Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Koje vježbe i kamo ići..??

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ima u serijalu stvari s kojima se ne bih složila, tj. načinom na koje su neke stvari interpretirane. Netko tko nije u tom "filmu" kao roditelj, rodbina, terapeut i sl. vjerojatno je u to vrijeme pratio neku od sapunica. Ja sam uz serijal plakala, ridala i smijala se i neizmjerno mi je drago da je napravljen.

Konkretni "slučaj" sa dečkom sa Aspergerom je baš dobro obrađen.
    Misliš li na serijal koji se emitira srijedom navečer!!

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj mrgica prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš li na serijal koji se emitira srijedom navečer!!
    Sorry nisam vidjela da si ranije navela da misliš o tom serijalu!!

Gledala sve epizode!!

I tako, ništa što već nisam znala, ništa konkretno, ništa edukativno!!
    Nemojte se uvrijediti, ali kad roditelj ima djete s posebnim potrebama, prvo mu je da se o tome informira i osposobi kako da na kvalitetan naćin pomogne svom djetetu! Od brojne literature, do raznih filmića na youtubeu, do razgovora sa svim doktorima ( od genetičara do homeopata ), do svakodnevnog kasnonoćnog pretraživanja po netu u nadi da ćemo otkriti nešto novo što još nismo probali!!
    Smiješno, al ćesto puta smo mi roditelji koji spominjemo terapeutima neke nove stvari koje smo otkrili, pa ih onda oni prenose dalje!!

Zato sam i tu jel želim od roditelja ćuti njihova iskustva!!

Po meni, serijal je napravljen kao buđenje svijesti društva u kojem živimo, na postojanje autizma i na svim poteškoćama na koje nalaze isti!!
    Nama koji već imamo djecu s takvim PP, taj serijal nije pokazao ništa novo što mi već ne znamo!!

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

E i samo da se osvrnem na Waldrofsku školu,
    netko mi je rekao da nije priznata od strane našeg ministarstva, tako da to obrazovanje ne ulazi u radnu knjižicu!!
    A da, mislim da neki autisti zaslužuju i da rade danas sutra!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E i samo da se osvrnem na Waldrofsku školu,
    netko mi je rekao da nije priznata od strane našeg ministarstva, tako da to obrazovanje ne ulazi u radnu knjižicu!!
    A da, mislim da neki autisti zaslužuju i da rade danas sutra!!
    Pa naravno! Zamisli samo da Einstein, Tesla i drugi (pa i sam Ašperger) nisu imali priliku raditi ??!!!

Ont. Što se tiče Waldorfske škole, mislim da bi ti obična molba s obrazloženjem + medicinskom dokumentacijom mogla riješiti taj problem priznavnja od strane ministarstva, pogotovo zato što kod nas ima relativno malo (ili nimalo) školskih ustanova za ovakvu djecu. Gdje je volje, nađe se i načina. Sigurno ima još roditelja koji su u istom položaju. Sretno!

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno! Zamisli samo da Einstein, Tesla i drugi (pa i sam Ašperger) nisu imali priliku raditi ??!!!

Ont. Što se tiče Waldorfske škole, mislim da bi ti obična molba s obrazloženjem + medicinskom dokumentacijom mogla riješiti taj problem priznavnja od strane ministarstva, pogotovo zato što kod nas ima relativno malo (ili nimalo) školskih ustanova za ovakvu djecu. Gdje je volje, nađe se i načina. Sigurno ima još roditelja koji su u istom položaju. Sretno!
    Hvala!!!

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

MBee ; ti imaš dijete iz spektra??

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I tako, ništa što već nisam znala, ništa konkretno, ništa edukativno!!
    Nama koji već imamo djecu s takvim PP, taj serijal nije pokazao ništa novo što mi već ne znamo!!
    Ne bih se s ovim složila. Možda nije pokazao tebi ni meni, ali puno roditelja koji tek ulaze u taj "svijet" nikada nije čulo za neurofeedback, terapiju glazbom i sviranjem, Tomatis, transplantaciju matičnih stanica, senzoriku uz pomoć pasa u Silveru, asistente u vrtićima i školama, specijalne vrtiće, ritmičke stimulacije u Suvagu, ERF kao mjesto gdje mogu dobiti dijagnostiku itd.

Da, serijal nije zamišljen kao "priručnik za roditelje djece iz spektra", ali mislim da je svaki roditelj trebao pogledati, da dobije nadu ili pak izgubi nerealna očekivanja.

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ne bih se s ovim složila. Možda nije pokazao tebi ni meni, ali puno roditelja koji tek ulaze u taj "svijet" nikada nije čulo za neurofeedback, terapiju glazbom i sviranjem, Tomatis, transplantaciju matičnih stanica, senzoriku uz pomoć pasa u Silveru, asistente u vrtićima i školama, specijalne vrtiće, ritmičke stimulacije u Suvagu, ERF kao mjesto gdje mogu dobiti dijagnostiku itd.

Da, serijal nije zamišljen kao "priručnik za roditelje djece iz spektra", ali mislim da je svaki roditelj trebao pogledati, da dobije nadu ili pak izgubi nerealna očekivanja.
    Da kad gledaš stvari iz tog kuta, slažem se sa tobom!! Uglavnom ako je samo jednom roditelju pomoglo, pomoglo je puno!!

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Jeste li išli na neurofeedback? Ima li tko iskustva s nfb-om kod usporenog razvoja govora? Mi smo krenuli, ali ne znam nikoga tko ima iskustva, pozitivnog ili negativnog... ??????

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •