Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 766

Tema: Vinogradska - novosti

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj put ćeš potpisati (ili ne ) pristanak na epiziotomiju. Ako ne potpišeš, ne smiju ti je raditi. Ja sam potpisala, ali su me svejedno pitali.

Zaboravila sam napomenuti jednu stvar - u sobama je STRAVIČNO vruće. Mislim da je temperatura opako blizu 30. Mi smo gasile radijator pa nam je sestra rekla da to ne smijemo raditi jer je bebama hladno. U tri dana nismo uspjele izračiti sobu jer nam nikako nisu odnijeli bebe u isto vrijeme. Bile smo tražile sestru da ih odnese da izračimo i ona je rekla da će se vratiti po njih pa je zaboravila ili ne znam što. Ne želim ni pomisliti kako je zaudaralo nekom tko je izvana došao. Dakle, ponesite si tanke spavaćice, ali si uzmite neku pošteniju kućnu haljinu ako idete u zajedničku kupaonicu jer je tamo pak opako hladno.

Još jedna lijepa stvar koju sam zaboravila napomenuti - čim se Mini rodila, primalja je pitala muža ima li mobitel ili fotić da nas slika. On nije imao kod sebe jer se strogo držao uputa, ali je izjurio na hodnik i uzeo mobitel iz moje torbe.

Kad krenete u bolnicu u trudovima, odmah si ponesite sve što mislite, ali si u jednu manju torbu uzmite stvari koje vam trebaju za porod i razdoblje neposredno poslije, a sve ostalo u veću torbu koju će vam partner donijeti kad mu dopuste. Naglašavam to zato što na trudničkoj ambulanti stoje malo drugačije upute. Dakle, za porod uzmite spavaćicu, papuče, gel za tuširanje (ako želite - za poslije klizme). Ja sam si i zube oprala u trudovima. Za poslije poroda trebate drugu spavaćicu, čarape (ako ih nosite), jednokratne gaćice, uloške. Mislim da je to sve. Plus ono što još nosite u sobu (veća torba).

Ne mogu vjerovati da je baš tako visoka temperatura potrebna za bebe, onda nam se doma na 24-25 (koliko je kod mene) smrzavaju, ali tako je bilo i 2009. kad sam ja bila i stvarno smo se kuhali.
    Ovo za epiziotomiju mi je drago da se potpisuje, pa i da pitaju, ja bi ju tako voljela izbjeći, jer mi je rana od prve tri mjeseca zagorčavala život, iako sumnjam da ću biti dovoljno hrabra odbiti, pa si sama biti kriva ako ispucam što je sigurno još gore.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ovaj put ćeš potpisati (ili ne ) pristanak na epiziotomiju. Ako ne potpišeš, ne smiju ti je raditi. Ja sam potpisala, ali su me svejedno pitali.

Zaboravila sam napomenuti jednu stvar - u sobama je STRAVIČNO vruće. Mislim da je temperatura opako blizu 30. Mi smo gasile radijator pa nam je sestra rekla da to ne smijemo raditi jer je bebama hladno. U tri dana nismo uspjele izračiti sobu jer nam nikako nisu odnijeli bebe u isto vrijeme. Bile smo tražile sestru da ih odnese da izračimo i ona je rekla da će se vratiti po njih pa je zaboravila ili ne znam što. Ne želim ni pomisliti kako je zaudaralo nekom tko je izvana došao. Dakle, ponesite si tanke spavaćice, ali si uzmite neku pošteniju kućnu haljinu ako idete u zajedničku kupaonicu jer je tamo pak opako hladno.

Još jedna lijepa stvar koju sam zaboravila napomenuti - čim se Mini rodila, primalja je pitala muža ima li mobitel ili fotić da nas slika. On nije imao kod sebe jer se strogo držao uputa, ali je izjurio na hodnik i uzeo mobitel iz moje torbe.

Kad krenete u bolnicu u trudovima, odmah si ponesite sve što mislite, ali si u jednu manju torbu uzmite stvari koje vam trebaju za porod i razdoblje neposredno poslije, a sve ostalo u veću torbu koju će vam partner donijeti kad mu dopuste. Naglašavam to zato što na trudničkoj ambulanti stoje malo drugačije upute. Dakle, za porod uzmite spavaćicu, papuče, gel za tuširanje (ako želite - za poslije klizme). Ja sam si i zube oprala u trudovima. Za poslije poroda trebate drugu spavaćicu, čarape (ako ih nosite), jednokratne gaćice, uloške. Mislim da je to sve. Plus ono što još nosite u sobu (veća torba).
    Curica se zove Mini ili ju samo tako zoveš od milja?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu vjerovati da je baš tako visoka temperatura potrebna za bebe, onda nam se doma na 24-25 (koliko je kod mene) smrzavaju, ali tako je bilo i 2009. kad sam ja bila i stvarno smo se kuhali.
    Ovo za epiziotomiju mi je drago da se potpisuje, pa i da pitaju, ja bi ju tako voljela izbjeći, jer mi je rana od prve tri mjeseca zagorčavala život, iako sumnjam da ću biti dovoljno hrabra odbiti, pa si sama biti kriva ako ispucam što je sigurno još gore.
    Meni je patronažna rekla da nam je dovoljno 22 stupnja. Zapravo, ne dovoljno, nego da je to maksimum. Ne moram ni opisivati koliki mi je to šok nakon one temperature u bolnici. Hodam u dugim rukavima cijelo vrijeme.

Sva literatura koju sam pročitala (osim one knjižice iz paketa Sretna beba ) kaže da je bolje da popucaš nego da te režu. No, mene je u tom trenutku ulovila panika i odlučila sam da me radije malo recnu. Vjerojatno sam pogriješila, ali da sam sad u toj situaciji, opet bih se uplašila.

Curica se zove Mini ili ju samo tako zoveš od milja?
    To je samo nadimak. Nisam tak otkačena.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam rodila na sv Duhu di su bebe stalno s nama u sobi i zracile smo sobu normalno, jos su sestre kad bi ulazile govorile zracite, zracite ... Bebe smo pokrile dekama i zracile sobu dosta cesto po desetak minuta... A sad doma mi je temp oko 22-24 osim kad ih kupam, onda malo vise zagrijemo ...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

. Ja sam si i zube oprala u trudovima.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

onda nam se doma na 24-25 (koliko je kod mene) smrzavaju
    ma doma je oke da ti je 24, 25, a kad je bebica još jako mala i friško iz rodilišta, doma joj stavljaj kapicu, barem noću, jer je glava dio tijela koji se najbrže ohladi i onda su cendravi i zimeka im je, iako imaju npr. 2 sloja odjeće na sebi.
    naša C. je prvu noć kod kuće plakala čim bih ju odložilau kinderbet, a na rukama je lijepo zaspala taj čas čim bi ju uzela. bila sam već luda dok joj nisam kapicu na glavu stavila (negdje oko 4 ujutro) i onda je zaspala "ko beba". sad je veća pa vidim da joj više ne smeta što joj kapica spadne noću s glave. možda je u stanovima u zgradama drugačije, ali mi smo u stanu u kući i ne "griju" nas okolni stanovi.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je patronažna rekla da nam je dovoljno 22 stupnja. Zapravo, ne dovoljno, nego da je to maksimum. Ne moram ni opisivati koliki mi je to šok nakon one temperature u bolnici. Hodam u dugim rukavima cijelo vrijeme.

Sva literatura koju sam pročitala (osim one knjižice iz paketa Sretna beba ) kaže da je bolje da popucaš nego da te režu. No, mene je u tom trenutku ulovila panika i odlučila sam da me radije malo recnu. Vjerojatno sam pogriješila, ali da sam sad u toj situaciji, opet bih se uplašila.

To je samo nadimak. Nisam tak otkačena.
    ali baš je simpa nadimak.

Kod nas je temperatura u rasponu od 21,5 do 24, na 24 gasimo grijanje (imamo centralno na plin, pa kad dođe do 24 bude nam već pretoplo i onda ugasimo termostat), a za prvu kćerkicu smo noću imali uljni radijator (na struju), pa smo tako dodatno zagrijavali sobu, baš da ne radi grijanje u cijeloj kući cijelu noć, ipak ni tada temperatura nije prelazila 25.

Sjećam se šokova od hladnoće u kupaonici u bolnici, a tamo se još moraš skinuti....

S obzirom na to kakva sam ja kukavica, mislim da ću im potpisati šta mi daju, iako se pokušavam psihički pripremiti na drugo, ali ne vjerujem ni sama sebi, šta reći.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

.
    Hvala na odgovoru =)
    A što se tiče vrućine ništa me ne može iznenaditi jer sam prošli put rodila kad je vani bilo 38C!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zaboravila sam spomenuti ručnik. Svakako se tuširate poslije klizme (osim ako je ne dobijete) i poslije poroda. Najbolje pripremite dva ručnika (u tu manju torbu koja odmah ide s vama).
    Što se papuča tiče, ja sam si uzela crocsice da ne moram brisati noge nakon tuširanja jer se nisam mogla sagnuti. Ni prije ni poslije.

Što se pak tiče stvari za boravak u bolnici, slobodno pitajte ako vas nesto zanima. Većina ima djecu pa se valjda sjećate otprije. Samo bih htjela naglasiti da traže vlažne maramice za bebinu guzu. Ja ih, naravno, nisam imala jer ih ne planiram koristiti, no nije moglo bez njih pa je muž naknadno donio.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što se pak tiče stvari za boravak u bolnici, slobodno pitajte ako vas nesto zanima. Većina ima djecu pa se valjda sjećate otprije. Samo bih htjela naglasiti da traže vlažne maramice za bebinu guzu. Ja ih, naravno, nisam imala jer ih ne planiram koristiti, no nije moglo bez njih pa je muž naknadno donio.
    ovo mi je

tim više što im svako malo johnson dofura pun kombi donacija sa šamponima, kremama i maramicama i što pri presvlačenju bebe koriste 1 maramicu kad se ukenja i 16 puta ju presavijaju i brišu bebu s njom
    tak je bilo prije godinu dana a i prije mjesec dana kad je frendica rodila
    grozno

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je

tim više što im svako malo johnson dofura pun kombi donacija sa šamponima, kremama i maramicama i što pri presvlačenju bebe koriste 1 maramicu kad se ukenja i 16 puta ju presavijaju i brišu bebu s njom
    tak je bilo prije godinu dana a i prije mjesec dana kad je frendica rodila
    grozno
    A onda mame ne presvlače same? Ni mi ne koristimo vlažne maramice, (osim kad je baš nužno).

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A onda mame ne presvlače same? Ni mi ne koristimo vlažne maramice, (osim kad je baš nužno).
    možeš presvući i sama, ali presvlače i oni. pelene dobiješ njihove već namazane s kremom, ali za vikend im je pofalilo, pa uzmi i par svojih. vlažne maramice trebaš imati svoje.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    možeš presvući i sama, ali presvlače i oni. pelene dobiješ njihove već namazane s kremom, ali za vikend im je pofalilo, pa uzmi i par svojih. vlažne maramice trebaš imati svoje.

Pelene su već namazane kremom?
    Meni nikad ništa ne fali, nosit ću ja i pelene i maramice i vatice za guzu....za svaki slučaj.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Presvlačiš sama. Oni presvuku dijete samo navečer kad ih važu. Tad dobiju i drugu oblekicu. Eventualno još koji put ako ti dijete urla, a ti si na wc-u. Ili možda ako ih zamoliš. Ali inače ne.
    Dobiješ pelene koje su već namazane kremom. Vlažne maramice moraš imati svoje. I pomalo škrtare na tim pelenama. Možda ih je strah da će si netko uzeti za doma. Uglavnom, meni je bilo žao što si nisam uzela svoje pelene jer sam se osjećala kao prosjak kad sam dvaput dnevno morala pitati da nam (svima u sobi) donesu još pokoju pelenu.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Presvlačiš sama. Oni presvuku dijete samo navečer kad ih važu. Tad dobiju i drugu oblekicu. Eventualno još koji put ako ti dijete urla, a ti si na wc-u. Ili možda ako ih zamoliš. Ali inače ne.
    Dobiješ pelene koje su već namazane kremom. Vlažne maramice moraš imati svoje. I pomalo škrtare na tim pelenama. Možda ih je strah da će si netko uzeti za doma. Uglavnom, meni je bilo žao što si nisam uzela svoje pelene jer sam se osjećala kao prosjak kad sam dvaput dnevno morala pitati da nam (svima u sobi) donesu još pokoju pelenu.
    Hvala.
    Ja ću ponijeti svoje pelene.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nadam se da ovo sve netko čita i da će poduzeti što treba po pitanju pušenja u velikom wc-u.
    lijepo piše upozorenje na više mjesta da je pušenje zabranjeno, ali biserke i dalje čikaju u zadnjem wc-u. još sam vidjela da si ufuraju i kavicu unutra.
    furaju si one kozmetičke torbice jer kao idu obaviti higijenu, a ustvari puše, i dok sam bila u bolnici imala sam osjećaj da su tamo od 0-24 h.
    em je wc zauzet, pa ako se poklopi da su i drugi onda čekaš na red, još samo da puše unutra nego si otvore i širom prozore, pa se ti trebaš tuširati u hladnoj prostoriji, ne znam kako netko može biti toliko bezobziran?
    tvoj izbor je da truješ sebe i bebu, ali ne moraju i sve druge žene ispaštati radi toga.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Meni je najžalosnije što lijepo stoje obavijesti da će se pravna osoba (ergo, bolnica) kazniti s 500 000 (ili tako nešto) kn ako inspekcija to otkrije. Pa, onak, inspekcijo draga, cijela Rvacka zna da se u Vinogradskoj puši u wc-u.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

problem je u tome što se kažnjava pravna osoba, tj. bolnica.
    treba opalit kaznu tim ženama koje puše. i uložiti lovu za odjel i rađaone.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

problem je u tome što se kažnjava pravna osoba, tj. bolnica.
    treba opalit kaznu tim ženama koje puše. i uložiti lovu za odjel i rađaone.
    Ne mogu vjerovati kao prvo u to koliko ih ima koje puše, a onda još manje u to da ne postoji način kažnjavanja i zabranjivanja....pa čak i mi djeci u školi uspješno prijetimo kaznama i postoje novčane kazne za njih (iako ne bi rekla da je nekome i naplaćeno).
    Užas u svakom slučaju!
    Sjećam se kupaonice u Vinogradskoj baš kao ledene, zadimljene, mokre....ajme meni....

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kak je po pitanju tečajeva za tate? Kolko se sjećam, u vinogradskoj nisu tražili niakvu potvrdu tate o tečaju za porod?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ne mogu vjerovati kao prvo u to koliko ih ima koje puše, a onda još manje u to da ne postoji način kažnjavanja i zabranjivanja.....
    Postoji kazna za pojedince i kazna za ustanovu. Problem je što ustanova ne reagira prema pojedincima, a vlasti ne reagiraju prema ustanovi.
    Ali da, zamisli ti to - koliko trudnica ili friških mama s cigaretom u ustima. Pretužno.

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Kak je po pitanju tečajeva za tate? Kolko se sjećam, u vinogradskoj nisu tražili niakvu potvrdu tate o tečaju za porod?
    Mi smo imali potvrdu s besplatnog ZG tečaja (žalibože vremena, usput rečeno), no primalja mi je rekla da mi to ne treba.

Mene je samo lovila panika što ako me u ne prime u Vinogradskoj pa budem morala u Petrovu (tamo pripadam) jer oni traže da imaš baš njihov tečaj.

Inače, kad sam bila u rodilištu, nisu imali čiste posteljine pa smo 3 dana ležale u istom. Sestre su nam se ispričavale radi toga, mada nije bilo do njih.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    za prisutstvo tate ili neke druge osobe na porodu u vinogradskoj ne trebaš nikakav tečaj.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 13.02.2013. at 17:02

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala na informaciji. Znači i to je ostalo isto.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I pomalo škrtare na tim pelenama. Možda ih je strah da će si netko uzeti za doma. Uglavnom, meni je bilo žao što si nisam uzela svoje pelene jer sam se osjećala kao prosjak kad sam dvaput dnevno morala pitati da nam (svima u sobi) donesu još pokoju pelenu.
    ja sam rodila prije 4,5 mj. i bilo je pelena na izvoz. i bodića. pa si mogao sam presvlačiti, ako si htio ili trebao. valjda im je sad recesija pokucala na vrata. za dječju higijenu koriste musteline proizvode, pitala sam ih, jer mi je mišica tak fino mirisala pa sam si to i za doma nabavila, jer je rađeno na bazi sindeta, ne sapuna (npr. kupka).

a pušenje u wcima- strava. ja sam izbjegavala taj gornji wc jer kad izađeš, smrdiš ko ćifut i svi misle da si i ti pušio. komaaaa!!!

posteljina - ponedjeljkom im dolazi čista pa se ogrebeš ak imaš sreće da si u ponedjeljak još tam . imaju oni čistu posteljinu za neke hitne slučajeve ili ako baš jako, jako zakrvariš, onda ti nađu jer ne daj Bože da vizita vidi krvavu posteljinu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

[QUOTE=Franny;2343262] pušenje u wcima- strava. ja sam izbjegavala taj gornji wc jer kad izađeš, smrdiš ko ćifut i svi misle da si i ti pušio. komaaaa!!!
    QUOTE]

Ne razumijem zašto se nešto ne poduzme s tim pušenje. Prvi puta sam rodila prije 8 godina i bila sam pušač, međutim nije mi ta tri dana bilo na pameti pušenje. Ni doma nisam pušila već na balkonu.

Franny slažem se s tobom, ok ako se hoće trovati ali mi nije jasno da nemaju obzira prema tek rođenim bebama i mamama.

Možda bi trebalo uputiti javno pismo ravnatelju bolnice, ginekologije, ministarstvu, novinama?

A sad imam pitanje, uskoro bih trebala obaviti UZ i TA. Htjela bih to obaviti u istom danu pa ako uspijem da li da odem prvo na UZ ili u TA? Ježim se čekanja na hodniku gdje je hladno i puše propuh a i nema wc-a.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

prvo ideš u TA, onda te šalju dalje na ctg, uzv rade koliko sam shvatila samo ako ga nisi radila jako dugo kod svog soc. ginekologa, inače ga ne rade. jesi naručena za njega?
    meni su dali različite termine prvo, ali sam hospitalizirana pa su mi ga onda radili kod primitka na odjel.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 14.02.2013. at 10:14

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

moj ginekolog ne radi UZ (iako ga ima), šalje u bolnicu. Sad sam u 28 tt pa polako skupljam informacije.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj gogaa prvotno napisa Vidi poruku
    moj ginekolog ne radi UZ (iako ga ima), šalje u bolnicu. Sad sam u 28 tt pa polako skupljam informacije.
    onda kad ćeš ići na prvi pregled u TA, tražiš od svog ginekologa dvije uputnice, jednu za pregled u TA, a drugu za uzv. ideš se naručiti osobno na šalter ili preko mejla, telefonski ne možeš.
    s tim da bi ti ja preporučila da se malo ranije naručiš za uzv, jer na njega idu i druge žene dakle one koje nisu trudne, tako su meni dali termin tek 30.1., a termin za porod mi je bio 2.2. :roll
    na termin za TA se ne čeka dugo, dobiješ ga bez frke, ali ovo s uzv-om je bilo problematično.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam rodila prije 4,5 mj. i bilo je pelena na izvoz. i bodića. pa si mogao sam presvlačiti, ako si htio ili trebao. valjda im je sad recesija pokucala na vrata.
    I robicu su vam dali. Naše su presvlačili samo navečer, prilikom vaganja. A moja Mini je bljuckavo dijete.

...
    Što se tiče UZV-a... Meni je moja dr. radila zadnji UZV u 29. tjednu. Ovi su u bolnici bili malo ljuti radi toga, ali me svejedno nisu slali na novi jer je na pregledu sve bilo OK. Ma mislim si, ako je moja mama mogla iznijeti dvije trudnoće, a da niti jedan jedini put nije bila na UZV-u, onda valjda mogu i ja izdržati od 29. tj. do kraja. Pa valjda su neki klinac znali vidjeti i bez toga.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

onda kad ćeš ići na prvi pregled u TA, tražiš od svog ginekologa dvije uputnice, jednu za pregled u TA, a drugu za uzv. ideš se naručiti osobno na šalter ili preko mejla, telefonski ne možeš.
    s tim da bi ti ja preporučila da se malo ranije naručiš za uzv, jer na njega idu i druge žene dakle one koje nisu trudne, tako su meni dali termin tek 30.1., a termin za porod mi je bio 2.2. :roll
    na termin za TA se ne čeka dugo, dobiješ ga bez frke, ali ovo s uzv-om je bilo problematično.
    Hvala, procedur sa narucivanje znam jer sam prve dvije trudnoce isla k njima a i amniocentezu su mi oni radili, nisam na UZ jer mi ga je moja ginekologica radila na redovitim pregleima za razliku od ovog zamjenskog ginekologa

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Joj, sjetila sam se što me najviše naživciralo u Vinogradskoj... Mjerenje temperature.

Dakle, dojim bebicu, odjednom sestra uleti u sobu (i to neka, onak... ne ona koju cijeli dan gledamo) i bez pozdrava, bez obavijesti, bez ičega, samo dođe do mene i zabije mi neki klinac na čelo. Ostala sam šokirana Niti sam znala da mi treba mjeriti temperaturu, niti sam znala da je mjere na čelu. Za skidanje gaća te barem upozore.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joj, sjetila sam se što me najviše naživciralo u Vinogradskoj... Mjerenje temperature.

Dakle, dojim bebicu, odjednom sestra uleti u sobu (i to neka, onak... ne ona koju cijeli dan gledamo) i bez pozdrava, bez obavijesti, bez ičega, samo dođe do mene i zabije mi neki klinac na čelo. Ostala sam šokirana Niti sam znala da mi treba mjeriti temperaturu, niti sam znala da je mjere na čelu. Za skidanje gaća te barem upozore.

e a to skidanje gaća i vizita takva....da mi je netko nekada rekao da ću tako...OMG!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I robicu su vam dali.
    stajala je na onim kolicima u hodniku, pokraj pelena, pa si si mogao uzeti ak ti je trebalo.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    stajala je na onim kolicima u hodniku, pokraj pelena, pa si si mogao uzeti ak ti je trebalo.
    O, pa nema pelena na hodniku. Moraš tražiti sestru da ti donese.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I robicu su vam dali. Naše su presvlačili samo navečer, prilikom vaganja. A moja Mini je bljuckavo dijete.

kad sam ja bila , prije 6 mjeseci na kolicima je bila hrpa pelena i bodića. i knjiga iz rodina kljuna
    moja beba je bila u centru, a tamo su ih pak presvlačili newkad i triput dnevno. nakon što ih uopće krenu oblačit, jelte

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Kak misliš "u centru"?

Iz Rodina kljuna stoji na stoliću kraj wc-a... Kolica su prazna.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bio je maleno nedonošče, pa je bio na 4. katu, u inkubatoru, a odjel se zove centar za nedonoščad, ili samo - centar (tak ga svi u rodilištu zovu)

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

O, pa nema pelena na hodniku. Moraš tražiti sestru da ti donese.
    ajme, ajme, fakat su iščenđali sve. ja sam tam bila svako malo od veljače prošle godine pa sve do kraja rujna i nekak sam se navikla, ko da sam doma . ispada da sad nemam pojma kak je tam .

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

zna im i pofaliti pelena, pa si svakako ponesite za svaki slučaj par svojih

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    bio je maleno nedonošče, pa je bio na 4. katu, u inkubatoru, a odjel se zove centar za nedonoščad, ili samo - centar (tak ga svi u rodilištu zovu)
    Aha... Nisam to znala.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Voda za vrijeme poroda? Ništa, jel da? :/

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znam da se pisalo o naručivanju za preglede, ali sad ne mogu naći....

Dakle, ja sam sada 36 + 0, u petak idem na (vjerovatno zadnju) kontrolu kod svog ginekologa, a nakon toga mi je rekao da ću na kontrole u rodilište po izboru.
    U prvoj trudnoći sam krenula ranije, jer mi je prognoziran i raniji porod (šta se pokazalo pogrešnom prognozom), ali sad me zanima koja je točna procedura naručivanja za preglede i UZV.
    Sjećam se da je netko napisao kako se na UZV dosta čeka , a za pregled se brže dobije termin, ali me zanima da li se mogu ja već sada ovako naručiti nekako s obzirom da ću ići u Vinogradsku roditi ili moram čekati petak (1.3.) kada će mi ginekolog dati uputnicu (jel ju treba skenirati/faksirati ili šta već za naručivanje)?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nela08 možeš se već sad naručiti, mislim da sam ja poslala upit već sa 35 tt. znam da sam skenirala uputnicu i zadnji nalaz, ali imam osjećaj da nisu to baš pogledali kako treba, jer sam termin za pregled u ta dobila za par dana, dok su me za uzv naručili na termin kad sam već debelo trebala roditi, pošto daju prvi slobodan termin kojeg imaju, zato jer za uzv naručuju i trudnice i (ne) trudnice, tako mi je rekla žena na šalteru.
    ako si radila nedavno uzv kod svog soc. ginekologa onda mislim da te neće tražiti da ga radiš u bolnici.
    možda bi bilo najbolje obaviti pregled u ta i onda pitati doktora kad bi trebala raditi i uzv, pa nek ti napiše na povijest bolesti da traži uzv i onda te trebaju ranije naručiti, tj. odeš odmah na šalter i naručiš se, možda ćeš prije doći na red.
    osim ako ne trebaš biti hospitalizirana onda ti naprave sve živo kad dođeš u prijemnu ambulantu.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Naručiti se možeš preko maila, kako Ayan veli (treba ti sken uputnice i zadnjeg nalaza). UZV ne vjerujem da će ti raditi. Meni je zadnji bio u 29. tjednu pa nisu imali potrebu ponavljati.

Od vode možeš dobiti samo natopljenu gazu, ali sam se ja zato prije odlaska u rađaonu natankala k'o velika. I pripremi si veliku bocu vode za poslije - onda će ti dati da je uzmeš.

Postoji li u VG nešto kao predrađaona? Ja to nisam vidjela pa me baš zanima.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

...Postoji li u VG nešto kao predrađaona? Ja to nisam vidjela pa me baš zanima...
    niti ja nisam vidjela predrađaonu, ali kad sam nakon poroda ležala na hodniku, bila je neka prostorija prije boksa 1, gdje su bili kreveti i neka cura je ležala na infuziji. možda je to to?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Onda se ne mogu naručiti prije petka kad ću dobiti uputnicu, ali ako se dugo ne čeka onda stignem. U petak će mi raditi i zadnji UZV, to će biti sa 36 + 5, pa onda vjerovatno neće ni raditi....

Joj, kak je to već blizu, strah raste....ali sad već ozbiljno!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Predrađaonu nisam ni ja skužila....iako sam prvi puta baš zamišljala da će to ići tako po proceduri predrađaona- rađaona....kako sam čitala u pričama s poroda, ali ja sam bila smještena dan ranije pa su mi dali da se našetavam po hodniku i sobi (sa divnim cimericama koje su me masirale) i onda su me stavili u box, rekla bi kad je bilo mjesta, jer je bila vesela noć, bušili vodenjak (s najavom, ali bez pitanja za dozvolu - dobro, mogla sam reći da neću, ali nisam se usudila protiviti bilo čemu koliko su me trudovi rasturali), a onda je tek postalo teško.
    a joj.....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

mislim da sam slala uputnicu oko četvrtka i naručili su me već za iduću srijedu. tako da nije problem za ta, a pošto kažeš da će ti uzv raditi sa 36+5 ne vjerujem da će ti ga opet raditi. ne znam da li se uzv još jednom radi kad dođeš roditi?

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam bila prošli tjedan u vinogradskoj da se naručim za uzv. Kažu mi na šalteru da je prvi slobodni termin za uzv tek za 5 tjedana. Bez obzira što sam sada u 31. tt ne mogu me primiti ništa ranije, tako mi kažu, prebukirani su. A samo za pregled u trudničkoj ambulanti, dakle bez uzv, se čeka oko tjedan dana.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

pozdrav svima, dugo vas čitam, a sada se odlučih i prijaviti pa ću iz prve ruke prenijeti i svoje iskustvo kada rodim. nela08, imamo isti termin poroda 26.3., možda budemo skupa u rađaoni s obzirom da mi je u ovoj trudnoći dijagnosticiran trudnički dijabetes, koliko čujem porodit će me na termin, ovako ili onako... prvi porod je bio hitan carski, nakon neuspješnih pokušaja induciranja gelom u 42-om tjednu. do zadnjega sam čekala da sve to krene prirodno, ali nažalost nije, no na kraju sam jako zadovoljna iskustvom s carskim i kirurgom dr. Butorcem koji je jako dobro obavio posao. što se tiče pregleda i UZV, mene su naručili za 7.3., dakle gotovo u 38. tjednu za prvi pregled kod njih, a slala sam im molbu pet tjedana unaprijed. s obzirom da je trudnoća uredna, meni je to ok. mislim da i nema potrebe napraviti više od tri UZV tijekom cijele trudnoće, ako je uredna.

Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •