Pokazuje rezultate 1 do 50 od 766

Tema: Vinogradska - novosti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Da probam natipkati još koji redak dok mi beba spava...

Rooming in...
    Kao ideja - super. Apsolutno podržavam. No, u realizaciji nije sve tako bajno. Naime, rodila sam prvo dijete, a oni su mi ga samo tako ostavili. Nisam imala pojma što bih s njom. Osim mazila se.
    Već sam bila spomenula da ne znam ni držati dijete (sad, recimo, znam). Mlada pedijatrica ju je donijela (inače super ženska; ne znam je li stažistica, specijalizantica ili što već), pokazala mi kako da je premotam i stavim na prsa i to je to. Nama ležeći položaj za dojenje nikako nije pasao pa sam se sama patila s namještanjem i iščitavanjem onih sličica u Rodinom priručniku... a da ne spominjem ranu od epiziotomije koja mi još uvijek nije zarasla radi toga (i uopće me strah kad i kako će to zarasti).
    Nisam znala kako dijete namjestiti da podrigne s onim glupim jastukom.

U kućnom redu piše da se ne smije spavati s bebom u krevetu. Pročitala sam to kad sam odlazila doma.
    Također piše da se beba ne ostavlja sama, odn. ako ideš na wc ili pod tuš, da ih zoveš da uzmu bebu. Nije baš funkcioniralo. U jednom je trenutku bilo 45 beba (i valjda isto toliko mama) na odjelu. Gdje bi sestre dospjele da ih svaka od nas zove kad ide na wc? Osim toga, ja sam zvala sestru da mi pomogne kad mi je beba jako plakala, a ja je nisam mogla namjestiti na dojku. Došla nakon 10 minuta, zabila maloj glavu na mene i otišla. Naravno da je ova odmah ispustila dojku i nastavila urlati. Zvala sam je ponovno. Došla je druga i urlala na mene da ne stišćem alarm jer idu u obilazak.

E, da. Zadnji sam dan skužila da su s druge strane hodnika nove sobe. One možda imaju i vlastitu kupaonicu. Nemam pojma.

Imale smo problema s hvatanjem bradavice. Pola odjela mi ju je pokušalo namjestiti. Naravno da nije uspjelo. Tek smo doma nas dvije same uspjele nekako uhvatiti ritam. Ne smijem se ni prisjetiti kako su mi bradavice izgledale.

Jednom sam otišla na wc, a bebica se toliko razurlala da ju je sestra odnijela. Kad mi ju je vratila, pogledala me prezirno i rekla: "Ona je gladna." Rekla sam joj da znam da je gladna i da je cijelo jutro pokušavam namjestiti na prsa. Mislim da ju je nečim našopala jer je bila apsolutno mirna i tiha kad ju je vratila.

Ovo su primjeri par komada osoblja koje bih najradije zveknula nečim. Svi ostali (a ima ih!) bili su stvarno susretljivi, ljubazni, puni razumijevanja. Mlade primalje su toliko nježne i pažljive prema djeci, tepaju im i maze ih dok ih presvlače... Predivno! Problem je što se nitko nikad ne predstavi i ne nose oznaku s imenom, tako da ne mogu ni pohvaliti one koje bih htjela. Ne znam čak ni kako se zove doktorica koja me porodila. Znam samo onog doktora koji mi je probušio vodenjak i ime ove kokoši koja mi je našopala dijete nečim.

Hrana je očajna. Ne toliko okusom (mada i to), već količinom. Ne znam kako bi se jedna babinjača trebala zdravo i uravnoteženo prehraniti u bolnici. O trudnicama da ne pričam. Prednost je što si smiješ donijeti što god želiš.

Za posjete smo već rekli - samo jedna osoba od 16:30 do 17:00.

Kokoši koje puše u wc-u... Treba li uopće komentirati???

Ne znam jesam li još štogod htjela reći. Ako nekog nešto detaljnije zanima, neka pita.
    Mene još ova cjelokupna atmodfera i dalje žalosti, nije se niš promjenilo od prije 5 godina kada sam tamo rađala....

