Ovaj put ćeš potpisati (ili ne

) pristanak na epiziotomiju. Ako ne potpišeš, ne smiju ti je raditi. Ja sam potpisala, ali su me svejedno pitali.
Zaboravila sam napomenuti jednu stvar - u sobama je STRAVIČNO vruće. Mislim da je temperatura opako blizu 30. Mi smo gasile radijator pa nam je sestra rekla da to ne smijemo raditi jer je bebama hladno. U tri dana nismo uspjele izračiti sobu jer nam nikako nisu odnijeli bebe u isto vrijeme. Bile smo tražile sestru da ih odnese da izračimo i ona je rekla da će se vratiti po njih pa je zaboravila ili ne znam što. Ne želim ni pomisliti kako je zaudaralo nekom tko je izvana došao.

Dakle, ponesite si tanke spavaćice, ali si uzmite neku pošteniju kućnu haljinu ako idete u zajedničku kupaonicu jer je tamo pak opako hladno.
Još jedna lijepa stvar koju sam zaboravila napomenuti - čim se Mini rodila, primalja je pitala muža ima li mobitel ili fotić da nas slika. On nije imao kod sebe jer se strogo držao uputa, ali je izjurio na hodnik i uzeo mobitel iz moje torbe.
Kad krenete u bolnicu u trudovima, odmah si ponesite sve što mislite, ali si u jednu manju torbu uzmite stvari koje vam trebaju za porod i razdoblje neposredno poslije, a sve ostalo u veću torbu koju će vam partner donijeti kad mu dopuste. Naglašavam to zato što na trudničkoj ambulanti stoje malo drugačije upute. Dakle, za porod uzmite spavaćicu, papuče, gel za tuširanje (ako želite - za poslije klizme). Ja sam si i zube oprala u trudovima.

Za poslije poroda trebate drugu spavaćicu, čarape (ako ih nosite), jednokratne gaćice, uloške. Mislim da je to sve. Plus ono što još nosite u sobu (veća torba).