kako pomoći djetetu da se odupre pritisku vršnjaka? moja ima 11 godina, puno njenih prijatelja ima fejs i zafrkavaju je što ona nema. ja joj ne bih dala da otvori profil još barem godinu ili godinu i pol.
kako pomoći djetetu da se odupre pritisku vršnjaka? moja ima 11 godina, puno njenih prijatelja ima fejs i zafrkavaju je što ona nema. ja joj ne bih dala da otvori profil još barem godinu ili godinu i pol.
Ja sam svojima ispričala istinitu priču (radilo se o koleginom susjedu) kako je klinac na fb napisao "Mi idemo na more u to-i-to mjesto od tog-i.-tog datuma, kuća će biti prazna". Kad su došli doma, kuća je zaista bila prazna jer fb čitaju i lopovi.
Djetetu treba objasniti kako je to veliki rizik za privatnost. Nek se s prijateljima dopisuje e.mailom, a ne da na ovaj način izlaže sebe i obitelj. Ja sam baš neki dan svojim dečkima pokazala onaj članak o pedofilu koji je na fb našao curicu.
Evo to je taj članak: http://www.jutarnji.hr/dramaticna-is...ofil-/1090689/
Moji dečki su odmah rekli da kako je mala smjela otvoriti profil jer nema još 13 godina... To je odgovornost roditelja.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.03.2013. at 09:35