Stranica 28 od 57 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mare,kad gledas ukupno,nije ali s obzirom da sam do 3 mj.trudnice bila u minusu 2-3 kile,ovih 7 nakupljenih u nesto vise od 2 mj.mi je puno..dobro,trbuh je narasto i sigurno je par kila u njemu..
    Jedno vrijeme sam i ja jela slatko,mamine kolace..sad cu to definitivno svest na minimum..

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja danas 14+5 +1 kg
    u ovoj trudnoći puuuuuuno više vježbam vilične mišiće
    strah me je OGTT-a u prvoj t. nisam puno dobila u doba kad sam ga mjerila pa mi je bio 6,6
    i baš ću sutra provjeriti koliko sam s M. dobila u ovo doba i u to oko ogtt-a (moram naći knjižicu)!

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    23. tj na svojoj kilaži..ni + ni -

??? šokirana sam...ništa nisi dobila a mi se ovdi debljamo čim šta u usta stavimo...nije fer!!!

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

pih! sve same amaterke

17+4tt i +6 kg, gdje će mi biti kraj!?

tješi me da je još uvijek sve samo u trbuhu i cicama, danas sam pored jedne trudnice od 6mjeseci ponosno stajala s većim trbuhom!
    jedino što sam primjetila već sad lagane strije na grudima oko aureole bradavica koliko god se mackam uljem i kremicom, ali mislim da nema tog preparata koji može pripremit kožu na rast od 2 broja u manje od 2 mjeseca! nadam se samo da neće nastavit ovim tempom!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    21 tt +7
    medonija, eto me
    22 tt +7 (bilo bi i bolje da nisam i službeno slatka, kako kaže budući tata)

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ajde baš me zanima koliki će bit moj + na 21 i na 22tt, svakako podnesem raport
    Posljednje uređivanje od medonija : 15.03.2013. at 10:14

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

danas bila na pregledu, 35+6, +15,5 kg
    ajmeee

a što se tiče krema, mislim da to baš ne pomaže. u prvoj trudnoći sam se stalno trackala pa sam dobila strije, sad ništa a namazala sam se možda dvaput

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Onavi prvotno napisa Vidi poruku
    ??? šokirana sam...ništa nisi dobila a mi se ovdi debljamo čim šta u usta stavimo...nije fer!!!
    zaboravljaš da sam startala s više od 10 kg koje mi ne trebaju..U prvoj trudnoći je isto ovako bilo (do kraja +3 kg). prvu kg sam tad dobila u 23. tj..osim viška kila od prije svemu kumuje i žgaravica koja me ubija i nemam baš neki apetit, slastice me ne privlače uopće pa je to na minimumu, a od hrane jedem normalno.Za mene pakao s kg počinje nakon poroda, spadnem u prvih mj i pol cca 10 kg u odnosu na start i onda krene debljanje, vratim to i natučem još..tako da poslije poroda otvaramo temu -a kako sad stojite s kg?

što se krema tiče ne mažem se, nisam ni prvi put i nemam nijednu striju-mislim da je tu genetika presudna
    Posljednje uređivanje od pužić : 15.03.2013. at 19:10

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ma znam da je stvar genetike i tipa kože, ali mackam se, nekako mislim da ako sam sklona strijama može bar ublažiti, znam da ništa neće spriječiti... ali nije da sam sklona, nemam do sad u mom životu niti jednu striju, a imala sam i nagli rast u pubertetu i oscilacije u kilaži... ali kažem, mislim da je ipak stvar u pebrzom i naglom povećanju: od slabe 2kice do kipuće 4 u cca 2 mjeseca nadam se da će sad bar malo usporiti

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

ja sam dobila 20 kg u trudnoći, bila sam vrlo aktivna do zadnjeg mjeseca (9 mj i ambrozija, stalno zatvorena u kući) ali sam jela što god sam htjela..baš sam uživala, nisam se ubijala sad ko manijak ali ako sam osjetila glad, eto jednog sendviča...i kile su se skupljale..no to uopće nije strašno itgledalo ko što zvuči..i onda rodila svog bebača od 4 kg i 4 mjeseca poslije imala isto kila kao i kad sam ostala trudna...bez da uopće pazim što jedem, dapače...stalno mi neka potreba za slatkim što nikad nisam prije imala..e sad jel to zbog dojenja na zahtjev, brige oko djeteta, nespavanja i svega pomalo neznam ali znam da se ne brinete za kile nego uživate dok traje...ja jedva čekam opet biti trudna!! a što se tiče strija i toga, ni jednu striju nisam dobila tijekom trudnoće, mazala se onim mlijekom biobaza većinu vremena...sva ponosna došla iz bolnice ionda negdje 2 tjedna poslije pojavile se strije na unutrašnjoj strani nogu, i bedrima i listovima..pa ti sad reci..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E amsterdam,nisi trebala napisat ovu zadnju recenicu sve si uprskala..hehe..da se bar malo nadamo ako vec ne popucamo u trudnoci..
    Salim se,naravno..

Ma ja sam sklona strijama,imam ih od puberteta na bedrima od naglog rasta.
    Sad se mackam za svaki slucaj,pa cemo vidjeti..ali vec sam se pripremila da me nece izbjec.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

ja sam bila sigurna da ću ih dobiti u trudnoći, mama mi ih je puna a ja sam imala neš malo po dupet, al ipak nisam..no da te utješim nisu ove strije one baš jake, sad se već jedva vide...ja sam zadovoljna..a inače sam vrlo opterećeni tip po pitanju strija, celulita i tih milih ukrasa.... a da, što se tiče celulita, on mi je bio najgora stvar u trudnoći..bila sam baš nekak sve celulitasta, valjda od vode, no sve otišlo...ostao samo onaj stari, zacementirani s kojim se oduvijek borim..

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Puzic sad mi je sve jasno...citala sam vec o zenama koje startaju s viskom kila pa se ne debljaju...al isto tako poznam i drugu stranu popunjenijih zena koje usprkos visku kilograma nabiju jos 19kg...prvi meni najblizi primjer moja rodica koja se i dan danas muci s kilazom, arodila prije 7godina.

Inace ja sve tamanim ka luda...ma sve sta mi pod ruku dode...hihihi, a onda iz tjedna u tjedan napeta ko puska koliko li ce kila vaga pokazat.

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

A šta se tiče stija...ja sam ih dobila na dnu leda i na kukovima s 13/14 godina od naglog rasta.
    Znam da te kremice protiv stija ništa ne pomažu kad je neka koža manje elastična od drugih...al ja se mažem prvenstveno zato jer mi je koža sad u trudnoći užasno suha...samo se češem...i onda kad se namažem osjetim olakšanje...tako da se svakodnevno trackam losionima, nekad i 2x

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam se sad zabrinula jer imam manje kila nego prije 3 tjedna. Sad sam 35+5 i imam oko 2 kg manje. Sestra mi je rekla da sad otkad vise ne radim da se zapravo zdravije hranim, nema jurnjave, pekara i jedenja s nogu. Ali svejedno mi je to nekako cudno?

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ma nek ti ne bude čudno...kao šta sam čini mi se gore u jednom postu navela i ja sam smrsala 2 kile u tjedan dana u prošloj trudnoći....i sve bilo normalno, beba zdrava, ja super!
    Posljednje uređivanje od Onavi : 17.03.2013. at 21:26

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ajd hvala ti na ohrabrenju!

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pozz, da se i ja priključim...

U prvoj trudnoći sam dobila 23 kg, nakon poroda ostao trbuh sa strijama od - do, i 10-ak kg viška. Sad sam 13 tjedana i -4kg. U prvoj nisam imala minusa, samo se kupilo, a u ovoj mi je muka 0-24 pa ne mogu baš jesti, puno toga mi smeta, pa preživljavam na bananama, pahuljicama i dvopeku, evo jučer sam si kupila ciklu i uspjela pojesti par kolutova uz ručak bez posljedica....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

29+4 i + 9kg

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Uff sto me ljuti to vaganje..posebno mislim na ono misecno kod ginekologa.
    Uvik pred pregled moram na vaganje kod medicinske setre koja me toliko uzruja..vaga je potpuno netocna, na kazaljku je,ne digitalna...nekad je kazaljka u startu ispod njule, neklad na nuli a nekad iznad nule...i ona meni tvrdi kako to ne igra ulogu nego se uvik dodaju dvi kile....
    A ja se mirim doma prije nego krenem na pregled...i tako veli ona meni danas da ce mi upisat dvi kile vise nego sta mi je vaga doma ( koja je provjereno ispravna ) pokazala....a sva srica nasa se ginekolog u tom momentu tu...i ja se pobunila, rekla njemu da si napokon prijusti novu vagu jer nisam jedina trudnica kojoj se nadopisuju kile ( prica se u krugovima trudnica po gradu ...i ona cila ljutita jer sam ja to rekla upise mi po kile manje nego je bila moja tezina danas doma...
    Al vrhunac je sta se pozalila doktoru kako mi trudnice stvaramo dramu oko toga, oko kojih se mi gluposti zamaramo...a ona svakoj od nas na pregledima ponavlja kako smo previse kila nabacile...ujedno nam nadopisiva visak kilograma, onda nas kori kako ne pazimo da bi na kraju krajeva rekla kako dramatiziramo oko nicega

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Onavi prvotno napisa Vidi poruku
    .citala sam vec o zenama koje startaju s viskom kila pa se ne debljaju..
    tu sam . u ovoj drugoj trudnoći sam izgubila 15 kg plus 5 otišlo na porodu = - 20 kg, a onda sam u prvih 2 tj. intenzivnog dojenja izgubila 4 kg, koje sam kasnije u ovih 6 mj. ipak natukla natrag, ali i dalje sam na -20 od starta.

adal, isuse, već si 29 + 4 , kud prije???

onavi, meni su u trudničkoj govorili da uvijek oduzmu 1 kg jer se važeš u obleki i slično. ovo dodavanje bi i mene zbediralo. nije u redu da tak dodaju kile jer neke cure npr. zbilja paze kaj jedu (kao što sam ja morala zbog povišenog tlaka u T i kasnije utvrđenog gestacijskog dijabetesa) i ne debljaju se po defaultu.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    adal, isuse, već si 29 + 4 , kud prije???
    ooooo da (a meni bas sporo prolazi)

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

oh, kako te razumijem, adal. nikad dočekati kraj .

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

onavi, meni su u trudničkoj govorili da uvijek oduzmu 1 kg jer se važeš u obleki i slično. ovo dodavanje bi i mene zbediralo. nije u redu da tak dodaju kile jer neke cure npr. zbilja paze kaj jedu (kao što sam ja morala zbog povišenog tlaka u T i kasnije utvrđenog gestacijskog dijabetesa) i ne debljaju se po defaultu.[/QUOTE]

eee to mi je već pametno, logicno i pravedno...a ne ovako ka šta je meni svaki puta bed kad moram stat pred njom na vagu...cccc...

al ne ja ne pazim uopće sta jedem...ma tamanim sve šta stignem...al opet znam koliko sam se doma izvagala i nije mi onda uredu kad mi dodatno zeli prilipit koje kilce više

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Franny svaka čast na -20kg! Skidam kapu!

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam startala sa 5 kg viška, znači oko 70kg, dobila 10 u trudnoći i sad sam na -15! Ne vjerujem očima kad vidim vagu, a jedem kao termit :D

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

15 +1 4,5 kg u plusu :D prva trudnoca <3 <3

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na 27+4 u plusu 7 kg, što je super jer je prije tri tjedna na kontroli bilo + 9 kg. Bit će da mi pomaže što više ne radim i ne žvačem konstano neke gluposti!

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj katrin23 prvotno napisa Vidi poruku
    Na 27+4 u plusu 7 kg, što je super
    ja sam 27+3 i isto plus 7 kg
    i isto čekamo princezu

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja 15+4 još uvijek na +2, ali zato što pazim što jedem strah me glukoze

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e, a ja danas 17plus1 i već natukla 5 kila. Ali upravo pojela krofnicu, mislim obuzima me zelja za slatkim. jutros vadila glukozu pa cu vidit sutra nalaze.

Bouba avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

28 +8...sve bi bilo super da me sad nije stavilo na djetu zbog povisenog secera grrrrrr

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja sam 12tt, +2 kg, prva trudnoća 13 kg, druga isto 13 kg, ubrzo nakon poroda sve se istoplio...

Nika* avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

33 tt +6kg!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anabanana prvotno napisa Vidi poruku
    e, a ja danas 17plus1 i već natukla 5 kila. Ali upravo pojela krofnicu, mislim obuzima me zelja za slatkim. jutros vadila glukozu pa cu vidit sutra nalaze.
    Ako ti se jede slatko, pojedi voće.. pojedi med, samo nemoj te procesirane namirnice. Natući će ti kg a dijete ništa dobroga ne dobiva iz njih

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Nika* prvotno napisa Vidi poruku
    33 tt +6kg!
    Wau! A ja 26+2 i +9kg...uff...ubi me ova nezasitnost u hrani

Nika* avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Onavi ma jedem ja non stop, i samo ležim, ali ne ide, pa ne ide Ja se čak brinem da je to malo za te tjedne...?

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Nika* prvotno napisa Vidi poruku
    Onavi ma jedem ja non stop, i samo ležim, ali ne ide, pa ne ide Ja se čak brinem da je to malo za te tjedne...?
    Dok beba fino napreduje nije ti to malo! Znam curu koja je išla roditi s +8kg a beba bila velika ništa ti ne brini...bit će ti poslje lakše jer se nećeš morat mučit s kidanjem kila!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    21 tt +7
    24 tt+7

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mare,odlicno

Mi smo ostali na +5 evo tocno 24 tt..
    Ali sad je Uskrs i sigurno necu odoliti slasticama i finoj klopi,tako da ce sigirno biti koja kila vise...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mare ostavila si me na cjedilu

27+2tt, +11 kg
    Ne gine mi 20-ak do kraja

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja danas 19+3 i u dobila 13 kg..s tim da sam imala manjka 3-4 kg....pa ćemo nekako zaokružiti na +9....sve jedem osim slatkog...ne mogu ga smisliti

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

23tt +8kg

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

22+1 +2 kg

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bab, pa kak ne ide bolje, za one koji ne znaju ja sam na dijeti zbog secera, gabi i ostale-samo papajte i uzivajte kad mozete

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vi duplićke stvarno nabijate komplekse
    ja sam u svojim jednoplodnim dobila +17 i +16, a gle vas....tccccc...

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam 27+2 i + 14 kg,ali s tim da sam bila jako mrsava prije trudnoce

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mare moja, ne znam zašto kile ne idu.
    Ali iskreno ja nisam uopće zabrinuta.
    Dječica super napreduju i to mi je najbitnije. A mene je tak ionak bilo i prije trudnoće tak da je to sve pet.
    Jedino što mi je dr rekla da sam anemična i da moram počet sa uzimanjem dodatnog željeza i preporučila mi neke tablete pa se sad bakćem dok ih ne nađem.

Ali ja sam prezadovoljna jer sam uvijek mislila da ću izgledati ko sumo borac u trudnoći.

Moji mali lupkavci i ja vam svima šaljemo puse

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

bab bitno je da dječica dobro napreduju

mare stigla sam te! danas je 19+4tt i u +7kg, čini mi se da je sad zadnjih tjedan-2 usporilo, al vjerojatno samo privremeno...
    imala sam priličan rast i trbuha i cica i svega 14 - 18tt, važem se uvijek ponedjeljkom jer mi je tad puni tt, i dobivala sam prosjećno 1kg tjedno!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bab moze na pp preporuka za zeljezo. Ja sam na 2 x 1 Heferola vec dva mjeseca ali hb i dalje lagano opada. Moj dr ne dize neku frku oko toga, ali bi ja isto probala mozda neko zeljezo koje se bolje/lakse apsorbira, da se ne zezam sa anemijom nakon poroda. Pretpostavljam da je tebi dr zbog duplica preporucila neko "ozbiljno" zeljezo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •