Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 80 od 80

Tema: kad mama brani druženje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni je ovo totalno sick situacija, jer bez obzira koliko se šogorici ne sviđa mayato i njen odgoj, ili koliko god se šogorici možda ne sviđa mayatino dijete, nije mi normalno da se zbog toga sestrične ne druže??!!

mayato, ja bi na tvom mjestu šogoricu pitala drito u glavu.

ok, očito je da se vi apsolutno ne slažete (čim nikad niste bili kod njih), ali to apsolutno ne bi trebalo utjecati na vašu djecu.

i fascinantno mi je kak tvoj muž ne reagira, očito je to njima normalno. moj MM bi isto tako samo odmahnuo rukom i rekao: ma pusti budale.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako je to njegov rod - onda ne vidim razloga da se ide mimo njegove volje i želje. ako je njemu svejedno, onda će tako i biti. ako mu je bitno, znat će reagirati. svaki roditelj gradi odnos sa svojom obitelji.

mayato, reci svom djetetu da pita oca to što tebe pita, pa nek otac objašnjava situaciju i odvlači pažnju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne kužim kako može biti drastična razlika u odgojnim metodama, kod tako male djece, pa da to bude prepreka za druženje. Bilo bi razumljivo da npr. ti svojeg klinca stalno tučeš pa se ona boji da ne nalemaš i njenog.
    Ili misli da je tvoj mali prerazmažen, a ti prepopustljiva, pa se boji da malu ne ozljedi i sl. ?

Znam primjer obitelji gdje su ljudi imali trogodišnjaka, i živjeli kod bake i dede. Kad je došla druga kćerka s bebom, oba djeteta je netko morao držati na rukama jer je mali bio ljubomoran pa je samo čekao priliku da ju nečim mlatne po glavi.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A neznam ...može biti da sam ja popustljiva i da je moje dijete los primjer kako se ne treba odgajati dijete...u svakom slučaju hvala vam

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim, u zadnje vrijeme fakat ispadam netolerantna na forumu. a vjerojatno i jesam, ko će ga znat više.

mislim, naravno da ne možeš mijenjati ljude. i ako je ova baš zapi*dila da se ne želi družiti, a štaš s njom, moraš nekako djetetu objasniti. al da se traže opravdanja u načinu odgoja...ma dajte molim vas. dobro kaže sirius.

mislim kako možete biti tako hladnokrvni i reći, a dobro, postupak joj je skroz ok, sto ljudi, sto ćudi, prihvati to tako, još u sebi traži grešku, i odvlači pažnju djetetu koje čuje rođaka dolje, i ne smije se spustiti kat niže.
    a kad bi ju vidjela da koluta očima, na moje dijete, šta, opet zanemariti, sto ljudi, sto ćudi, šta će mi ona u životu, live and let live.

ok, poštujem. al ja tako ne mogu živjeti.

ako ništa drugo, žao bi mi bilo da mi dijete nema dobar odnos s nećakom/nećakinjom, pa nema ih sto. probala bih nešto, razgovor kako kaže zuska, pa ako ne ide - ne ide. a i voljela bih znati pravi razlog.

valjda bi me znatiželja pojela, zašto je to tako. jel odgoj, jel mene ne može vidjeti nacrtanu, jel neka podjela imovine ...što je u pitanju. pa ako je tako neki razlog, radi se o djeci, o igri rođaka, lijepo bih joj rekla da nije umjesno u to miješati neke druge odnose. nepotrebno. bezveze. i tako bih joj i rekla.

a i smatram da, netko je to već napisao, ti u svojoj glavi možeš imati sasvim drugu sliku, drugu priču, koja može, a i ne mora uopće imati veze sa stvarnosti. možda je neka glupost u pitanju, možda i nije.

ja vam kažem, ne valjda previše toga pod tepih pometati i praviti se da smo kul sa svime. mora te to dotaknuti nekako, ne znam. a kad znaš na čemu si, lako ćeš ti svome djetetu objasniti što god treba objasniti. i djetetu i mužu, a i njoj. pa nek ona otvara teme po forumu kako ima ludu šogoricu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    A neznam ...može biti da sam ja popustljiva i da je moje dijete los primjer kako se ne treba odgajati dijete...u svakom slučaju hvala vam
    Koliko sam skužila tvoje dijete ima 2 godine. Nikakav primjer odgoja se tu ne vidi. Moja starija klinka se u toj dobi histerično derala za svaku glupost a sad ima 5,5 i većinu vremena je pristojna cura koju hvale zbog lijepog ponašanja.

Ako se netko zbog toga s vama ne želi družiti onda ni ne treba. Kad djeca budu veća družit će se svejedno ako im to bude odgovaralo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja vam kažem, ne valjda previše toga pod tepih pometati i praviti se da smo kul sa svime. mora te to dotaknuti nekako, ne znam. a kad znaš na čemu si, lako ćeš ti svome djetetu objasniti što god treba objasniti. i djetetu i mužu, a i njoj. pa nek ona otvara teme po forumu kako ima ludu šogoricu
    A ko kaže da ne otvara teme na forumu.hr - šalim se. Nego... što vi mislite da bi se dobilo komunikacijom "normalna ja, luda ti" (osim kratkoročne gratifikacije)? Sigurno "luda ti, normalna ja" in return.

Mislite da bi tu neka "objektivna instanca" sudila ko je normalan, a ko lud, i kako se ludi ima ponašati? Nema šanse.

Također, koji put nema niti benefita "istjeravanja na čistac" ako se radi o "živciraš me ti - i ti mene". Koji je tu plus?

Na kraju mora bit neki kompromis, prihvaćanje situacije - mislim, ne možeš nekog natjerat da se s tobom druži?

U stvari... ne kužim što bi bio cilj?

Sve mora reći mayato, što bi njoj najviše pasalo - itjeravanje na čistac (uz opasnost da se niti ne može istjerati) ili prividni mir ili što.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako žena čita tvoj blog, a sestra je od tvog muža onda je jasno zakaj te ne voli

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja se slažem s Cvijetom, ne mogu razumjeti kako je nekome normalno da nikada nije došao šogorici u kuću, i da ta šogorica brani svom djetetu druženje s rodicom. Samo, ja tu ne bih tražila odgovore i objašnjenja, jer očito se radi o osobi koja nije u stanju jasno i iskreno iznijeti što je smeta, nego ide neisrenim načinom (kolutanje očiju i sl.). Rekla bih svom djetetu da sada ne može ići dolje jer nismo pozvani i to je to.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Ako žena čita tvoj blog, a sestra je od tvog muža onda je jasno zakaj te ne voli
    ma daaaaj...hahahaha ...piskim od smijeha ....
    ne bih ja rekla da se tu radi o ljubavi ili ne ljubavi...zapravo ako se tako drži i prema mm onda blog nema veze s tim

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ali ni to nije bitno...važno je da se djeca uce međusobno voljeti i uvažavati ... mene osobno uopće ne intrigira njezin stav općenito već samo u odnosu mojeg djeteta ...možemo se ne voljeti i ne poštivati i svašta nešto ...mene to ne dira apsolutno ...mi smo razliciti svjetovi...svi imamo svoje okvire...ali djeca su drugo,zar ne?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislila sam na tekst o svekrvi (ako je to njena mama), pročitala sam samo na brzinu, ali možda se duri a neće ti otvoreno reći

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    mislila sam na tekst o svekrvi (ako je to njena mama), pročitala sam samo na brzinu, ali možda se duri a neće ti otvoreno reći
    Ma i mislila sam ali nema too veze s tim...prije bih rekla da mi nismo njen nivo što je potpuno u redu jer svatko sebi bira odgovarajući krug ljudi,a opet,kakve to veze ima s djecjom igrom?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nema nikakve, a da li je ona zabranila da tvoje dijete dolazi kod dede i bake dok su oni tamo?
    Kako ona to brani djetetu da dođe k dedi i baki i igra se sa njenim djetetom?
    Ne možeš ti nju natjerati da vas zove k sebi niti da dođe k vama - ali ako dođu u posjetu u kuću u kojoj ti i tvoje dijete živite, i tvoje dijete se želi igrati sa sestričnom, ja bih ju bez pardona odvela i rekla - ah evo moja N. je čula da je M. ovdje a ona nju jako voli i želi se igrati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nije bas previse jasna ta konstatacija da to "nema nikakve veze s djecjom igrom".

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je prilično jasna, ona hoće reći da međusobni odnosi brata i sestre ne bi trebali utjecati na odnose među djecom - naravno, kad su djeca u prilici da se druže, a ovdje jesu jer se sastaju kod djeda i bake.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to je nemoguce. Djeca preslikavaju te odnose, osjete svaku finesu i svaki lazni osmijeh. Koji su to viši ciljevi zbog kojih bi se rodbina trebala družiti pod svaku cijenu?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je prilično jasna, ona hoće reći da međusobni odnosi brata i sestre ne bi trebali utjecati na odnose među djecom - naravno, kad su djeca u prilici da se druže, a ovdje jesu jer se sastaju kod djeda i bake.

X

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uopće ne bih rekla da je nemoguće - imam vrlo vrlo sličan slučaj u obitelji i djeca se najnormalnije druže, igraju i vole.
    I svjesna su loših odnosa među svojim roditeljima i nije ih za to briga.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Koji su to viši ciljevi zbog kojih bi se rodbina trebala družiti pod svaku cijenu?
    ne moramo se m odrasli uopće družiti...nikada i nikako. Ali dječja radost i ljubav jednoga prema drugome...zar nije to viši cilj? Zar nije viši cilj ne prebacivati svoje negativnosti na djecu već upravokontra....Od malih nogu ih učiti netrpeljivosti???? Zašto? Zbog toga što xy misli da xy nije po njegovoj mjeri??? Pa neka nije,nismo svi isti...ali time djecu pumpati...nije fer...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, pretpostavljam da su ta djeca o kojima govoris starija os 2 godine. Imam i ja situaciju u obitelji i ako jedna strana to ne zeli, onda se ne moze ni ostvariti.
    Ne znam, da ja imam situaciju da nekoga ne podnosim, uopce mi ne bi bilo stalo do toga da nam se djeca druze.
    Posljednje uređivanje od marta : 03.04.2013. at 12:55

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes ti uciti dijete o cemu god hoces, stvar je u tome da druga strana ima svoje misljenje. Ne kazem da je tu ista normalno ili pozeljno, ali meni je situacija vrlo jasna i uopce ne bih inzistirala na druzenju djece baz upitanja odraslih.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad su starija ali nekad su imala i dvije godine, i družila se i igrala kod dede i bake - baš kao što bi mogao biti slučaj i kod mayato; tako su se i zavoljeli i upoznali.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali to ovdje nije situacija.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se baš čini da je tj. mogla bi biti. Ako brat i sestra nisu u dobrim odnosima jasno da je teško očekivati da će se bratići i sestrične družiti. Ali ako se na neki način djeca nalaze kod djeda i bake onda mi je sasvim normalno i očekivano da će se djeca igrati.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovisi i koliko je staro to drugo dijete...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se baš čini da je tj. mogla bi biti. Ako brat i sestra nisu u dobrim odnosima jasno da je teško očekivati da će se bratići i sestrične družiti. Ali ako se na neki način djeca nalaze kod djeda i bake onda mi je sasvim normalno i očekivano da će se djeca igrati.
    Ako sam dobro skuzila njena sogorica izbjegava tu mogucnost. Ja tu ne bih dalje inzistirala ni pod parolom da djecu ne treba uciti netrpeljivosti. Naravno da ne treba, pa neki to ipak rade.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mozes ti uciti dijete o cemu god hoces, stvar je u tome da druga strana ima svoje misljenje. Ne kazem da je tu ista normalno ili pozeljno, ali meni je situacija vrlo jasna i uopce ne bih inzistirala na druzenju djece baz upitanja odraslih.
    x
    ponavljam, ne bih sišla s djetetom dolje. prišla bih šogorici i objasnila da mi je jasno da je došla u posjetu roditeljima, a dijete baki i didi, pa razumijem vrijeme koje žele za sebe (zato im se i ne pridružujem), ali da se i moje dijete poželjelo njenog i postoji li mogućnost da se poigraju nakon izvjesnog vremena što su se oni međusobno podružili. tako nekako. naravno pod uvjetom da šogorica vrti očima samo iz razloga što sam do sada uvijek banula njima u društvo, ako je razlog nekakve dublje prirode, onda će ovo biti i prilika za saznati. i zavisno od njenog komentara bih dalje postupila. u najgorem slučaju svom djetetu dala do znanja da dolje ne može ići jer nismo pozvani i jer oni žele vrijeme za sebe. i točka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni nije bas previse jasna ta konstatacija da to "nema nikakve veze s djecjom igrom".
    X

Meni bi imalo, i te kako.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpisujem Mamu Courage.
    Ja se nikako ne bi nametala. Šogorica očito dolazi u posjet ocu i prema svim neverbalnim znakovima niste poželjni zbog tko zna kojeg razloga.
    Iako ja smatram da i to drugo dijete ima pravo na druženje s djedom 1:1.
    Nađite si drugo društvo sa sličnim interesima.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •