Tanči prvotno napisa
Trina na darovne ugovore se ne plaća porez, ali kao što sam već napisala u budućnosti bi mogli braća i sestre od tvog muža tražiti nužni dio na ostavinskoj.
Ovo što ste sami izgradili ne znači ništa jer glasi na nekog drugog, a ne na vas. I legalizaciju tog objekta ćete morati rješavati na svekrovo ime.
Moj je savjet da odete kod dobrog odvjetnika i raspitate se za najbolji način rješavanja pitanja vlasništva. Nemojte čekati. Svekar može iznenada umrjeti i evo vam hrpe problema. Vaša kuća će odjednom postati zajednička jer ulazi u ostavinsku masu iza svekra i dijeli se na jednake dijelove između udovice i sve djece.
To što ste se vjerovatno dogovorili ne znači ništa. Samo papir ima vrijednost, a i nikad ne znaš kako će tko u budućnosti razmišljati.
Što se tiče cijene arhitekata, one su daleko skuplje na moru kao i sve drugo.
Mojca ako je tvoj sjenik na ortofoto karti postoji mogućnost legalizacije objekta. Ima sada puno geodetskih ureda koji se bave poslovima legalizacije pa ti je najbolje obratiti se jednom od njih za sve potrebne informacije iz prve ruke. Da li je moguća uopće legalizacija takvog objekta i sve ostalo vezano uz to.