Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
nije to baš tako jednosmjerno
pretpostavljam da su i ti roditelji najviše pomogli upravo djeci i unucima koji žive pod njihovim krovom
(čuvali klince,išli u vrtić po njih ..pomagali na dnevnoj bazi,često i kuhali itd...na kraju krajeva,godinama davali besplatan smještaj pa bi i bilo u redu da se za roditelje ta djeca i brinu kad onemoćaju,zar ne?)
Ne mogu se ne vratiti na ovaj dio jer sam očigledno i potaknula skretanje sa teme.
rosa sigurno ima i takvih situacija ali i puno raznih drugih kombinacija i ne možemo generalizirati.
Ovaj dio "besplatni smještaj" me najviše bode u oči u mom primjeru, jer besplatno je samo ono gdje ti živiš, platiš podstanarstvo a gazda sve popravlja i uređuje a ti dođeš na gotovo što i plaćaš kao i isključivo samo ono što potrošiš od režija. Moj život u kući muževih roditelja je sve samo ne besplatan.
Suživot sa roditeljima ima svoje pluseve i minuse (da, baka skuha i pomogne oko vrtića ali je i šogorici isto tako pomagala).
Teško je bilo što staviti na vagu i nema potrebe za tim ako se sve strane mogu dogovoriti i riješiti problem. Niti moja namjera nije bila kako na prevaru nešto steći, hdb otvoreno o svemu razgovaramo i do sada smo sve uspijevali riješiti na zadovoljstvo svih.

Tanči, hvala za info o darovnom ugovoru nisam znala za to da se može pobijati nakon smrti roditelja i tražiti nužni dio.

A što se tiče legalizacije znači ili se treba podhitno rješavati darovni ugovor pa nakon uknjižbe odraditi legalizacija ili, obzirom na kratak rok za legalizaciju i "brzinu gruntovne" bolje sve odraditi na ime vlasnika pa poslije napraviti darovni ugovor.

Hvala na infu.

zmajice