Stranica 8 od 10 PrviPrvi ... 678910 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 500

Tema: korak po korak, od 6. do 9. mjeseca (naš primjer)

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tvoja beba ne treba vode jer mlijeko iz cike je vodenastije..moj recimo treba malo tu i tamo jer pije ad..pogotovo kad je toplo vani..još razrijedim malo....ali uglavnom mu dam nekoliko žličica 20minuta nakon što popije obrok ili pojede jabukicu...tako veli nutricionistica...ponekad popije vani čaj od komorača ali rijetko to dajem više zato jer vani mi je nezgodno davati vodu sa žličicom...izbjegavam jer svi čajevi sadrže šećere, a ne želim ga navikavati na slatko...voda voda i samo voda..ne dajem čak ni sokove..jedino od kuhane jabuke
    jabuku cu kuhati kao do sada jer je super prihvatio..ova ribana mu je totalno porušila koncept...mislim da nemre još podnestii..a dala sam mu svega dvije male žličice ako i toliko....dok kuhane pojede 50-100g .( a to je dosta žličica)...ponekad i meni smeta, a kamo li ne bebi....ribat cu je frišku za mjesec dana cca

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

čak ga je zatvorila..a imao je od kuhane dva put na dan stolicu..ne znam..za sada cemo tako pa cemo poslije biti pametniji

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja dajem vodu, poslije obroka, i nekad kad procijenim da je zedan, a ne gladan pa da ga ne dojim, i nekad kad ja pijem, a njega nosim pa on pozeli malo, i nekad kad smo u setnji, a desetak minuta od kuce pa on pozeli sisat, a meni je draze kad doma dodjemo. Sad ispada da puno pije, al sumnjam da popije vise od deca dnevno, i to na dan kad puno pije. A ne bi rekla da to utjece na dojenje. Zapravo s dohranom i vodom, doji rjedje, ali podoji mu puno duze traju, tako da mislim da posise slicno, al on je meni precesto cicao prije, svakih sat vremena il cesce. Sad s dohranom zna proc i preko dva sata izmedju podoja i to mi je preporod.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Totto prvotno napisa Vidi poruku
    I još jedno, što sa vodom? Da li joj moram davati vodu? Sklonija sam ne davanju, jako voli cicati i mislim da kroz MM dobija dovoljno tekućine...
    čim počneš s dohranom, počinješ i sa vodom
    tvoje mlijeko je u redu, naravno, ali treba dijete navikavati na vodu

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo polako počeli uvodit voće uz dojenje.Ali L slabo želi piti vodu,dam joj par žličica jer na flašicu nezna piti.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Probaj i iz case dat, mozda najbolje dok ti pijes. Glavno da ti nudis, pocet ce ona vec pit.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Apri - što misliš o uvođenju cejlonskog cimeta i ječmenog slada u prehranu beba (moji imaju 9 mjeseci)?
    Htjela bih uvest malo novina u griz (obični pšenični ili griz od pira) pa mi je ova opcija zazvučala OK...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne bih
    ne samo zato što mislim da je prerano, nego i zato što mislim da im ne trebaju zaslađivači, a bome ni neki pojačivači okusa

u griz moćeš naribati bilo koje voće ili povrće, kad je griz već kuhan i malo rashlađen

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga Apricot, molim te da li je moguce dobiti tablicu na email? Mericpodzic@gmail.com?

Bili bi puno zahvalni. Uveli smo dohranu ali i dalje naravno dojimo. 7.5 nam je mjeseci.

Hvala puno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, šaljem

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Apri, samo da te pozdravim, zahvaljujuci radionici, mama je postala pravi chef svojoj maloj gurmanušici

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Pozdrav svima.

Uključujem se u temu, iako će mi ovo trebati tek za cca pola godine. No, treba se čovjek na vrijeme pripremiti i informirati.
    Nadam se da ću pročitati svih ovih dosadašnjih 8 stranica teme i da ću tamo naći odgovore na sva pitanja, no do tada, imam jedno pitanje za početak.

Apri, kako si pripremala proso, quinou i amaranth? Pitam zato što je to tako jako sitno pa me malo strah kako će to izgledati...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja radim samo proso ( ovo drugo nabrojano ne koristimo u prehrani), stavim u sito i isperem pod mlazom vode i to stresem u ranglu u kojoj bi se trebalo kuhat stavim vodu i kuham

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Apri, kako si pripremala proso, quinou i amaranth? Pitam zato što je to tako jako sitno pa me malo strah kako će to izgledati...
    ja bih to dobro skuhala (prethodno i namočila preko noći) i onda pred kraj kuhanja unutra na krupni ribež naribača buču, tikvicu, jabuku, krušku, dodala nasjeckani špinat, mrkvu... što već imam u kući

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mene interesuje, da li ste sa dohranom pocele kad su vam bebe napunile 5 mjeseci i usle u 6.mjesec ili kad su napunile 6 mjeseci i usle u 7.

Iskrena da budem,imam kcerku i sa njenom dohranom sam pocela sa 6 punih mjeseci i usla u 7.mjesec,a do tad smo iskljucivo dojile,pa ne znam da li tako da uradim i sa sinom ili drugacije, nemam pojma...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

baš tako kako si i sa kćeri
    navršenih 6 mjeseci i ulazak u 7.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ok, hvala puno....to mi je bila nedoumica, ali on super napreduje sa iskljucivim dojenjem, a tako mi je lakse.....pusa velika i hvala jos jednom....

malibebac avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

a ja sam svojoj za dorucak znala dati od 6mje petit keks i mljeko (krevlje) i to joj se najvise svidjelo jer kada bi to napravila za marendu to bi najvise pojela a ovo ostalo pojela bi onako po par zlica

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kad je slatko
    da joj daješ čokoladu to bi isto sigurno najviše pojela
    ne znači odmah da je i dobro za nju

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo ovo što dedi govori pokušavam utuviti u glavu nekom narodu oko sebe

al neuspješno skroz
    to što dijete pojede slatko nije pokazatelj da je to slatko doro za to dijete
    samo što je slatko pa je ukusnije tj. slađe od mog prosa koje nije tako slatko
    i kad to daješ djetetu ono će se navući na taj slatki okus
    pa će odbijati sve što ga nema
    a to valjda nitko ne želi
    ili griješim?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ...a to valjda nitko ne želi...
    Osim možda nekih zločestih ljudi koji žele dokazati mami da nije u pravu i da znaju što njenom djetetu treba. Nažalost, ovo nije teorija zavjere.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pozdrav curke i dečki,
    Najviše našoj Apricot zbog tebe i recepata o dohrani je moja Lara manekenka, a skoro će 5 godina.
    Sad je na redu Leo počeli dohranu sa 6 mjeseci i sada ima 7 mjeseci i 12 dana i pitam jel bed što ima žuti nosić. Trenutno papa buću, mrkvu, jabuku, krušku, bananu, jabuku, čini mi se da je od buće i mrkve jer su te namirnice žute.
    Neda mi se zvati doktoricu da ju pitam jel to ok al zdrav je i neide nam se na zimu al kad zatopli ići ćemo jer se treba cijepiti pa čekamo da malo zatopli.
    Na pretrazi mi ne izbacuje kad utipkam pod "žuti nosić", to je moje pitanje vama.
    Hvala na odgovoru.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

lasada koliko znam od pojedinih namirnica se mogu " obojati" dijelovi tijela
    ajde probaj par dana ne davati ni mrkvu ni buću
    tako ćeš najbolje saznati

mishekica vezano za ove "zločeste" uvijek mislim da nisu možda baš zločesti
    više su nekako neupućeni a istodobno im je teško prihvatiti da je tako
    ja skoro pa svakodnevno doživljavam bedasta pitanja
    o tome hoće komad torte do nezaobilaznog smokija
    ništa, samo izignoriram, kažem da ne jede i ne ulazim u objašnjenja

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

flopica
    hvala

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Pozdrav svima, a pitanje za Apricot!
    imam curicu koja je prije deset dana navrsila 6 mjeseci i tada smo poceli s dohranom, prvo jabuka, pa jabuka s rizinim pahuljicama, i sad smo na hokkaido tikvi(u planu nam je bila mrkva, ali nije htjela ni primirisati). prvih par dana radilo se o kolicini od par malih zlicica, a sada pojede punu posudicu od 50ml, nekad malo manje. nudim joj dohranu samo jednom dnevno, uvijek u isto vrijeme, nakon najduzeg dnevnog spavanja. nakon toga koju zlicicu vode. a doji po cijeli dan, uopce ne brojim koliko puta e sad me zanima, radimo li sve ok? ako ne, sto da promjenimo? jeli ta kolicina dohrane dovoljna? probala sam jedan dan da joj ne dajem nista, osim cice, i ne cini mi se da joj nesto fali...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

moj mali će za tj dana 6 mjeseci pokušavala sam mu dat jabuku sav se strese kao da mu je kiselo
    strugam jabuku neam komadića ja mu ubacim zrno u usta a on počne kašljati
    kao da nezna gutati???jesu li vaše bebe odmah znale jesti i gutati ?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    moj mali će za tj dana 6 mjeseci pokušavala sam mu dat jabuku sav se strese kao da mu je kiselo
    strugam jabuku neam komadića ja mu ubacim zrno u usta a on počne kašljati
    kao da nezna gutati???jesu li vaše bebe odmah znale jesti i gutati ?
    Ne, ne znaju odmah gutati ni zvakati krutu hranu. Probaj polakse. Jos ce ti se dijete nazvakat u zivotu. Strugana jabuka nije isto sto i miksana. Jabuku smiksaj u pjenicu i daj na zlicicu. I tako svu dohranu, na pocetku. Moj je meni sam dao do znanja kad je spreman za hranu u komadicima. Recimo jedno 2 mj od pocetka dohrane. Do tad je skoro povracao ako sam mu gurala nesto a da nije skoro tekuce.
    Moguce da mu kiselo. Moj se isto strese ako mu je voce kiselo. Ja mu dajem i razmrvljen keks u kasici, umjesto secera, pa s tim nemamo problem.

sent via phone

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj chickzie prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mu dajem i razmrvljen keks u kasici, umjesto secera, pa s tim nemamo problem.
    Koja je razlika između razmrvljenog keksa i šećera?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj chickzie prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ne znaju odmah gutati ni zvakati krutu hranu. Probaj polakse. Jos ce ti se dijete nazvakat u zivotu. Strugana jabuka nije isto sto i miksana. Jabuku smiksaj u pjenicu i daj na zlicicu. I tako svu dohranu, na pocetku. Moj je meni sam dao do znanja kad je spreman za hranu u komadicima. Recimo jedno 2 mj od pocetka dohrane. Do tad je skoro povracao ako sam mu gurala nesto a da nije skoro tekuce.
    Moguce da mu kiselo. Moj se isto strese ako mu je voce kiselo. Ja mu dajem i razmrvljen keks u kasici, umjesto secera, pa s tim nemamo problem.

sent via phone
    chickzie, dobro nam došla na forum

mnoga djeca jako dobro znaju i žvakati i gutati hranu odmah na početku dohrane.
    desni su dovoljno oštre da usitne komadiće hrane

istina, neka djeca to odbijaju, pa im majke same usitnjavaju
    ali, savjeti da se nešto usitni do pjenice su ipak pretjerani
    nema potrebe
    vrlo je mali broj djece kojima se to mora raditi, ali ja bih onda prije rekla kako nisu spremni za dohranu

zaslađivanje hrane keksima je ne samo nepotrebno, nego i jako štetno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uz gore napisano, da ti dodam moje iskustvo s drugim djetetom:
    pocela je dohranu tako da sam joj gnjecila vilicom i tako jela par mjeseci, a onda su je poceli muciti zubici i pocela je odbijati dohranu, a posto smo s kilazom na donjoj granici napravila sam kardinalnu gresku u namjeri da nastavi jesti- miksala sam joj. sada muku mucim da prihvati komadice i sazvace ih.
    nemoj sebi ciniti medvjedju uslugu

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Kad vas citam bas se sramim i samu sebe bih stavila u kut. Moj miser ima visegodisnju dohranidbenu ulogu pa molim vas sefice dohrane da mi kazete kako se i kad preazi na grublje teksture. Smizla mala ce za koji dan 10 mj.
    No ruku a srce napraviti zzzzzzz stapnim mikserom svaki dan nije mi nikakav problem. Kolicina zdravih tvari je ista. Zar ne?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a peristaltika?

(a i ovo sa hranjivim tvarima bi ti makrobiotičari imali što za reći)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma isto je, bar mislim, al dijete treba znati za teksturu i zvaka ti je.
    iako moja pojede vise kad je zmiksano, al ona je ljenguza :D
    Posljednje uređivanje od leonisa : 25.03.2013. at 16:13

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa kazem da ne znam - zato i pitam tko zna, ako znate pa podijelite znanje.
    Inace te neke makrobioticke fore meni nisu po gustu,kad prodjem pored njihovog ducana umrem od smrada. U biti ne znam puno niti o njima al su mi onako iz daleka malo odbojni mozda i neopravdano i iz neznanja sigurno.

No pitam, kako da 10-mjesecnu bebu dohranjivanu na stapni mikser izvedem na pravi put i kada?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

malo po malo probaj smanjiti miksanje. pa u jednom trenu izbaci mikser i uvedi vilicu.

mojoj je najgore kad u obroku ima kombinacija teksture i kasice :/

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja jedem bananu npr, ona gleda hoce gricnuti drzi u ustima i ispljune van. Zapravo izgura jezikom van te opet otvori usta za novi griz, i prosece odgrizeno po ustima pa opet van. Bas ste mi onako sf vi bez miksera, totalno cool. Priznam, moji zivci su ziher tanji od vasih

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma po meni to ovisi o bebi. Prva nije htjela nista sto nije bilo skoro tekuce i to dosta dugo, a dugo je odbijala dohranu i jela je malo i bila sam sretna da bar pojede smiksano. Druga od pocetka hoce gnjeceno i ribano, nista joj ne smeta. Da je odbijala i ona, ja bih pocela miksati...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovisi o bebi. moja je to radila s zdrobljenom tikvicom, a rizu je prihvatila. dok nisam usrala.
    s 9mj. je prstima jela ribu, a danas ju prstima vadi van iz usta jer joj je suha i u komadicu i nije kasasta.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Ma po meni to ovisi o bebi. Prva nije htjela nista sto nije bilo skoro tekuce i to dosta dugo, a dugo je odbijala dohranu i jela je malo i bila sam sretna da bar pojede smiksano. Druga od pocetka hoce gnjeceno i ribano, nista joj ne smeta. Da je odbijala i ona, ja bih pocela miksati...
    To sam i napisala anavi gore. Moj bebac sad bez problema jede grudice a npr. keks sam uzme u ruku i hruska. Samo mu je trebalo dati malo vremena da se navikne na drugu hranu osim mlijeka. To sam postigla miksanjem. Prvo je naucio gutati sa zlicom, onda izbacivati iz usta komadice koji su mu preveliki, a sad vise nista ne izbacuje nego zvace i proguta. Ima 9 mj, dohranjujemo se od 5ipol.

A o stetnosti keksa u kasici bi trebale razmisljati zene cije su bebe preteske. Moj je na donjoj granici sa tezinom i radim sve sto mislim da je potrebno da normalno razvija a da mu ne dajem nezdrave secere.

sent via phone

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja pokusavam s komadicima, ali nikako ne ide!
    Najgora je kombinacija sve kasasto i onda koji komadicak! Cim osjeti grudicu ide ona riganje faca i gotovo je s jelom!
    Uglavnom uskoro ce devet mjeseci i ne znam uopce kako cemo to savladati!
    Sve miksam, to je jedini nacin da nesto pojede!
    Inace, izlazi mu zub i u teskom je strajku jela! Vec treci dan samo mlijeko a tako nam je lijepo krenulo...
    Mora li dijete od 9 mj svaki dan jesti voce ili je ok dase dohrana bazira uglavnom na povrcu?!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja ne znam mora li jesti voce jer ako mora mi smo u gadnom prekrsaju. Rucak i vecera su povrce-neke pahuljice-meso ili riba. Uz to i cicu stvarno nemam kad ugurati voce. Mislis da je neophodno?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Malo sam razmisljala i mislim da ustvari ne mora! Nekako si mislim da mu je ionako glavna hrana mlijeko! Ne znam nadam se da ce se javiti netko strucniji!
    Pokusavam naci i info o broju keutih obroka! S osam se kao uvodi drugi obrok! Mi smo to imali punih tjedan dana i muslim da se vracamo na samo jedan kruti obrok dnevno! Postoji li neko pravilo oko broja obroka?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ne postoji
    one moje preporuke su pisane samo zato što veliki broj majki odmah krene sa full time krutom hranom

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ok super!!
    Hvala!

Oko mene sva djeca i mladja i od nas imaju skoro tri kruta obroka! Pa si mislim...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Najgora je kombinacija sve kasasto i onda koji komadicak! Cim osjeti grudicu ide ona riganje faca i gotovo je s jelom!
    identično i kod nas. čim osjeti, npr. od jabuke neki mikroskopski komadičak, ko da joj se digne želudac i udri u plač i mo'š ga frigat za taj put.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

znači, giussepe, drugi obrok ide tek s cca 8 mjeseci? baš sam sad htjela to pitat na topicu "pričajmo o dohrani".

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam se vodila onom:
    6-8 mj - 1 obrok
    8-10 mj - 2 obroka
    10-12 - 3 obroka

To sam vidjela da je Apricot pisala na vise mjesta pa reko zena zna pa valjda je tako
    Al djaba ti to nama kad ovaj moj nis ne jede! Jucer riza i mrkva raskuhana do kraja, izmiksana. Ali bice je riza ona neka koja se tesko raskuha pa su i nakon miksanja ostale ko mrvice! I propalo jelo!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pomagajte
    prošo je 6 mjeseci a neznam kako da ga nahranim. čim vidi žlicu okreće glavu, čim mu stavim mrvicu u usta (to mu prstom uguram) počne povračati ? Dala sam bananu jabuku i kukuruznu krupicu ništ neće. Da mu probam dat sok od jabuke? Imam sokovnik. samo ne znam kako kad okreće glavu čim vidi žlicu. Kad je najbolje vrijeme za nahranit ga?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nemoj forsirati. Možda još nije spreman. Ima nas kojima su djeca za pošten obrok dohrane bila spremna nakon 1. rođendana. Pomalo.

Postepeno uvodi namirnice, ovako kako je napisano na početku teme. Imaš i temu Baby led-weaning, način prehrane u kojoj djetetu ponudiš namirnicu, a ono samo isprobava, mrlja i stavlja u usta. Iščitaj malo, bit će ti lakše kad vidiš različita iskustva.

Nema panike, to što je sad napunio 6.mjeseci, ne znači da će mu se nešto dogoditi ako ne počne odmah jesti krutu hranu. Neka jede kad i vi jedete ili kad je djelomočno sit/ gladan. Opusti se, nemoj si to predstaviti kao zadatak kojeg morate obaviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •