Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: pelenski osip

bojana27 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno pelenski osip

pred 15 dana smo bili na cijepljenu (mala ima 4,5mj) i dosta se osula u podrucju pelene. mazala sam je sa JGL redovito ispirala s fizioloskom otopinom ali nikako da prodje. sutra se idemo javit pedijatrici,ali me zanima dali je netko imao slicnu situaciju?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo ja zapravo i ne znam za povezanost pelen.osipa i cijepljenja ali moja starija je imala par puta osip i u tim situacijama se sjećam da smo puno zračili guzu,
    bitno je da nije u peleni nego na zraku
    čak smo i fenom sušili, često previjanje i to je to
    nisam nešto posebno mazala nego što to inače činim...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prati guzu cistom vodom ne koristiti vlazne maramice i po mogucnosti koristiti platnene pelene! Nama je to pomoglo!

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja za takvu situaciju imam uvijek nekoliko dječijih gačica pa ih pustim da se luftaju.kada su mali ispod stavim plahtu da pa ju operem kada zapišaju
    a kod većih obučem ih normalno,kada je mokar odmah presvučem
    P voli gače i kada nema osip i sam ih donese da ih obučemo.i bude suh satima.a kada se popiša odmah dođe da ga presvučem.
    mada sada već znam kada bi se mogao "istovartit" pa nakon dva,tri sata u gačicama obučemo pelenu
    i tako mi se čini da lakše osvijeste to pišanje i kakanje.i kada je u peleni isto pokazuje da se je popiškio
    bdw imamo i platnene ,nosimo i njih i jednokratne

bojana27 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala cure! mi ipak danas bili kod pedijatrice i dala nam je acidi borici i nistatin. maximalno luftat guzu. i dalje mislim da je od cijepljenja jer nismo prvi slucaj u obitelji s takvim problemom, a doktorica mi je na pitanje samo odmahnula rukom. ama, samo sa to brzo prodje.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja bih izbjegavala otopinu borne kiseline, to više nitko ne bi trebao preporučivati u današnje vrijeme za ovakve probleme. Također, Nistatin će pomoći samo ako je u pitanju gljivična bolest, neće smiriti nadražaj, upalu i sl.
    Evo jedan dobar tekst o pelenskom osipu:
    http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1114/
    I proizvodi protiv pelenskog osipa npr:
    http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/215/

Sretno i da što prije prođe.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imam bebu sa dosta osjetljivom kožom i već smo 2puta imali gljivice međutim već 2mj nemamo jer koristim minimalno vlažne maramice i nakon svakog puta joj obrišem dolje sa mokrim malim ručnikom zatim posušim to područje sa malom gazicom pa onda luftanje na svježem zraku najmanje 5min (a ponekad je odnesem tako gologuzu u dnevni boravak pa stoji i po 15/20min tako) i mijenjanje pelena redovno (osim noćne jer spava po 10sati)
    Mažemo Sudokremom samo jednom, nakon kupanja/pred spavanje. Tokom dana uopće ne mažem ničim
    Važno je da dolje bude suho jer ako je vlažno to uzrokuje stvaranje gljivica/osipa

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih izbjegavala otopinu borne kiseline, to više nitko ne bi trebao preporučivati u današnje vrijeme za ovakve probleme. Također, Nistatin će pomoći samo ako je u pitanju gljivična bolest, neće smiriti nadražaj, upalu i sl.
    Evo jedan dobar tekst o pelenskom osipu:
    http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1114/
    I proizvodi protiv pelenskog osipa npr:
    http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/215/

Sretno i da što prije prođe.
    linkovi su ti reklame

pipi-lipi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nama se u par navrata pojavile se male krvave točkice i crvenilo.
    Riješili ispiranjem s čajem od hrastove kore i mazali deflamol kremom. Bez vlažnih maramica!!
    Vrlo učinkovito, doduše ne od prve, ali već slijedeći dan je bilo puno bolje.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    linkovi su ti reklame
    Svjesna sam toga, ali ne vidim ništa loše u tome. Prvi link je promo članak, napisala ga je liječnica, što baš nije jednako kao i reklama; mislila sam da će dobro doći kao informacija.
    Drugo je link na proizvode za koje mirne duše mogu reći da su kvalitetni i vrijedni preporuke nekome tko možda za njih nije čuo. Ako je ovo nedopušteno, može se slobodno ukloniti, ali vidim da i drugi normalno spominju imena sličnih proizvoda (npr. JGL krema, Deflamol, a postoji čak i cijeli tema o jednom proizvodu - Eutenu, koji se pominje u naslovu teme).

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi napokon uspjeli se rijesiti osipa,i to tek sa kremom linola fett
    curka puno kaka i to po malo,kad god prducne malo se i pokaka i bas joj se upalilo podrucje oko anusa
    probali svasta,puno luftali,susili sa fenom,mazali sudocremom,jecolom,kantarionom,becutanom i evo tek linola pomogla

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nitko nije spomenuo Plimicol, nama pomaze kod jaceg crvenila. Ako je manje, kreme s cinkom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •