Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Uvredljivi članak u Novom listu 23.3.2013.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nadam se da ce ova "teta" do daljnjega ostati samo na zamjeni, dok jednog dana (sretan li će biti!), sto prije nadam se, ne odustane od karijere odgojiteljice i prebaci je na nesto sto joj više leži, gdje će se moći ispuniti kao osoba
    svakako podržavam njenu odluku da ne postane roditelj, za neke to jednostavno NIJE
    Posljednje uređivanje od mala-vila : 25.03.2013. at 11:40

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da ce ova "teta" do daljnjega ostati samo na zamjeni, dok jednog dana (sretan li će biti!), sto prije nadam se, ne odustane od karijere odgojiteljice i prebaci je na nesto sto joj više leži, gdje će se moći ispuniti kao osoba
    svakako podržavam njenu odluku da ne postane roditelj, za neke to jednostavno NIJE
    Nadam se da je teta izmišljena. Ako nije, onda bi trebala razmisliti zašto još nije dobila ugovor za stalno.

Što se novinarke tiče, tja - ništa novo. Ljude treba educirati, ali to ne rade ovakvi novinari to radi Roda. I radit će još dugo - dokle god bude trebalo.

evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da je teta izmišljena. Ako nije, onda bi trebala razmisliti zašto još nije dobila ugovor za stalno.
    Ovo sam i ja pomislila.

Ako dijete ima bijesne ispade i napada druge (poput onog prvašića koji je u jednoj školi napadao nastavnike i učenike vičući »Kurvo!«, »Ubit ću te!«, »Smeće jedno!«), umjesto da ga kazni, roditelj treba meditirati o tome što se krije iza tih riječi i zbog čega to dijete pati. Uopće, roditelji imaju ulogu uspostaviti »banku ljubavi« i zasipati djecu nježnošću.
    ...napadi na profesore postali su učestala stavka u crnoj kronici; nasmrt je, ni kriv ni dužan, premlaćen Luka Ritz; učenik petog razreda pretukao je profesoricu u Varaždinu; profesora Ivu Zuraka iz Medicinske škole u Rijeci napao je i teško fizički ozlijedio otac učenice koja je dobila jedinicu, a iz istog razloga u bolnici je završio profesor Fakulteta političkih znanosti...
    Ne znam kako je ovo dokaz da je povezujuće roditeljstvo loše. Moglo bi biti samo dokaz da roditelji nisu "uspostavili »banku ljubavi« i zasipali djecu nježnošću" kako kaže novinarka.

Sad neću citirati ostatak gluposti u članku jer bih trebala citirati cijeli. Samo još ovo:

Dobri stari udarac po guzi odaslat će jasnu poruku djetetu koje obijesno divlja, a bezobrazne tinejdžere koji su preveliki za udarce treba kazniti zatvaranjem u njihovu sobu, ...

Smije li uopće ovako nešto napisati??

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koje glupavo, ograničeno i zločesto pisanje. Ne znam je li mi gore da zaista postoji teta koja za djecu (redom!) smatra sadistima, ili da ju je ova sjajna novinarka izmislila za potrebe članka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •