Kako je u vrijeme moje bake bilo normalno imati 10ero,12ero djece? Ja znam da tada nije bilo kontracepcije ali i iz takvih xxl obitelji su izlazili doktori,učitelji itd.. A ljudi tada nisu imali za ponuditi više od zganaca.
Mislim da u današnje vrijeme postoji jako velika razlika u pojmu "pružiti osnovno" ( nekome pod to osnovno spada godišnje skijanje)
Zar se sreća mjeri u količini novaca,igračaka i robe koju se kupuje? Zar su neka djeca koja idu na skijanje sretnija od onih kojima mama da da se uvaljaju u blatu i skaču po lokvicama nakon kiše?
Eto vertex, u prosjeku smo dobri.U mom labu nas sedmero, samo dvojica imaju djecu i to po jedno, ako gledam samo VSS+ jedno dijete na nas 5, al dobro jedan je jako mlad. Al to je zbilja loš uzorak za bilo kakve zaključke, da sad ne iznosim detalje.
Ovih par tema koje nam u zadnje vrijeme vladajući i oni koji se bore za vlast serviraju da diskutiramo o njima su mi isto pokazali da je dovoljno da svatko iznese svoje mišljenje, bez daljnjih komentara. Pomaci su iznimno rijetki.
Al ovdje ni ne vidim neke suprostavljene strane. Možda malo oko shvaćanja pojma odgovornosti.
evo jednog novijeg članka http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=97828
ima tablica sa brojem djece, obrazovanjem, zaposlenosti
nemam kad prenosit podatke, beba urla