Jesu li ti govorili o tijeku tvog poroda, što se dešava i što će ti raditi od postupaka i zašto? (ja ću ovaj puta na tome inzitirati, ili ću ovlastiti muža ako ja ne budem bila u stanju)

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu li ti govorili o tijeku tvog poroda, što se dešava i što će ti raditi od postupaka i zašto? (ja ću ovaj puta na tome inzitirati, ili ću ovlastiti muža ako ja ne budem bila u stanju)
    Primalja mi je sve govorila i objašnjavala, a doktor mi je prokinuo vodenjak bez pitanja i obavijesti. Imaš par postova iznad o tome.

Da, htjela sam napomenuti da mi nisu dali da šetam ili čučim ili skačem... ali nisam ni tražila jer sam se u trudovima toliko umarala da sam ono razdoblje između njih vrlo rado odležala, praktički onesviještena.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja sam tamo rodila 2011te i generalno sam bila zadovoljna svime. Jedino me jako naljutilo što mi je napravila epiziotomiju bez pitanja, ali za to krivim tu jednu osobu, a i sebe što nisam POSEBNO naglasila da to ne želim (osim ako je prijeko potrebno)

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj joanna0203 prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino me jako naljutilo što mi je napravila epiziotomiju bez pitanja, ali za to krivim tu jednu osobu, a i sebe što nisam POSEBNO naglasila da to ne želim (osim ako je prijeko potrebno)
    Ovaj put ćeš potpisati (ili ne ) pristanak na epiziotomiju. Ako ne potpišeš, ne smiju ti je raditi. Ja sam potpisala, ali su me svejedno pitali.

Zaboravila sam napomenuti jednu stvar - u sobama je STRAVIČNO vruće. Mislim da je temperatura opako blizu 30. Mi smo gasile radijator pa nam je sestra rekla da to ne smijemo raditi jer je bebama hladno. U tri dana nismo uspjele izračiti sobu jer nam nikako nisu odnijeli bebe u isto vrijeme. Bile smo tražile sestru da ih odnese da izračimo i ona je rekla da će se vratiti po njih pa je zaboravila ili ne znam što. Ne želim ni pomisliti kako je zaudaralo nekom tko je izvana došao. Dakle, ponesite si tanke spavaćice, ali si uzmite neku pošteniju kućnu haljinu ako idete u zajedničku kupaonicu jer je tamo pak opako hladno.

Još jedna lijepa stvar koju sam zaboravila napomenuti - čim se Mini rodila, primalja je pitala muža ima li mobitel ili fotić da nas slika. On nije imao kod sebe jer se strogo držao uputa, ali je izjurio na hodnik i uzeo mobitel iz moje torbe.

Kad krenete u bolnicu u trudovima, odmah si ponesite sve što mislite, ali si u jednu manju torbu uzmite stvari koje vam trebaju za porod i razdoblje neposredno poslije, a sve ostalo u veću torbu koju će vam partner donijeti kad mu dopuste. Naglašavam to zato što na trudničkoj ambulanti stoje malo drugačije upute. Dakle, za porod uzmite spavaćicu, papuče, gel za tuširanje (ako želite - za poslije klizme). Ja sam si i zube oprala u trudovima. Za poslije poroda trebate drugu spavaćicu, čarape (ako ih nosite), jednokratne gaćice, uloške. Mislim da je to sve. Plus ono što još nosite u sobu (veća torba).

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ovaj put ćeš potpisati (ili ne ) pristanak na epiziotomiju. Ako ne potpišeš, ne smiju ti je raditi. Ja sam potpisala, ali su me svejedno pitali.

Zaboravila sam napomenuti jednu stvar - u sobama je STRAVIČNO vruće. Mislim da je temperatura opako blizu 30. Mi smo gasile radijator pa nam je sestra rekla da to ne smijemo raditi jer je bebama hladno. U tri dana nismo uspjele izračiti sobu jer nam nikako nisu odnijeli bebe u isto vrijeme. Bile smo tražile sestru da ih odnese da izračimo i ona je rekla da će se vratiti po njih pa je zaboravila ili ne znam što. Ne želim ni pomisliti kako je zaudaralo nekom tko je izvana došao. Dakle, ponesite si tanke spavaćice, ali si uzmite neku pošteniju kućnu haljinu ako idete u zajedničku kupaonicu jer je tamo pak opako hladno.

Još jedna lijepa stvar koju sam zaboravila napomenuti - čim se Mini rodila, primalja je pitala muža ima li mobitel ili fotić da nas slika. On nije imao kod sebe jer se strogo držao uputa, ali je izjurio na hodnik i uzeo mobitel iz moje torbe.

Kad krenete u bolnicu u trudovima, odmah si ponesite sve što mislite, ali si u jednu manju torbu uzmite stvari koje vam trebaju za porod i razdoblje neposredno poslije, a sve ostalo u veću torbu koju će vam partner donijeti kad mu dopuste. Naglašavam to zato što na trudničkoj ambulanti stoje malo drugačije upute. Dakle, za porod uzmite spavaćicu, papuče, gel za tuširanje (ako želite - za poslije klizme). Ja sam si i zube oprala u trudovima. Za poslije poroda trebate drugu spavaćicu, čarape (ako ih nosite), jednokratne gaćice, uloške. Mislim da je to sve. Plus ono što još nosite u sobu (veća torba).

Ne mogu vjerovati da je baš tako visoka temperatura potrebna za bebe, onda nam se doma na 24-25 (koliko je kod mene) smrzavaju, ali tako je bilo i 2009. kad sam ja bila i stvarno smo se kuhali.
    Ovo za epiziotomiju mi je drago da se potpisuje, pa i da pitaju, ja bi ju tako voljela izbjeći, jer mi je rana od prve tri mjeseca zagorčavala život, iako sumnjam da ću biti dovoljno hrabra odbiti, pa si sama biti kriva ako ispucam što je sigurno još gore.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    onda nam se doma na 24-25 (koliko je kod mene) smrzavaju
    ma doma je oke da ti je 24, 25, a kad je bebica još jako mala i friško iz rodilišta, doma joj stavljaj kapicu, barem noću, jer je glava dio tijela koji se najbrže ohladi i onda su cendravi i zimeka im je, iako imaju npr. 2 sloja odjeće na sebi.
    naša C. je prvu noć kod kuće plakala čim bih ju odložilau kinderbet, a na rukama je lijepo zaspala taj čas čim bi ju uzela. bila sam već luda dok joj nisam kapicu na glavu stavila (negdje oko 4 ujutro) i onda je zaspala "ko beba". sad je veća pa vidim da joj više ne smeta što joj kapica spadne noću s glave. možda je u stanovima u zgradama drugačije, ali mi smo u stanu u kući i ne "griju" nas okolni stanovi.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Curica se zove Mini ili ju samo tako zoveš od milja?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ne mogu vjerovati da je baš tako visoka temperatura potrebna za bebe, onda nam se doma na 24-25 (koliko je kod mene) smrzavaju, ali tako je bilo i 2009. kad sam ja bila i stvarno smo se kuhali.
    Ovo za epiziotomiju mi je drago da se potpisuje, pa i da pitaju, ja bi ju tako voljela izbjeći, jer mi je rana od prve tri mjeseca zagorčavala život, iako sumnjam da ću biti dovoljno hrabra odbiti, pa si sama biti kriva ako ispucam što je sigurno još gore.
    Meni je patronažna rekla da nam je dovoljno 22 stupnja. Zapravo, ne dovoljno, nego da je to maksimum. Ne moram ni opisivati koliki mi je to šok nakon one temperature u bolnici. Hodam u dugim rukavima cijelo vrijeme.

Sva literatura koju sam pročitala (osim one knjižice iz paketa Sretna beba ) kaže da je bolje da popucaš nego da te režu. No, mene je u tom trenutku ulovila panika i odlučila sam da me radije malo recnu. Vjerojatno sam pogriješila, ali da sam sad u toj situaciji, opet bih se uplašila.

Curica se zove Mini ili ju samo tako zoveš od milja?
    To je samo nadimak. Nisam tak otkačena.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je patronažna rekla da nam je dovoljno 22 stupnja. Zapravo, ne dovoljno, nego da je to maksimum. Ne moram ni opisivati koliki mi je to šok nakon one temperature u bolnici. Hodam u dugim rukavima cijelo vrijeme.

Sva literatura koju sam pročitala (osim one knjižice iz paketa Sretna beba ) kaže da je bolje da popucaš nego da te režu. No, mene je u tom trenutku ulovila panika i odlučila sam da me radije malo recnu. Vjerojatno sam pogriješila, ali da sam sad u toj situaciji, opet bih se uplašila.

To je samo nadimak. Nisam tak otkačena.
    ali baš je simpa nadimak.

Kod nas je temperatura u rasponu od 21,5 do 24, na 24 gasimo grijanje (imamo centralno na plin, pa kad dođe do 24 bude nam već pretoplo i onda ugasimo termostat), a za prvu kćerkicu smo noću imali uljni radijator (na struju), pa smo tako dodatno zagrijavali sobu, baš da ne radi grijanje u cijeloj kući cijelu noć, ipak ni tada temperatura nije prelazila 25.

Sjećam se šokova od hladnoće u kupaonici u bolnici, a tamo se još moraš skinuti....

S obzirom na to kakva sam ja kukavica, mislim da ću im potpisati šta mi daju, iako se pokušavam psihički pripremiti na drugo, ali ne vjerujem ni sama sebi, šta reći.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

. Ja sam si i zube oprala u trudovima.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

.
    Hvala na odgovoru =)
    A što se tiče vrućine ništa me ne može iznenaditi jer sam prošli put rodila kad je vani bilo 38C!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zaboravila sam spomenuti ručnik. Svakako se tuširate poslije klizme (osim ako je ne dobijete) i poslije poroda. Najbolje pripremite dva ručnika (u tu manju torbu koja odmah ide s vama).
    Što se papuča tiče, ja sam si uzela crocsice da ne moram brisati noge nakon tuširanja jer se nisam mogla sagnuti. Ni prije ni poslije.

Što se pak tiče stvari za boravak u bolnici, slobodno pitajte ako vas nesto zanima. Većina ima djecu pa se valjda sjećate otprije. Samo bih htjela naglasiti da traže vlažne maramice za bebinu guzu. Ja ih, naravno, nisam imala jer ih ne planiram koristiti, no nije moglo bez njih pa je muž naknadno donio.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što se pak tiče stvari za boravak u bolnici, slobodno pitajte ako vas nesto zanima. Većina ima djecu pa se valjda sjećate otprije. Samo bih htjela naglasiti da traže vlažne maramice za bebinu guzu. Ja ih, naravno, nisam imala jer ih ne planiram koristiti, no nije moglo bez njih pa je muž naknadno donio.
    ovo mi je

tim više što im svako malo johnson dofura pun kombi donacija sa šamponima, kremama i maramicama i što pri presvlačenju bebe koriste 1 maramicu kad se ukenja i 16 puta ju presavijaju i brišu bebu s njom
    tak je bilo prije godinu dana a i prije mjesec dana kad je frendica rodila
    grozno

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je

tim više što im svako malo johnson dofura pun kombi donacija sa šamponima, kremama i maramicama i što pri presvlačenju bebe koriste 1 maramicu kad se ukenja i 16 puta ju presavijaju i brišu bebu s njom
    tak je bilo prije godinu dana a i prije mjesec dana kad je frendica rodila
    grozno
    A onda mame ne presvlače same? Ni mi ne koristimo vlažne maramice, (osim kad je baš nužno).

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Onda se ne mogu naručiti prije petka kad ću dobiti uputnicu, ali ako se dugo ne čeka onda stignem. U petak će mi raditi i zadnji UZV, to će biti sa 36 + 5, pa onda vjerovatno neće ni raditi....

Joj, kak je to već blizu, strah raste....ali sad već ozbiljno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •