Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
Meni je ovo jako ružno...Moja ima 5,5 i sama zna jesti, i namazati si kruh, staviti iz zdjele na tanjur, u vrtiću normalno sama jede. Ali, kad se nas dvije zavalimo na kauč i zagrlimo, sa zdjelicom grisa ili čokolina (joj, šok - na kauču jedemo i to čokolino)hranim je jer nam je to lijepo i neki oblik bliskosti i maženja.
Druga stvar bi bila da dijete od 5 god. motorički nije sposobno samo jesti jer ga od rođenja netko hrani.

Jednako tako bi mogli reći da je pravljenje idiota od djeteta ako s 5 godina ne spava sam u krevetu nego s roditeljima.
nisu mi pale na pamet ovakve povremene situacije koje nemaju veze sa sposobnošću, nego sa bliskošću, maženjem...
hraniti nekoga zato da se ne uprlja, da bude brže, da meni bude lakše... šalje poruku djetetu da nije sposobno to samo napraviti.

moguće je da ja od svojega djeteta pravim idiota što spava s nama; da se nas pita, davno bi odletio iz našega kreveta.
ali, neće.

zabrinula bih se malo i više da ne želi kod baka prespavati.
ali, s obzirom da mu to nije nikakav problem... valjda će do fakulteta i iz našega kreveta iseliti.

zapravo, nije mi usporedba sa hranjenjem u ovome smjeru, ali ne mogu ja to pametnije elaborirati.