Pokazuje rezultate 1 do 50 od 249

Tema: Koliko je vase dijete samostalno

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja će uskoro 6.
    Može sama puno toga, a da li hoće...
    Uglavnom jede, svlači se i oblači sve kako treba, upaše šta treba, tera modu, slaže boje...
    Obuva se (patike i cipele na lepljenje).
    Kupa se sama (mi pomažemo oko uključivanja vode - nezgodno nameštanje tople vode), opere kosu sama i sve to. Ali joj ipak neko treba u kupatilu.
    Na wc ide sama, ume da se obriše ali ponekad joj se ne da pa zove...
    Hranu ne sprema sama ali zato što kuhinja nije baš child friendly, za sve bi morala da se penje. Dosta dobro se služi nožem.

Od ove zime kliza, vozi role, letos je i proplivala.
    Bicikl sa pomoćnim.
    Želi sama u prodavnicu ali je ne puštamo
    Ostaje sama kod kuće na cca pola sata.

Što se tiče pospremanja za sobom, svi smo aljkavi na tom polju pa ne očekujem ni od nje.

Sama da ide negde (letovanje, zimovanje) bez roditelja - ne dolazi u obzir, to čak ni ne razmatra kao opciju. Ni da prenoći kod prijatelja, ni sa bakom i dedom (sa kojima inače živimo), sa vrtićem nikako.
    Posljednje uređivanje od vissnja : 11.03.2013. at 00:22

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Sama da ide negde (letovanje, zimovanje) bez roditelja - ne dolazi u obzir, to čak ni ne razmatra kao opciju. Ni da prenoći kod prijatelja, ni sa bakom i dedom (sa kojima inače živimo), sa vrtićem nikako.
    Kod nas isto tako, a nema ni naznaka da će se to promijeniti.
    Inače je jako otvoren, po mojem mišljenju (:zatvorena konzerva) i protvoren. On će porazgovarati u trgovini, u kafiću, sam tražiti konobara, ići pitati kuhara kako nešto radi, na cesti nekog zaustaviti i pitati što ga zanima,...

Nekakvu samostalnost tehničke prirode ima. Davno rukuje škarama, trsnim škarama, pilom za drvo, čekićem zabija čavle, radi kliještima, odvijačem, puca lukom i strijelom,...

Pod kontrolom odrasle osobe smije paliti šibice i zapaliti vatru, smije kuhati,...

Spava u svojoj sobi, uspavljuje se sam uz muziku,...

Ali eto prespavati kod nekog će tko zna kad.

Zato mislim da je samostalnost u toj dobi jako relativan pojam i ne baš neki specijalni pokazatelj ičega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •