Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Koje vježbe i kamo ići..??

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    I da, po novom bi za dijagnosticiranje autizma morala biti prisutna sva tri faktora: poremećaj komunikacije, socijalnih interakcija i stereotipije ali to još nije stupilo na snagu. Za sada je slijedeće: govor/komunikacija, teškoće u socijalnim odnosima i oštećenja imaginacije i kreativne igre.
    Ovo mi je prvi glas o tome, u dijagnostičkom priručniku DSM IV već odavno su simptomi sljedeći (kopiram s neta) :

AUTIZAM - sinonimi: DJEČJA SHIZOFRENIJA, KANNEROV AUTIZAM, INFANTILNI AUTIZAM,AUTISTIČNI POREMEĆAJ je kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija i komunikacije uz ograničene, repetitivne i stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Kriterij: pojavnost prije 3. godine života.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je prvi glas o tome, u dijagnostičkom priručniku DSM IV već odavno su simptomi sljedeći (kopiram s neta) :

AUTIZAM - sinonimi: DJEČJA SHIZOFRENIJA, KANNEROV AUTIZAM, INFANTILNI AUTIZAM,AUTISTIČNI POREMEĆAJ je kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija i komunikacije uz ograničene, repetitivne i stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Kriterij: pojavnost prije 3. godine života.
    rehab, meni se čini da tu ima puno nepoznanica ... Mislim da je nepotrebno na ovaj način djecu trpati u kućice. Pa zar nije Bettelheim imao onu teoriju o emocionalno hladnoj majci kao pokretaču autizma? Probaj se danas negdje pojaviti s tom pričom (meni se čini jezivom)! Treba biti otvoren za sve.

Od definicije autizma puno je važnija dijagnostika i senzibilizacija društva - da dijete i roditelji imaju pravo i mogućnost dobiti adekvatnu pomoć, ranu intervenciju, kasnije asistenta u nastavi, terapiju i sve drugo nego kako se poremećaj zapravo zove.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Od definicije autizma puno je važnija dijagnostika i senzibilizacija društva - da dijete i roditelji imaju pravo i mogućnost dobiti adekvatnu pomoć, ranu intervenciju, kasnije asistenta u nastavi, terapiju i sve drugo nego kako se poremećaj zapravo zove.
    Potpis k'o kuća!

A borili smo se za sve...logopeda, defektologa, redovni vrtić, asistenta u vrtiću, školu, asistenta u školi, da nas bilo tko primi na sportske aktivnosti...itd.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    rehab, meni se čini da tu ima puno nepoznanica ... Mislim da je nepotrebno na ovaj način djecu trpati u kućice. Pa zar nije Bettelheim imao onu teoriju o emocionalno hladnoj majci kao pokretaču autizma? Probaj se danas negdje pojaviti s tom pričom (meni se čini jezivom)! Treba biti otvoren za sve.

Napisala sam čitabu, pa ode post u vjetar. Ugl., da ne duljim, potpuno se slažem sa drugim dijelom tvog posta, ali s prvim se ne mogu složiti. Jedno su teorije o nastanku autizma, a drugo kriteriji za dijagnosticiranje. Kakav je kriterij za dijagnosticiranje manjak odgovora na bol? Zar ne postoje djeca s autizmom koja pretjerano reagiraju na bol? Zar ne postoje druga djeca s raznim dijagnozama ili bez dijagnoze koja manjkavo ili pretjerano reagiraju na bol? Ali nije McBee kriva, nego onaj tko joj je to predstavio kao kriterij za dijagnosticiranje autizma.
    Međunarodni kriteriji za dijagnosticiranje su tu. Hoće li se oni ukidati ili dopunjavati, ovisi o onome što će reći znanost i struka, ali zar ne bi bilo totalno neprofesionalno od nas kada bi svatko te kriterije upotrebljavao kako mu se sviđa i razbacivao se dijagnozama prema svojim nazorima i shvaćanjima ?
    Toliko od mene, ne želim više ići u off topic.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •