Pokazuje rezultate 1 do 50 od 766

Tema: Vinogradska - novosti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj joanna0203 prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino me jako naljutilo što mi je napravila epiziotomiju bez pitanja, ali za to krivim tu jednu osobu, a i sebe što nisam POSEBNO naglasila da to ne želim (osim ako je prijeko potrebno)
    Ovaj put ćeš potpisati (ili ne ) pristanak na epiziotomiju. Ako ne potpišeš, ne smiju ti je raditi. Ja sam potpisala, ali su me svejedno pitali.

Zaboravila sam napomenuti jednu stvar - u sobama je STRAVIČNO vruće. Mislim da je temperatura opako blizu 30. Mi smo gasile radijator pa nam je sestra rekla da to ne smijemo raditi jer je bebama hladno. U tri dana nismo uspjele izračiti sobu jer nam nikako nisu odnijeli bebe u isto vrijeme. Bile smo tražile sestru da ih odnese da izračimo i ona je rekla da će se vratiti po njih pa je zaboravila ili ne znam što. Ne želim ni pomisliti kako je zaudaralo nekom tko je izvana došao. Dakle, ponesite si tanke spavaćice, ali si uzmite neku pošteniju kućnu haljinu ako idete u zajedničku kupaonicu jer je tamo pak opako hladno.

Još jedna lijepa stvar koju sam zaboravila napomenuti - čim se Mini rodila, primalja je pitala muža ima li mobitel ili fotić da nas slika. On nije imao kod sebe jer se strogo držao uputa, ali je izjurio na hodnik i uzeo mobitel iz moje torbe.

Kad krenete u bolnicu u trudovima, odmah si ponesite sve što mislite, ali si u jednu manju torbu uzmite stvari koje vam trebaju za porod i razdoblje neposredno poslije, a sve ostalo u veću torbu koju će vam partner donijeti kad mu dopuste. Naglašavam to zato što na trudničkoj ambulanti stoje malo drugačije upute. Dakle, za porod uzmite spavaćicu, papuče, gel za tuširanje (ako želite - za poslije klizme). Ja sam si i zube oprala u trudovima. Za poslije poroda trebate drugu spavaćicu, čarape (ako ih nosite), jednokratne gaćice, uloške. Mislim da je to sve. Plus ono što još nosite u sobu (veća torba).

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj put ćeš potpisati (ili ne ) pristanak na epiziotomiju. Ako ne potpišeš, ne smiju ti je raditi. Ja sam potpisala, ali su me svejedno pitali.

Zaboravila sam napomenuti jednu stvar - u sobama je STRAVIČNO vruće. Mislim da je temperatura opako blizu 30. Mi smo gasile radijator pa nam je sestra rekla da to ne smijemo raditi jer je bebama hladno. U tri dana nismo uspjele izračiti sobu jer nam nikako nisu odnijeli bebe u isto vrijeme. Bile smo tražile sestru da ih odnese da izračimo i ona je rekla da će se vratiti po njih pa je zaboravila ili ne znam što. Ne želim ni pomisliti kako je zaudaralo nekom tko je izvana došao. Dakle, ponesite si tanke spavaćice, ali si uzmite neku pošteniju kućnu haljinu ako idete u zajedničku kupaonicu jer je tamo pak opako hladno.

Još jedna lijepa stvar koju sam zaboravila napomenuti - čim se Mini rodila, primalja je pitala muža ima li mobitel ili fotić da nas slika. On nije imao kod sebe jer se strogo držao uputa, ali je izjurio na hodnik i uzeo mobitel iz moje torbe.

Kad krenete u bolnicu u trudovima, odmah si ponesite sve što mislite, ali si u jednu manju torbu uzmite stvari koje vam trebaju za porod i razdoblje neposredno poslije, a sve ostalo u veću torbu koju će vam partner donijeti kad mu dopuste. Naglašavam to zato što na trudničkoj ambulanti stoje malo drugačije upute. Dakle, za porod uzmite spavaćicu, papuče, gel za tuširanje (ako želite - za poslije klizme). Ja sam si i zube oprala u trudovima. Za poslije poroda trebate drugu spavaćicu, čarape (ako ih nosite), jednokratne gaćice, uloške. Mislim da je to sve. Plus ono što još nosite u sobu (veća torba).

Ne mogu vjerovati da je baš tako visoka temperatura potrebna za bebe, onda nam se doma na 24-25 (koliko je kod mene) smrzavaju, ali tako je bilo i 2009. kad sam ja bila i stvarno smo se kuhali.
    Ovo za epiziotomiju mi je drago da se potpisuje, pa i da pitaju, ja bi ju tako voljela izbjeći, jer mi je rana od prve tri mjeseca zagorčavala život, iako sumnjam da ću biti dovoljno hrabra odbiti, pa si sama biti kriva ako ispucam što je sigurno još gore.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    onda nam se doma na 24-25 (koliko je kod mene) smrzavaju
    ma doma je oke da ti je 24, 25, a kad je bebica još jako mala i friško iz rodilišta, doma joj stavljaj kapicu, barem noću, jer je glava dio tijela koji se najbrže ohladi i onda su cendravi i zimeka im je, iako imaju npr. 2 sloja odjeće na sebi.
    naša C. je prvu noć kod kuće plakala čim bih ju odložilau kinderbet, a na rukama je lijepo zaspala taj čas čim bi ju uzela. bila sam već luda dok joj nisam kapicu na glavu stavila (negdje oko 4 ujutro) i onda je zaspala "ko beba". sad je veća pa vidim da joj više ne smeta što joj kapica spadne noću s glave. možda je u stanovima u zgradama drugačije, ali mi smo u stanu u kući i ne "griju" nas okolni stanovi.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Curica se zove Mini ili ju samo tako zoveš od milja?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ne mogu vjerovati da je baš tako visoka temperatura potrebna za bebe, onda nam se doma na 24-25 (koliko je kod mene) smrzavaju, ali tako je bilo i 2009. kad sam ja bila i stvarno smo se kuhali.
    Ovo za epiziotomiju mi je drago da se potpisuje, pa i da pitaju, ja bi ju tako voljela izbjeći, jer mi je rana od prve tri mjeseca zagorčavala život, iako sumnjam da ću biti dovoljno hrabra odbiti, pa si sama biti kriva ako ispucam što je sigurno još gore.
    Meni je patronažna rekla da nam je dovoljno 22 stupnja. Zapravo, ne dovoljno, nego da je to maksimum. Ne moram ni opisivati koliki mi je to šok nakon one temperature u bolnici. Hodam u dugim rukavima cijelo vrijeme.

Sva literatura koju sam pročitala (osim one knjižice iz paketa Sretna beba ) kaže da je bolje da popucaš nego da te režu. No, mene je u tom trenutku ulovila panika i odlučila sam da me radije malo recnu. Vjerojatno sam pogriješila, ali da sam sad u toj situaciji, opet bih se uplašila.

Curica se zove Mini ili ju samo tako zoveš od milja?
    To je samo nadimak. Nisam tak otkačena.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je patronažna rekla da nam je dovoljno 22 stupnja. Zapravo, ne dovoljno, nego da je to maksimum. Ne moram ni opisivati koliki mi je to šok nakon one temperature u bolnici. Hodam u dugim rukavima cijelo vrijeme.

Sva literatura koju sam pročitala (osim one knjižice iz paketa Sretna beba ) kaže da je bolje da popucaš nego da te režu. No, mene je u tom trenutku ulovila panika i odlučila sam da me radije malo recnu. Vjerojatno sam pogriješila, ali da sam sad u toj situaciji, opet bih se uplašila.

To je samo nadimak. Nisam tak otkačena.
    ali baš je simpa nadimak.

Kod nas je temperatura u rasponu od 21,5 do 24, na 24 gasimo grijanje (imamo centralno na plin, pa kad dođe do 24 bude nam već pretoplo i onda ugasimo termostat), a za prvu kćerkicu smo noću imali uljni radijator (na struju), pa smo tako dodatno zagrijavali sobu, baš da ne radi grijanje u cijeloj kući cijelu noć, ipak ni tada temperatura nije prelazila 25.

Sjećam se šokova od hladnoće u kupaonici u bolnici, a tamo se još moraš skinuti....

S obzirom na to kakva sam ja kukavica, mislim da ću im potpisati šta mi daju, iako se pokušavam psihički pripremiti na drugo, ali ne vjerujem ni sama sebi, šta reći.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Naručena sam na pregled u petak, između 8 i 11. OK je doći u bilo koje vrijeme u tom terminu, jel da? Čini mi se da je pred 4 godine pisalo da do 10 primaju uputnice...jel se šta promijenilo?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

. Ja sam si i zube oprala u trudovima.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

.
    Hvala na odgovoru =)
    A što se tiče vrućine ništa me ne može iznenaditi jer sam prošli put rodila kad je vani bilo 38C!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zaboravila sam spomenuti ručnik. Svakako se tuširate poslije klizme (osim ako je ne dobijete) i poslije poroda. Najbolje pripremite dva ručnika (u tu manju torbu koja odmah ide s vama).
    Što se papuča tiče, ja sam si uzela crocsice da ne moram brisati noge nakon tuširanja jer se nisam mogla sagnuti. Ni prije ni poslije.

Što se pak tiče stvari za boravak u bolnici, slobodno pitajte ako vas nesto zanima. Većina ima djecu pa se valjda sjećate otprije. Samo bih htjela naglasiti da traže vlažne maramice za bebinu guzu. Ja ih, naravno, nisam imala jer ih ne planiram koristiti, no nije moglo bez njih pa je muž naknadno donio.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što se pak tiče stvari za boravak u bolnici, slobodno pitajte ako vas nesto zanima. Većina ima djecu pa se valjda sjećate otprije. Samo bih htjela naglasiti da traže vlažne maramice za bebinu guzu. Ja ih, naravno, nisam imala jer ih ne planiram koristiti, no nije moglo bez njih pa je muž naknadno donio.
    ovo mi je

tim više što im svako malo johnson dofura pun kombi donacija sa šamponima, kremama i maramicama i što pri presvlačenju bebe koriste 1 maramicu kad se ukenja i 16 puta ju presavijaju i brišu bebu s njom
    tak je bilo prije godinu dana a i prije mjesec dana kad je frendica rodila
    grozno

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je

tim više što im svako malo johnson dofura pun kombi donacija sa šamponima, kremama i maramicama i što pri presvlačenju bebe koriste 1 maramicu kad se ukenja i 16 puta ju presavijaju i brišu bebu s njom
    tak je bilo prije godinu dana a i prije mjesec dana kad je frendica rodila
    grozno
    A onda mame ne presvlače same? Ni mi ne koristimo vlažne maramice, (osim kad je baš nužno).

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A onda mame ne presvlače same? Ni mi ne koristimo vlažne maramice, (osim kad je baš nužno).
    možeš presvući i sama, ali presvlače i oni. pelene dobiješ njihove već namazane s kremom, ali za vikend im je pofalilo, pa uzmi i par svojih. vlažne maramice trebaš imati svoje.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    možeš presvući i sama, ali presvlače i oni. pelene dobiješ njihove već namazane s kremom, ali za vikend im je pofalilo, pa uzmi i par svojih. vlažne maramice trebaš imati svoje.

Pelene su već namazane kremom?
    Meni nikad ništa ne fali, nosit ću ja i pelene i maramice i vatice za guzu....za svaki slučaj.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Presvlačiš sama. Oni presvuku dijete samo navečer kad ih važu. Tad dobiju i drugu oblekicu. Eventualno još koji put ako ti dijete urla, a ti si na wc-u. Ili možda ako ih zamoliš. Ali inače ne.
    Dobiješ pelene koje su već namazane kremom. Vlažne maramice moraš imati svoje. I pomalo škrtare na tim pelenama. Možda ih je strah da će si netko uzeti za doma. Uglavnom, meni je bilo žao što si nisam uzela svoje pelene jer sam se osjećala kao prosjak kad sam dvaput dnevno morala pitati da nam (svima u sobi) donesu još pokoju pelenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •