Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: puno mlijeka+puno stolica+crvenilo i rane po guzi

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno puno mlijeka+puno stolica+crvenilo i rane po guzi

dakle, za 10-ak dana ćemo do dr na sistematski i priupitati sve što nas muči, ali me zanima da li je netko imao ovakav slučaj

N (1,5god) se "navukao" na mlijeko (uglavnom Veronika) i popije ga cca 6šalica dnevno (uz to zna još koji put jesti i sir i jogurt)
    ne mogu povezati ima li to veze sa mlijekom, ali u zadnje vrijeme ima preko 6 stolica dnevno (to nam se isto čini previše)
    ako nam se slučajno dogodi da nam promaknu miomirisi i on bude cca 20min u pokakanoj peleni guza mu postane žarko crvena, jako ga boli/peče, a znaju se pojaviti i prave otvorene ranice po guzi
    onda se mučimo dok to ne prođe, kombiniramo svakojake kremice i prelazimo na specijalne antialergijske pelene (inače smo u platnenim koje perem u vrlo, vrlo malo tekuceg detergenta, koristim cajevac za dezinfekciju, 2x ispirem...)

jučer mi je prijateljica stavila bubu u uho da je možda to sve povezano (mlijeko, stolice, crvenilo/ranice)
    intolerancija na mlijeko??
    može li uopće dijete piti previše mlijeka?
    i da, spremam se na "eksperiment" sa rižinim mlijekom da vidim hoće li biti kakvih promjena

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Svakako mu je to previše mlijeka. Ako se ne varam djeci mlađoj od 3 god. se ne preporuča više od 500 ml mlijeka dnevno. Ne mora značiti intoleranciju na mlijeko, ali definitivno može biti od previše mlijeka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u tvom slučaju prekinula bi ikakav dovod mlijeka u trajanju od 7dana, znam da je teško, pa ako se počen nekaj pozitivnije zbivati onda je to to.

Inače jedan moj nećak je isto bio jak na mlijkeu pedijatar je reko da si je uništio gen za to, bio je jedno vrijeme bez njega ( sad ne znam kolko ) i sad jede normalno tj. preporučenu količinu.

Moji manji klinci su alergičari i ne piju mlijeko i ine stvarii itekako su preživili.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni se to čini previše mlijeka. Ne smatram da je to nužno intolerancija ili alergija, nego jednostavno previše.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dodatak: pa jel uspije uopće još što pojesti uz 6 šalica mlijeka na dan?
    Ako da, to je i puno kalorija, treba i o tome misliti.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Toliko mlijeka može otežati apsorpciju željeza.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma daj bucka, pa to je stvarno puno previše mlijeka!
    bez obzira na veroniku ili ne veroniku - previše. On je još puno premali za toliko mlijeka!!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

budemo onda prešli na rižino čim ga kupim pa vidjeli hoće li biti nekih promjena

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa ne moraš prijeći na rižino (jer to nije mlijeko), samo smanji kravlje na neku normalnu količinu. Toliko mlijeka, i kad nema intolerancije, daje djetetu puno previše laktoze koja je sredstvo za čišćenje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam protiv rižinog - što će mu to?
    Smanji ove količine i gotovo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

smanjili smo mlijeko na 1 salicu, ali i dalje ista stvar
    danas npr 6 stolica tijekom dana, guza se vec pocela crvenit pa presli na antialergijske pelene
    u pon imamo sistematski pa cu vidjeti sto njegova dr kaze

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa dobro, rizino nije mlijeko, al ni ne treba mu mlijeko (mislim, nadomjestak, kad smanji). ako voli piti, zasto ne bi pio?
    L. je kad je prestala dojiti pila tetrapak rizinog jer joj ej ono bilo fino, kaze, slicno mome.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bucka vjerojatno ima kisele stolice. susjedina mala ima slican probelem, ali ona dosta i jede, covjek kad je vidi mislio bi da joj ne daju jesti, ali mala je kao protocni bojeler. sto udje u nju i izlazi. a sa stolicama slican problem.
    mada nije se zalila na otvorene rane, samo na jako crvenilo.
    dob je kao i tvoja, i u ni su u platnenim.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

s L smo iza godine dana imali slične probleme. cca 3 mjeseca smrdljive stolice koje u roku sekundu požderu guzu. završili smo na rebru na pretragama, ustanovili su ništa a prošlo je samo od sebe
    ja sam automatski ukinula mlijeko tako da nisam sigurna s čim je zapravo bilo povezano. nikad se nije ponovilo
    iza toga je opet pila mlijeko i jogurt i do dan danas nema reakcije na mliječne proizvode

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    bucka vjerojatno ima kisele stolice. susjedina mala ima slican probelem, ali ona dosta i jede, covjek kad je vidi mislio bi da joj ne daju jesti, ali mala je kao protocni bojeler. sto udje u nju i izlazi. a sa stolicama slican problem. mada nije se zalila na otvorene rane, samo na jako crvenilo. dob je kao i tvoja, i u ni su u platnenim.
    natko isto jaaaaaako puno jede, a prije je mršav nego "taman"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •