at 22:22
To sa crtićima i neurofeedbackom je mnogo složenije, crtići su samo sredstvo za dolazak do cilja i primjenjuju se u kontroliranim uvjetima. Priča o neurofeedbacku je mnogo složenija, zato nazovi nekoga tko to radi i neka ti detaljno objasni o čemu se zapravo radi. Nekad je problem predetaljno objašnjavati roditeljima postupke u terpaiji, jer nisu svi jednako zainteresirani, niti educirani, i onda mi kažemo mnogo, a roditelji shvate malo.