Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Bolovi u trbuhu

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Bolovi u trbuhu

Probala sam koristiti trazilicu, međutim, ne izbacuje mi nista :/
    tako da ako negdje vec postoji ova tema, ispricavam se unaprijed....

Dakle, moja mlađa curica (2,3g) ima od subote bolove negdje u trbusnoj supljini, pokazuje rukom gore visoko, kod prsa... Ne mogu bas nesto puno saznati od nje s obzirom na njene godine... Uglavnom pocelo je tako da smo u subotu popodne prvi put s njom ili na bazenima na kupanju. Dosli doma, sve bilo ok, da bi nakon cca 2 sata rekla kako ju boli bušika i legla i nikako da bol prestane... Oko pola 1 u noci mi se ispovracala. Ujutro sve ok, ali sam jojnsvejedno skuhala lagani rucak misleci da je crijevna viroza. Kasno poslijepodne se opet pocela zaliti na bolove, opet čuvanje, previjanje u bolovima i opet jedno povracanje... Poslije toga vise nije povracala ali se svejedno u nekoliko navrata zalila na bolove.

Jucer smo otisli k pedijatrici jer sam posumnjala da to vise nije crijevna viroza.
    Temperaturu uopce nije imala povisenu, proljeva nema, opce stanje ok do trenutka kad ne objavi da ju boli. Apetit ima ok, jede, pije.

Krva slika ok, urin cist ko suza.

Pitam danas pedicu kaj da radim dalje, a ona mi veli da ako su nalazi ok da onda nemamo kaj puno... Dala mi je uputnicu za hospitalizaciju ako ce dijete imati bas neizdrzive bolove. Ali drugo nista. I jos da ju nazovem u petak da joj velim kako je dijete..
    Ja nekak nisam bas za tu hospitalizaciju obzirom da je ona vecinu dana ok, ali opet ne ceka mi se doma bez da ne poduzimam nesto...

Ne znam uopce sto ocekujem od ovog posta... Neki hint, neki savjet, iskustvo.... Cudno mi je to sto su nalazi ok, dakle po KS nema viroze ni bakterijske upale, urin cist.... Pa kaj je onda???

Sorry sto sam oduzila...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kod viroze je krva slika ok,
    tako da, ako je crijevna viroza nije ni bilo nešto za vidjeti u krvnoj slici.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    kod viroze je krva slika ok,
    tako da, ako je crijevna viroza nije ni bilo nešto za vidjeti u krvnoj slici.

A ne bi li onda leukociti bili malo poviseni?

nadam se da je viroza, makar ona osim tih bolova nema nikakve druge simptome crijevne viroze...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma vidi se viroza i iz krvne slike, ne crp, nego leukociti, tak su meni rekli sad kad smo bili hospitalizirani (crp ok, leukociti ne)
    Ne znam kaj bi moglo biti, znam da ti se ne ide u bolnicu, al ako se opet pojave tak jaki bolovi, mozda da ipak odes
    Bar ce joj napraviti uzv abdomena i kompletnu obradu
    Nadam se da se nece ponoviti

E, a da nije nesto lose pojela?
    Iako, vjerojatno bi u tom slucaju imala i proljev
    Posljednje uređivanje od Ginger : 27.02.2013. at 21:27

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Ma vidi se viroza i iz krvne slike, ne crp, nego leukociti, tak su meni rekli sad kad smo bili hospitalizirani (crp ok, leukociti ne)
    Ne znam kaj bi moglo biti, znam da ti se ne ide u bolnicu, al ako se opet pojave tak jaki bolovi, mozda da ipak odes
    Bar ce joj napraviti uzv abdomena i kompletnu obradu
    Nadam se da se nece ponoviti

E, a da nije nesto lose pojela?
    Iako, vjerojatno bi u tom slucaju imala i proljev

Ma sumnjam da je nesto lose pojela jer ti povremeni bolovi se javljaju od subote svaki dan i traju po par sati dnevno.
    Zvala sam pedijatricu pred kraj radnog vremena veceras i pitala moze li se jos kakva pretraga obaviti prije nego odemo u bolnicu i rekla je da dođemo sutra ujutro nataste da joj napravi prosirenu krvnu sliku, jetrene probe, pa i uzv abdomena (iako kaze da kod tak male djece uzv ne moze puno pokazati)... Odnijet cemo i stolicu na analizu.
    I ako ti bolovi ne stanu onda cemo se svakako javiti u bolnicu...
    Bolnicu u biti odbijam samo iz razloga jer je ona zaista ok tako dugo dok ju ne pocne boljeti. Onda ta bol traje par sati pa je opet ok.... Ma, nisam pametna...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A tesko je tu biti pametan...
    Super da cete napraviti sve to prije bolnice
    Mislim, u bolnici je sad koma, pokupi jos nesto samo tako...

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

moja curica (5,5) ima iste takve simptome vec nekoliko dana! Isto je sve ok i onda je uhvate bolovi u trbuscicu i drze je od nekoliko minuta pa i do par sati...Nocas me probudila jer se žalila na bol u leđima i smirilo se tek sa lupocetom.. Danas zvali dok. i sutra idemo na pregled...Bas me brine... Tek je imala upalu uha i jos pije antibiotike.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mozda je to reakcija na antibiotik... Oni znaju poremetiti crijevnu floru i mozda je uzrok bolova bas tu negdje...

kod nas se nekako stanje popravilo samo od sebe. Napravili smo te neke pretrage, ali je pedijatrica ipak posumnjala da bi u pitanju bio zatvor. Ja sam tvrdila sa nije zatvor jer je ona imala stolicu svakodnevno, međutim, tu sam onda pronasla sa zatvor moze biti svasta. Dobili smo glicerinske cepice i vec nakon jednog je njoj bili puno bolje. Tako da smo dalje stali s pretragama i zakljucili da je to to.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ma ona isto ima stolicu svakodnevno...a bolovi su bili i prije antibiotika, tako da bas ne znam...
    Super da vam je bolje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •