Pokazuje rezultate 1 do 50 od 570

Tema: baka ili jaslice?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Baka No za svaki slučaj predaj papire i za jaslice.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    X
    drugo objasni baki granice.
    I da nije uvijek baka najbolji izbor.
    Moja je za prošli Uskrs dala klincu posvećeno jaje, a zna da je mali alergičan već 6 godina na jaja. I mali zna, ali rekla mu je da je to posvećeno i da mu neće biti ništa.
    Ja bi baki dobro objasnila koje su granice i da nije bitno što susjedin jede ne znam što, puže i sjedi ko pravi...
    Ako misliš da se baka ne može pridržavati uputa, onda možda ipak ne bi.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    to je i moj savjet.
    bake znaju precjeniti svoje mogućnosti, pogotovo kod 1. unučeta.
    svaka čast jaslicama, ali za dijete je najoptimalnije da ako ikako može i koliko god može nek bude u toplini doma.
    što se tiće nekih različitih pogleda na odgoj:
    gle, niti ti vjerojatno nisi savršena majka (kao niti bilo koja druga od nas) pa niti ona nije savršena baka,
    ali utješno je da s vremenom, kako djeca rastu, kako ti počneš raditi, imaš manje vremena pa još i kad dođe još koja
    beba, baka koja pomaže postaje "sve savršenija".

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam prijedlog moje mame da ode u penziju i cuva stariju kad je napunila godinu dana glatko odbila i poslala dijete u jaslice. Mladji je isto krenuo s godinu dana a mogla sam uzeti cuvalice ili opet baka u mirovinu no meni osobno je to nametanje bakama obaveze da svaki dan idućih godinu dana moraju 9 sati brinuti o unucetu, i ne zelim takve obaveze stvarati ikome. Dovoljno im je mislim sto mi djecu dizu nakon vrtića da nisu u dezurstvu.

Sto kad se baka razboli? Sto kad je baka umorna, mora doktoru, popiti s prijateljicama kavu? Sto kad ti preko vikenda zatreba cuvanje, oce opet baka uskociti?

ja sam zadovoljna s jaslicama, nije istina da je to samo cuvaliste, organizirala sam da malac ide u jaslice oko pola devet a baka ga kupi oko pola četiri pa dijete nije dugo tamo a bake nisu robovi čuvanja djece. Uglavnom moje iskustvo s jaslicama je pozitivno, da ne spominjem moju sigurnost da ću dijete uvijek imati kome ostaviti na brigu a ne smisljati sto rješenja kad se cuvalica ili baka razbole.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam prijedlog moje mame da ode u penziju i cuva stariju kad je napunila godinu dana glatko odbila i poslala dijete u jaslice. Mladji je isto krenuo s godinu dana a mogla sam uzeti cuvalice ili opet baka u mirovinu no meni osobno je to nametanje bakama obaveze da svaki dan idućih godinu dana moraju 9 sati brinuti o unucetu, i ne zelim takve obaveze stvarati ikome. Dovoljno im je mislim sto mi djecu dizu nakon vrtića da nisu u dezurstvu.

Sto kad se baka razboli? Sto kad je baka umorna, mora doktoru, popiti s prijateljicama kavu? Sto kad ti preko vikenda zatreba cuvanje, oce opet baka uskociti?

ja sam zadovoljna s jaslicama, nije istina da je to samo cuvaliste, organizirala sam da malac ide u jaslice oko pola devet a baka ga kupi oko pola četiri pa dijete nije dugo tamo a bake nisu robovi čuvanja djece. Uglavnom moje iskustvo s jaslicama je pozitivno, da ne spominjem moju sigurnost da ću dijete uvijek imati kome ostaviti na brigu a ne smisljati sto rješenja kad se cuvalica ili baka razbole.
    tog je i mene strah, znam da kada ode čuvati šogoričinu djecu, dobro njih je dvoje, nakon dva tri dana veli da su je izludili, da je jedva izdržala..oni su 2 i 3 godine i ok nešto su živahniji ali mislim da ni moj nebude miro čučao sa godinu dana! ali opet taj odnos 1:1 je sigurno nemoguće usporediti sa odnosom koji imaju tete u vrtiću sa svim kikačima...teška odluka..no, pošto je moj miš rođen iza 30.08. i kakvo je stanje u zgb.jaslicama pitanje je hoće li upasti uopće!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj amsterdam prvotno napisa Vidi poruku
    tog je i mene strah, znam da kada ode čuvati šogoričinu djecu, dobro njih je dvoje, nakon dva tri dana veli da su je izludili, da je jedva izdržala..oni su 2 i 3 godine i ok nešto su živahniji ali mislim da ni moj nebude miro čučao sa godinu dana! ali opet taj odnos 1:1 je sigurno nemoguće usporediti sa odnosom koji imaju tete u vrtiću sa svim kikačima...teška odluka..no, pošto je moj miš rođen iza 30.08. i kakvo je stanje u zgb.jaslicama pitanje je hoće li upasti uopće!
    mogućnost da budete primljeni s djetetom rođenim iza 31.8. ti je minimalna. moja je rođena 5.9. i prve godine kad sam dala zahtjev nitko nitko je nije ni uzeo u obzir, a predali smo papire u 10 vrtića.
    ti svakako predaj papire, a onda u rujnu možeš početi nazivati i dosađivati im. možda se negdje stvori neko mjesto. ali po mom iskustvu, a već je netko i napisao, traži alternativno rješenje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, moje dijete čuva baka, pa da osgovorim.
    Sto kad se baka razboli?
    MM ili ja smo uvijek uzeli godišnji.
    Sto kad je baka umorna, mora doktoru, popiti s prijateljicama kavu?
    Opet smo MM i ja kombinirali da smo doma, za dr., za terapije,... Na kavu s prijateljicama nije nikad išla u tjednu.
    Sto kad ti preko vikenda zatreba cuvanje, oce opet baka uskociti?
    Ne. Moja mama čuva dijete točno za moje radno vrijeme, s time da dođem doma na gablec i obično dam djetetu doručak. Poslije podne, za vikend i slično nema čuvanja.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

treba uzeti u obzir da je dijete u toj dobi fizički najzahtjevnije, vjerujem da će i uz dobru volju baki biti teško, doduše, ovisi i o njenim godinama i zdravlju. ili pokušajte iskombinirati 2 bake, imate sreću što su obje u istom gradu i dostupne.

jaslice u toj dobi jesu nužno zlo, ali treba procijeniti koliko je baka fizički i psihički uistinu spremna i koliko će to utjecati na vaš odnos. nekad su jaslice bolja opcija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •