-
Ja ne shvaćam te kućanske poslove kao obavezu, znači oni ne moraju postavljati stol, brisati i prašinu i sl. ali moraju biti u stanju to napraviti ako zatreba.
Mislim da sam već pisala o tome vidjela sam preko nekoliko muškaraca kojima su mame/bake servirale apsolutno sve, tanjur s jelom, beštek, salveta, čaša vode...
Ja sam svom sinu prije pola sata usula u tanjur varivo i stavila komad mesa. Beštek nisam izvadila, sam ga je uzeo. On ima osam godina i nije mu to problem, moj ujak ima 58 i puhče kad si mora sam žlicu uzeti.
Grozim se toga.
I da, jednom davno je moja sestra imala dečka koji nikad ništa nije morao raditi, ok živjeli su u stanu ali imali su recimo bake na selu i nikada nije morao otići pomagati u nekom poslu, sve su to mama i tata, nikada on nije otišao po baku i recimo ju odvezao kod doktora nego je tata izlazio s posla i jurio i tako...
Sjećam se jedne situacije kad smo kod mojih montirali neke police, ja i sestra držimo policu na nekih 1,70m, stari ocrtava rupe, moja beba se u kolicima dere a dečko stoji pored nas i pozdravlja se,i de s frendovima na kavu
...ni da bi mu palo napamet reći de uzmi bebu ja ću to umjesto tebe(to je bilo par minuta posla).
Nekako si mislim da se kroz život može naučiti da ako vidiš neku frku da staneš na minutu i pomogneš, ok netko to ima u sebi, ali nekoga se mora naučiti, potaknuti. I da, mislim da se to može naučiti doma.
Mislim da moji klinci kako budu rasli neće imati neke obaveze tipa da svaki tjedan moraju pokositi travnjak, ali ako je meni i ocu im frka s vremenom a oni imaju "viška" vremena očekujem da uskoče.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma