Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frzura je nevazna u odnosu na porodjaj.
    Bez klistira drekec izadje formiran, ako nije izasao vec prije, al s klistirom s pretvori u proljevasti gnjus.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

[QUOTE=puntica;2369009][QUOTE=zasad skulirana;2368922]
    Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    po meni je ovo uvredljivo za sve osobe koje se bore s neplodnošću. Misliš da njihovo tijelo nije bilo sposobno začeti? Kako su onda trudne? Njima je medicina pomogla (nije odradila posao umjesto njih), ali da njihovo tijelo nije bilo sposobno začeti (pa i uz pomoć medicine) one ne bi ni bile trudne Tako je i s porodom. Svaka žena može roditi, ali nekoj treba pomoć medicine, zato je ona i tu, zar ne?
    Naravno,zato se ne zove umjetna nego potpomognuta oplodnja...ali da nije bilo te pomoci ne bi ni bilo trudnoce...
    I zato se nazalost dogadja da pri porodu dodje do spomena da je rijec o MPO trudnoci pa se samo radi te cinjenice sugeriraju intervencije!

[QUOTE=Nena-Jabuka;2369105][QUOTE=zasad skulirana;2368922]
    Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Od onih objektivnih, zdravstvenih, a još više psiholoških, baš ovo što si rekla.
    Strah, nesigurnost i bojazan za dijete, nekad samo subjektivan, a nekad i opravdan.
    Sve je to normalno, i ja bih tada vjerojatno najradije cijelu trudnoću provela pod staklenim svonom, ali mi o tome uopće ne pričamo. Baš sam zato u idućem postu naglasila da žene koje čuvaju trudnoću, koje se prijevremeno otvaraju, koje imaju sto svojih problema...., one ne spadaju u ovu skupinu o kojoj pričamo.Tada je medicinska pomoć nužna.
    Ako je netko npr. bio od 6og mjeseca prst otvoren te sa omeksalim cerviksom,zasto bi medicinska pomoc bila nuzna na porodu?
    To npr. nije nikakva zapreka prirodnom porodu,zar ne?...ali psihicki, zeni koja se eto morala malo cuvat i mirovat radi toga je u glavi:ma samo da sve prodje u redu...a cim ides u porod sa nekim (subjektivnim) strahom za dijete tesko da ces proci bez intervencija...
    Meni su cesto rekli: a,lako tebi pricat kad ti je sve bilo u redu...(100% uredna i zdrava trudnoca bez ikakvih smetnji)...kao da je to postala rijetkost i iznimka!
    Ionako je uz pomoc,kao sto ste spomenule,krivih prestavljanja poroda preko TV-a,pa onda horror prica generalno uvrijezeno misljenje da je porod nesto sto vrlo lako moze poci po zlu...nadodajmo na to neke sitne komplikacijice tokom trudnoce i ode samopouzdanje i osnazenost pred porod u k***....

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Frzura je nevazna u odnosu na porodjaj.
    Bez klistira drekec izadje formiran, ako nije izasao vec prije, al s klistirom s pretvori u proljevasti gnjus.
    Da,ali ako je to nekome bitno,zar nije moguce da bi se postigao kontra-efekt? Eto,Zuska kaze da joj je bio bed imati taj feeling da ce se ukakat (nema veze sto se mogla i unatoc klistiru )...i ako tokom poroda misli:ajme meni beda,sto ako se sad pokakam? moze se blokirat i usporit si trudove... Na nju je koliko god to mozda cudno zvuci,dobijanje klistira imalo pozitivan ucinak....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •