Pokazuje rezultate 1 do 50 od 193

Tema: Legalizacija bespravno sagradjenih objekata

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Trina na darovne ugovore se ne plaća porez, ali kao što sam već napisala u budućnosti bi mogli braća i sestre od tvog muža tražiti nužni dio na ostavinskoj.
    Ovo što ste sami izgradili ne znači ništa jer glasi na nekog drugog, a ne na vas. I legalizaciju tog objekta ćete morati rješavati na svekrovo ime.
    Moj je savjet da odete kod dobrog odvjetnika i raspitate se za najbolji način rješavanja pitanja vlasništva. Nemojte čekati. Svekar može iznenada umrjeti i evo vam hrpe problema. Vaša kuća će odjednom postati zajednička jer ulazi u ostavinsku masu iza svekra i dijeli se na jednake dijelove između udovice i sve djece.
    To što ste se vjerovatno dogovorili ne znači ništa. Samo papir ima vrijednost, a i nikad ne znaš kako će tko u budućnosti razmišljati.
    Što se tiče cijene arhitekata, one su daleko skuplje na moru kao i sve drugo.
    Mojca ako je tvoj sjenik na ortofoto karti postoji mogućnost legalizacije objekta. Ima sada puno geodetskih ureda koji se bave poslovima legalizacije pa ti je najbolje obratiti se jednom od njih za sve potrebne informacije iz prve ruke. Da li je moguća uopće legalizacija takvog objekta i sve ostalo vezano uz to.
    Svjesna sam ja toga Tanči. Mislila sam da bi se sad, kad riješimo sve papire, mogli srediti i vlasništva. Nitko nama nebi osporavao ono što smo mi napravili, zna se da je to "naše". Ali bez vlasničkog lista, sve to pada u vodu. Ne želim da moja djeca jednog dana moraju dokazivati i boriti s s nekim čije je što.

Nitko ne zna kako se to rješava?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Svjesna sam ja toga Tanči. Mislila sam da bi se sad, kad riješimo sve papire, mogli srediti i vlasništva. Nitko nama nebi osporavao ono što smo mi napravili, zna se da je to "naše". Ali bez vlasničkog lista, sve to pada u vodu. Ne želim da moja djeca jednog dana moraju dokazivati i boriti s s nekim čije je što.

Nitko ne zna kako se to rješava?
    Ako se radi o jednoj velikoj kuci u kojoj svatko ima svoj stan, onda morate etazirati objekt tako da se tocno zna cega ste vi vlasnici. Etaziranje kosta.
    Mozete i izracunati koliko je tocno velika kuca pa ti se muz upise na onoliko koliko je vase, ali onda ste samo vlasnici dijela objekta u postotku, ne tocno odredjenog dijela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •