Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Satovi klavira?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Satovi klavira?

Naš 6.-godišnjak ide u jednu malu glazbenu školu na program za predškolce i sad bismo ga dali na satove klavira, no tražimo para da nije sam (u društvu je uvijek bolje ).
    Ako je netko zainteresiran:
    - dva su klavira pa dvoje djece radi istovremeno,
    - podučava jedna izvrsna pedagodinja, ima jako dobar pristup djeci i postižu jako dobre rezultate,
    - satovi bi bili subotom oko 9h, trajanje: 45 min, lokacija: ZG centar (Mesnička, odmah na Ilici),
    - cijena: mislim 80kn/h,
    - počeli bi iza Uskrsa.
    Javite mi se na pp ako ste zainteresirani.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Podizem...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zašto misliš da je bolje da nastavnica radi s dvoje djece istovremeno? Pa nastava instrumenta obično se odvija "jedan na jedan"...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mali su jos (6) pa im je zabavnije u paru. I tesko mogu zadrzati koncentraciju cijeli sat, a ako ih je dvoje, imaju priliku za kratki predah od paznje dok se prof. bavi drugim djetetom. Nisam strucnjak, ovo su samo moja zapazanja nastala na temelju promatranja mog djeteta i na temelju odokativnog promatranja druga dva djecaka koja isto rade u paru.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja bi šestogodišnjaku dala klavir da ga sam istražuje, opipava i igra se sa zvukom. A kad stasa onda u glazbenu školu.
    Ali ja nisam prof. klavira nego teoretičar pa bi bilo dobro čuti mišljenje struke.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi šestogodišnjaku dala klavir da ga sam istražuje, opipava i igra se sa zvukom. A kad stasa onda u glazbenu školu.
    Ali ja nisam prof. klavira nego teoretičar pa bi bilo dobro čuti mišljenje struke.
    I ja sam (nesvršeni) teoretičar, ali imam i friško iskustvo učenja instrumenta kod vlastitog djeteta. U njegovoj glazbenoj školi je ovako:
    -djeca koja su još premala za pravi program škole upisuju se ili u glazbeni vrtić, ili na predškolsko učenje instrumenta - u toj fazi sat im traje 15 minuta
    -u nižim razredima GŠ sat instrumenta traje 30 minuta (baš zbog koncentracije)
    -tek od mislim 4. razreda sat traje 45 min (ili dulje)

Istovremeno, priznajem da o metodici nastave klavira ne znam ništa, stručnjaci sigurno znaju kako je najbolje raditi. Ali malo sam skeptična prema ovoj "nastavi u paru". Djetetu od 6 godina pažnja lako odluta, ako ih je dvoje na satu, dok onaj drugi radi, prvi može mislima otploviti tko zna kamo i poslije ga je teško vratiti "na sat". Vidim kako mojem osmogodišnjaku lako ode pažnja kad dulje vrijeme vježba i kako mi ga je ponekad teško vratiti (a on je dijete koje nema problema s koncentracijom, ali ne bezgranično). Zato sam sumnjičava.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nase iskustvo je upravo suprotno. On je krenuo s 5,8 g. na ekvivalent glazbenom vrticu i vec nakon prvih par sati je u savrsenom ritmu odsvirao Twinkle, twinkle, i zapravo je brzo prerastao ovaj program. I sad mu moramo ponuditi nesto "jace". Inace je specifican upravo u svom glazbenom talentu, on od 2. g. slusa samo klasiku i stalno je za klavirom ili u tom nekom djiru, tako da je jako motiviran i nadamo se da cemo naci jos jedno zainteresirano dijete pa da se mogu nadopunjavati. (Ali u svemu ostalom, osim glazbe, ima koncentraciju vinske musice)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Inace je prof. koja ih uci jako dobra, sve sto rade prolaze kroz igru, skroz primjereno dobi, ona to bas dobro dozira, tak da vjerujem da bude i ovaj duo program prilagodjen uzrastu i zabavan.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zavidim ti do neba, moji za sada ne pokazuju glazbeni talent. A kad upalim nešto sebi za gušt onda dobijem Gaaasi!

Ako je u dodiru s instrumentom od malena i pokazuje takav talent (i koncentraciju) onda mu takvi satovi u paru mogu i pomoći i odmoći. U tako ranoj dobi vrlo je bitan profesor pa bi se ja u tvom slučaju vjerovatno vodila time.
    Ali kao i tanja_b, nemam pojma o metodici instrumenta.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ni ja nemam pojma Ali kad vidim njega tako sretnog i motiviranog, znam da je sve ok - i program, i profesorica. A kad cujem kako sav sretan i zadubljen svira, rastopim se. Nedavno je sam skinuo pocetak one najpoznatije arije iz Carmen, ostali smo u soku, ha-ha.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Tsumami prvotno napisa Vidi poruku
    Nase iskustvo je upravo suprotno. On je krenuo s 5,8 g. na ekvivalent glazbenom vrticu i vec nakon prvih par sati je u savrsenom ritmu odsvirao Twinkle, twinkle, i zapravo je brzo prerastao ovaj program. I sad mu moramo ponuditi nesto "jace". Inace je specifican upravo u svom glazbenom talentu, on od 2. g. slusa samo klasiku i stalno je za klavirom ili u tom nekom djiru, tako da je jako motiviran i nadamo se da cemo naci jos jedno zainteresirano dijete pa da se mogu nadopunjavati. (Ali u svemu ostalom, osim glazbe, ima koncentraciju vinske musice)
    Ako je tako kao što pišeš, morate biti dodatno oprezni s izborom tog "drugog" djeteta. Kao što trampolina reče, satovi u paru mogu mu i pomoći i odmoći. S drugim djetetom se može nadopunjavati u takvoj nastavi, ali može se desiti i suprotno, da ga drugo dijete "zavlači" u suprotnom smjeru (ako nema dovoljno interesa ili koncentracije ili čegaveć).
    U svakom slučaju, sretno s nastavom!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, znam, i ja razmisljam o tome, thx. Ali kako stvari stoje, krenut ce sam jer jos nismo nasli para.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam baš pozitivna iskustva rada u paru, ne radi se o glazbi već o jeziku
    o glazbi, nažalost, ne znam baš ništa (3 godine sviranja harmonike ne računam)
    ali i ja bi bila pobornik soliranja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •