Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: pomoc za autosjedalicu

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno pomoc za autosjedalicu

pozdrav!! ovako moja prijateljica vec danima trazi nesto na netu o tome...ovako malena joj ima 9 mj i 9 kg sama stoji i dize se na nogice ona bi ju prebacila u vecu stolicu,onu od 9-18 a sad dal je rano? beba nevoli jaje i jedva ceka da ju prebaci ali eni se cini da joj je malo rano?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Rano je, neka pričeka.
    Načelno, preporuča se čim duže voziti u smjeru obrnutom od smjera vožnje.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bi na vagu stavila sigurnost i nezadovoljstvo. ne bi se premisljala.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 08.02.2013. at 16:29

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

a to i ja kazem...i meni je nekako rano ali...ona je negdje cula da je dovoljno da dva uvjeta zadovolji..da godine nisu bitne..neznam nisam bas upucena u to

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako nije prerasla jaje visinom (a sigurno nije) nek se vozi u njemu barem do rodendana. Sigurnije je.
    Promjena smjera AS ne znaci da dijete i dalje nece biti nezadovoljno.

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo opet mene postara Frendica nemoze na forum pa da prenesem pitanje....mala ima 72 cm i jos je 3 prsta od glave i naslona...ima 9 kg i hoda uz namjestaj...da li da ceka do 1.rodjendana ili je vec vrijeme za vecu sjedalicu?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nije vrijeme za novu kategoriju. Uzmi kao primjer moje malce, imaju 13 mjeseci, nekih 12 kila svaki i 77 cm visine. Još se voze u jaje-sjedalicama (iako imamo 2 tobice doma spremne). Vožnja u suprotnom smjeru od smjera vožnje je sigurnija za bebe!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bembola prvotno napisa Vidi poruku
    Evo opet mene postara Frendica nemoze na forum pa da prenesem pitanje....mala ima 72 cm i jos je 3 prsta od glave i naslona...ima 9 kg i hoda uz namjestaj...da li da ceka do 1.rodjendana ili je vec vrijeme za vecu sjedalicu?
    moja ima 14 mjeseci i dosta kila, sigurno preko 10, ali pojma nemam koliko
    diže se na noge od kad je imala 6 mjeseci
    prohodala je samostalno s 10
    još se vozi u grupi O+

stariju sam prebacila u grupu I kad je imala godinu dana (isti gabariti, ista motorika ko ova mlađa) jer se mrzila voziti, pa sam mislila da kad je prebacimo u sjedalicu u smjeru vožnje da ćemo riješiti problem. O kako smo bili u krivu!!! lol I dalje je jednako vrištala

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala vam evo prijateljici sve lade u vodu potonule hehe kad je cula da nemora znacit da ce htjet bit u as u smjeru voznje mala joj urla u autu....hvala definitivno ce cekat barem do 1. rod.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bembola prvotno napisa Vidi poruku
    hvala vam evo prijateljici sve lade u vodu potonule hehe kad je cula da nemora znacit da ce htjet bit u as u smjeru voznje mala joj urla u autu....hvala definitivno ce cekat barem do 1. rod.
    a gle, nema garancije, možda će i htjet

a možda i neće hehe
    nikad neću zaboravit onaj trenutak kad smo je stavili u novu sjedalicu, mi hepi, konačnoooooooooo a ona - vrišti i plače isto ko i prije
    aaaaaaaaaaaaaaaaaa došlo mi je da iskočim iz auta

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    a gle, nema garancije, možda će i htjet

a možda i neće hehe
    nikad neću zaboravit onaj trenutak kad smo je stavili u novu sjedalicu, mi hepi, konačnoooooooooo a ona - vrišti i plače isto ko i prije
    aaaaaaaaaaaaaaaaaa došlo mi je da iskočim iz auta
    he he i kako je sad? jel sad bolje? joj ja i ona se brinemo oko toga a nasa druga prijateljica bezbrizno stavila u veliku stolicu bebu od 5 mj...i gleda nas u cudu stas se mi toliko raspitujemo oko toga

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma jok
    godinu je dana plakala i u toj, pa smo izbjegavali vožnju
    plakala je i u kolicima
    u biti uvijek je plakala čim bismo je vezali, čim se ne bi mogla micati kako je željela
    nakon godine dana, kad je imala 2godine, teška sam srca prodala nikada prežaljenu axiss (najbolja as 9-18 za mala auta) i kupila kiddy, koja se ne veže pojasevima nego jastučićem
    od tada više ne plače

sad muku mučim sa sjedalicom za mlađu, njoj će svaka biti ok (jer se ona voli voziti), ali bih ipak nešto što će i meni biti ok (npr. axiss), ali nema se para...a sve ostale sjedalice 9-18 u moj auto stanu jedva, a ubaciti dijete u njih je katastrofa
    mogla bih je prebaciti u kiddy, od starije, ali, iako je to sjedalica koja ide od 9kg, ja je nikad ne bih koristila ja jednogodišnje dijete, mislim da nije prikladna (a i nema dobar ležeći položaj koji bi nama trebao, za ovu ljubiteljicu vožnje i spavanja )

eto, muke po sjedalici

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •